Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Έχω το 2-Xperience όχι το ξύλινο αλλά το ακρυλικό (παίζουν ίδια).
Η κεφαλή που του φοράω είναι η Ortofon Kontrapunkt A.Σε σχέση με τη Sumico την προτίμησα 100% και δίχως αμφιβολία. Η Sumico μου φάνηκε πολύ νωθρή δίχως ενθουσιασμό και αδρεναλίνη (ακούω κυρίως ροκ και λίγη τζαζ)
Το πικάπ παίζει εξαιρετικά και κάθε φορά νιώθω σαν να το ακούω πρώτη φορά:2thumb22sup:. Βέβαια έχω χειρότερο φόνο στέιτζ από σένα (Project SE phono box).
Eπίσης έχω το απλό το speedbox και κάνει μια χαρά τη δουλειά του.
Στο προτείνω το πικάπ με κλειστά τα μάτια (μόνο για τη Sumico έχω αμφιβολίες):guitarist:

Πολυ "σοφοτερη" κατανομη των λεφτων. :a0210: (κεφαλη και απλο speedbox εννοω)

Last edited:
Tέλος άλλη μια σημαντική και πολύ ακουστή αναβάθμιση σε όλα τα pro-ject είναι η ανακαλωδίωση του βραχίονα, μιλάμε για πραγματική μεταμόρφωση.

H ποιο ευκολη ανακαλοδιωση βραχιονα που εκανα ποτε

Να ρωτήσω κάτι; Η κεφαλή maestro που προτείνετε για το clearaudio concept είναι η προεγκατεστημένη κεφαλή που διαθέτει το συγκεκριμένο μοντέλο ή άλλη;

Όσον αφορά την πρόταση του φίλου quevedo.

Αυτό θα ήταν το ιδανικό και το πιο σωστό αλλα οικονομικά διπλασιάζεται το πλαφόν που έθεσε ο φίλος.
Βέβαια αυτή θα ήταν η ουσιαστικότερη αναβάθμιση που όπως είπα κοστίζει..

Φίλε Μιχάλη αν δεν μπορείς να κάνεις υπομονή να μαζέψεις χρήμματα η απλά δεν αντέχεις να ξοδέψεις το αντίτιμο για το κορυφαίο πακέτο που σου πρότεινε ο φίλος quevedo το οποίο με άλλη κεφαλή και phono χρησιμοποιώ και εγώ θα βρείς ικάνοποίηση στην δική μου πρόταση η οπoία είναι ήδη κορυφαία στην κατηγορία τιμής της και θα αναβαθμίσει ξεκάθαρα και πολύ αυτό που έχεις τώρα.

Πρότεινα αυτό το συνδυασμο γιατί πιστεύω ότι η βελτίωση που θα πάρει θα είναι καταφανέστατη σε σχέση με αυτή που θα του δώσει το 2-Xperience με τα παρελκόμενα.
Tο λαμπάτο phono της project δε με ενθουσιάζει. H maestro δε νομίζω ότι θα ταιριάξει με το λαμπάτο phono.
Ο φίλος ας ακούσει και το συνδυασμό που του πρότεινα ακόμη κι αν δεν μπορεί να το αγοράσει απλά για να έχει ένα μέτρο σύγκρισης.

