Αν (λεω αν) ξανάρχιζα από την αρχή?

Απάντηση: Re: Αν (λεω αν) ξανάρχιζα από την αρχή?

Μια διττή απάντηση:

1. Ερμής + Parasound + high resolution audio

2. Enrico Caruso

Η μια δεν αποκλείει την άλλη. Η δεύτερη είναι άμεσα εφαρμόσιμη.

Ο Ερμής, λένε ότι έπαιζε πολύ καλά στο σπίτι του Πραξιτέλη.

Re: Απάντηση: Re: Αν (λεω αν) ξανάρχιζα από την αρχή?

Ο Ερμής, λένε ότι έπαιζε πολύ καλά στο σπίτι του Πραξιτέλη.

επισης λενε οτι ηταν καλυτερος στο delivery απο οτι στον ηχο.

.

Κατ αρχήν σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή και τις γνώμες σας.

Ιδού κάποια πρώτα συμπεράσματα

α) αλλαγή προενισχυτή με κάτι καλύτερο - πιθανόν λαμπάτο - είναι μια σκέψη που με έχει απασχολήσει.

β) το οτι χρειάζεται άλλο phono stage είναι δεδομένο. Με βλέπω για αυτό του Σπέρτου.

γ) Δεν είμαι έτοιμος να αποχωριστώ τον ΕΡΜΗ... (αν και με βάζετε σε σκέψεις)

δ) Υπάρχουν γνώμες διαμετρικά αντίθετες. Πράγμα κατανοητό αλλά μπερδευτικό ταυτόχρονα.

Ρίξτε μια ματιά στον χώρο ακρόασης. Λυπάμαι για τις φωτό είναι από κινητό. Τα μηχανήματα δεν διακρίνονται καλά και ούτως ή άλλως δεν είναι ακριβώς το σημερινό set up. Oι διαστάσεις του χώρου είναι 5Χ8 περίπου. Η θέση ακρόασης είναι στη μέση του χώρου και όπως βλέπετε σπανίως είναι ελεύθερη καθώς υπάρχουν κι άλλοι μουσικόφιλοι στο σπίτι...

Attachments

• ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ―ΓŽΒ»ΓŽΒ·Γβ€š 025.jpg
    ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ―ΓŽΒ»ΓŽΒ·Γβ€š 025.jpg
    65.9 KB · Views: 164
  • ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ―ΓŽΒ»ΓŽΒ·Γβ€š 030.jpg
    ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ―ΓŽΒ»ΓŽΒ·Γβ€š 030.jpg
    66.9 KB · Views: 154
  • ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ―ΓŽΒ»ΓŽΒ·Γβ€š 031.jpg
    ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒ―ΓŽΒ»ΓŽΒ·Γβ€š 031.jpg
    65.5 KB · Views: 145
2. Enrico Caruso

:grandpa: Ο Caruso έχει πεθάνει μάναμ... Δεν μπορεί να τον προσλάβει για να τραγουδάει στο σαλόνι του... :ernaehrung004:

Προσωπικά θα πήγαινα σε λαμπάτο προενισχυτή όπως πολύ σωστά είπε ο Internet King...
Αυτό προϋποθέτει φυσικά να σου αρέσει ο ήχος που βγάζει ο Ερμής! Δεν θα απέκλεια και την πιθανότητα ίσως να άκουγα και κάποια άλλα ηχεία.

Ιδέες... Δοκίμασε:
1. Το ισοσταθμιστικό χώρου της Copland.
2. Έναν YBA στη θέση του Parasound.
3. Αν κάτσει ο YBA, δοκίμασε και τον προενισχυτή της YBA.
4. Αν δεν κάτσει ο YBA, δοκίμασε τον Parasound JC2 στην προενίσχυση.
5. Μετά δοκίμασε έναν λαμπάτο προ, τον Unison Research Mystery Two.

Αλλα ηχεια! Ευκολη ερωτηση και ευκολη απαντηση!

Αγαπητε κυριε. Ειναι απλα τα πραγματα... ο Ερμης δεν προκειται να σας δωσει μαγεια μονο και εαν του βαλετε συνοδα υπερπολλαπλασιας αξιας απο το ηχειο. Ετσι ειναι δυστυχως τα πραγματα αλλα και παλι υπαρχουν ηχεια στην αγορα παρα πολλα που θα σας μαγεψουν και με λιγοτερα χρηματα απο του Ερμη. Και δεν μιλαω για ηχεια του Ορφεα μην παρεξηγηθουμε κιολας αλλα γενικα. Δοκιμαστε στον χωρο σας καποια απο τα PROAC - ATC - SONUS FABER - AUDIO PHYSIC -DYNAUDIO... και ισως ερθει και η μαγεια.

Επειδή δεν πουλάω τίποτα και είχα την επαφή με μερικά ας μου επιτραπεί να προτείνω κάποια ακόμη χωρίς σειρά προτιμήσεως.

