Αμερικανική κοροϊδία με τη βίζα

Παιδιά, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι κολλήσατε στο δέντρο και χάσατε το δάσος. Το θέμα δεν είναι η πράξη, (απαίτηση βίζας για τους Ελληνες), αλλά η συμπεριφορά ενός κράτους προς ένα άλλο. Εδώ κρίνεται η απαράδεκτη συμπεριφορά των ΗΠΑ από την στιγμή που η Ελλάδα συμορφώθηκε με τις οδηγίες που απαιτούσαν, όσον αφορά την έκδοση βίζας. Δεν μπορεί από την μία πλευρά να απαιτείς και από την άλλη να μην κρατάς τις υποσχέσεις σου. Τα αίτια είναι άλλα όπως υπαινίσεται και η δημοσιογράφος του άρθρου στα ΝΕΑ. Η κατάσταση είναι πιο απαράδεκτη από Αμερικανικής πλευράς ακριβώς επειδή η Ελληνική πλευρά έχει υιοθετήσει φιλοαμερικανική στάση (Βλέπε αγορές F16 κλπ.). Είναι άραγε στον DNA του Ελληνα να είναι αιωνίως κοροϊδο και να δίνει χωρίς να παίρνει; (Βλέπε Σκόπια, Τουρκία, κλπ. κλπ.) Τελικά ποιος ευθύνεται και αισθανόμαστε κατώτεροι; Δεν κατάλαβα δηλαδή... τι εστί Αμερική; Ποιος τους διόρισε μάγκες του πλανήτη; Μήπως είμαστε εμείς τα κοροϊδα;

Εδώ κρίνεται η απαράδεκτη συμπεριφορά των ΗΠΑ από την στιγμή που η Ελλάδα συμορφώθηκε με τις οδηγίες που απαιτούσαν, όσον αφορά την έκδοση βίζας.

Μεγαλη λεξη, που κανει καθεναν μας να αναρωτιεται τι γινεται στον κοσμο μας, ποιος κανει κουμαντο και εαν αυριο θα υπαρχουμε ή οχι.

Re: Απάντηση: Αμερικανική κοροϊδία με τη βίζα

Παιδιά, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι κολλήσατε στο δέντρο και χάσατε το δάσος. Το θέμα δεν είναι η πράξη, (απαίτηση βίζας για τους Ελληνες), αλλά η συμπεριφορά ενός κράτους προς ένα άλλο. Εδώ κρίνεται η απαράδεκτη συμπεριφορά των ΗΠΑ από την στιγμή που η Ελλάδα συμορφώθηκε με τις οδηγίες που απαιτούσαν, όσον αφορά την έκδοση βίζας. Δεν μπορεί από την μία πλευρά να απαιτείς και από την άλλη να μην κρατάς τις υποσχέσεις σου. Τα αίτια είναι άλλα όπως υπαινίσεται και η δημοσιογράφος του άρθρου στα ΝΕΑ. Η κατάσταση είναι πιο απαράδεκτη από Αμερικανικής πλευράς ακριβώς επειδή η Ελληνική πλευρά έχει υιοθετήσει φιλοαμερικανική στάση (Βλέπε αγορές F16 κλπ.). Είναι άραγε στον DNA του Ελληνα να είναι αιωνίως κοροϊδο και να δίνει χωρίς να παίρνει; (Βλέπε Σκόπια, Τουρκία, κλπ. κλπ.) Τελικά ποιος ευθύνεται και αισθανόμαστε κατώτεροι; Δεν κατάλαβα δηλαδή... τι εστί Αμερική; Ποιος τους διόρισε μάγκες του πλανήτη; Μήπως είμαστε εμείς τα κοροϊδα;

Δεν αισθάνεται ο λαός κατώτερος. Απλώς αυτοί που κυβερνούν-και για να συνεχίσουν να κυβερνούν- φροντίζουν να προδίδουν ΣΥΝΕΧΩΣ αυτή τη χώρα. Εκτός ελαχίστων και φωτεινών εξαιρέσεων. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί για τις σοβαρές εθνικές αποφάσεις δεν γίνονται δημοψηφίσματα όπως σε άλλες Ευρωπαικές χώρες? Γιατί ξέρουν οτι ο λαός δεν είναι κορόιδο και την αγαπάει την Ελλάδα.
Ας κάνουν -ας πούμε- ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα: Θα πρέπει η Ελλάδα να υποστηρίζει τόσο ένθερμα και χωρίς ουσιαστικά ανταλλάγματα (πχ άρση του casus belli) την Ευρωπαική ένταξη της Τουρκίας? Να δείτε εκεί ποιος είναι το αιωνίως κορόιδο και ποιος αισθάνεται κατώτερος...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αμερικανική κοροϊδία με τη βίζα

Ας κάνουν -ας πούμε- ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα: Θα πρέπει η Ελλάδα να υποστηρίζει τόσο ένθερμα και χωρίς ουσιαστικά ανταλλάγματα (πχ άρση του casus belli) την Ευρωπαική ένταξη της Τουρκίας? Να δείτε εκεί ποιος είναι το αιωνίως κορόιδο και ποιος αισθάνεται κατώτερος...