Last edited:
Λοιπόν
1.Το project είναι στην ίδια κατηγορία με το αντίστοιχο clearaudio και το ίδιο καλό αν του ανακαλωδιώσει κανείς τον βραχίονα και του προσθέσει το απλό speed box με μια επιφύλαξη στο μπάσο όπου το concept. στην κατηγορία του δεν παίζεται.
2.Δεν χρειάζεται το ακριβό speed box απαραίτητα, τα πικάπ της εταιρίας επωφελούνται αρκετά κατα την γνώμη μου με το απλό το ακριβό είναι σίγουρα καλύτερο αλλά εγώ δεν θα το έβαζα στο expression III.
3.H maestro δεν είναι αυτή που φοράει το concept απ´την μάνα του(η οποί είναι πολύ καλή) είναι
αυτή που του αξίζει.
4.Η δική μου πείρα με έχει κάνει να πιστεύω ότι με εξαίρεση τα δυο πιο φθηνά το phono της pro-ject δεν είναι και τα καλύτερα στα λεφτά τους.
5.Στο είπα και στην αρχή, αν δεν "ματώσεις" θα κάνεις μια τρύπα στο νερό γιαυτό σκέψου σοβαρά τους λόγους που θες να αναβαθμίσεις το ήδη πολύ καλό πικάπ σου και αν το υπόλοιπο σύστημα θα μπορεί να το υποσηρίξει ποιοτικά η θαμπείς πάλι σε "αιματηρές" περιπέτειες.

Εγω θα εμενα στο Speed Box που εχεις, τουλαχιστον μεχρι την αγορα καινουριου πικαπ και αφου θα το ειχα ρυθμισει σωστα και η κεφαλη θα ειχε παιξει 100+ ωρες θα επαιρνα το SE απο τον Ορφεα για Α-Β demo στο σπιτι μου.

Θα αλλαζα:
1) Phono stage
2) Κεφαλη

Προτεινω οταν εχεις τα χρηματα να ανεβεις αρκετα σε κατηγορια τιμης γιατι θεωρω οτι αυτα τα δυο θα αλλαξουν τον ηχο σου πολυ ευκολα. Θα ακουσεις μεγαλες διαφορες που δε θα ακουσεις μονο με αλλαγη πικαπ.

Κοιταξε τα χαρακτηριστικα του βραχιονα σου να δεις ποιες κεφαλες μπορει να οδηγησει. Ειναι αρκετα καλος βραχιονας, μπορει να οδηγησει κεφαλες 1000+ ευρω. Εγω θα κοιταγα Ortofon, Shelter, Dynavector... οι πρωτες που μου ερχονται στο μυαλο τωρα. Αν θες Sumico κοιτα πανω απο την Evo και παντα σε χαμηλοεξοδες ΜC.

Ο Ορφεας εχει μεγαλη γκαμα αλλα δε αντιπροσωπευει ολες τις εταιρειες. Ειδικα κεφαλη & phono stage μπορεις να αγορασεις και εκτος Ελλαδας. Ψαξε στο internet για demo, specials, discontinued products κλ. Βρισκεις προσφορες παρα πολυ καλες.

Τελος υπαρχει και το ebay. Καποιοι δε το εμπιστευονται, εγω εχω κανει αγορες τα τελευταια χρονια απο καταστηματα και ιδιωτες και οτι αγορασα ηταν ακριβως οπως το ειχαν περιγραψει. Αγορασα μηχανηματα (καινουρια ή μεταχειρισμενα) εως και 5 φορες κατω της τιμης ενος καταστηματος.

Καταρχήν ζητώ συγγνώμη που "καβαλάω" στο νήμα του Μιχάλη, αν είναι πρόβλημα ανοίγω καινούργιο, αλλά τα ερωτήματα που έχω είναι παρόμοια.

Με τρώει κι εμένα ο πισινός μου, παρά τους δύσκολους καιρούς, να αναβαθμιστώ αναλογικώς. Έχω το Rega P3 με Benz Micro MC20E2 υψηλής εξόδου, απ' ευθείας στο εσωτερικό phono (MM) του Densen B110. Το μόνο μοντάκι που έχει το πικάπ είναι το ματ της Funk Firm, το Achromat, που (όπως ξέρεις, φίλε Gort) ήταν εκπληκτική αναβάθμιση για τα λεφτά του αυξάνοντας την ανάλυση σε όλο το φάσμα, βαθαίνοντας το μπάσο, και ρίχνοντας το noise floor. Βέβαια, όλα αυτά σε σχέση με την τσόχα και μέχρι ένα όριο:

- Με ολιγομελή σχήματα τζαζ και minimal electronica, το πικάπ είναι απολύτως ικανοποιητικό.
- Στο σόλο πιάνο, ακούγονται τα θέματα του μοτέρ.
- Σε πιο φορτωμένες παραγωγές ποπ και ροκ με φυσικά όργανα, το αποτέλεσμα είναι έως και δυσάρεστο: "μάλλινος" ήχος, μπέρδεμα, παχύ και αδιάρθρωτο μπάσο, ενοχλητικά πιατίνια (και εννοώ εδώ σε σχέση με CD).

