Απάντηση: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )
Τελικά έλυσα μόνος μου τις απορίες μου, εγκαθιστώντας το λογισμικό του Strong 8110. Έχω τον XORO 7600, αλλά είχα το τελευταίο κοινό λογισμικό του XORO 7500 που έχετε και εσείς. Άρα οτι έγινε σε εμένα λογικά θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους όμοιους δέκτες. Κατέβασα απευθείας την τελευταία έκδοση λογισμικού του Strong SRT 8110. Το τηλεκοντρόλ του 8100 δεν έχει τα δύο έξτρα κουμπιά, οπότε πήγα κατευθείαν στον 8110. Δοκίμασα να εγκαταστήσω κατευθείαν το λογισμικό του 8110 μήπως δεν χρειαζόταν να παρεμβάλω του 8100. Όπως είχα εγκαταστήσει απευθείας το λογισμικό του ABEO ή του XORO 7500. Πραγματικά το λογισμικό του 8110 εγκαταστάθηκε κατευθείαν πάνω από του XORO χωρίς κανένα πρόβλημα. Μόνο που επειδή όλα τα λογισμικά που έχω εγκαταστήσει έχουν το ίδιο όνομα (MTC_MSD7828_DH2836.AP), ενώ του Strong έχει άλλο (SRT8110_WS.AP), το μετονόμασα ολόκληρο όπως τά προηγούμενα. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι ακριβώς ίδια με τις προηγούμενες, γιαυτό δεν βλέπω γιατί να υπάρχει πρόβλημα να ξανααλλάξεις λογισμικό βάζοντας κάποιο από τα προηγούμενα. Αλλά δεν το έχω δοκιμάσει σίγουρα, αφού μόλις έβαλα του Strong. Εντυπώσεις: Έχει γίνει λίγο ακόμα πιο γρήγορη η αλλαγή των καναλιών. Έχει πλησιάσει τον χρόνο άλλων δεκτών. Έχει δηλαδή βελτιωθεί ένα βασικό ελλάτωμα αυτής της οικογένειας δεκτών και δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά από άλλους δέκτες. Αν και το τελευταίο κοινό λογισμικό του XORO είχε βελτιώσει αρκετά τα πράγματα σε σχέση με τα πρώτα λογισμικά που το πρόβλημα ήταν πολύ έντονο. Τώρα βελτιώθηκε λιγο ακόμα. Υπάρχει δυνατότητα να επιλέξεις πόσο χρόνο θα εμφανίζεται η μπάρα πληροφοριών μετά από zapping. Από 1 ως 10 δευτερόλεπτα. Άλλο ένα ενοχλητικό θέμα έχει λυθεί, αφού πριν η μπάρα έμενε 10 δευτερόλεπτα που ήταν πάρα πολλά. Το μενού είναι γενικά το ίδιο αλλά με άλλα χρώματα. Δεν τα βρίσκω πιο όμορφο, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια. Υπάρχουν μερικές έξτρα επιλογές. Για να βάλεις τα κανάλια στην σειρά που θέλεις πρέπει να απενεργοποιήσεις το LCN, αλλά και να ορίσεις ως αρίθμηση καναλιών την σειρά εμφάνισης. Υπάρχει και μια επιλογή αν θέλεις να ενημερώνονται αυτόματα τα κανάλια για τυχόν αλλαγές τους. Έχει αλλάξει ο κωδικός για τακτοποίηση καναλιών. Από 6 μηδενικά έχει γίνει 4 οχτάρια. Οι παλιές εγγραφές δεν αναγνωρίζονται ως εγγραφές, αλλά ως αρχεία βίντεο στον φάκελο ταινίες. Τώρα οι εγγραφές γίνονται σε άλλο φάκελο με όνομα My Records, εκει υπάρχει ένας φάκελος rec, αλλά το τελικό αρχείο όπως είδα στον υπολογιστή μου είναι πάλι αρχείο .ts όπως πριν. Απλά έχει αλλάξει ο φάκελος. Άμεση εγγραφή έκανε κανονικά. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα προγραμματισμένη ή timeshift (αν και εσάς με το πρόβλημα με τα έξτρα κουμπιά σας ενδιαφέρει πιο πολύ). Το τηλεκοντρόλ δουλεύει κανονικά ακριβώς το ίδιο. Δεν έχω δοκιμάσει mkv με υπότιτλους και πολυκάναλους ήχους, αλλά κάποια βιντεάκια avi ή mp4 που είχα τα παίζει το ίδιο. Τα κόβει λίγο, αλλά και το προηγούμενο λογισμικό τα έκοβε λίγο. Απλά δεν ξέρω αν τώρα τα κόβει παραπάνω, γιατί δεν έχω τρόπο να το μετρήσω. Με την πρώτη ματιά μου φαίνεται το ίδιο. Δηλαδή τα πράγματα μου φαίνονται περίπου τα ίδια. Αλλά μόνο η ακόμα λίγο πιο γρήγορη αλλαγή καναλιών και η δυνατότητα ορισμού πόσο χρόνο θα μένει η μπάρα εμένα μου φτάνει. Και η μπάρα τώρα έχει πιο πολλές πληροφορίες. Εικονίδια ύπαρξης teletext, έξτρα υπότιτλων από το κανάλι (σε μερικά της ΕΡΤ), και ένα εικονίδιο αν το κανάλι είναι MPEG που δεν διευκρινίζει όμως αν είναι MPEG2 ή 4. Όλα τα βγάζει MPEG. Αυτά.