AMTC DTHD290

Re: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Αγόρασα κι εγώ τον AMTC DTHD290 και του πέρασα το firmware strong 8110. Υπάρχει τρόπος να ρυθμίσω τη μπάρα πληροφοριών, όταν αλλάζω κανάλια να παραμένει λιγότερο, γιατί είναι εκνευριστικό να περιμένεις 10 δευτερόλεπτα. Αν όχι, υπάρχει κάποιο άλλο firmware με αυτή τη δυνατότητα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

To λογισμικό Strong 8110 είναι το μόνο που έχει ρύθμιση της μπάρας πληροφοριών. Μενού Επιλογή, η τελευταία λειτουργία που λέει Πανό χρονικό όριο.To πανό που λέει είναι η μπάρα πληροφοριών. Αποτυχημένη μετάφραση. Κάτι άλλο που διαπίστωσα είναι ότι ισχύει ότι στο λογισμικό Strong το κόκκινο πλήκτρο αντικαθιστά το πλήκτρο rec και κάνεις άμεση εγγραφή. Μόνο που με το κόκκινο πλήκτρο δεν ισχύει η λειτουργία να ορίζεις χρόνο εγγραφής ανά βήματα μισάωρου πατώντας ξανά το κόκκινο πλήκτρο όπως γίνεται με το πλήκτρο rec. Αλλά έστω και έτσι είναι καλή λύση για την έλλειψη του πλήκτρου rec από το τηλεκοντρόλ.

Αναβάθμιση λογισμικού μέσω θύρας USB

Κάντε download του απαιτούμενου νέου αρχείου λογισμικού για το συγκεκριμένο μοντέλο αποκωδικοποιητή που
έχετε από την επίσημη ιστοσελίδα http://www.strong.tv, και την αντίστοιχη σελίδα Υποστήριξης (support page) ή
επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία STRONG στην Ελλάδα.

Αποσυμπιέστε (unzip) το αρχείο, αν αυτό είναι απαραίτητο, και αντιγράψτε το ενώ έχετε ορίσει τον προορισμό φακέλου που θα κατευθυνθεί για αποθήκευση αυτό, μέσα στην εξωτερική μνήμη USB stick.

Συνδέστε την εξωτερική μνήμη USB stick στην αντίστοιχη θύρα USB του αποκωδικοποιητή. Μπείτε στο Κυρίως Μενού, και επιλέξτε USB. Επιλέξτε στη συνέχει Πολυμέσα (Multimedia) – Μουσική και πατήστε το κουμπί ΟΚ . Μέσα από τη λίστα αρχείων, επιλέξτε το αρχείο που εμφανίζεται με εικονίδιο λογισμικού (software image) και πατήστε το κουμπί ΟΚ για να ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης λογισμικού. Η διαδικασία της αναβάθμισης του λογισμικού θα χρειαστεί μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αναβάθμισης, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα από τον αποκωδικοποιητή που θα αναφέρει ‛’Η αναβάθμιση λογισμικού ολοκληρώθηκε. Παρακαλούμε κάντε επανεκκίνηση’’. Απενεργοποιήστε (ΟFF) τον αποκωδικοποιητή από τον κεντρικό διακόπτη και Ενεργοποιήστε (ΟΝ) τη συσκευή ξανά.

Προειδοποίηση:
Μην απενεργοποιήσετε τον αποκωδικοποιητή σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναβάθμισης λογισμικού και
καταχώρηση νέων δεδομένων. Μην απενεργοποιήσετε ή αποσυνδέσετε την εξωτερική μνήμη USB πάνω από τον
αποκωδικοποιητή κατά τη διάρκεια αναβάθμισης λογισμικού, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή απώλεια
δεδομένων καθώς και σοβαρή βλάβη του αποκωδικοποιητή. Στην περίπτωση που αυτό συμβεί, ο αποκωδικοποιητής θα
πρέπει να επισκευαστεί.

Last edited:
Απάντηση: Re: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Ευχαριστω πολλη για την απαντηση, που πραγματικα αξιζει πολλα!! Ποιο απ ολα τα λογισμικα να κατεβασω; :/ εχει αρκετα για διαφορα μοντελα! Λογικα του SRT700 ετσι;
Δεν χρειάζεται να κοιτάξεις πολλές σελίδες πίσω... Ούτε καν πίσω...

Για να φρεσκάρουμε και να απλοποιήσουμε λίγο την διαδικασία διότι τα downloads links έχουν αλλάξει, έχω ανεβάσει όλα τα απαραίτητα firmware για την μετατροπή δίχως να απαιτείται να κάνετε κανένα rename. Απλά θα ακολουθήσετε την διαδικασία με την σωστή σειρά που θα σας την παραθέσω πιο κάτω.