Θα ήθελα, ιδανικά, ο ήχος να αξίζει του ενισχυτή μου: ούτε για overkill είμαστε, αλλά ούτε και για μπαλώματα αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Αυτά, και πάλι συγγνώμη Μιχάλη, αν ενοχλώ θ' ανοίξω παραδίπλα!

Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Σωστά όλα αυτά. Κι εγω έχω ακούσει διαφορές στον ήχο με το φτηνό speed box, αλλά μου φαινετε και λίγο καταναλωτικό τρυκ της Project για να πουλάει ξεχωριστά τα speed box της. Θα μπορούσε ας πούμε να εξελίξει τα μοτέρ της στα πικάπ της.
Ο Κύριος Μηχαήλος τι λέει για την χρησιμότητα των speed control στα Project-Clearaudio?

Το speed box se ειναι σαφως μια καλη αναβαθμιση και αυτο ισχυει για ολα τα πικαπ. Οσο για το concept που σας ανεφερα μην ξεχνατε οτι εχει μαγνητικο βραχιονα. Παιζει υπεροχα για τα "λιγα" χρηματα που ζηταει. Οσο για την εμφανιση το project classic wood ειναι χαρμα οφθαλμων μακραν πιο ομορφο απο το clearaudio και παιζει εξισου καλα. Πολλα για το τελικο αποτελεσμα κρινονται στην κεφαλη που θα μπει σε καθε πλατο και στο phono.

Επισης μην ξεχναμε οτι η clearaudio εβγαλε και την concept mc κεφαλη που πραγματικα αξιζει να μπει στο εισαγωγικο πλατο της.

Last edited:
Φίλε eybee.

Clearaudio Performance SE πήγαινε άκου το και αν δεν σου πέσει το σαγόνι να μην με λένε gort.
Το καλύτερο στα τρία χιλιάρικα παρακάτι (και κάτι με την maestro) και ένα αποτα καλύτερα μέχρι τα 6 χιλιάρικα!!!

Δεν κάνω πλάκα το πικάπ αυτό είναιο αλού, τρια χρόνια τόχω και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω το πώς παίζει μου τρέχουν τα σάλια για την μέρα που θα πρέπει να αλλάξω κεφαλή (σε δυο χρονάκια=αναβάθμιση) για το τί θα ακούσω, όχιοτι υπάρχει παράπονο τώρα.

Πάντως τα μχανήματα στα απαιτητικά/πολύπλοκα προγράμματα δείχνουν τα α@@@@@α τους...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Έχω το 2-Xperience όχι το ξύλινο αλλά το ακρυλικό (παίζουν ίδια).
Η κεφαλή που του φοράω είναι η Ortofon Kontrapunkt A.Σε σχέση με τη Sumico την προτίμησα 100% και δίχως αμφιβολία. Η Sumico μου φάνηκε πολύ νωθρή δίχως ενθουσιασμό και αδρεναλίνη (ακούω κυρίως ροκ και λίγη τζαζ)
Το πικάπ παίζει εξαιρετικά και κάθε φορά νιώθω σαν να το ακούω πρώτη φορά:2thumb22sup:. Βέβαια έχω χειρότερο φόνο στέιτζ από σένα (Project SE phono box).
Eπίσης έχω το απλό το speedbox και κάνει μια χαρά τη δουλειά του.
Στο προτείνω το πικάπ με κλειστά τα μάτια (μόνο για τη Sumico έχω αμφιβολίες):guitarist:

Αν και η Ortofon Kontrapunkt A βγαίνει γύρω στα 250 ευρώ ακριβότερη από την Sumiko, θα προτιμούσα να τα δώσω σε καλύτερη κεφαλή, παρά στο ακριβότερο speed box.
Θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να ακούσω το πικαπ και με τις 2 κεφαλές, αλλά και με άλλες της κατηγορίας.
Ευχαριστώ :a0210:

Φίλε eybee.

