Amos 3, επιτυχής εκτόξευση

Καλώς σας ξαναβρήκα...στις επάλξεις (αν και θα ξαναλείψω μετα τον 15αυγουστο)!
Τσέκαρα χτες βραδυ τις δυο συχνότητες και ενω η 11658 καθετα ερχεται άψογα (χωρίς καν BER) η 11647 καθετα δεν μου κατεβαίνει καθόλου (προφανώς θα έχω το γνωστο πρόβλημα ταπώματος απο συχνότητα απο τις 5 δυτικά). Το δεύτερο καναλι του Ισραήλ είχα κι εγω να το δω απο την αναλογική εποχή στις 75 ανατολικά

Αν και υπάρχει η περίπτωση να παρεμβάλλεται από τον AB3 (υπάρχει κάποια εκπομπη data σε κοντινή συχνότητα και ίδια πόλωση στον AB3), γενικά το σήμα από την 11647 είναι αρκετά χαμηλότερο από την 11658 (δεν υπάρχει περίπτωση παρεμβολής εδώ ώστε να πέφτει το σήμα, δεν κατεβάζω την συχνότητα με τα data του AB3). Το μεσημεράκι που έριξα μια ματιά δεν κατέβαινε καν η 11647, αν και κατεβαίνει κανονικά όλο το απόγευμα και βράδυ συνήθως (ρίξε μια ματιά Φίλιππα τέτοιες ώρες, ίσως είναι καλύτερα).

Παρεμπιπτόντως, το πρόβλημα με τις παρεμβολές το έχω πλέον και εγώ, αλλά ανάποδα! Παρεμβάλλουν οι νέες εκπομπές του Amos 3 στις αντίστοιχες συχνότητες του AB3 και έτσι έχω σχεδόν χάσει για παράδειγμα την συχνότητα με τα ελεύθερα κρατικά γαλλικά κανάλια (11591V, 20000, με τα χίλια ζόρια κατεβαίνει), αλλά και άλλες. Τι βίτσιο κι αυτό να έχουν ίδιες συχνότητες, ίδιες πολώσεις σε μία μοίρα απόσταση, λίγη συννενόηση μεταξύ τους δεν θα έβλαπτε!

Last edited:
Συννενοηση για ποιο λογο Σωτηρη ? Των μεν το πελατολογιο τους ειναι στη Γαλλια, των δε στο Ισραηλ. Αν μενεις στη μεση, την εβαψες. Χθες παρατηρησα πως και στις 45Ε ιδια συχνοτητα και πολωση εκπεμπει σε δεσμη Ευρωπης και Ινδιας. Αλλα ποιον να πειραξει αυτο ? Καναν κατοχο τεραστιας κεραιας στο Ιραν ισως που αμφιβαλλω να φτανει αρκετο σημα και απ τις δυο περα. Ευτυχως που στις 4W και αλλου δεν ξεκινησαν αυτα τα κολπα. Μετα να δεις πανηγυρια...

Αυτά είναι τα μελλοντικά κόλπα, ειδικά όταν αρχίσουν μαζικές εκπομπές από την Ka και τα μικρά spot της!

Δοκίμασα και στις 12.30 την νύχτα την 11646 καθετα αλλά δεν κατάφερα να φορτώσω τίποτε. Αντίθετα στην 11658 καθετα έχω μηδενικό BER στον 800, που σημαίνει πολύ καλό σήμα

Εκτος του flysat εχουμε δει πουθενα αλλου η συχνοτητα αυτη να ειναι ενεργη Σωτηρη ? Tο Lyngsat δεν την εχει. Επισης η αναφορα εγινε τον Μαρτη του 2005 και αναρωτιεμαι ειναι δυνατον να πακεταριστει ATSC Mux σε DVB-S ? Επισης οι Γαλλοι μετατρεπουν το ATSC σε DVB-T ? Η μηπως προκειται για λαθος του flysat ?

Χρήστο εδώ δεν έχω σήμα πάντως από αυτή τη συχνότητα για να το επαληθεύσω. Όμως βρήκα αναφορά για τη συχνότητα αυτή σε ένα καταλανικό forum όπως επίσης και από τον Τάσο στο satleo! Υποθέτω θα είναι ενεργή ακόμα, δε νομίζω να είναι πάντως δύσκολο να κάνουν οι φίλοι που κατοικούν πιο βόρεια (και δυτικά) ένα έλεγχο αν όντως αυτό ισχύει.

