Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???
Φίλε Κώστα, εννοείτε ότι δεν συζητάω για το ακριβότερο speed box στο Xpression, απλά το σηζητάω γιατι, όπως γραφω και πιο πάνω μου το πρότινε ο Ορφέας σαν μονόδρομο για το 2-Xperience.
Για κεφαλές, χωρίς να τις έχω ακούσει, μου φαίνοντε καπως "λίγες" οι Ortofon-Sumiko μέχρι τα 400-500 ευρώ. Θα πήγαινα με κλειστά τα μάτια σε Benz ACE, αλλά η MC20 που φοράω στοv 8.6cc του Xpression,έχει ένα προβληματάκι γεωμετρίας, και πολύ φοβάμαι μήπως και η ACE έχει το ίδιο πρόβλημα στον 9cc του Xperience. Αυτό θα το διαπιστώσω μόνο αν μπει η κεφαλή στον βραχίονα...αλλά τότε θα είναι αργά.
Θα κοιτάξω και από διαδύκτιο, το Ebay είναι λίγο δίκοπο μαχαιρι!

Εγω θα εμενα στο Speed Box που εχεις, τουλαχιστον μεχρι την αγορα καινουριου πικαπ και αφου θα το ειχα ρυθμισει σωστα και η κεφαλη θα ειχε παιξει 100+ ωρες θα επαιρνα το SE απο τον Ορφεα για Α-Β demo στο σπιτι μου.
Θα αλλαζα:
1) Phono stage
2) Κεφαλη
Προτεινω οταν εχεις τα χρηματα να ανεβεις αρκετα σε κατηγορια τιμης γιατι θεωρω οτι αυτα τα δυο θα αλλαξουν τον ηχο σου πολυ ευκολα. Θα ακουσεις μεγαλες διαφορες που δε θα ακουσεις μονο με αλλαγη πικαπ.
Κοιταξε τα χαρακτηριστικα του βραχιονα σου να δεις ποιες κεφαλες μπορει να οδηγησει. Ειναι αρκετα καλος βραχιονας, μπορει να οδηγησει κεφαλες 1000+ ευρω. Εγω θα κοιταγα Ortofon, Shelter, Dynavector... οι πρωτες που μου ερχονται στο μυαλο τωρα. Αν θες Sumico κοιτα πανω απο την Evo και παντα σε χαμηλοεξοδες ΜC.
Ο Ορφεας εχει μεγαλη γκαμα αλλα δε αντιπροσωπευει ολες τις εταιρειες. Ειδικα κεφαλη & phono stage μπορεις να αγορασεις και εκτος Ελλαδας. Ψαξε στο internet για demo, specials, discontinued products κλ. Βρισκεις προσφορες παρα πολυ καλες.
Τελος υπαρχει και το ebay. Καποιοι δε το εμπιστευονται, εγω εχω κανει αγορες τα τελευταια χρονια απο καταστηματα και ιδιωτες και οτι αγορασα ηταν ακριβως οπως το ειχαν περιγραψει. Αγορασα μηχανηματα (καινουρια ή μεταχειρισμενα) εως και 5 φορες κατω της τιμης ενος καταστηματος.
Φίλε Κώστα, εννοείτε ότι δεν συζητάω για το ακριβότερο speed box στο Xpression, απλά το σηζητάω γιατι, όπως γραφω και πιο πάνω μου το πρότινε ο Ορφέας σαν μονόδρομο για το 2-Xperience.
Για κεφαλές, χωρίς να τις έχω ακούσει, μου φαίνοντε καπως "λίγες" οι Ortofon-Sumiko μέχρι τα 400-500 ευρώ. Θα πήγαινα με κλειστά τα μάτια σε Benz ACE, αλλά η MC20 που φοράω στοv 8.6cc του Xpression,έχει ένα προβληματάκι γεωμετρίας, και πολύ φοβάμαι μήπως και η ACE έχει το ίδιο πρόβλημα στον 9cc του Xperience. Αυτό θα το διαπιστώσω μόνο αν μπει η κεφαλή στον βραχίονα...αλλά τότε θα είναι αργά.
Θα κοιτάξω και από διαδύκτιο, το Ebay είναι λίγο δίκοπο μαχαιρι!