Θα μου επιτρεψεις να πω πως αυτη την στιγμη και αλλες χωρες δεν θελουν την Τουρκια, οποτε η Ελλαδα κανει τον "καλο". Αν υποχωρησουν οι αλλες, ΤΟΤΕ να δω τι θα κανουμε. :fahne90: :fahne90:

Μα αγαπητέ φίλε Κώστα, οι κυβερνήσεις ποιον υποτίθεται ότι εκπροσωπούν και ποιος τις εκλέγει αν όχι ο λαός; Αν λοιπόν η εκάστοτε κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις προκλήσεις ως κοροϊδο και ο λαός δεν είναι, τότε πρέπει την επόμενη φορά να εκλέγει αυτό που θεωρεί ότι δεν είναι. Αλλά δυστηχώς στην χώρα μας, η επιλογή κυβερνήσεων γίνεται με βάση τα προσωπικά συμφέροντα που θα εξυπηρετήσει η εκάστοτε κυβέρνηση κι όχι για το καλό του τόπου, και για πολλούς άλλους λόγους που δεν θα ήθελα να αναλύσω επί του παρόντος για να μην βγώ εκτός θέματος. Τους λαούς τους αντιπροσωπεύουν οι κυβερνήσεις που τους αξίζουν, άρα κατά την ταπεινή μου άποψη και την εις άτοπον απαγωγή, εάν η κυβέρνηση είναι και φέρεται σαν κοροϊδο, άλλο τόσο κοροϊδο είναι και ο λαός της.

Kαι για να συμπληρώσω αυτό που γράφει παραπάνω ο Μιχάλης...Διατίθεται ο Ελληνικός Λαός να κάνει θυσίες για να διατηρήσει κεκτημένα του???
Εάν στα Ιμια ,π.χ. ο Σημίτης αποφάσιζε διαφορετικά τί θα έκανε ο ελληνικός λαός???
Eναν λαό που τον χορταίνεις με επιδοτησεις επί 20 χρόνια σιγά μην ενδιαφερθεί για την γλώσσα του ,για τα εδάφη του ,για τον πολιτισμό του.
Δός ημίν σήμερον και αύριο έχει ο Θεός.Για να μην κατηγορούμε μονον τούς πολιτικούς.
Ποιός δίνει 40% τηλεθέαση στο survivor???
H κυρίαρχη ελίτ επιθυμεί έναν λαό αποχαυνωμένο.Ο λαός όμως έχει την δυνατότητα να αντιδράσει.Οχι μόνον δεν το κάνει ,αλλά ενισχύει το πελατειακό κράτος.Και ενισχύει όλη τήν υπο-κουλτούρα που τού προσφέρεται.
Εάν έλεγε ΟΧΙ ένας αντιστοιχος Μεταξάς σήμερα θά τον παίρνανε με τίς πέτρες γιατί τούς χάλασε τον ύπνο.

Μιχάλη, η Ελλάδα δεν έχει συμμορφωθεί ΠΛΗΡΩΣ με όσα ζητούν οι Αμερικανοί. Ευτυχώς ή δυστυχώς παραμένουμε σε πολλά θέματα συνεργασίας το μικρό γαλατικό χωριό μέσα στη ρωμαική αυτοκρατορία. Και συγκεκριμένα η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίζει εκείνη για τα περισσότερα θέματα ασφάλειας. Δεν υπάρχουν αυτόματες διαδικασίες, όπως στα περισσότερα ευρωπαικά κράτη.

Και το διαβατήριο δεν το θεωρώ σοβαρό. Εγώ θεωρώ πολύ πιο σοβαρές τις υποθέσεις κατασκοπίας από μέρους τους σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία, Σουηδία, Βέλγιο (τουλάχιστον σε αυτές έχει αποκαλυφθεί), ίσως και στις υπόλοιπες σύμμαχες χώρες. Και εδώ επίσης η Ελλάδα διαφοροποιήθηκε σε σχέση με όλους τους άλλους. Έρευνα έγινε και ο πραγματικός ένοχος στοχοποιήθηκε. Στη Σούηδία έγινε δίκη κεκλεισμένων των θυρών και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά μετά 20 χρόνια (κατά παράβαση κάθε νόμου). Στην Πορτογαλία και στο Βέλγιο οι γενικοί εισαγγελείς απαίτησαν να σταματήσει κάθε έρευνα, αμέσως μετά την απκάλυψη της υπόθεσης, διότι θίγει τα ύψιστα συμφέροντα της χώρας. Στη Μεγάλη Βρετανία είδατε τί έγινε. Και παντού έγινε μέσα από το κύκλωμα Vodafone/Ericsson. και μας πείραξαν τα διαβατήρια και κλαιγόμαστε;