Edit. Παρεμπιπτόντως την αναφέρει και το kingofsat, αντί 11638 στους 11636 (χωρίς αναφορά σε ATSC που δεν ξέρω που το βρήκε το flysat)...

http://en.kingofsat.net/pos-5W.php

"Atlantic Bird 3 (5.0W) - 11636.00 V - Txp: KB5 - Beam: Super DVB Newtec (QPSK) - 30405 7/8 - NID:0 - TID:24692"

Last edited:
Ενω την είχα σημειωμένη...ξέχασα να την δω χτες, θα την τσεκάρω το μεσημέρι.
Αντίθετα χτες δοκίμασα όλες τις συχνότητες του Αμος3 που δεν κατεβάζω βάζοντας υψηλότερη ή χαμηλότερη συχνότητα...μπάς και ξεφύγω απο τις παρεμβολές αλλά δεν πέτυχα τίποτε....

Φιλιππε δοκιμασε και γυριζοντας ελαφρα ανατολικοτερα (3.8W) μηπως ο κεντρικος λοβος βρεθει εκτος εμβελειας των 5W διατηροντας την κανονικη συχνοτητα η ελαφρα πανω κατω.

Χρηστο το έχω δοκιμάσει και αυτό, χωρίς επιτυχία αλλά με την κανονική συχνότητα.
Παντως η 11638 καθετα στις 5 δυτικά μου φόρτωσε κανονικά 6 γαλλικά κανάλια, όλα κωδικοποιημένα, τα οποία μαλιστα δεν τα είχα φορτωμένα αφού η xml.satellites βασίζεται στις συχνότητες του Σουηδού

Χρηστο μου βγαζει κανονικά τα ονόματα (συγκράτησα τα Planete, Canal+, CanalJ....)

Ωραια, δεν τα κρυβουν δηλαδη. Εψαξα λιγο και βρησκω ενα παλιο thread εδω που συμμετειχα κιολας και το χα ξεχασει:
http://forum.digitalfernsehen.de/forum/showthread.php?t=91944
Στο περιοδικο Tele Satellite, Ιουλιος 05, σελ. 34 ειχαν αναφερθει σ' αυτο το θεμα. Παντως πρεπει να εξασθενει πολυ η 11646V απο Θεσ/κη μεχρι Καστορια διοτι η διαφορα στην 5W/11638V δεν θα ναι μεγαλη να παρεμβαλλει η μια την αλλη.

Απο χτες την 11646 καθετα την έχει και ο Σουηδός (σαν 11647 καθετα)

Έχουμε κάποιες αλλαγές στις συχνότητες του Amos 3, που δεν έχουν αναφερθεί στα γνωστά flysat, lyngsat κλπ, ακόμα απ' ό,τι έχω δει. Ψάχνοντας χθες βράδυ είδα ότι δεν είχα σήμα στις συχνότητες 11558V, 27500 και 11593V, 27500 του Amos 3 (έχουν μεταφερθεί εδώ και δύο μήνες περίπου εκεί), ενώ είχα κανονικά σήμα στην 11474V, 27500 που σημαίνει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα λήψης αφού και οι τρεις αυτές συχνότητες είχαν περίπου το ίδιο σήμα εδώ (μέτριο). Μετά από scan με ενεργοποιημένο την έρευνα δικτύου βρέθηκαν δύο νέες συχνότητες, συγκεκριμένα η 11222V, 27500 και η 11258V, 27500 στις οποίες είχαν μεταφερθεί τα κανάλια των συχνοτήτων που χάθηκαν. Δεν μεταφέρουν κάτι ιδιαίτερο, αφού είναι κανάλια του πακέτου Yes κωδικοποιημένα σε NDS, αλλά έχουν πολύ καλό σήμα εδώ, δηλαδή ποιότητα 94% η πρώτη στον technomate TM5300, και 98% η δεύτερη (δεν πάει παραπάνω η ένδειξη ποιότητας στον δέκτη) οπότε θα έχει ενδιαφέρον αν γίνεται, και πόσο καλή, λήψη τους από περιοχές που είχαν πρόβλημα ως τώρα στις συχνότητες που χάθηκαν. Ένα δεύτερο θετικό που προέκυψε από αυτή την αλλαγή είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν εκατέρωθεν παρεμβολές από τις αντίστοιχες συχνότητες που υπάρχουν και στον διπλανό Atlantic Bird 3 (έτσι είδα χωρίς πρόβλημα ξανά μετά από δύο μήνες περίπου τα κρατικά γαλλικά από την 11591V, 20000 του ΑΒ3 που παρεμβαλόταν από τον Amos 3).