AMTC DTHD290

Απάντηση: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Στην σημείωση που συνοδεύει το αρχείο εγκατάστασης γράφει τις βελτιώσεις που έχει αυτή η έκδοση. Αλλά με μία γρήγορη προσπάθεια που έκανα χθες δεν κατάφερα να βρω κάποιο τρόπο να το μεταφράσω. Κάποια γράμματα είναι λάθος (σύμβολα αντί γράμματα) και μπερδεύουν τα site μετάφρασης που δοκίμασα. Πάντως ξεχωρίζω τις λέξεις NTFS, HD και μερικές άλλες. Ευχαριστούμε πάντως που το έφερες και με την πρώτη ευκαιρία μπορώ να το δοκιμάσω.

Έκανα μια προσπάθεια μετάφρασης του changelog του Evolve Scorpio:
Adding support for the NTFS file format
Improved switching the aspect ratio when playing multimedia files
Improved playback of recorded HD TV programs

Έκανα μια προσπάθεια μετάφρασης του changelog του Evolve Scorpio:
Adding support for the NTFS file format
Improved switching the aspect ratio when playing multimedia files
Improved playback of recorded HD TV programs
:2thumb22sup:

Δοκίμασα το λογισμικό Evolve. Είναι ακριβώς το λογισμικό XORO 7500 χωρίς καμία αλλαγή. Δεν έχει ούτε τις δύο αλλαγές που είχε το λογισμικό MAXIMUM. Η μόνη αλλαγή που έχει είναι οτι δεν έχει ελληνική γλώσσα μενού με αποτέλεσμα να μην έχει ελληνικό epg. Περίπτωση ABEO δηλαδή. Ξαναέβαλα το λογισμικό XORO. Δεν πειράζει που αυτό το λογισμικό δεν βγήκε τόσο καλό. Το επόμενο που μπορεί να βρει κάποιος φίλος μπορεί να είναι κελεπούρι και να συνδυάζει όλα τα καλά όλων των λογισμικών. Συνεχίστε το ψάξιμο.

To MAXIMUM μου άρεσε οτι στον προγραμματισμό εγγραφής είχε ως πρώτη επιλογή την εγγραφή, και όχι την προβολή. Επίσης καλό για τους κατόχους AMTC είναι οτι, αν θυμάμαι καλά, αποθηκεύει το timeshift. Αλλά αυτό πρέπει να το ξαναδω σε αυτά που είχα γράψει όταν το είχα δοκιμάσει, γιατί δεν είμαι σίγουρος. Αλλά εγώ με το πλήρες τηλεκοντρόλ του XORO δεν το έχω ανάγκη αυτό. To κακό είναι οτι δεν έχει ενδείξεις στην οθόνη του δέκτη που μένει νεκρή. Αλλά και πάλι το κράτησα για μερικές μέρες. Στα υπόλοιπα είναι ίδιο με το XORO 7500. Αλλά ένα βράδυ απέτυχε να κάνει εγγραφή σε ένα πρόγραμμα που άρχιζε πριν τις 12 το βράδυ και τελείωνε μετά τις 12. 11 με 12μιση ήταν αν θυμάμαι καλά. Φαντάστηκα οτι η αλλαγή μέρας τον μπερδεύει. Στο XORO δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα. Οπότε ξαναέβαλα το XORO.

Re: Απάντηση: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Αλλά ένα βράδυ απέτυχε να κάνει εγγραφή σε ένα πρόγραμμα που άρχιζε πριν τις 12 το βράδυ και τελείωνε μετά τις 12. 11 με 12μιση ήταν αν θυμάμαι καλά. Φαντάστηκα οτι η αλλαγή μέρας τον μπερδεύει. Στο XORO δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα. Οπότε ξαναέβαλα το XORO.
Όντως, αυτό ήταν ένα πρόβλημα του λογισμικού των Mstar 7828 που διορθώθηκε με κάποια αναβάθμιση.