Τώρα για το ποιός τους διόρισε και αν έχουν το δικαίωμα κλπ. Τέτοια λεονταρισμοί είναι ωραίοι μόνο για τα καφενεία, άντε και για τους τηλ. σταθμούς. Όταν έλθει η ώρα των διαπραγματεύσεων (διμερών), τότε νιώθεις πάνω σου το απίστευτα σκληρό και παγωμένο χέρι της υπερδύναμης. Οι πιέσεις που ασκούνται για οτιδήποτε είναι απίστευτες. 2 φορές έτυχα να είμαι σε αντιπροσωπεία (εμπειρογνώμων) και ευχαριστώ προτιμώ να αυτοκτονήσω μόνος μου. Σε πολυμερείς διαπραγματεύσεις, βλέπεις πόσο yesmen είναι όλοι οι άλλοι και πόσο μόνος είσαι εσύ ο Έλληνας για να υπερασπίσεις αυτό που θεωρείς αυτονόητο. Και το χειρότερο είναι ότι εσύ λοιδωρείσαι από τα δικά σου ΜΜΕ και πολίτες ως τζουτζές, ενδοτικός κλπ. ενώ είσαι ο μοναδικός αντιστασιακός. Ενώ οι άλλες χώρες (οι yesmen) συνεχίζουν να έχουν το κύρος που είχαν διότι θεωρούν ότι έκαναν το καθήκον τους.

Το θέμα δεν είναι η πραγματικότητα. Το θέμα είναι αυτό που θέλει να βλέπει ο καθένας μας. Αν στην Ελλάδα, όλοι θέλουν να συμεριφερόμαστε σαν τον αντίρροπο πόλο σε μια υπερδύναμη χωρίς συνέπειες (το τονίζω αυτό), τότε φυσικά όλοι είμαστε αποτυχημένοι. Αν στις άλλες χώρες θεωρείται κατάκτηση η καθυστέρηση της προσυπογραφής μιας παράνομης ενέργειας για μια μέρα, αυτό θεωρείται εθνική υπερηφάνεια και όλοι είναι περήφανοι.

Και το ξαναλέω. Στα λόγια και μάλιστα μπροστά στις τηλεοράσεις, στον καναπέ, στον ΗΥ μας, όλοι εύκολοι είμαστε. Όταν θα βρεθείς απέναντι στον μπαμπούλα και ο υπάλληλός του θα έχει μπροστά του τον προσωπικό σου φάκελο με όλες τις μικρολαδιές που έκανες στη ζωή σου και σε εκβιάσει με αυτό, τότε θέλω να δω πόσοι θα μπορέσουν να ξανανοίξουν το στόμα τους. Γιατί έτσι γίνεται το παιχνίδι φίλοι μου.

Μακάρι κύριε Βλασίδη να ήταν μόνο τέτοιου είδους οι εκβιασμοί που γίνονται εκ μέρους της υπερδύναμης. Μακάρι. Γιατί τα χειρότερα δεν έρχονται με αποκαλύψεις προσωπικών δεδομένων και υποκλοπές. Τα χειρότερα έρχονται όταν σε βομβαρδίζουν. Και δεν είναι τωρινή τακτική τους αυτή. Αυτό γινόταν πάντα και παντού ακόμα και όταν υπήρχε και το αντίπαλο δέος της πάλαι ποτέ Σοβιετικής υπερδύναμης. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλωσεις Μπερνς για τον ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης και τον ωμό εκβιασμό που αυτές κόμιζαν;

Τα πράγματα είναι απλά. Έχουν το μαχαίρι έχουν και το πεπόνι. Και το κόβουν όπως τους γουστάρει. Και μέχρι να υπάρξει κάποιος που να μπορεί να σηκώσει το κεφάλι σε όλα τα επίπεδα (στρατιωτικό, οικονομικό, πολιτικο με αυτή τη σειρά) θα συνεχίσουν να κάνουν ότι γουστάρουν. Και δυστυχώς δεν είναι θέμα βολής μας κύριε Σπύρο. Τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτό. Είναι θέμα φόβου πρωτίστος. Και φόβου 100% δικαιολογημένου. Γιατί έχουμε δει (και κάποιοι έχουμε νιώσει) τί είναι ικανοί να κάνουν, είτε οι ίδιοι είτε οι εκάστοτε σύμμαχοί τους.

