AMTC DTHD290

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Βαριέμαι!!!!!!!!!
Βαριέμαι την γνωστή ιστορία του ανθρώπου που θεωρεί τον εαυτό του σοφό μάγο, και αντιμετωπίζει τους άλλους υπεροπτικά σαν να είναι οι παρακατιανοί της φυλής. Επειδή δεν είμαι κανένα πιτσιρίκι, έχω αντιμετωπίσει αρκετούς στην ζωή μου. Και ξέρω οτι δεν έχει νόημα να προσπαθείς να κουβεντιάσεις. Μόνο την ώρα σου και τα νεύρα σου χαλάς. Γιαυτό δεν πρόκειται να δώσω συνέχεια, όποια και αν είναι η επόμενη ύβρη που θα μου εξαπολύσει.
:sleep:

Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Λόγο του οριστικού πλέον switch off των αναλογικών πομπών απόψε τα μεσάνυκτα, ακόμα τρεις AMTC DTHD290 μετατράπηκαν αυτή τη φορά με το λογισμικό του IQ dvb t750
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=57117

Δουλεύει κανονικά και το pvr με το πάτημα τις παύσης (time shift) και το αρχείο αποθηκεύεται κανονικά στον φάκελο pvr. Υποστηρίζει ελληνικά δεν υποστηρίζει όμως NTFS. Αν τον κρίνω αυστηρά μονό σαν δέκτη το μόνο μειονέκτημα είναι ο χρόνος παραμονής τις μπάρας στα 10 δευτερόλεπτα. Κατά τα άλλα διατηρεί την ίδια αισθητική χρωμάτων του AMTC τον βελτιώνει στα σημεία και προσθέτει το pvr.

Δεν δοκίμασα άλλα μάλλον θα εξακολουθεί να υπάρχει συμβατότητα προς τα πίσω προς τα άλλα λογισμικά της οικογένειας. Ακόμα μια επιλογή για όσους αρέσει να παίζουν με τα λογισμικά προσδοκώντας στο μέλλον σε μια καλύτερη αναβάθμιση που χλωμό το βλέπω.

Για μένα το καλύτερο firmware με τα περισσότερα πλεονεκτήματα για τον συγκεκριμένο δέκτη εξακολουθεί να είναι πάντα του strong 8110.

Απάντηση: Re: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Αυτό είναι το λογισμικό του Strong 8100. Θεωρητικά είναι διαφορετικό από του 8110. Στην πράξη όμως μάλλον είναι το ίδιο. To είχα εγκαταστήσει πάνω από το λογισμικό του 8110 και δεν είδα καμία διαφορά. Ούτε καν καινούρια εγκατάσταση δεν έκανε. Σαν να μην άλλαξε τίποτα. Έχει και την λειτουργία άμεσης εγγραφής με το πλήκτρο rec παρότι το τηλεκοντρόλ του 8100 είναι σαν του AMTC και δεν έχει ούτε αυτό το κουμπί rec. Μάλλον είναι το ίδιο λογισμικό με άλλο όνομα αφού είναι για άλλον δέκτη. To μόνο που είδα διαφορετικό ήταν στις πληροφορίες του δέκτη που έγραφε πια 8100.

Re: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Φαίνεται να είναι μια νέα έκδοση του original firmware που όμως δεν έχει σχεδιαστεί για την ελληνική αγορά. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά η απουσία ελληνικού menu.

Η ελληνική γραμματοσειρά παρόλα αυτά διατηρείται σε EPG και σε υπότιτλους MKV. Εκ πρώτης όψεως σαν media player δεν παρατήρησα διαφορά στης δυνατότητες αναπαραγωγής αλλά και σε ορισμένες αδυναμίες από τον strong 8110. Στον τομέα media player θα έλεγα είναι ισάξιο. Σε σύγκριση με τον strong 8110 θα έλεγα ότι υστερεί σε κάποια σημεία από πλευράς tuner όπως το χρονικό όριο μπάρας και στον τρόπο αποθήκευσης τον καναλιών, συγκεκριμένα δεν υπάρχει η επιλογή αποθήκευσης μόνον τον ελεύθερων αλλά αποθηκεύει και τα κωδικοποιημένα.
Δεν μπόρεσα να κοιτάξω αν έχει δυνατότητα εξόδου πολυκανάλου ήχου RAW από HDMI.