1. Περνούμε πρώτα το λογισμικό του xoro.
http://www.crocko.com/5DF43EC4E8D14887A3897AFF79DCEEC1/xoro.zip

2. Από τον φάκελοo strong http://www.crocko.com/02F6DAA130684969B293D7658036CE9A/strong.zip περνούμε το λογισμικό που αναφέρεται στον φάκελο «από xoro σε 8100»
3. ακολούθως από τον φάκελο strong «από 8100 σε 8110» και ακόλουθος το νέο firmware.

Η διαδικασία μετατροπής τελείωσε και από εδώ και στο έξης αν υπάρξει καινούριο firmware θα είναι για το μοντέλο strong 8110.

Η διαδικασία για επιστροφή στα αλλά firmware έχει ως έξης. Από τον φάκελο « για επιστροφή από strong σε αλλά firmware» http://www.crocko.com/13C4A24715B34DB3BC94E95C39C02ECC/gia_epistrofi_apo_strong_se_alla_firmware.zip

1. Περνούμε πρώτα το «από 8110 σε 8100 rename σε 8110»
2. Στη συνέχεια το original AMCT « Carefour rename σε 8100»
3. Μετά το Carefour τα γνωστά firmware με ονομασία « MTC_MSD7828_DH2836.AP»

Τα file τα ανέβασα σήμερα δεν ξέρω αν θα μείνουν μόνιμα η θα διαγράφουν σε κάποιο χρονικό διάστημα, για αυτό φυλάξετε τα για μελλοντική χρίση.

Ρίξε μια ματιά εδώ.

Εχει χρησιμοποιησει κανεις το τηλεχειριστηριο SWEEX IA101 με τον δεκτη ;;;
και αν ναι με τι κωδικο το συντόνισε;;;

Οκ το περασα, αλλα δεν ειχε ελληνικα, οποτε εβαλα το XORO στο οποιο ειδα μια αλλοιωση τι παιζει; Το ΑΒΕΟ εχει ελληνικα; :/ τι να κανω;;

Υ.Γ. Γιατι δεν μπορω να επεξεργαστω τα ποστ μου;;;; :(
Η εικόνα του XORO είναι πολύ καλή. Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά δύσκολο να είναι το λογισμικό. Μπορεί να μην εγκαταστάθηκε σωστά. Το λογισμικό του καρφούρ δεν έχει ελληνικά. Ούτε το ABEO. Κρίμα είναι να χάνετε τόσες πληροφορίες που είναι μόνο λίγες σελίδες πίσω. Άρα και τα 2 αυτά δεν θα έχουν ελληνικό EPG στην Digea. Τα καλύτερα λογισμικά είναι το τελευταίο XORO 7500 και το Strong 8110. To καρφούρ είναι απλά της εταιρίας.
Αν έχεις πρόβλημα με την εγκατάσταση του Strong διάβασε λίγες σελίδες πίσω. Έχει συγκεκριμένη διαδικασία που περιγράφεται. Το XORO 7500 είναι πιο εύκολο στην εγκατάσταση που είναι η στάνταρ του δέκτη και είναι αυτή που περιγράφει στο τελευταίο μήνυμα ο Αντώνης-Κ. Απλά το Strong είναι λίγο πιο περίπλοκο στην εγκατάσταση από τα άλλα, όμως είναι το πιο πλήρες από άποψη δυνατοτήτων.
Το editing των μηνυμάτων επιτρέπεται για λίγα μόνο λεπτά αφού έχεις γράψει το μήνυμα. Αν περάσει αυτός ο χρόνος δεν το επιτρέπει και πρέπει να γράψεις καινούριο μήνυμα. Είναι το κουμπί Edit Post.

Καλώς σας βρήκα, καταρχήν να πω ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες, τις οδηγίες και τα αρχειάκια που έχετε ανεβάσει. Τον εν λόγω δέκτη τον είχα βάλει στο μάτι από το καλοκαίρι οπότε ήταν σε προσφορά. Τότε τον αναζήτησα στο ίντερνετ και διάβασα για τις αναβαθμίσεις στο φόρουμ. Δυστυχώς δεν τον πρόλαβα, η τιμή του ανέβηκε και δεν τον αγόρασα. Πρόσφατα είδα ότι η τιμή του είχε πέσει στα 29,90 € και τον τσίμπησα προχτές.

