AMTC DTHD290

Απάντηση: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Από ότι βλέπω από τα manual το τηλεκοντρόλ του 8100 δεν έχει τα δύο έξτρα κουμπιά. Αλλά το τηλεκοντρόλ του 8110 τα έχει και από το σκίτσο στο manual βλέπω οτι είναι ολόιδιο με το τηλεκοντρόλ του XORO 7600 που έχω. Σαν 8110 δουλεύουν αυτές οι λειτουργίες; Για την μετατροπή χρειάζεται να παρεμβάλουμε το λογισμικό του 8100 ή μπορούμε να πάμε κατευθείαν στου 8110. Όπως δηλαδή από του XORO ή του AMTC είχαμε πάει κατευθείαν στου ABEO.
Λάθος είναι το σημείο στίξης. Ερωτηματικό είναι για το άν μπορούμε να πάμε κατευθείαν στο λογισμικό του 8110. Πάντως από τις οδηγίες βλέπω οτι η αναβάθμιση γίνεται με τον κλασικό τρόπο από τον φάκελο Μουσική. Όλα είναι πολύ ίδια. Και από οτι βλέπω υπάρχει ελληνική γλώσσα OSD.

Last edited:

Όλα τα λογισμικά που έχω εγκαταστήσει στον XORO μου (και το τελευταίο που χρησιμοποιείτε και εσείς) έχουν την ίδια ονομασία (MTC_MSD7828_DH2836.AP). Αυτό έχει άλλη ονομασία (SRT8110_WS.AP). Άρα μάλλον θα θέλει μετονομασία όπως τα άλλα για να χρησιμοποιηθεί.

Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49€)

Μάλλον θα χρειαστείς και άλλο τηλεχειριστήριο. Συνήθως δεν δουλεύει.

Μόνο το άμεσο PVR δε δουλεύει .Η προγραμματιζόμενη εγγραφή αλλά και όλα τα υπόλοιπα πλήκτρα μια χαρά δουλεύουν.Αναφέρομαι στο firmware του Χoro.Γι αυτό του Strong δε γνωρίζω .

Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Αφου μπηκα στο τριπακι της αλλαγης του εργοστασιακού firmware το δοκίμασα κ αυτο (το strong) πηγαίνοντας πρωτα στο 8100 με μετονομασια του αρχείου σε MTC_MSD7828_DH2836.AP και κατόπιν στο 8110 παλι με μετονομασια σε SRT8100_WS.AP (αλλιώς δεν το βλεπει καθολου το αρχειο) . Οι διαφορές που εχω εντοπίσει ως τωρα σε σχέση με το xoro:

• Διαφορετικά εικονίδια και λιγο μεγαλύτερα γράμματα στα μενού.
  • Την χρησιμη λειτουργια του να καθορίζεις ποση ωρα θα εμφανίζεται το OSD οταν αλλάζεις καναλι (ισως ο μονος λογος που με κραταει να μην το γυρισω παλι σε Xoro)
  • Σε καποια βιντεο τραβαει λιγο την εικονα δηλαδή αν ειναι κανονικά να εχει πολυ παχιες γραμμές πανω κατω μειώνει το παχος τους τραβώντας την εικονα.(αυτο δεν μου αρεσε)
  • Τα κουμπια rec και list του κοντρολ μου (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=79331) δουλευαν και στο 8100 και στο 8110 και ουσιαστικά δεν βρηκα διαφορες αναμεσα στα 2
  • Λογικά θα μπορεις να γυρισεις σε όποιο firmware θες κανοντας τις ανάλογες μετονομασίες όπως επισης και να πας κατευθείαν στο 8110.
Ασχετο αλλα καλό θα ηταν να βρίσκαμε κάπου και το firmware του AMTC μήπως χρειαστει για χρήση εγγύησης.
Αυτα προς το παρόν..

