Amos 3, επιτυχής εκτόξευση

Γιαννη τοτε ειναι ακομη πιο εντυπωσιακο που εβγαλες τις συχνοτητες αυτες διοτι η Triax εχει κατασκευασει απο Offset τις TDA110, TDS110 και TDE110. Οι πρωτες δυο με μεγεθος 100*110εκ και η τελευταια 100*105εκ με πιο ενισχυμενο feedarm. Δηλαδη και στις 3 περιπτωσεις μιλαμε για κεραια 1μ (παντα η μικρη διασταση μετραει) και οχι 1.20μ. Αυτη δεν ειναι που εχεις ?
http://www.satlex.net/el/triax_tda110-pic_1.html

Γιαννη τοτε ειναι ακομη πιο εντυπωσιακο που εβγαλες τις συχνοτητες αυτες διοτι η Triax εχει κατασκευασει απο Offset τις TDA110, TDS110 και TDE110. Οι πρωτες δυο με μεγεθος 100*110εκ και η τελευταια 100*105εκ με πιο ενισχυμενο feedarm. Δηλαδη και στις 3 περιπτωσεις μιλαμε για κεραια 1μ (παντα η μικρη διασταση μετραει) και οχι 1.20μ. Αυτη δεν ειναι που εχεις ?
Χρήστο από την βάση που βλέπω για το lnb ΔΕΝ είναι αυτό...από περιέργεια θα πάω αυριο να το μετρήσω....
Αυτό που είναι σίγουρο....ότι το παλιό μου πιάτο που ήταν μετρημένο η μικρή διάσταση του 1.20 είχε χειρότερη λήψη σε σχέση με το triax....τελος πάντων αύριο το μετράω....:grinning-smiley-043

Παρεπιπτώντος εδώ και καμια ώρα παιζουν οι συχνότητες και χωρίς ber...και φυσικά χωρίς σπασίματα όπως βλέπω απο τοπ Rusia today (10925 V 27500 3/4)

Στην Καστοριά με 2.4μ το πρωί (που δεν ειναι η καλύτερη ώρα τους) και οι τρεις συχνότητες ήταν ΟΚ αλλά με BER ...διψήφιο ως τριψήφιο (που για τον 800αρη είναι πάρα πολύ καλά!). Λογικά το βραδυ το BER θα μηδενίζεται

Γιαννη μεγαλυτερη κεραια δεν σημαινει παντα και καλυτερη. Παντως τις βραδυνες ωρες με χαμηλοτερες θερμοκρασιες οταν δεν εχει υγρασια πολυ και η νεφωση δεν εμποδιζει οι ληψεις βελτιωνονται.

Φιλιππε λιγο πολυ δεν ειναι τα ιδια οταν ειχες ξανακοιταξει πριν την εναρξη του Amos 3 ? Η δεν εχει αλλαξει τιποτα σημαντικο στη περιοχη σου η πραγματι εκπεμπουν ακομα απ τον Amos 2 και ειναι λαθος η ενημερωση απο πλευρας flysat.

Δεν μπορω να πω με σιγουριά, δειχνουν καπως ισχυρότερα αλλά και πάλι πρωινή ώρα ειχα πολύ καιρό να κοιταξω στις 4 δυτικά. Σ αυτη την δεσμη του 2και επειδη ειμαι στο χειρότερο σημείο της ελλάδας σε σχεση με το ιχνοδιάγραμμα έχω μεγαλες διακυμάνσεις και σε πολύ γενικές γραμμές έχω όλους τους πομπούς το βραδυ (με λίγο ή περισσότερο BER) άλλά χάνω κάποιους τις μεσημεριανές ώρες ή έχουν πολύ BER. Ελεύθερο ειναι μόνο το russia today που πάντα ήταν σε σχετικά εύκολο πομπό και ειναι ενας απο τους 3 και μαλιστα αυτός που μου έδωσε 0 ber το πρωί.

Μαλιστα. Η κατασταση παραμενει νεφελωδης. Απ την μια ο Σουηδος δεν αναφερει ακομα καμια μετακινηση, ως γνωστον αργει αλλα πολλες φορες δικαιολογημενα, απο την αλλη εχουμε μια αναφορα απο Ισραηλ οπου το σημα εγινε πολυ πιο ισχυρο σ' αυτες τις 3 συχνοτητες και αλλος στο Wales με 3.7μ Prodelin βγαζει Mid East Beam. Οι πιο μακρινες αναφορες ληψεων των ψηφιακων απο Amos 2 Mid East Beam που εχω μεχρι στιγμης υπο τη γνωση μου ειναι Πολωνια, Σλοβακια, Κροατια, Κεντρικη Ιταλια. Αυτες ειναι επιβεβαιωμενες. Υπαρχει και μια 4.5μ Andrew στο Lienz της Αυστριας αναμεσα Innsbruck και Villach η οποια απ οτι μου λεει ενας γνωστος πως εχει επισης ληψη αλλα χωρις αναφορες δεν μπορω να το εγγυηθω. Ας περιμενουμε λοιπον να δουμε αν θα ακολουθησει το lyngsat η αν προσθεθουν και αλλες συχνοτητες. Παντως δεν βλεπω καμια λογικη να φευγουν απ τον πολυ νεοτερο Amos 2 και να αφηνουν τον γερο Amos 1 φορτωμενο.