Θα μου πει κάποιος τότε, μα καλά θα σκυβουμε συνέχεια το κεφάλι σε κάθε ταπείνωση; Προσωπικά θεωρώ μεγαλύτερη ταπείνωση την αγορά των F-16 με ανάθεση, παρά την ταλαιπωρία της Βίζας στην πρεσβεία, και τον έλεγχο στο αεροδρόμιο. Και όχι δεν θεωρώ ότι η Βραζιλία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα γιατί το γ@^&σι που έχει φάει όλη η λατινική αμερική (και που τρώει ακόμα) από τις ΗΠΑ, είναι τέτοιο που δεν θεωρώ ύψωμα αναστήματος μια τέτοια συμπεριφορά. Όσο για το αρχικό ερώτημα της παραγράφου, ναι θα το σκύβουμε το κεφάλι, γιατί πάνω από όλα γουστάρουμε να το σκύβουμε. Γουστάρουμε να έχουμε έναν νταβατζή από πίσω. Δεν θυμάμαι ποτέ την Ελλάδα χωρίς προστάτιδα δύναμη στην σύγχρονη ιστορία της. Και δεν είμαστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι που το κάνουμε αυτό. Όλος ο κόσμος το κάνει. Ακόμα και αυτοί που δεν το έχουν ανάγκη. Οπότε το μόνο θέμα που τίθεται είναι να αλλάξουμε νταβατζή, ή να ζητήσουμε μεγαλύτερο ποσοστό από τις εισπράξεις της ημέρας. Σε κάθε περίπτωση για εμένα είναι το ίδιο ταπεινωτικό με την παρούσα κατάσταση. Οπότε μια χαρά είναι για μένα αυτή η ψευδαίσθηση στην οποία ζούμε κύριε Σπύρο, ότι δηλαδή η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, και όλα τα πανηγύρια σε κάθε εθνική επιτυχία στη Γιουροβίζιον και τους Ολυμπιακούς, από όλους αυτούς που όπως πολύ σωστά αναφέρετε, αποχαυνώνονται. Για φανταστείτε όλοι αυτοί να πέρνανε χαμπάρι τί ακριβώς έγινε στα Ίμια το Φλεβάρη του 96 (και δεν αναφέρομαι στις λεπτομέριες που κόστισαν τη ζωή σε ανθρώπους και από τις δύο πλευρές, αλλά στα μεθεόρτια). Οι μισοί θα την έκαναν για Ιταλία, και οι άλλοι μισοί θα παίρνανε τα όπλα να παρουν την Πόλη αλλαλάζοντας. Πειράζει που από αυτή τη κατάσταση εγώ προτιμώ την αποχαύνωση;

Σαν Ελληνας δεν μπορώ να αποδεχθώ αυτές τις πρακτικές και ούτε να σκύψω το κεφάλι. Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους τους Ελληνες αλλά μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου προσωπικά, βάσει της ιδεολογίας μου, της εθνικής μου υπερηφάνειας (που εντέχνως κάποιοι τα τελευταία 2000 χρόνια προσπαθούν να μου στερήσουν) και βάσει της ιδεολογικής, ιστορικής & πολιτιστικής κληρονομιάς που με κάνει να νιώθω υπερήφανος που είμαι Ελληνας. Ετσι λοιπόν, άσχετα με το θέμα διαβατήριο & βίζα (που στο κάτω κάτω της γραφής κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να διαμορφώνει τις προδιαγραφές εισόδου στο έδαφός της), εγώ στέκομαι στα ανταλλάγματα που ζητώνται και απλόχερα προσφέρονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, χωρίς ουσιαστικά να κερδίζουν τίποτε. Αυτό με ενοχλεί. Κουράστηκα να βλέπω την χώρα μου να παριστάνει τον φτωχό συγγενή. Η διπλωματία είναι σαφώς ένα δύσκολο κομμάτι αλλά δεν νομίζω πως δεν έχουμε τους ανθρώπους ή τα δυνατά χαρτιά για να διαπραγματευτούμε. Ναι θα συμβιβαστώ όταν αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον, - κι αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι ο γενικός δερβέναγας του πλανήτη - αλλά ο συμβιβασμός αυτός θα επέλθει με σεβασμό στα δικαιώματά μου ως Ελλην και με ανταλάγματα που θα οφελούν και ουδέποτε θα βλάπτουν το εθνος.

Η Αμερική βρίσκει και τα κάνει σαφώς. Αλλά επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να βρεθεί και αυτός που θα ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σε αυτούς που βλάπτουν τον πολιτισμό και προσβάλλουν την νοημοσύνη μας. Αυτό τουλάχιστον μας έχει διδάξει η ιστορία. Καμμία αυτοκρατορία δεν αντέχει τελικά. Και η παντοδυναμία των Αμερικανών κάποτε θα ξεφουσκώσει. Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή.

Λυπάμαι λοιπόν που δεν μπορώ να δεχθώ την φιλοσοφία της καρπαζιάς. Μπορεί ο άλλος να έχει στοιχεία εναντίον μου αλλά για μένα ο σωστός άνθρωπος, που σέβεται τον εαυτό του, ακόμη και αυτές τις αμαρτίες για τις οποίες ο άλλος μπορεί να τον εκβιάσει, είναι έτοιμος να τις αποδεχθεί και να τις προσπεράσει, αφού ο πραγματικός πατριώτης, τουλάχιστον για μένα, βάζει πάνω απ' όλα το συμφέρον του τόπου. Δεν ξέρω αν αυτές είναι κουβέντες του καφενείου (άλλωστε δεν νομίζω πως οι διμερείς κουβέντες μεταξύ διπλωματών ή ακόμη και αυτές μεταξύ αρχηγών κρατών, διαφέρουν σε τίποτε από αυτές του καφενείου επειδή και καλά γίνονται από ευηπόληπτες κυρίες και κυρίους σε σαλόνια με βραδυνά φορέματα και κοστούμια) αλλά αν μια ιδεολογική επανάσταση και αντίσταση ξεκινήσει από το καφενείο και καταλήξει κάπου, δεν θα με πειράξει καθόλου. Αλλωστε όλες οι μεγάλες πολιτικές, φιλοσοφικές και καλλιτεχνικές κουβέντες και ιδέες του περασμένου και πλέον αιώνα, από τα καφενεία ξεκίνησαν.