Last edited:

Τελικά έλυσα μόνος μου τις απορίες μου, εγκαθιστώντας το λογισμικό του Strong 8110. Έχω τον XORO 7600, αλλά είχα το τελευταίο κοινό λογισμικό του XORO 7500 που έχετε και εσείς. Άρα οτι έγινε σε εμένα λογικά θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους όμοιους δέκτες. Κατέβασα απευθείας την τελευταία έκδοση λογισμικού του Strong SRT 8110. Το τηλεκοντρόλ του 8100 δεν έχει τα δύο έξτρα κουμπιά, οπότε πήγα κατευθείαν στον 8110. Δοκίμασα να εγκαταστήσω κατευθείαν το λογισμικό του 8110 μήπως δεν χρειαζόταν να παρεμβάλω του 8100. Όπως είχα εγκαταστήσει απευθείας το λογισμικό του ABEO ή του XORO 7500. Πραγματικά το λογισμικό του 8110 εγκαταστάθηκε κατευθείαν πάνω από του XORO χωρίς κανένα πρόβλημα. Μόνο που επειδή όλα τα λογισμικά που έχω εγκαταστήσει έχουν το ίδιο όνομα (MTC_MSD7828_DH2836.AP), ενώ του Strong έχει άλλο (SRT8110_WS.AP), το μετονόμασα ολόκληρο όπως τά προηγούμενα. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι ακριβώς ίδια με τις προηγούμενες, γιαυτό δεν βλέπω γιατί να υπάρχει πρόβλημα να ξανααλλάξεις λογισμικό βάζοντας κάποιο από τα προηγούμενα. Αλλά δεν το έχω δοκιμάσει σίγουρα, αφού μόλις έβαλα του Strong. Εντυπώσεις: Έχει γίνει λίγο ακόμα πιο γρήγορη η αλλαγή των καναλιών. Έχει πλησιάσει τον χρόνο άλλων δεκτών. Έχει δηλαδή βελτιωθεί ένα βασικό ελλάτωμα αυτής της οικογένειας δεκτών και δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά από άλλους δέκτες. Αν και το τελευταίο κοινό λογισμικό του XORO είχε βελτιώσει αρκετά τα πράγματα σε σχέση με τα πρώτα λογισμικά που το πρόβλημα ήταν πολύ έντονο. Τώρα βελτιώθηκε λιγο ακόμα. Υπάρχει δυνατότητα να επιλέξεις πόσο χρόνο θα εμφανίζεται η μπάρα πληροφοριών μετά από zapping. Από 1 ως 10 δευτερόλεπτα. Άλλο ένα ενοχλητικό θέμα έχει λυθεί, αφού πριν η μπάρα έμενε 10 δευτερόλεπτα που ήταν πάρα πολλά. Το μενού είναι γενικά το ίδιο αλλά με άλλα χρώματα. Δεν τα βρίσκω πιο όμορφο, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια. Υπάρχουν μερικές έξτρα επιλογές. Για να βάλεις τα κανάλια στην σειρά που θέλεις πρέπει να απενεργοποιήσεις το LCN, αλλά και να ορίσεις ως αρίθμηση καναλιών την σειρά εμφάνισης. Υπάρχει και μια επιλογή αν θέλεις να ενημερώνονται αυτόματα τα κανάλια για τυχόν αλλαγές τους. Έχει αλλάξει ο κωδικός για τακτοποίηση καναλιών. Από 6 μηδενικά έχει γίνει 4 οχτάρια. Οι παλιές εγγραφές δεν αναγνωρίζονται ως εγγραφές, αλλά ως αρχεία βίντεο στον φάκελο ταινίες. Τώρα οι εγγραφές γίνονται σε άλλο φάκελο με όνομα My Records, εκει υπάρχει ένας φάκελος rec, αλλά το τελικό αρχείο όπως είδα στον υπολογιστή μου είναι πάλι αρχείο .ts όπως πριν. Απλά έχει αλλάξει ο φάκελος. Άμεση εγγραφή έκανε κανονικά. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα προγραμματισμένη ή timeshift (αν και εσάς με το πρόβλημα με τα έξτρα κουμπιά σας ενδιαφέρει πιο πολύ). Το τηλεκοντρόλ δουλεύει κανονικά ακριβώς το ίδιο. Δεν έχω δοκιμάσει mkv με υπότιτλους και πολυκάναλους ήχους, αλλά κάποια βιντεάκια avi ή mp4 που είχα τα παίζει το ίδιο. Τα κόβει λίγο, αλλά και το προηγούμενο λογισμικό τα έκοβε λίγο. Απλά δεν ξέρω αν τώρα τα κόβει παραπάνω, γιατί δεν έχω τρόπο να το μετρήσω. Με την πρώτη ματιά μου φαίνεται το ίδιο. Δηλαδή τα πράγματα μου φαίνονται περίπου τα ίδια. Αλλά μόνο η ακόμα λίγο πιο γρήγορη αλλαγή καναλιών και η δυνατότητα ορισμού πόσο χρόνο θα μένει η μπάρα εμένα μου φτάνει. Και η μπάρα τώρα έχει πιο πολλές πληροφορίες. Εικονίδια ύπαρξης teletext, έξτρα υπότιτλων από το κανάλι (σε μερικά της ΕΡΤ), και ένα εικονίδιο αν το κανάλι είναι MPEG που δεν διευκρινίζει όμως αν είναι MPEG2 ή 4. Όλα τα βγάζει MPEG. Αυτά.