Clearaudio Performance SE πήγαινε άκου το και αν δεν σου πέσει το σαγόνι να μην με λένε gort.
Το καλύτερο στα τρία χιλιάρικα παρακάτι (και κάτι με την maestro) και ένα αποτα καλύτερα μέχρι τα 6 χιλιάρικα!!!

Δεν κάνω πλάκα το πικάπ αυτό είναιο αλού, τρια χρόνια τόχω και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω το πώς παίζει μου τρέχουν τα σάλια για την μέρα που θα πρέπει να αλλάξω κεφαλή (σε δυο χρονάκια=αναβάθμιση) για το τί θα ακούσω, όχιοτι υπάρχει παράπονο τώρα.

Πάντως τα μχανήματα στα απαιτητικά/πολύπλοκα προγράμματα δείχνουν τα α@@@@@α τους...

+1000

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Αν και η Ortofon Kontrapunkt A βγαίνει γύρω στα 250 ευρώ ακριβότερη από την Sumiko, θα προτιμούσα να τα δώσω σε καλύτερη κεφαλή, παρά στο ακριβότερο speed box.
Θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να ακούσω το πικαπ και με τις 2 κεφαλές, αλλά και με άλλες της κατηγορίας.
Ευχαριστώ :a0210:

Αν σκεφτεσαι για πιο ακριβη κεφαλη απο την sumiko βαλε στην λιστα ακροασεων και την ΒΕΝΖ ACE SL,πολυ "sophisticated" ηχος στην κατηγορια της.

Φίλε Gort, το έχω υπόψη μου (έχω διαβάσει και τα δικά σου ενθουσιώδη σχόλια αλλού, και τις εξαιρετικές κριτικές). Ξεφεύγει οικονομικά βέβαια, αλλά έχω αποφασίσει να περιμένω, αν αξίζει τον κόπο, παρά να ξοδέψω λεφτά τώρα για να ξαναφαγουριαστώ αργότερα...

Απ' την άλλη, σε παλιότερη χαλαρή κουβεντούλα στον Ορφέα, μου είχαν προτείνει το Perspex της Pro-ject -σα να εννοούσαν ότι "δεν χρειάζεται" να πάω παραπάνω, ίσως σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μηχανήματα μου. Το είχες ακούσει σε σύγκριση με το Performance; (Ξέρω ότι έχει περίπου τα μισά λεφτά, αλλά με ενδιαφέρει η σύγκριση παρ' όλα αυτά).

Α, τώρα είδα και την απάντηση του Γιάννη Μιχαήλου. Μια και το νήμα είναι on fire, τι λες Γιάννη και για το Perspex;

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Πρότεινα αυτό το συνδυασμο γιατί πιστεύω ότι η βελτίωση που θα πάρει θα είναι καταφανέστατη σε σχέση με αυτή που θα του δώσει το 2-Xperience με τα παρελκόμενα.
Tο λαμπάτο phono της project δε με ενθουσιάζει. H maestro δε νομίζω ότι θα ταιριάξει με το λαμπάτο phono.
Ο φίλος ας ακούσει και το συνδυασμό που του πρότεινα ακόμη κι αν δεν μπορεί να το αγοράσει απλά για να έχει ένα μέτρο σύγκρισης.