Λένε ότι η πολιτική είναι η τέχνη τού εφικτού.Εμένα η απορία μου κάποιες φορές είναι για το κατά πόσον στην εξωτερική μας πολιτική παλεύουμε γι´αυτό το εφικτό.
Οι συσχετισμοί δυνάμεων είναι εναντίον της Ελλάδος απο την στιγμή που κατέρρευσε το Σοβιετικό Μπλόκ.Το θέμα είναι εάν οι αρμοδιοι πολιτικοί μας προσπαθούν ,όσο είναι δυνατόν, να βελτιώσουν τήν θέση τής Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο.
Υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες σε μιά τέτοια διαδικασία.
1)Προθέσεις και συμφέροντα άλλων κρατών
2)Προθέσεις και συμφέροντα του Ελληνικού Κράτους και ποιοί και για ποιούς τα διαπραγματεύονται(π.χ τα συμφέροντα κάποιων Ελληνων Βιομηχάνων είναι οι καλές ή ακόμα και οι σχέσεις υποταγής πρός την Τουρκία,ανεξαρτήτως εάν αυτά τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με τού Ελληνικού Λαού.Nα με συγχωρείτε,αλλά ποτέ δεν πίστεψα ότι το μεγάλο κεφάλαιο έχει πατρίδα,και όταν τήν θυμάται τήν χρησιμοποιεί για ίδια οφέλη)
3)Στάση τού Ελληνικού Λαού απέναντι στα διεθνή θέματα.Αυτό απαιτεί ενημέρωση ,ψυχραιμία,γνώσεις ιστορίας κ.ο.κ.
4)Iκανότητα τών πολιτικών μας να δημιουργούν τίς κατάλληλες συμμαχίες απο τίς οποιες να ωφελείται λιγο παραπάνω ο τόπος.
5)Ειναι οι πολιτικοί μας ´ανοικτοί´στα διεθνή θέματα ή εκ των προτέρων έχουν προκαθορίσει τήν στάση τους???Εκεί τίθεται σαφώς θέμα τού κατά ποσον ένας πολιτικός έχει εξαρτήσεις,μέχρι πού υποχωρεί και κατά πόσον θέτει το προσωπικό συμφέρον του πάνω απο τήν πατρίδα του.
6)Ποιός είναι ο ρόλος τών πνευματικών ανθρώπων σε μιά χωρα???
Tα τελευταία χρόνια μιά μικρή μειοψηφία ´διανοουμένων´,η οποία όμως προωθείται προκλητικότατα απο τα Μ.Μ.Ε,´εκπαιδευει´τον κόσμο με αντιϊστορικές θέσεις ,του αναπτύσσει φοβικά σύνδρομα και τον καλεί να υποταχτεί πλήρως.Αυτοί οι κύριοι παρεμβαίνουν στην παιδεία και στα εξωτερικά θέματα πιπιλίζοντας τήν καραμέλλα τού ´εθνικισμού´σε κάθε διαφωνούντα.
Πρόσφατα προέκυψε το θέμα την ονομασίας τού αεροδρομίου τών Σκοπίων.Οι εθνικιστές Σκοπιανοί θέλουν να το ονομάσουν ´Μεγα Αλέξανδρο´.
Οι Σκοπιανοί ενώ έχουν άμεσο συμφερον την καλή γειτονία με την Ελλάδα φέρονται σαν κλεφτοκοτάδες.Παραχαράσσουν την ιστορία και προσπαθούν να αποκτήσουν ψευτικη εθνική ταυτότητα.Και ένα παιδάκι του Δημοτικού(μέχρι σήμερα γιατί με τα νέα βιβλία ιστορίας θά τό ξεχάσει και αυτό )γνωρίζει ότι τα Σλαυικά φύλα εμφανίστηκαν γύρο στον 6ο-7ο μ.χ. αιώνα.
H Eλλάδα ένα πράγμα όφειλε να κάνει.Ουτε φασαρίες ούτε εθνικιστικές εξαρσεις ουτε τίποτα.Δημοψήφισμα στο οποιο να καλείται να αποφασισει ο Ελληνικός Λαός εάν επιθυμεί τήν είσοδο τών Σκοπίων στην Ε.Ενωση.
Και όταν έβγαινε το Οχι σε ποσοστό 90% θά βλέπαμε τα διαπραγματευτικά ατού τών Σκοπιανών και τα δικά μας.
Σκέψεις καφενείου θα πείτε,αλλά δεν θεωρώ οτι μετά τον Γιάννη Καψή,τον Καρολο Παπούλια και τον Πέτρο Μολυβιάτη(που προσωπικά έχω εκτιμήσει τήν στάση τους στα εθνικά θέματα),οι αλλοι διάφοροι Υπ.Εξ έχουν σταθεί καλύτερα απο θαμώνες καφενείου στα εθνικά μας θέματα.

Εκείνο που προσπαθώ να πω Μιχάλη, αλλά δεν γίνεται αντιληπτό, είναι ότι η Ελλάδα ανήκει στα 2-3 κράτη, από το σύνολο των φιλων και συμμάχων των ΗΠΑ, που αντιστέκονται σθεναρά και σταθερά και δεν σκύβει το κεφάλι. Αντιστέκεται πραγματικά και συνήθως είναι μόνη και συνήθως εκβιάζεται από τους άλλους κι όχι τους Αμερικανούς.