Δεν τα έγραψα πριν γιατί τα ξέχασα. Έχετε δίκιο που ρωτάτε. Έχει ελληνικό μενού (και με αρκετά προσεγμένες μεταφράσεις ορισμών) και ελληνικό EPG. Η ώρα του δουλεύει σωστά στο αυτόματο, άρα θα κάνει και σωστό προγραμματισμό, αλλά δεν έχω κάνει ακόμα προγραμματισμένη εγγραφή. Έχω όμως δοκιμάσει το timeshift. Δουλεύει κανονικά με το pause, και το καλό για εσάς που έχετε AMTC με το γνωστό πρόβλημα οτι λείπει το κουμπί rec από το τηλεκοντρόλ, είναι οτι αποθηκεύει το πρόγραμμα που κάνεις timeshift. Αυτό γίνεται ή με το που ενεργοποιείς το timeshift, ή πατώντας και δεύτερη φορά το πλήκτρο pause. Δεν πρόσεξα πως ακριβώς το έκανα, αλλά ψάχνοντας θα το βρείτε. Για εμάς που έχουμε XORO και έχουμε το κουμπί rec δεν είναι τόσο καλό γιατί το timeshift αποθηκεύεται αυτόματα και αυτό στον φάκελο εγγραφών, και μετά την χρήση του αν δεν χρειαζόμαστε το αρχείο πρέπει να πάμε εκεί και να το σβήσουμε για να μην πιάνει χώρο, ενώ με το προηγούμενο λογισμικό του 7500 που χρησιμοποιούσα δεν αποθηκευόταν τίποτα και δεν έπιανε τελικά χώρο μετά την χρήση timeshift. Αλλά μικρό το κακό. Για εσάς όμως είναι σίγουρα πολύ καλό γιατί είναι ένας τρόπος να υποκαταστήσεις την άμεση εγγραφή που λείπει από το τηλεκοντρόλ σας. Αν μάλιστα έχετε με κάποιον τρόπο το πλήκτρο rec μπορείτε να ορίσετε εσείς τον μέγιστο χρόνο timeshift. Πατώντας το κατά την λειτουργία timeshift (όχι την ώρα που εμφανίζεται η μπάρα) αυξάνει ο μέγιστος χρόνος timeshift που μπορεί να φτάσει μέχρι απεριόριστος. Τέλος υποστηρίζει μέχρι 1080i. Επίσης υποστηρίζει NTFS. Τα αρχεία που φτιάχνει είναι πάλι .ts άρα προβάλλονται και επεξεργάζονται ατον υπολογιστή με τα ίδια προγράμματα.
Δεν ασχολούμαι με mkv και όλα αυτά τα θέματα με τους υποτίτλους και τους σύνθετους ήχους δεν μπορώ να τα δοκιμάσω.

Θα ήταν ωραίο εάν τερματίζοντας το timeshift ρωτούσε για να κρατήσει την εγγραφή, όπως ο Lifeview LV6TMPVR4 και ο Hyundai 3001.
Την βρίσκεται καλή ιδέα ως πρόταση για νέα λειτουργία σε μελλοντικό firmware προς την Strong και την Xoro;

Μπορεί κανείς να εξηγήσει καλύτερα τις νέες λειτουργίες που ανέφερε ο tolias:
Να ορίσεις ως αρίθμηση καναλιών την σειρά εμφάνισης
Επιλογή να ενημερώνονται αυτόματα τα κανάλια για αλλαγές τους