Θα κοιτάξω να τον ακούσω...αν και φοβάμαι να ακουω κατι που δεν μπορώ να το πάρω.......:D

Α, τώρα είδα και την απάντηση του Γιάννη Μιχαήλου. Μια και το νήμα είναι on fire, τι λες Γιάννη και για το Perspex;

Για εμενα το pespex ειναι πραγματικο στολιδι. Δηλαδη κοιταει στα ισα τα μεγαλυτερα 9.2 evo μη σου πω και το 10.1. Ειναι σαφως καλυτερο απο το xperience. Συγκριτικα τωρα με το performance μαλλον δεν θα ειμαι ουδετερος καθως ειμαι φαν του ηχου της clearaudio, αλλα ολα ειναι πιθανα.

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Λοιπόν
1.Το project είναι στην ίδια κατηγορία με το αντίστοιχο clearaudio και το ίδιο καλό αν του ανακαλωδιώσει κανείς τον βραχίονα και του προσθέσει το απλό speed box με μια επιφύλαξη στο μπάσο όπου το concept. στην κατηγορία του δεν παίζεται.
2.Δεν χρειάζεται το ακριβό speed box απαραίτητα, τα πικάπ της εταιρίας επωφελούνται αρκετά κατα την γνώμη μου με το απλό το ακριβό είναι σίγουρα καλύτερο αλλά εγώ δεν θα το έβαζα στο expression III.
3.H maestro δεν είναι αυτή που φοράει το concept απ´την μάνα του(η οποί είναι πολύ καλή) είναι
αυτή που του αξίζει.
4.Η δική μου πείρα με έχει κάνει να πιστεύω ότι με εξαίρεση τα δυο πιο φθηνά το phono της pro-ject δεν είναι και τα καλύτερα στα λεφτά τους.
5.Στο είπα και στην αρχή, αν δεν "ματώσεις" θα κάνεις μια τρύπα στο νερό γιαυτό σκέψου σοβαρά τους λόγους που θες να αναβαθμίσεις το ήδη πολύ καλό πικάπ σου και αν το υπόλοιπο σύστημα θα μπορεί να το υποσηρίξει ποιοτικά η θαμπείς πάλι σε "αιματηρές" περιπέτειες.

1. Αν είναι στην ίδια κατηγορία θα προτιμήσω το Project λόγω εμφάνισης. Το μόνο συν που βρήσκω στο Concept είναι ο μαγνητικός βαχίονας.
2. ούτε κι εγω θα έβαζα το ακριβό speed box στο XpressionIII, απλά μου το πρότινε ο Ορφέας σαν "μονοδρομο" για το 2-Experience, γι'αυτο το αναφέρω.
4-5. Προτιμώ να "ματώσω" σε κεφαλή και Phono stage παρα se speed box.

Για εμενα το pespex ειναι πραγματικο στολιδι. Δηλαδη κοιταει στα ισα τα μεγαλυτερα 9.2 evo μη σου πω και το 10.1. Ειναι σαφως καλυτερο απο το xperience. Συγκριτικα τωρα με το performance μαλλον δεν θα ειμαι ουδετερος καθως ειμαι φαν του ηχου της clearaudio, αλλα ολα ειναι πιθανα.

Χμμμ...υποθέτω λοιπόν ότι δεν θεωρείς το Performance overkill για τον Β110. Είμαι κι εγώ φαν του ήχου της Clearaudio (έχω την τύχη να ακούω ακροβότερα σέταπ της εταιρίας σε φίλους) και νομίζω ότι ματσάρει καλά και με τον Δανέζικο ενισχυτή. I'll start saving.

Μιχάλη, ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Καλή τύχη στο ψάξιμο.

Δέν θα συμφωνήσω.
Αν και το perspex είναι πολύ καλό θέλει δουλειά (=έξοδα) για να πλησιάσει το pefrormance που είναι αδύνατον να φτάσει αυτά απο την δική μου πείρα και με τα δυο τουλάχιστον.
Το perspex ανακαλωδιωμένο και μετο ακριβό τροφοδοτικό παίζει στα ίσια μετο concept.