Και το καλύτερο όλων είναι ότι στο εσωτερικό (κι εδώ στο φόρουμ για να μη πάμε μακρύτερα) αυτή η στάση θεωρείται από εφεκτική ως προδοτική και λοιδορείται (δεν μας αρέσει) και ζητούμε την αλλαγή (περισσότερη αντίσταση) αλλά ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. Μπορείτε να καταλάβετε ότι εκτός από την Ελλάδα και την Τουρκία (αυτός είναι πλέον ο άλλος που αντιστέκεται και ο τρίτος η Γαλλία), όλοι οι άλλοι, ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΟΣΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ;

Και για την παραγγελία των F16 BLOCK 50 μπορούμε να μιλήσουμε εκτός φόρουμ. Πάντως η παραγγελία τους δεν ήταν δουλική ενέργεια, αλλά ψυχρή λογική.

Μεταξάς

Μιλάμε για τον ίδιο κύριο που ευαγγελιζόταν τον Γ' Ελληνικό Πολιτισμό -βρε τι μου θυμίζει αυτό το Γ', τι μου θυμίζει...- και τα είχε με τους "Εβραίους Καπιταλιστές", τους "μπολσεβίκους" και τους "παρακμασμένους Φραγκολεβαντίνους"; :popcorn: :chinscratch:

Last edited:
H Toυρκία όντως αρνήθηκε να περάσουν τα Αμερικανικά αεροπλάνα,απο τον εναέριο χώρο της στον πόλεμο με το Ιράκ.
Η Ελλάδα πότε και πού -επισήμως και όχι ανεπισήμως-αντέδρασε σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής??Παραμένει ένθερμη υπέρμαχος τής εισόδου τής Τουρκίας στην Ε.Ε ,σχεδόν άνευ όρων,αποδέχεται να μάς κάνουν πλάκα οι Σκοπιανοί με το ονομα και τα αεροδρόμια τους κ.λ.π,κ.λ.π.
Πώς εξηγείται η αλλαγή στο Ελληνικο ΥΠ.ΕΞ??Ιδια στάση ακολουθεί η Κυρία Μπακογιάννη και ίδια ακολουθούσε ο Κύριος Μολυβιάτης???
Ο Κυριος Γιώργος Παπανδρέου πού και πότε αντιστάθηκε σε εξωτερικές πιέσεις???Για να μην πούμε ότι ειδικά επι εποχής του έθαλλε η ενίσχυση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που μόνον τα ελληνικά συμφεροντα δεν εξυπηρετούσαν και ακόμα ταλαιπωρούν τήν χώρα μας.
Ποιοί και απο ποιά κόμματα ,αλλά και μέλη τού εφοπλιστικού κεφαλαίου συμμετέχουν στην οργάνωση CDRSEE(Κέντρο για την Δημοκρατία και την Συμφιλίωση στην Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη.!!!!!!!)???Η οργάνωση ή το ινστιτούτο αυτό προωθεί τα Ελληνικά Συμφέροντα???
Eχω στην διάθεσή μου όλα τα ονόματα τών συμμετεχόντων και εάν χρειαζεται τα γράφω κιόλας.Αλλως τε έχουν δημοσιευτει σε περιοδικά επισήμως.
Η συγκεκριμένη οργάνωση για ποιόν λόγο κυκλοφορεί ´βοηθήματα´για τα βιβλία ιστορίας τών σχολείων και μάλιστα απαιτεί να επιβληθούν στα σχολεία.??
Τα βοηθήματα αυτά έχουν σαν στόχο τήν υποβάθμιση τής Τουρκικής Κατοχής επί 400 χρόνια ναί ή όχι???Tι γράφουν για την Αλωση???Πως παρουσιάζουν το παιδομάζωμα τών Τούρκων???Να μην μιλήσουμε για γενοκτονίες Ποντίων,Αρμενίων,και σφαγή 1εκατ.Ελλήνων στην Σμυρνη το 22..Αυτά ούτε γι´αστείο
Oταν σε αυτό το ινστιτούτου συμμετέχουν τα think tank τής σημερινής Υπουργού Παιδείας,αλλά και προβεβλημένα στελέχη τού Γιωργάκη γιατί εγώ σαν Ελληνας πολίτης να δεχτώ ότι όντως το ΥΠ.ΕΞ πράττει και έπραττε τα δέοντα για το συμφέρον τής χώρας μου???Γιατί να μήν αρχίσω να πιστευω ότι θά γίνουμε, και με επιλογή τής Ελληνικής Αρχουσας Ταξης,έμμεσα Τουρκικό Προτεκτοράτο???
Στην Σερβία συμβαίνει κατι αντιστοιχο,απο το ίδιο Ινστιτούτο.Εκεί βεβαια φάγανε και τίς μπόμπες στο κεφάλι,οπότε τα πράγματα είναι χειρότερα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αμερικανική κοροϊδία με τη βίζα

Μιλάμε για τον ίδιο κύριο που ευαγγελιζόταν τον Γ' Ελληνικό Πολιτισμό -βρε τι μου θυμίζει αυτό το Γ', τι μου θυμίζει...- και τα είχε με τους "Εβραίους Καπιταλιστές", τους "μπολσεβίκους" και τους "παρακμασμένους Φραγκολεβαντίνους"; :popcorn: :chinscratch:

Μιλάμε για τον φασίστα οπαδό τού Αξονα που παρ´όλα αυτά ,την κρίσιμη στιγμή σήκωσε ανάστημα και είπε Οχι.
Τώρα αυτά τα περί τού Οχι που τόπε ο λαός εγώ τ´ακουω βερεσέ.Εάν ο ηγέτης πεί Ναι ,ζήσε Μαη μου να φάς τριφύλλι.
Ειμαι απο τούς τελευταίους που θα επιθυμούσα να δεχτώ κάτι τέτοιο ,αλλά αυτό κατεγραψε η ιστορία.Εάν ο Μεταξάς συνθηκολογούσε τότε ,οι Ιταλοί θα τραγουδόυσαν Οπερα στην Λυρική στίς 29 Οκτωβριου-bye- -bye-

Αντιλαμβάνομαι την θέση σου αλλά κι εγώ σαν παρατηρητής τουλάχιστον με την όποια πληροφόριση μπορώ να θεωρήσω ως αξιόπιστη, και με την κοινή λογική ενός σκεπτόμενου ανθρώπου, δεν βλέπω την αντίσταση την οποία περιγράφεις. Ακόμη και αν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα περιγράφεις, ακόμη δηλαδή και αν όντως η Ελλάδα προβάλει την πιο σθεναρή αντίσταση από όλους τους άλλους έναντι των Αμερικανών, τότε δεν βλέπω τα αποτελέσματα. Και εγώ τουλάχιστον είμαι άνθρωπος που κρίνει εκ του αποτελέσματος. Δεν με ενδιαφέρει η πορεία αλλά ο σκοπός. Και ξέρεις τι βλέπω; να δίνουμε όλο και περισσότερα και να παίρνουμε... ασε να μην το πω. Εχουμε βάλει νταήδες και νταβατζήδες τους Αμερικανούς στην ίδια μας την χώρα κι εγώ αυτό το θεωρώ ανεπίτρεπτο. Τουλάχιστον για μένα αυτή η πολιτική στάση που περιγράφεις (αν υφίσταται) δεν χαρακτηρίζεται προδοτική, αντιθέτως. Θα μου επιτρέψεις πάντως να διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις.

Για την υπόθεση F16 να συζητήσουμε όποτε θέλεις αλλά και πάλι θα επισημάνω ότι ασχέτως κάτω υπό ποιο σκεπτικό πάρθηκε η απόφαση, το αποτέλεσμα την επισκιάζει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αμερικανική κοροϊδία με τη βίζα

Μιλάμε για τον φασίστα οπαδό τού Αξονα που παρ´όλα αυτά ,την κρίσιμη στιγμή σήκωσε ανάστημα και είπε Οχι.

Oπότε να του τα συγχωρήσουμε όλα - μπήκε στην Ιστορία καθαρός.

Παραγράφονται Μανιαδάκηδες, πάγοι, ρετσινόλαδα, οι νεκροί διαδηλωτές καπνεργάτες, οι μέρες του '36. Επειδή είπε ένα Οχι που στο κάτω κάτω ήταν υποχρεωμένος να το πεί.

Τώρα αυτά για τους Δυτικούς δεν τα πολυκαταλαβαίνω: μακαρίζω τον εαυτό μου για τον Μπετόβεν και τον Κάντ, το Ρεμπώ και τους Rolling Stones, σιγά μην τους πετάξω για να διαβάζω το Μελέτιο Πηγά και το Ζουράρι και ν ακούω απολυτήκια.

κι όσο για ...τον τόπο μας, μη φοβάστε: δεν μας θέλει κανείς γιατί δεν παράγουμε απολύτως τίποτα. Μεταπράτες είμαστε. "Εισαγωγαί-Εξαγωγαί". Από αρχαιοτάτων χρόνων. "Λαός εμπόρων και πολεμιστών" μας χαρακτήριζαν οι ...βάρβαροι.