Last edited:

Για να ταξινομίσεις τα κανάλια με την σειρά που θέλεις, τώρα υπάρχουν δύο βήματα. Το ένα είναι το LCN που όπως και προηγουμένως πρέπει να είναι απενεργοποιημένο. Το άλλο είναι ακριβώς από κάτω, καινούριο, και γράφει αρίθμηση καναλιών. Έχει δύο επιλογές. Σειρά αρίθμησης ή από τον διαχειριστή. Αν βάλεις από τον διαχειριστή, πάλι τα κανάλια αντιστοιχούνται σε περίεργα νούμερα (001,002,801,802 κτλ) Επιλέγεις σειρά εμφάνισης και παίρνουν κανονικά νούμερα 1 ως 24. Δηλαδή είναι ο παλιά δυνατότητα, μόνο που τώρα είναι με δύο επιλογές. Ενημέρωση καναλιών είναι για παράδειγμα (φαντάζομαι) όταν για παράδειγμα τα κανάλια της ΕΡΤ έγιναν από MPEG2 σε MPEG4 στον άλλο δέκτη F&U που έχω δεν άλλαξαν αυτόματα, χάθηκε η εικόνα, και ήθελε ξανά σάρωση για να μπουν σωστά. Στον XORO που έχω η αλλαγή έγινε αυτόματα. Δηλαδή υπήρχε η αυτόματη ενημέρωση. Τώρα υπάρχει και η επιλογη αν θές να κάνει ή οχι την αυτόματη ενημέρωση. Γιατί σε περιόδους πχ έντονων δοκιμών μπορεί να αλλάζουν συνέχεια, να χαλάει η σειρά τους κτλ, οπότε το απενεργοποιείς. Στην ουσία δηλαδή αυτές οι δύο δεν είναι τρομερές αλλαγές, γιαυτό τις έγραψα λίγο περιληπτικά.

Με το τελευταίο firmware του 8110 όχι λυθεί και το πρόβλημα του πλήκτρου για το recording, ξεκινά με το πάτημα του κόκκινου κουμπιού.

Παρατήρησα πριν λιγο οτι με firmware Strong 8110 λείπουν οι περιγραφές των προγραμμάτων στο EPG στα κανάλια της Digea (υπάρχουν μόνο οι τίτλοι). Στον δέκτη που εχω στο PC υπάρχουν κανονικά. Μήπως ειναι προβλημα του fimware?

Το firmware του Strong πρεπει να ειναι το μονο στην κατηγορια αυτη(receivers~ 40-60 e) που στην μπαρα εμφανιζονται εικονιδια για τα εκπεμπομενα ΤΧΤ,SUB,σημα εκπ. Μακαρι να το υλοποιουσαν και αλλοι δεκτες (CRYSTAL AUDIO,LEMM,DIGITAL WORLD,NEOS....)

Last edited:

Τα εικονίδια αυτά εμφανίζονται και στον Digital World

Απάντηση: Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Παρατήρησα πριν λιγο οτι με firmware Strong 8110 λείπουν οι περιγραφές των προγραμμάτων στο EPG στα κανάλια της Digea (υπάρχουν μόνο οι τίτλοι). Στον δέκτη που εχω στο PC υπάρχουν κανονικά. Μήπως ειναι προβλημα του fimware?
Μάλλον έχεις δίκο. Αν θυμάμαι καλά, με το λογισμικό του XORO πατώντας και δεύτερη φορά το INFO έβγαινε περιγραφή του προγράμματος σε όλα τα κανάλια. Τώρα δεν βγαίνει στα κανάλια της DIGEA αλλά μόνο στης ΕΡΤ. Επειδή με τον ίδιο τρόπο δουλεύει και στον F&U που έχω και το έχω συνηθίσει, αν θες αναλυτική περιγραφή σε όλα τα κανάλια πρέπει να πας στο EPG. Εκει, στο δεξί μέρος του παραθύρου υπάρχει περιγραφή του προγράμματος, ακόμα και αυτού που παίζει εκείνη την ώρα, εκτός από τα μελλοντικά. Έτσι κάνω και στον F&U.