Με το αρχικό firmware υπήρχαν εμφανείς παρεμβολές στην εικόνα οι οποίες εξαφανίστηκαν περνώντας αυτό του Xoro. Πολύ μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα εικόνας. Μελλοντικά θα δοκιμάσω και του Strong από περιέργεια και μόνο, καθώς δεν με πολυενδιαφέρει το θέμα της εγγραφής. Άλλωστε, έχω στην κατοχή μου και το γνωστό προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο του Lidl οπότε αν μερακλώσω, θα κάτσω να το προγραμματίσω κάνοντας την επέμβαση στο αυθεντικό για να αποκαλύψω τα 2 κρυμμένα κουμπιά.

Συνοπτικά, τον συνιστώ λόγω της ελκυστικής του τιμής που σε συνδιασμό με τις αναβαθμίσεις τον καθιστά άριστη επιλογή αναλογικά με τιμή/απόδοση.

Καλησπερα αγορασα τον ΑΜTC και εχω κανει την ανανβαθμιση firmware του XORO 7500 αλλα εχω ενα προβλημα με τις ταινιες (αρχειο mp4) με εξωτερικους υποτιτλους. Καθως παιζει η ταινια και καθως περναει ο χρονος αρχιζει να υπαρχει ''διαφορα φασης'' μεταξυ ηχου και εικονας. Πιο συγκεκριμενα στην αρχη της ταινιας ο ηχος με την εικονα ειναι τελεια συχρονισμενοι και οσο περναει ο χρονος αρχιζει να υπαρχει καθυστερηση στον ηχο σε σχεση με την εικονα με αποτελεσμα προς το τελος της ταινιας η διαφορα φασης μεταξυ τους να ειναι αρκετα αισθητη. Γνωριζει καποιος κατι για αυτο το προβλημα? Υπαρχει λυση?
Να σημειωσω οτι το αρχειο παιζει κανονικα και χωρις προβλημα σε VLC player στο pc.
Ευχαριστω προκαταβολικα

εχετε βρει remote control γιατί μου έσπασε!
αλλιώς, εχει κανείς τα στοιχεία του αντιπροσωπου στην ελλάδα?

Έχω βάλει strong στον AMTC, αλλά δε μου παίζει flv. Τι μπορεί να φταίει? Να αλλάξω firmware? Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας με βοηθήσει!!

Καλησπέρα παιδιά.
Αγόρασα από το carrefour to AMTC στα 29,99€ και έχει SW: 174577.00203.1 και HW: 5007.2839.1 Δεν έχω πρόβλημα με την ποιότητα, τα κανάλια αλλάζουν νομίζω γρήγορα και παίζει από USB μια δύο ταινίες που δοκίμασα με υπότιτλους. Επίσης στα Info τα δείχνει όλα στα Ελληνικά. Το μόνο που δεν έχω είναι το κουμπί εγγραφής. Έκανα τις τρύπες στο remote control αλλά δεν προχώρησα στην αναβάθμιση του sw αφού βλέπω ότι έχω πολύ πιο καινούργια έκδοση από αυτή που λέει ο Αντωνης-Κ.

Αφού δεν έχει κουμπί εγγραφής, πως γίνεται η εγγραφή;

ΥΓ: Πολύ καλή δουλειά στο forum guys!

Δεν ξερω αν στην αναβαθμιση εβαλαν εγγραφη.Αν θες για να κανεις εγγραφη πρεπει να αλλαξεις λογισμικο.Υπαρχουν τα εξης : ABEO , XORO , STRONG.Διαβασε τα προηγουμενα post για να καταλαβεις.

Απάντηση: Re: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Έχω βάλει strong στον AMTC, αλλά δε μου παίζει flv. Τι μπορεί να φταίει? Να αλλάξω firmware? Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας με βοηθήσει!!

Δεν προκειται να παιξει αρχειο flv o δεκτης.Τετοια αρχεια παιζουν μονο τα Media Player.Μπορεις με εναν μεταροπεα να το κανεις να παιξει.

Re: Απάντηση: Re: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Πήρα και τον LEGENT HD 35 ευρώ από το Makro Πατρών και παίζει τα πάντα, ακόμη και τα flv. Προσπάθησα να βρω τι firmware έχει (μήπως κάνει και για τον amtc) αλλά δεν τα κατάφερα.

Είναι εντελώς διαφορετικοί εσωτερικά οι δέκτες, οπότε δεν μπορεί να δεχθεί το firmware του.

Παιζει flv o Legent ; Το καινουργιο τσιπακι κανει θαυματα βλεπω.

Ναι φίλε μου, ο LEGENT παίζει τα πάντα, για το λεφτά του νομίζω ότι είναι καταπληκτικός. Έχει και πολύ καλό τηλεκοντρόλ, δουλεύει ακόμη και αν βλέπει σε αντίθετη κατεύθυνση.