Χέ Χέ.Κανείς δεν συγχωρεί τίποτα και σε κανέναν.Ομως η Ιστορία είναι ψυχρή.Μίλησα για εκείνη τήν στιγμή.Και εκείνη τήν στιγμή στάθηκε όρθιος.
Και δεν ήταν καθόλου υποχρεωμένος να το πεί.Οπως δεν τόπαν οι Τούρκοι(που μπήκαν στο τέλος με την μεριά τών νικητών,όπως πάντα),oi Αλβανοί,οι Βούλγαροι και πολλοί άλλοι.Α,και οι Γάλλοι πού ...δήθεν αντιστάθηκαν.Εγγλέζοι,Σερβοι και εμείς.
Δύσκολο να παραδεχτούμε κάτι όταν πηγαίνει κόντρα στην ιδεολογία μας...
Κανείς δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τόν πολιτισμό τής Δύσης,όταν παράγει πολιτισμό.Και by the way,τι κακό έχουν, μουσικά, τα απολυτήκια???Τι κακό έχει η Βυζαντινή Μουσική???Ποιός μιλάει για τον ξεχασμένο,αλλά τεράστιο μουσικά Κουκουζέλη??Tι κακό έχει η δημοτική μας παράδοση???Πολύ πιό πλούσια,μουσικά,απο τα Γερμανικά Εμβατήρια και Βαλσάκια.
Οσο για τούς ποιητές τής Δύσης,είχαμε και εμείς ποιητές.Και πολύ πρίν απο αυτούς.Ασχετο άν τούς πετάμε μόνοι μας ´στά σκυλιά´.
Να μην αναφέρω τήν βυζαντινή ζωγραφική,τέχνη ταπεινή στο ανθρωπινο μέτρο και όχι γοτθική και πομπώδης.
Το ότι ξεχάσαμε τον πλούτο μας και το οτι ξεχάσαμε ότι αυτός ο πλούτος είναι χαρμάνι πολλών ανθρώπων και πολιτισμών(αυτό κατάφερνε ο Ελληνας πρίν γινει κρατίδιο),ας όψεται η διαστρεβλωμένη παιδεία μας.Γιατί τελικά ούτε τα δικά μας μαθαίνουμε, ούτε της Δύσης.
Η Ελλάδα ,ήταν πάντα σταυροδρόμι πολιτισμών.Oχι το κράτος ´Ελλάδα´.
Και άμα θές πήγαινε στον 11ο μ.χ αιώνα να βρείς τήν λειτουργία τού Benevento τής Μεγάλης Εβδομάδας.Πως γίνεται η μείξη τής Δυτικής Πολυφωνίας με την Βυζαντινή Μουσική.
Ο πολιτισμός δεν ξεκίνησε με τον Διαφωτισμό.

εγώ αυτό που βλέπω είναι ένας λαός που ζεί και ονειρεύεται Αμερικάνικα και μετά του φταίει ...η δυτική σκέψη.
αυτό το "εμείς τους δώσαμε τα φώτα" το εννοούμε ότι πρέπει εφ όρου ζωής να μας δοξάζουν και να μας πληρώνουν το πάγιο.
με ενοχλεί κι ο εθνικός ήρωας του νεοέλληνα: ο Καραγκιόζης, χομο-καταφερτζίκους.
κι όλη αυτή η ξενοφοβία και το εθνικορεμπέτικο φολκλόρ - μένω Εκτός. Αμετανόητα.

Last edited:
Το θέμα ξεφευγει και πάει για μουσική μεριά.Κανείς δεν μάς χρωστά τίποτα.Το πρόβλημά μας είναι ότι εμείς μιμούμαστε ασύστολα και πιθηκίζουμε.Eμείς θέλουμε να μοιάσουμε στούς άλλους .Πότε είδαμε στα σοβαρά τι είναι δικό μας καί τι θελουμε να πάρουμε απο τούς άλλους ???
O Nεοέλληνας κινειται μεταξύ μιμητισμού και ψευτοπατριδοκαπηλίας.Και με αυτόν τον τρόπο δεν μαθαίνει ούτε τα δικά μας ούτε τών άλλων.Και παραμένει ημιμαθής.
Εθνικορεμπέτικο φολκλόρ δεν υπάρχει στο πραγματικό ρεμπέτικο.Αυτό έχει ανατολικούς δρόμους.Αλλο το ψευτο ζεϊμπέκικο τού σκυλάδικου.........
Εγώ δεν μιλάω για τον πολιτισμό τού Νεοέλληνα.Μιλάω μόνον για μένα.Και όσο μού αρέσει ο Σεφέρης ,μου αρέσει και ο Ρεμπώ.Αλλά μ´αρέσει και ο Μακρυγιάννης,όπως σε άλλους λαούς ο Γουλιέλμος Τέλλος.
Και επιμένω.Εάν δεν μάθω τα τού τόπου μου,νοιωθω μισός.Και το ίδιο κάνει ο Αγγλος ,ο Γαλλος και κάθε άλλος .Μονον που αυτοί επιτρέπεται να αγαπάνε τήν χώρα τους,με ολα τους τα στραβά,χωρίς να τρώνε ρετσινιές περί εθνικισμού.

Και όσο μού αρέσει ο Σεφέρης ,μου αρέσει και ο Ρεμπώ.Αλλά μ´αρέσει και ο Μακρυγιάννης,

"Κακώς σου αρέσει ο Ρεμπώ γιατί σιγά τ αυγά, τα είχε πεί ο τάδε τα ίδια, κάτι αιώνες πριν" - αυτό μας λένε οι Ελληναράδες. Κοντολογής εδώ είναι ο ομφαλός της γής. Κι όλοι αυτοί που τα έχουν με τους διανοούμενους στην ουσία τα έχουν με τη σκέψη: την κριτική σκέψη. Αυτό πιστεύω εγώ.
για το Μακρυγιάννη δεν θα συμφωνήσω. Πιστεύω πως ήταν ενας ξενόφοβος τσιφλικάς - αυτός κι ο Ζωγράφος κατείχαν τη μισή Αθήνα. Η ρομαντικοποίηση της φουστανέλλας που ξεκίνησε επί Μεταξά και συνεχίσθηκε απ το Σεφέρη με αφήνει πολύ σκεπτικό.