Το νέο αυθεντικό λογισμικό όμως, συνεχίζει να έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα, την απουσία PVR..

Παιδιά όποιος θέλει να φύγει απο το firmware του strong αρκει να κατεβασει αυτο το firmware http://megaupload.com/?d=BNITWB8J
Strong ειναι και αυτη η εκδοση αλλά μπορεί και δέχεται οποιοδήποτε άλλο απο πάνω του φυσικά με την διαδικασία της μετονομασιας των αρχείων :cool4:
Το δοκιμασα με επιτυχια σε ενα croner

Παιδιά όποιος θέλει να φύγει απο το firmware του strong αρκει να κατεβασει αυτο το firmware http://megaupload.com/?d=BNITWB8J
Strong ειναι και αυτη η εκδοση αλλά μπορεί και δέχεται οποιοδήποτε άλλο απο πάνω του φυσικά με την διαδικασία της μετονομασιας των αρχείων :cool4:

:SFGSFGSF:

Επιβεβαιωμένο!! :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Απάντηση: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Όντως δουλεύει. Το συγκεκριμένο λογισμικό από μόνο του δεν είναι και τόσο καλό, αφού δεν έχει ρυθμιζόμενο χρόνο μπάρας, και δεν μου αναγνώρισε το NTFS στικ μου, άρα μάλλον δεν έχει NTFS. Χρησιμεύει όμως σαν ενδιάμεσο αντιSTRONG λογισμικό αφού το δέχεται το λογισμικό STRONG 8110, και μετά με αφήνει να βάλω το λογισμικό XORO 7500 ή όποιο άλλο λογισμικό θέλω. Τώρα ξαναέβαλα το λογισμικό XORO 7500 στον XORO που έχω, το οποίο θέλω να συγκρίνω με το λογισμικό STRONG 8110. Τώρα πια μπορώ να ξαναβάλω άφοβα το λογισμικό STRONG 8110 όταν θελήσω. Γιατί πέρα από το πρόβλημα με τον εγκλωβισμό, που λύθηκε, είναι ένα πάρα πολύ καλό λογισμικό. Απλά τώρα μπορώ να τα εναλλάσω για να δω τις διαφορές στα σημεία που με ενδιαφέρουν. Μπράβο, πολύ καλή ανακάλυψη.

PVR υπάρχει με το καινούργιο μαμά firmware ? Τι γίνεται με τους υπότιτλους στο μεγάλο τους μέγεθος,διακρίνονται κανονικά πλέον? Όλα αυτά συγκριτικά με το παλιό firmware amtc πάντα ,γιατί έτσι κι αλλιώς υπάρχουν και τα άλλα (π.χ xoro firm.) που δουλεύουν μια χαρά στον δέκτη !