Λοιπον το μυστηριο λυθηκε χαρην του AndyX στο http://www.satellites.co.uk/satellite/meeting-place/128863-amos-3-lit-up.html

Ο Amos 3 δεν ειναι εις θεσην να εκπεμπει αυτες τις 3 συχνοτητες οπως δειχνουν τα χαραηκτηρηστικα του: http://www.amos-spacecom.com/amos1/page.asp?cat=95&type=2&lang=1

Αυτο σημαινει οτι το flysat ειναι λαθος και οντως για αλλη μια φορα παραπληροφορησε με τη βιασυνη του. Αρα οι συχνοτητες εξακολουθουν να βγαινουν απ τον Amos 2.

Αυτο ετοιμαζόμουν να γραψω και με πρόλαβες! Πριν λίγο εκανα μιά γυρα και έχω περιπου το σήμα που ειχα συνήθως τα βραδια

Αφού δεν μπορεί να είναι στον Amos3 τότε σίγουρα πρεπει να ενισχυσαν το σήμα στον amos2 middle east bean....ποτε ποτε μα ποτε δεν είχα λήψη εδω....και μάλιστα τώρα δοκι´μασα και κατεβάζω όλες τις συχνότητες του amos middle east και μαλιστα με 3ψηφιο ber σε DM800 που ξέρετε ότι είνια αμελητέο για τον DM800

Μαλλον κάνουν συνδυαστικές δοκιμές για να δουν πως θα μοιράσουν τους πομπούς στους δυο ισχυρότερους πλέον δορυφόρους. Η ουσία ειναι στην δεσμη Ισραήλ του Αμος 1 (να παει στον 3) γιατι εκει εχει και ελέυθερα (νομίζω) τα κρατικά του Ισραήλ ,τα οποία απο όσο θυμάμαι απο την παλαιότερη αναλογική τους λήψη δείχνουν πάρα πολύ μπάσκετ

Λοιπόν Χρήστο ανέβηκα σήμερα ταράτσα και την μέτρησα....για την ακριβεια είναι 105*113εκ

Όχι δεν παίζει κάτι τετοιο....φίλος είνια το παιδί και απλος άλλαξα το παλιό noname(μετρημένο 1.20μ) με αυτή για καλυτερη απόδοση....και όντος η διαφορά ήταν μεγάλη.Και όταν λέω άλλαξα....αντάλλαξα για την ακρίβεια :grinning-smiley-043

Για τις 3 συχνότητες που έχουν ήδη αναφερθεί δεν ξέρω αν όντως έχουν μεταφερθεί στον Amos 3, εδώ δεν έχω διαφορά σε σύγκριση με πριν, είναι το ίδιο δυνατές. Σίγουρα όμως μεταφέρθηκαν αυτές που αναφέρει το flysat σήμερα από τον Amos 1 στον 3, συγκεκριμένα οι

ΔΜΑ = Δέσμη Μέσης Ανατολής
ΕΔ = Ευρωπαϊκή Δέσμη

11008V, 27500 (ΔΜΑ)
11304H, 19540 (ΕΔ)
11319H, 2750 (ΕΔ)
11323H 3350 (ΕΔ)
11333H 3500 (ΕΔ)
11338H 2600 (ΕΔ)
11352H 3350 (ΕΔ)

Επίσης μεταφέρθηκαν και οι παρακάτω από την ΔΜΑ που δεν τις αναφέρει ακόμα το flysat...

11474V, 27500 (ΔΜΑ)
11510V, 30000 DVB-S2 (ΔΜΑ)
11558V, 27500 (ΔΜΑ)

Το σήμα από τις συχνότητες της Ευρωπαϊκής δέσμης πρέπει να είναι λίγο καλύτερο από το αντίστοιχο του Amos 2. Σε αντίθεση το σήμα από την δέσμη μέσης ανατολής είναι αρκετά χαμηλότερο από το αντίστοιχο του Amos 2, απλά λίγο καλύτερο από αυτό της ευρωπαϊκής δέσμης του 3.

27f82b3b.jpg

5ba52a0f.jpg

539a6c86.jpg

59806aaf.jpg

Μπραβο Σωτηρη. Αυτα ειναι τα νεα της ημερας !!

Ιστορικη στιγμη να λαμβανεται επιτελους Europe Beam απο τις 4W και στην Κρητη με μικρες κεραιες.

Περιμενουμε και αλλες αναφορες απ ολη την Ελλαδα και Κυπρο.

Την ευρωπαϊκή δέσμη του amos 2 την έπιανα και πριν Χρήστο, το έχω αναφέρει αρκετές φορές νομίζω (και σε scan που είχα κάνει αν θυμάσαι με γραφικά φαινόταν). Φυσικά από amos 1 δεν είχα ούτε ίχνος, είτε από την ευρωπαϊκή είτε από την δέσμη μέσης ανατολής.

Αχ σορρυ Σωτο, εχεις δικιο. Μπερδευτηκα με τους ανατολικους: Ηρακλειο και Λασιθι ειχε προβλημα. Ο Αγιος Νικολαος δεν ειχε ιχνος σηματος απο Amos 2 Europe Beam σε 2.40μ.

Από Θεσσαλονίκη κατεβάζω όλες τις ΕΔ και καμία ΔΜΑ.