Απάντηση: Re: Απάντηση: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Δες αν ειναι φορμαρισμένος ο δίσκος σε MBR ή GPT format.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/268934-14-disk

Δοκίμασε να το αλλάξεις στο άλλο φορματ από αυτό που είναι φορμαρισμένο. Αν είναι σε GPT θα έχει κρυφό partition όπως ανέφεραν και παραπάνω. Φυσικά θα πρέπει να τον αδειάσεις για να το κάνεις αυτό.

Δες και τα παρακάτω λινκ που ειναι επεξηγηματικά

http://support.microsoft.com/kb/282793
http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc737510(WS.10).aspx
http://blogs.technet.com/b/josebda/archive/2009/02/07/can-you-convert-an-mbr-disk-to-gpt.aspx

(από search που έκανα στο google "How to change a hard disk from GPT to MBR")

Αν έχεις MAC OS τοτέ μπορείς να το αλλάξεις χρησιμοποιώντας το Disk Utility διαλέγοντας όλοκληρο το δίσκο (όχι κάποιο από τα partition του) και μετα πας στη κατηγορια - επιλογή "Partition". Στο "Volume Scheme" βάζεις "1 partition" (για να είσαι σίγουρος ότι θα διαβαστεί) και από κάτω πατώντας την επιλογή "options" μετά διαλέγεις MBR ή GUID.

Καλή τύχη.

Εχω αδειασει το δισκο και εχω δοκιμασει φορματ με vista, φορματ με xp, φορματ σε GPT (MBR ηταν αρχικα), ολα χωρις αποτελεσμα.Εχω δοκιμασει και το firmware του strong, αλλα παλι τιποτα. Αυτη τη στιγμη εχω ακομη αδειο το δισκο, οποτε αν εχετε καμια τελευταια ιδεα να δοκιμασω καλοδεχουμενη, αν και οι ελπιδες εξανεμιζονται.

Είχα έναν ΜΑΧΤ100 που προσφάτως συγχωρεθηκε...
Με ενδιαφέρει αυτός ο δέκτης λόγω τιμής αλλά επειδή υπάρχουν πολλοί με παρόμοιες δυνατότητες έχω μπερδευτεί.
Κάποιες απορίες σε σχέση με το συγκεκριμένο:

NTFS παίζει;
τι εξόδους έχει;
κανένα πρόβλημα σε αναπαραγωγή αρχείων;
Από firmware τι γίνεται υπάρχουν/βγαίνουν αναβαθμίσεις;

Μάλλον δεν διάβασες καθόλου το θέμα..

Με το firmware που τον αγοράζουμε, δεν έχει τίποτα ο δέκτης και δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να τον αποκτήσεις αφού δεν έχει δικές του αναβαθμίσεις.
Έχουν πολύ καλές όμως οι κλώνοι του! Βάζοντάς του το firmware του Strong 8110 ή του Xoro 7500/7600, μεταμορφώνεται σε κορυφαίο δέκτη και υποστηρίζει και NTFS και παίζει ταινίες έχοντας την καλύτερη συμβατότητα από όλους. Κατά κανόνα, οι δέκτες αυτής της κατηγορίας τιμής δεν υποστηρίζουν ήχο DTS και σπάνια φορμάτ όπως πχ Real video, αλλά υποστηρίζει τα γνωστά format καλύτερα από όλους.

Δες εδώ τις εξόδους που έχει:
http://www.strongsat.com/tvweb4/fileadmin/bilder/rear/HR/8110_RP.jpg

Ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα διαβάσει όλα τα μηνύματα.
Προσπάθησα πάντως να ενημερωθώ διαβάζοντας πολλά threads και κατέληξα μεταξύ του funai DTR2205HDPVR του οποίου το σημαντικότερο μειονέκτημα είναι ότι δε διαβάζει ntfs, του crypto 220mp (o οποίος χρειάζεται firmware update) και αυτού.
Το pvr δε με νοιάζει καθόλου, αλλά το media player είναι το σημαντικότερο. Επίσης ουσιαστικά είναι η καλή εικόνα και γρήγορη εναλλαγή καναλιών είναι σημαντικά.
Βάση όλων αυτών ο ΑΜTC είναι ο καλύτερος αλλά
απότι κατάλαβα δεν υπάρχει το δικό του original firmware οπότε σε περίπτωση βλάβης δεν εχεις εγγύηση, σωστά;