Το λογισμικό ABEO ήταν το πρώτο που βρέθηκε με υποστήριξη NTFS. Και αποθηκεύει και το timeshift. Αλλά είναι κακό οτι δεν έχει ελληνική γλώσσα μενού, και για να υπάρχει ελληνικό EPG πρέπει να βάλεις γλώσσα μενού άλλη, εκτός από αγγλικά. Έτσι αν χρειαστείς κάτι από το μενού μαντεύεις τι γράφει. Το λογισμικό XORO 7500 έχει ελληνικό μενού και EPG, αλλά δεν αποθηκεύει το timeshift. Και αυτό για τους κατόχους AMTC με το τηλεκοντρόλ χωρίς το πλήκτρο rec είναι ένα πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει άμεση εγγραφή. Το λογισμικό Strong τα συνδυάζει όλα. Έχει NTFS, ελληνικό μενού και EPG, και αποθηκεύει το timeshift. Για τους κατόχους AMTC μάλλον είναι η πιο πλήρης επιλογή. Και το πρόβλημα εγκλωβισμού που υπήρχε έχει πια λυθεί. Εγώ που δεν έχω AMTC, αλλά XORO με το πλήρες τηλεκοντρόλ έχω έναν λόγο λιγότερο να προτιμήσω το λογισμικό STRONG. Τώρα που έχω ξαναβάλει το λογισμικό XORO χαίρομαι την καλύτερη ποιότητα εικόνας του. Γιατί το ξαναείδα τώρα που ξαναέβαλα το ΧΟRΟ οτι έχει καλύτερη εικόνα από το STRONG. Όμως μου λείπει η ρυθμιζόμενη μπάρα, και η δυνατότητα του STRONG να ρυθμίζω την διάρκεια της άμεσης εγγραφής ξαναπατώντας το κουμπί rec και αυξάνοντας την έτσι με βήματα των 30 λεπτών. Έτσι σήμερα αφού είχα αρχίσει να γράφω, έπρεπε να φύγω και δεν μπορούσα να ρυθμίσω την διάρκεια. Μετά από 2μιση ώρες που γύρισα έγραφε ακόμα.
Γενικά το λογισμικό XORO έχει τα ίδια εικονίδια (μουσική, ταινίες, pvr) στο μενού multimedia με τις προηγούμενες εκδόσεις του λογισμικού STRONG. Όχι όμως με την τελευταία που έχει καινούρια. Μάλλον είναι μεταγενέστερη γενιά λογισμικού, γιαυτό και έχει και αρκετά άλλα χαρακτηριστικά. Βέβαια και το λογισμικό XORO έχει τα καλά του. Καλύτερη εικόνα και λήψη, πιο όμορφα χρώματα μενού και μπάρας. Νομίζω οτι αυτά τα δύο είναι τα καλύτερα λογισμικά και το ένα νικάει το άλλο στα σημεία ανάλογα με το τι ενδιαφέρει τον καθένα.

Προσωπικά ,χρησιμοποιώ αυτό του Xoro,μιας και έχω προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο για το rec.'Εχει πολύ καλή εικόνα πράγματι.
Ευχαριστώ και τους δυό σας ,για τις απαντήσεις :)

Χθες πήρα ένα δεύτερο AMTC. Οσο και αν προσπάθησα να εγκαταστήσω firmwares δεν γίνεται με τίποτα. Μόλις πατάω το ΟΚ, δεν πηγαίνει στην μπλε οθόνη με την μπάρα προόδου, κλείνει και μένει με το κόκκινο φωτάκι, ενώ πρέπει να βγάλω μπρίζα για να τον ξανα ανάψω. Έχει τύχει σε κάποιον;

Δοκίμασε με ένα άλλο στικάκι φορμαρισμένο σε fat32 .

Re: Απάντηση: AMTC DTHD290 (HD δέκτης & media player)

Δοκίμασε με ένα άλλο στικάκι φορμαρισμένο σε fat32 .

Εχω δοκιμάσει ήδη 2 stick σε FAT 32. Και τα δύο δουλεύουν μια χαρά στον πρώτο ΑΜΤC που του είχα περάσει firmware ΧΟΡΟ-ΑΒΕΟ-STRONG και πάλι πίσω σε ABEO. Ο νέος AMTC με καμμία δύναμη!!! Εχω δοκιμάσει τα firmware του XORO-ABEO-CARREFOUR. Μόνο του STRONG δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Επίσης δοκίμασα και το κόλπο που πατώντας συνεχόμενα το κουμπί UP κανεις POWER ON, και εκεί κολλάει. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Οποιος έχει καμμιά ιδέα μου λεει. Ευχαριστώ.