Αλλά ένα βράδυ απέτυχε να κάνει εγγραφή σε ένα πρόγραμμα που άρχιζε πριν τις 12 το βράδυ και τελείωνε μετά τις 12. 11 με 12μιση ήταν αν θυμάμαι καλά. Φαντάστηκα οτι η αλλαγή μέρας τον μπερδεύει. Στο XORO δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα. Οπότε ξαναέβαλα το XORO.
Θυμήθηκα τι πρόγραμμα είχα προσπαθήσει να γράψω και είχε αποτύχει. Δεν είχε κάνει δηλαδή καθόλου εγγραφή. Ήταν η εκπομπή του ΑΝΤ1 για το Europa League μετά τους αγώνες. Αυτή η εκπομπή ξεκινάει μετά τις δώδεκα. Την είχα προγραμματίσει να ξεκινήσει εγγραφή στις 12 και 10. Και κάπου είχα διαβάσει για έναν δέκτη που δεν έκανε προγραμματισμένες εγγραφές μετά τα μεσάνυχτα. Δηλαδή για την επόμενη μέρα. Και σκέφτηκα οτι είναι το ίδιο πρόβλημα λογισμικού του MAXIMUM. Στον XORO είχα κάνει 15 μέρες πριν την ίδια εγγραφή χωρίς πρόβλημα. Γιαυτό ξαναέβαλα το XORO. Είναι περίεργο όμως να υπάρχει αυτό το πρόβλημα σε ένα λογισμικό που μοιάζει να έχει την ίδια βάση με το λογισμικό XORO που δεν έχει αυτό το πρόβλημα. Γιατί εκτός από τις εμφανισιακές ομοιότητες, τα λογισμικά MAXIMUM και EVOLVE είναι τα μόνα λογισμικά που έχω βάλει πάνω από του XORO και δεν έκανε νέα εγκατάσταση. Δεν άλλαξε τίποτα σαν να μην ανίχνευσε αλλαγή λογισμικού.

Απάντηση: Re: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Να προσθέσω άλλον ένα δέκτη, τον Peekton PK 1890 TNT
Η εικόνα αυτού του δέκτη στο site τον εμφανίζει να δείχνει την ώρα στην οθόνη του δέκτη. Αν είναι πραγματικό στοιχείο και όχι εφέ στην φωτογραφία, είναι πολύ ενδιαφέρον στοιχείο. Κανείς από τους δικούς μας κλώνους δεν έχει αυτή την λειτουργία. Ενδιαφέρον είναι και αυτό το πολυπλήκτρο που έχει στην πρόσοψη, όπως και οι διαφορετικές πίσω συνδέσεις. Για κλώνος είναι πολύ περίεργος. Επίσης στο site, στην αρχική σελίδα των DVB-T, υπάρχει ένας δέκτης PK 1260 TNT. Το τηλεκοντρόλ του είναι ακριβώς ίδιο το τηλεκοντρόλ του F&U DTR 2205. Όπως και το πλήκτρο on-off στην πρόσοψη ανάμεσα στα άλλα πλήκτρα. Μπορείς να βρεις κανένα παραπάνω στοιχείο από αυτά που γράφει εκεί για τον δέκτη;

Last edited:
Re: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Έχεις δίκιο. Αν και είναι και αυτός δέκτης της MTC, έχει την HDMI στη θέση της coaxial ήχου, ενώ αντί δεύτερης scart έχει και εκεί composite και την coaxial ήχου.

Ο 1260 είναι sd. O 1860 είναι κλώνος του 2205, αλλά δεν έχει firmware.

Απάντηση: Re: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Ο 1260 είναι sd. O 1860 είναι κλώνος του 2205, αλλά δεν έχει firmware.
Για τον 1260 δεν είδα να γράφει πουθενά για SD ή HD, αλλά έπρεπε να προσέξω οτι δεν γράφει οτι έχει έξοδο HDMI, άρα οτι είναι όντως SD. Ο 1860 δεν είναι απλά κλώνος του F&U. Είναι ο δίδυμος αδελφός του που δόθηκε παράνομα για υιοθεσία. Από τους λίγους κλώνους που είναι και εμφανισιακά εντελώς όμοιοι. Στην μικρή φωτογραφία ξεχώριζα μόνο το τηλεκοντρόλ που φαινόταν διαφορετικό. Τώρα όμως που πήγα στον δέκτη είδα οτι είναι το ίδιο τηλεκοντρόλ με διαφορετικό χρώμα σε μερικά πλήκτρα. Φαίνεται καλύτερα στο pdf. Δεν έχουν ακόμα λογισμικό, αλλά έχω αποθηκεύσει την σελίδα και για τους δύο δέκτες. Και για τον 1890 και για τον 1860.