Harberth
Duevel
Peak Consult
Dunlavy
Ayon
Amphion
Avant Guard

Θα υπάρχουν σίγουρα και άλλα που δεν τα έχω ακούσει

φίλε, βάλε ενα λαμπάτο προενισχυτή , στην αγορά υπάρχουν τρομερές ευκαιρείες σε βαρβάτα μηχανήματα π.χ. bat vk-51se , audio research reference ........O Κουβάτης έλεγε οτι η καρδιά του στεροφωνικού είνα ο προενισχυτής.

Ok. Αν δεχτούμε την λογική του κου Μιχαήλου πως δηλαδή για να παίξουν καλά οι Ερμήδες πρέπει να οδηγηθούν από κορυφαία ενισχυτικά δυσανάλογα ακριβά με τα ηχεία, θα ήταν value for money λύση ένα σετ μονομπλοκ-ολοκληρωμένου όπως αυτό της Audio Craftworks που συζητήθηκε σε πρόσφατο thread?

Εχουν δίκιο οι συνφορουμίτες για αυτά που σου λένε
για βαρβάτο τελικό Χριστόδουλε.
Και επειδή το ηχείο που έχεις-μα το ίδιο όμως, μιας και το πήρες
από εμένα- το είχα για δύο περίπου χρόνα, πρέπει να σου πω
ότι μόνο με τον Krell αναστήθηκε.
Οσο τον οδηγούσα με Gamut D200 υπέφερε και ο ενισχυτής και το ηχείο-τον έτρωγε για πρωινό- και φυσικά εγώ.
Θέλει πολύ πράγμα από πίσω γιατί αλλιώς ο Ερμής γίνεται δυσλεκτικός!

Εγω αντιθετα με τους προλαλησαντες πιστευω οτι το πιο αδυναμο σημειο του συστηματος ειναι ο....τελικος.

Το μηχανημα ειναι απλα (κατα πολυ) ξεπερασμενο..

Μια λυση που σου προτεινω μιας κι εχεις μεγαλο ηχειο που....ψοφαει για ελεγχο ειναι οι μονομπλοκ Nuforce Reference 9 SE V2.

Θα καταλαβεις τεραστια διαφορα σε αναλυση, αναδειξη των πιο λεπτοφυων μικρολεπτομερειων, απολυτο ελεγχο του χαληλου, παντελη εξαφανιση του τραντζιστορικου κοκκου, ακλονητη στερεοφωνικη εικονα σε ολες τις διαστασεις, μουσικοτητα στην μεσαια κτλ, κτλ...

Ο πρ/της δεν ειναι κι ασχημος, ουδετερος ειναι και αρκετα διαφανος. Ενταξει δεν λεω οτι ειναι και κανενα μεγαθηριο..:flipout:

Το ηχειο δεν μπορω να πω οτι το πολυσυμπαθω αλλα εν πασει περιπτωσει ειναι καποιου επιπεδου (ισως η επομενη κινηση αναβαθμισης), ο τελικος ομως ειναι για....βουρ, αμεσα κατα την γνωμη μου.

Εχουν δίκιο οι συνφορουμίτες για αυτά που σου λένε
για βαρβάτο τελικό Χριστόδουλε.
Και επειδή το ηχείο που έχεις-μα το ίδιο όμως, μιας και το πήρες
από εμένα- το είχα για δύο περίπου χρόνα, πρέπει να σου πω
ότι μόνο με τον Krell αναστήθηκε.
Οσο τον οδηγούσα με Gamut D200 υπέφερε και ο ενισχυτής και το ηχείο-τον έτρωγε για πρωινό- και φυσικά εγώ.
Θέλει πολύ πράγμα από πίσω γιατί αλλιώς ο Ερμής γίνεται δυσλεκτικός!

long time no see Magellan!!!

θα krellαθώ όπως πάμε...

Εγω αντιθετα με τους προλαλησαντες πιστευω οτι το πιο αδυναμο σημειο του συστηματος ειναι ο....τελικος.

Το μηχανημα ειναι απλα (κατα πολυ) ξεπερασμενο..

Μια λυση που σου προτεινω μιας κι εχεις μεγαλο ηχειο που....ψοφαει για ελεγχο ειναι οι μονομπλοκ Nuforce Reference 9 SE V2.

Θα καταλαβεις τεραστια διαφορα σε αναλυση, αναδειξη των πιο λεπτοφυων μικρολεπτομερειων, απολυτο ελεγχο του χαληλου, παντελη εξαφανιση του τραντζιστορικου κοκκου, ακλονητη στερεοφωνικη εικονα σε ολες τις διαστασεις, μουσικοτητα στην μεσαια κτλ, κτλ...

Ο πρ/της δεν ειναι κι ασχημος, ουδετερος ειναι και αρκετα διαφανος. Ενταξει δεν λεω οτι ειναι και κανενα μεγαθηριο..:flipout:

Το ηχειο δεν μπορω να πω οτι το πολυσυμπαθω αλλα εν πασει περιπτωσει ειναι καποιου επιπεδου (ισως η επομενη κινηση αναβαθμισης), ο τελικος ομως ειναι για....βουρ, αμεσα κατα την γνωμη μου.

Υπάρχει δυνατότητα δοκιμής στο χώρο μου? Και ίσως με τον δικό του προ?
Κόστος?