AMTC DTHD290

Απάντηση: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49€)

Σχετικο ειναι αυτο . Ας σου υποδειξουν αυτοι που μπορεις να βρεις το κανoνικο firmware για να μην βαλεις το ξενο . Ειδικα αν δεν ανοιγει ο δεκτης θα τον παρουν κανονικα πισω.

Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Γνωρίζει κανείς τι τιμες παίζουν στα καταστήματα της θεσσαλονίκης?
Στο μαρινόπουλο στη Εθνικής αντιστάσεως έχει 49 ευρώ αλλά ακούστηκαν και τιμές αρκετά χαμηλότερες.

Ο cheetos109 μας ενημέρωσε τον Απρίλιο ότι τον είχαν στα 39 στης Βασιλίσσης Όλγας.
Στο θέμα ταχύτητας zapping o DTR2205 είναι ταχύτερος και ακολουθούν ο 220ΜΡ και μετά ο HD290.
Στο κομμάτι multimedia o 290 με το firmware του Strong 8110, είναι ότι καλύτερο!

Αν θέλεις να ελέγξεις αν υπάρχει επίσημο firmware, δοκίμασε να καλέσεις το τηλέφωνο υποστήριξης που αναγράφεται στην συσκευασία του.

Η τιμή του στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον είναι 49 ευρώ (πήρα μπόλικα τηλέφωνα).
Επάνω που είχα αποφασίσει να τον αγοράσω, πρίν λίγο βρήκα ότι το e-shop έχει τον crystal audio HD στα 56 ευρώ.
Απότι κατάλαβα και οι δυο είναι εξαιρετικοί (ο AMTC φυσικά με το firmware strong 8110).
Στα 39 θα έρπαιρνα τον AMTC, αλλά 7 ευρώ παραπάνω για support (και ενδεχομένως για καλύτερη κατασκευή) τα δίνω μετα χαράς.

Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49€)

Καρδίτσα σήμερα 26-Μαΐου-2011 το έχουν στα 39 . Από αύριο η Digea θα εκπέμπει στην περιοχή μας από το Δορβούτσι και θα δούμε στην πράξη πλέον τι μπορεί να κάνει.

Όσον αφορά την εικόνα, με το μπουκέτο της ΕΡΤ να είναι το μόνο που είναι προσβάσιμο, είναι ΣΑΦΩΣ καλύτερη από την εικόνα που παίρνω από τον ενσωματωμένο δέκτη της LG μου!!!

Για να δούμε και από αύριο για τα κανάλια της Digea...

Παιδες για βοηθήστε!
εχω περασει το firmware της abeo κ προσπαθώ να περάσω την version v 10121.1 από το σαιτ της srt αλλά όταν παω στο music για να το τρεξω (κ αφου βεβαια εχω μετονομάσει σε MTC_MSD7828_DH2836.AP το αρχειάκι) σταματάει στο 20%, κανει ρισταρτ κ παραμένει με τον abeo!!
τί κάνω λάθος ρε γαμώτο?
ευχαριστώ

εμένα από firmware του xoro, Πήγε κατευθείαν σε firmware του strong 8110 χωρίς κανένα πρόβλημα (με στικάκι 2GB Fat32)

Παιδες για βοηθήστε!
εχω περασει το firmware της abeo κ προσπαθώ να περάσω την version v 10121.1 από το σαιτ της srt αλλά όταν παω στο music για να το τρεξω (κ αφου βεβαια εχω μετονομάσει σε MTC_MSD7828_DH2836.AP το αρχειάκι) σταματάει στο 20%, κανει ρισταρτ κ παραμένει με τον abeo!!
τί κάνω λάθος ρε γαμώτο?
ευχαριστώ

Και σε μένα έκανε το ίδιο, δεν μπορεί να γίνει η αλλαγή του firmware με αυτή τη σειρά. Πρέπει να βάλεις πρώτα του abeo, μετά του xoro και στη συνέχεια του strong. Στο τελευταίο βήμα πρέπει να μετονομάσεις το αρχείο, όπως και έκανες.

φίλε prokopino ευχαριστώ πολύ!!:drummer:
επιτέλους αλλάζω κανάλι κ δε χρειαζεται να παταω το exit για να φευγει το "πανο πληροφοριών"!!