Re: Απάντηση: Re: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Επειδη μιλαγατε για διδυμους αδερφους του F&U και πολλα εχουν ειπωθει για κλωνους του amtc, αυτοι οι 2 απο τη μακρινη Αυστραλια ειναι νομιζω 100% ιδιοι οπτικα τουλαχιστον απο μπροστα και στο τηλεκοντρολ.

http://dicksmith.com.au/product/GH5926/dick-smith-high-definition-set-top-box-dh2839

http://dicksmith.com.au/product/GH5...finition-set-top-box-with-timer-recording.jsp

Ο πρωτος ειναι σιγουρα το ακριβως ιδιο μηχανακι με τον amtc γιατι o amtc πισω κατω απο το AMTC DTHD290 γραφει εντος παρενθεσεως το νουμερο 2839
και γιατι δεν εχει τη δυνατοτητα εγγραφης οπως κι ο AMTC.
Αντιθετα το δευτερο μηχανακι που εχει το νουμερο 2836 εχει τη δυνατοτητα εγγραφης,το κοντρολ του εχει τα 2 κουμπια που δεν εχει ο amtc.Αλλωστε και η αναβαθμιση firmware που δινει στο κατω μερος της σελιδας εχει ακριβως τα ιδια στοιχεια MTC_MSD7828_DH2836.AP με αυτο που εχουν δωσει αλλοι χρηστες για την αναθαθμιση με λογισμικο XORO.Η ημερομηνια του firmware ειναι 2-10-2010
Oμως απο οσα καταλαβα διαβαζοντας το manual της συσκευης (τησ αυστραλεζικης παντα) και το τεξτ της αναβαθμισης δεν εχει timeshift, ενω αντιθετα εχει δυνατοτητα στην αμεση εγγραφη να ρυθμιστει ανα ημιωρο, οπως και δυνατοτητα να δεις εναν τιτλο απο το σημειο που εχεις σταματησει που νομιζω δεν το κανουν αλλοι δεκτες με αυτο το τσιπακι.
Υ.Γ. Η πλακα ειναι οτι αυτον με τη δυνατοτητα εγγραφης τον πουλαει 10 δολλαρια λιγοτερο απο τον αλλο.

Ο Peekton 1890 έχει καινούριο λογισμικό, αλλά εκεί υπάρχει και manual και φωτογραφία του δέκτη. Εκεί φαίνεται και το τηλεκοντρόλ του δέκτη, και δυστυχώς δεν είναι το ίδιο. Άρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το λογισμικό του. Αυτό το τηλεκοντρόλ εγώ το έχω από έναν παλιότερο MPEG2 δέκτη και δεν ταιριάζει με το δικό μας.

Θα μπορούσε να με ενημερώσει κάποιος κάτοχος,αν έχει έξοδο component;

στο carrefour Νεο φαληρο το εχουν στα 20 προσφορα !!!!!!
και εχει αρκετα κοματια.