Σε 5 κομμάτια που έκανα upgrade,πήγα κατευθείαν από αυτό του AMTC στο τελευταίο του xoro,χωρίς κανένα πρόβλημα.
Επίσης σήμερα το Lidl έχει προσφορά το τηλεχειριστήριο Sιlver Crest το οποίο μπορεί να "μάθει" όλες τις λειτουργίες του δέκτη ,ενώ λύνει ταυτόχρονα το θέμα με το κουμπί rec και list με το firmware Xoro. Είναι φωτιζόμενο και διαχειρίζεται μέχρι 10 συσκευές !
Τιμή 8,90 . :firstprize:

Παρεμπιπτόντως τι βελτιώσεις έχει σε επίπεδο media player το νέο firmware του Strong σε σύγκριση με το τελευταίο του Xoro ? Κάτι τέτοιο διάβασα παραπάνω ...

Απάντηση: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Σε επίπεδο media player δεν βλέπω τρομερές διαφορές. Κάποια δοκιμαστικά βιντεάκια .mp4 .avi .xvid .divx που έχω παίζουν το ίδιο. Ίσως να τα κόβει λίγο παραπάνω στις άκρες. Τα απλώνει σε όλη την οθόνη και αν δεν ταιριάζει η αναλογία εικόνας τα κόβει. Νομίζω οτι και σαν XORO έτσι δούλευε, αλλά τώρα ίσως να τα μεγενθύνει και να τα κόβει λίγο παραπάνω. Αλλά δεν είμαι σίγουρος. Δεν ξέρω όμως τι κάνει σε mkv που είναι και σημαντικότερο. Κάποιες φωτογραφίες που έχω αντίθετα τις παίζει μικρότερες. Μόνο που τώρα έχει μία ενδιαφέρουσα δυνατότητα μεγένθυνσης. Το πιο ενοχλητικό όμως είναι οτι μου φαίνεται οτι γενικά έχει λίγο χειρότερη εικόνα από το λογισμικό του XORO. Έχει πιο θολή εικόνα σαν να έχει περισσότερο ψηφιακό θόρυβο. Αυτό μου φαίνεται σαν να ισχύει και για τα βίντεο. Αλλά αυτά που έχω είναι δοκιμαστικά και από μόνα τους δεν είναι πάρα πολύ καθαρά για να είμαι σίγουρος. Φαίνεται όμως στα κανάλια. Είναι όμως όμως καλύτερο για παρακολούθηση τηλεόρασης. Λίγο πιο γρήγορο zapping, ρυθμιζόμενος χρόνος για την μπάρα πληροφοριών (ή πανό πληροφοριών όπως το λέει), με το κουμπί rec ρυθμίζεις τον χρόνο timeshift που πατώντας το ανεβαίνει σε βήματα μισαώρου και κάποια στιγμή πάει στο απεριόριστο, με τον ίδιο τρόπο και με το κουμπί rec την άμεση εγγραφή μπορείς να την κάνεις προγραμματισμένη με βήματα μισαώρου. Και πατώντας το κουμπί ff ή fb όταν παίζεις αρχείο βίντεο ή εγγραφής, με το λογισμικό XORO όταν πάταγα play η προβολή ξεκίναγε συνήθως με αποσυντονισμό εικόνας και ήχου για λίγα δευτερόλεπτα, και μετά έφτιαχνε μόνο του. Τώρα το κάνει πιο σπάνια και με λιγότερη ένταση. Και τα δύο λογισμικά γενικά έχουν τα υπέρ και τα κατά τους.

Θα μπορούσε να ανεβάσει κανείς 1-2 φωτογραφίες από το εσωτερικό του δέκτη ή κάποιου κλώνου του;

Ευχαριστώ tolias :)

Τalos 2002 ,στη σελίδα 4 ή 5 του παρόντος θέματος πρέπει να έχω δημοσιεύσει link για φωτογραφίες του εσωτερικού του ...

101119021147848487144529.jpg

[FONT=&quot]Η κύρια πλακέτα είναι ίδια σε όλα τα μηχανήματα, η διαφορές εντοπίζονται μόνον τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως στην πλακέτα [/FONT][FONT=&quot]display[/FONT][FONT=&quot], το καλώδιο ρέματος και την ασφάλεια. [/FONT][FONT=&quot]O[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]strong[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]και ο [/FONT]Akira έχουν ένα επιπλέον διακόπτη on-off και εντελώς διαφορετική σχεδίαση στην πλακέτα[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]display[/FONT][FONT=&quot].[/FONT] Για παράδειγμα σε κατάσταση stand by o strong δεν διακόπτει το ρεύμα στο usb με αποτέλεσμα ο δίσκος να συνεχίζει να τροφοδοτείτε άσκοπα και να αυξάνει την κατανάλωση.

Αν και ίδια μηχανήματα στην κύρια πλακέτα έχουν σοβαρές διαφορές στον τομέα απόδοσης ήχου και εικόνας που με κάνουν να έχω ισχυρή άποψη υπέρ του AMTC. [FONT=&quot][/FONT]

Αντώνης-Κ, πού μπορώ να βρω τις φωτογραφίες του εσωτερικού από όλους αυτούς τους δέκτες;

Αντώνης-Κ, τι μνήμη έχει ο AMTC-DTHD290?
π.χ.
O IQ-T750HD έχει
Flash Memory: 32M bits
DDR: 512MB X 2

Ο Croner CRM62
Flash Memory: 64M bits
DDR: 512MB X 2

Από τους δύο ο croner πιστεύω είναι πιο γρήγορας σαν δέκτης με γρηγορότερα το boot up time και αλλαγή καναλιών.

Last edited:

Δεν ξέρω αν έτσι δουλεύει ο ίδιος ο Strong, αλλά δεν έχει σημασία αφού ο δέκτης δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Μόνο το λογισμικό του χρησιμοποιούμε. Γιατί στον XORO μου με λογισμικό Strong που έχω, δεν φαίνεται να πηγαίνει ρεύμα στην USB όταν είναι σε θέση Stand by. Σε στικ που χρησιμοποιώ ανάβει το λάμπακι του όταν μπαίνει στην USB και μένει συνέχεια αναμένο. Όταν υπάρχει μεταφορά δεδομένων (εγγραφή προγράμματος ή προβολή αρχείου) αναβοσβήνει. Όταν δεν χρησιμοποιείται μένει απλώς αναμένο. Όταν όμως ο δέκτης σβήνει και μπαίνει σε κατάσταση Stand by το λάμπακι του στικ σβήνει. Δεν έχω άλλον τρόπο να το ελέγξω, αλλά αυτό μάλλον σημαίνει οτι δεν πάει τότε ρεύμα στην USB. Αν ισχύει αυτό σημαίνει οτι δεν δημιουργείται πρόβλημα ούτε στον δέκτη (υπερθέρμανση) ούτε σε σκληρό δίσκο που τυχόν υπάρχει. Αλλά αυτό είναι καλό να τσεκάρει με σιγουριά κάποιος που έχει τον τρόπο.

Δεν νομίζω να βρεις εύκολα φωτογραφίες από το εσωτερικό τους με μια μάτια που έριξα. Η φωτογραφία είναι από τον Akira από το ling του Jotheo. http://www.tvnt.net/forum/akira-dhb...556.html?sid=801ec26be8bdefbb9f80f1669669e893
Το εσωτερικό του Akiara είναι ακριβός το ίδιο με του strong αφού διαθέτη κε αυτός διακόπτη on-off. Η πλακέτα display όμως και εδώ δεν φαίνετε να είναι ίδια αφού η πρόσοψη έχει διαφορετική διάταξη.

[FONT=&quot]CPU: MSD7828
Flash memory: 4 MBytes
System memory: 128 Mbytes[/FONT]
[FONT=&quot]Τα στοιχεία είναι από τον [/FONT][FONT=&quot]strong[/FONT][FONT=&quot], ο [/FONT]AMTC δεν τα αναφέρει καθόλου.
Σημαντικό ρόλο στο θέμα ταχύτητα θα παίζει σίγουρα και ο επεξεργαστής.

Τα software δεν φαίνετε να επηρεάζουν καθόλου την ποιότητα εικόνας αλλά μόνο την λειτουργία. Ο AMTC με το original λογισμικό πάσχει στην αλλαγή τον καναλιών αφού παρατηρείται μια μικρή διακοπή στην εικόνα κατά της αλλαγής . Με την αλλαγή του software αυτό διορθώνεται και δεν υπολείπεται σε κανένα τομέα από τους υπόλοιπους.

Πηρα κι εγω σημερα το μηχανημα.Φυσικα περασα αμεσως το firmware του abeo το οποιο μεταμορφωνει τη συσκευη.Ειδα οτι γινεται πολυ συζητηση για αμεση εγγραφη.Το time shift το οποιο ενεργοποιειται με το pause στην ουσια δεν ειναι και αμεση εγγραφη?Το πρωτο πραγμα που δοκιμασα ειναι αυτο και δουλευει μια χαρα..

Άλλη εικόνα έχω στον ίδιο δέκτη XORO 7600 με λογισμικό 7600, άλλη με λογισμικό 7500, άλλη με λογισμικό Strong. Φυσικά το λογισμικό έχει σημασία στην ποιότητα της εικόνας.