Re: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Παιδιά έχω διαβάσει κάπου, δεν θυμάμαι όμως που, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τηλεκοντρόλ του CRYPTO REDI 100 να είναι συμβατό με τους δέκτες XORO HRT 7600 και AMTC DTHD290. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Διότι άν όντως ταιριάζει τότε το πρόβλημα του Rec πλήκτρου που απουσιάζει από το τηλεκοντρόλ του AMTC λύεται δια παντός. Υπάρχει στην αγορά το προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ "Crypto URC-601" το οποίο με την εισαγωγή ενός κωδικού μετατρέπεται σε τηλεκοντρόλ CRYPTO REDI 100.
Το post είναι παλιό και για να πω την αλήθεια δεν το θυμόμουν αλλά το βρήκα μέσω της αναζήτησης του forum ενώ έψαχνα πληροφορίες για αυτό το τηλεκοντρόλ, το Crypto URC-601. Το αγόρασα πριν μερικές μέρες. Το προηγούμενο προγραμματιζόμενο και με λειτουργία εκμάθησης πλήκτρων τηλεκοντρόλ μου χάλασε. Ήταν ένα ONE FOR ALL από τον Κωτσόβολο. Πολύ καλό, αλλά όπως κάθε τηλεκοντρόλ που είχα χάλασε στα δύο χρόνια και κάποια πλήκτρα δεν ακούνε. Ο αντικαταστάτης του ONE FOR ALL URC7557 που δίνει ο Κωτσόβολος κάνει πάλι 25 ευρώ όσο δηλαδή είχα πάρει και το παλιό. Η εσωτερική υποτίμηση φαίνεται ισχύει μόνο για τους μισθούς και όχι για τις τιμές των προιόντων. Τώρα μου φάνηκε ακριβό και έψαξα για άλλο. Στην σελίδα του Lidl δεν είδα να αναφέρεται το Silvercrest που δίνει, άρα υπέθεσα οτι δεν το έχει αυτές τις μέρες, αφού ξέρω οτι έρχεται κατά παρτίδες και φεύγει γρήγορα. Έτσι ψάχνοντας βρήκα το Crypto.
http://www.cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?partno=W003498
Υπάρχει στα Multirama με 12,9 ευρώ αλλά εγώ το πήρα από το eshop με 9,9 ευρώ. Καλό τηλεκοντρόλ και αυτό, με καλή απόκριση, καλή διάταξη πλήκτρων, πολλά πλήκτρα για όλες τις λειτουργίες, μόνο που έχει λίγο μικρά πλήκτρα χωρίς όμως να δημιουργεί πρόβλημα. Απλά είχα συνηθίσει τo One For All που ήταν άριστο στον χειρισμό του. Μέσω της λίστας με τους κωδικούς του (η πλήρη λίστα υπάρχει στην σελίδα της Crypto) βρήκε αμέσως την Philips τηλεόραση μου και το Samsung DVD Player μου. Κωδικούς για τους δύο δέκτες μου δεν βρήκα στην λίστα αλλά πριν να αρχίσω την εκμάθηση πλήκτρων όπως είχα κάνει για όλα τα πλήκτρα των δεκτών μου στο One For All, δοκίμασα την αυτόματη αναζήτηση. Με έκπληξη είδα οτι βρήκε και τους δύο μου δέκτες! Πρώτη φορά προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ βρίσκει τους δέκτες μου. Και έχω δοκιμάσει τρία. Τον F&U 2205 τον βρήκε με έναν πολύ καλό κωδικό με όλα σχεδόν τα πλήκτρα και στην σωστή θέση. Μόνο 4 πλήκτρα άλλαξα με την λειτουργία εκμάθησης σε πιο βολική θέση. Τον XORO 7600 μου που είναι κλώνος AMTC τον βρήκε με δύο κωδικούς. Ο ένας δεν ήταν και πολύ καλός με ελλείψεις και μπερδεμένα πλήκτρα. Ο άλλος ήταν ο κωδικός 8001 που όπως είδα στην λίστα κωδικών είναι κωδικός της Crypto και είναι για τους δέκτες Crypto Redi 200 και Redi 220MP. Όταν έβαλα και τους υπόλοιπους κωδικούς της Crypto δούλεψε και με τους κωδικούς 8002 (Redi 250MP) και 8004 (Redi 50 και Redi 100). Σε όλους μερικά πλήκτρα είναι μπερδεμένα και εγώ κράτησα τον κωδικό 8001 που είναι ο πιο πετυχημένος (ίσως και ο 8002, ο 8004 είναι ο πιο μπερδεμένος). Αντιστοίχισε στα σωστά πλήκτρα τα αριθμητικά πλήκτρα, το πολυπλήκτρο, τα 4 χρωματιστά πλήκτρα, τα πλήκτρα CH, VOL, MENU, EXIT και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα. Μπερδεμένα ήταν τα πλήκτρα player (PLAY, STOP, μπρος-πίσω κτλ) που ή τα μαθαίνεις που είναι ή τα αλλάζεις εσύ με την λειτουργία εκμάθησης. Εγώ άλλαξα 8 πλήκτρα που τα έβαλα στις σωστές θέσεις για να μην μπερδεύομαι. Για τους κατόχους AMTC με το τηλεκοντρόλ που λείπει το πλήκτρο rec το καλό είναι ότι έχει το πλήκτρο rec που με τον κωδικό 8001 μπαίνει στο κουμπί INFO. Αν δεν έχεις αυτό το πλήκτρο το αφήνεις όπως είναι και αλλάζεις τα υπόλοιπα κουμπιά player.
Ευτυχώς όμως που βρήκε τους δύο δέκτες γιατί το μεγάλο θέμα του τηλεκοντρόλ είναι οτι έχει λίγες θέσεις στην μνήμη για προγραμματισμό με εκμάθηση. Μόνο 20. Αν δεν έβρισκε τους δέκτες θα είχα πρόβλημα γιατί τα βασικά πλήκτρα για να δουλέψεις έναν δέκτη χωρίς να ψάχνεις συνέχεια το γνήσιο τηλεκοντρόλ είναι περίπου 30. Με τους δύο δέκτες που έχω θα ήταν πρόβλημα. Αλλά φαίνεται οτι έχουν αρχίσει να βγαίνουν κωδικοί στην πιάτσα για τους ψηφιακούς δέκτες που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν. Στο One For All είχα προγραμματίσει όλα τα πλήκτρα ένα ένα αλλά είχε πάνω από 60 ελεύθερες θέσεις στην μνήμη. Γιαυτό θέλω να ρωτήσω αν κάποιος φίλος που έχει το Silvercrest του Lidl έχει μετρήσει πόσες ελεύθερες θέσεις έχει στην μνήμη για να προγραμματίσεις πλήκτρα με την λειτουργία εκμάθησης.
Επίσης το τηλεκοντρόλ της Crypto τουλάχιστον εμφανισιακά είναι το ίδιο με αυτό που δίνει αυτή την στιγμή η F&U δώρο με ορισμένους δέκτες της.

Last edited: