Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Εγω θα εμενα στο Speed Box που εχεις, τουλαχιστον μεχρι την αγορα καινουριου πικαπ και αφου θα το ειχα ρυθμισει σωστα και η κεφαλη θα ειχε παιξει 100+ ωρες θα επαιρνα το SE απο τον Ορφεα για Α-Β demo στο σπιτι μου.

Θα αλλαζα:
1) Phono stage
2) Κεφαλη

Προτεινω οταν εχεις τα χρηματα να ανεβεις αρκετα σε κατηγορια τιμης γιατι θεωρω οτι αυτα τα δυο θα αλλαξουν τον ηχο σου πολυ ευκολα. Θα ακουσεις μεγαλες διαφορες που δε θα ακουσεις μονο με αλλαγη πικαπ.

Κοιταξε τα χαρακτηριστικα του βραχιονα σου να δεις ποιες κεφαλες μπορει να οδηγησει. Ειναι αρκετα καλος βραχιονας, μπορει να οδηγησει κεφαλες 1000+ ευρω. Εγω θα κοιταγα Ortofon, Shelter, Dynavector... οι πρωτες που μου ερχονται στο μυαλο τωρα. Αν θες Sumico κοιτα πανω απο την Evo και παντα σε χαμηλοεξοδες ΜC.

Ο Ορφεας εχει μεγαλη γκαμα αλλα δε αντιπροσωπευει ολες τις εταιρειες. Ειδικα κεφαλη & phono stage μπορεις να αγορασεις και εκτος Ελλαδας. Ψαξε στο internet για demo, specials, discontinued products κλ. Βρισκεις προσφορες παρα πολυ καλες.

Τελος υπαρχει και το ebay. Καποιοι δε το εμπιστευονται, εγω εχω κανει αγορες τα τελευταια χρονια απο καταστηματα και ιδιωτες και οτι αγορασα ηταν ακριβως οπως το ειχαν περιγραψει. Αγορασα μηχανηματα (καινουρια ή μεταχειρισμενα) εως και 5 φορες κατω της τιμης ενος καταστηματος.

Φίλε Κώστα, εννοείτε ότι δεν συζητάω για το ακριβότερο speed box στο Xpression, απλά το σηζητάω γιατι, όπως γραφω και πιο πάνω μου το πρότινε ο Ορφέας σαν μονόδρομο για το 2-Xperience.
Για κεφαλές, χωρίς να τις έχω ακούσει, μου φαίνοντε καπως "λίγες" οι Ortofon-Sumiko μέχρι τα 400-500 ευρώ. Θα πήγαινα με κλειστά τα μάτια σε Benz ACE, αλλά η MC20 που φοράω στοv 8.6cc του Xpression,έχει ένα προβληματάκι γεωμετρίας, και πολύ φοβάμαι μήπως και η ACE έχει το ίδιο πρόβλημα στον 9cc του Xperience. Αυτό θα το διαπιστώσω μόνο αν μπει η κεφαλή στον βραχίονα...αλλά τότε θα είναι αργά.
Θα κοιτάξω και από διαδύκτιο, το Ebay είναι λίγο δίκοπο μαχαιρι!
-bye-

Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

1. Αν είναι στην ίδια κατηγορία θα προτιμήσω το Project λόγω εμφάνισης. Το μόνο συν που βρήσκω στο Concept είναι ο μαγνητικός βαχίονας.
2. ούτε κι εγω θα έβαζα το ακριβό speed box στο XpressionIII, απλά μου το πρότινε ο Ορφέας σαν "μονοδρομο" για το 2-Experience, γι'αυτο το αναφέρω.
4-5. Προτιμώ να "ματώσω" σε κεφαλή και Phono stage παρα se speed box.

Απο οτι φαίνεται έχεις ψιλοκαταλήξει και θα έλεγα την επιλογή σου πολύ καλή.
Μόνο επειδή μουσική δεν θα ακούς με τα μάτια σου κάνε μια συγκριτική ακρόαση πρίν την τελική αγορά απλά για να σιγουρευτείς αφού είναι και ευκολο στον ίδιο αντιπρόσωπο.
Συμφωνώ απόλυτα με τις επιλογές σου στο πού θα ξοδέψεις τα υπόλοιπα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Απο οτι φαίνεται έχεις ψιλοκαταλήξει και θα έλεγα την επιλογή σου πολύ καλή.
Μόνο επειδή μουσική δεν θα ακούς με τα μάτια σου κάνε μια συγκριτική ακρόαση πρίν την τελική αγορά απλά για να σιγουρευτείς αφού είναι και ευκολο στον ίδιο αντιπρόσωπο.
Συμφωνώ απόλυτα με τις επιλογές σου στο πού θα ξοδέψεις τα υπόλοιπα.

Στο πικάπ, αν πρόκειτε για 2 παρόμια ηχιτικά μοντέλα, για εμένα προσωπικά, παίζει ενα πολύ μεγάλο ποσοστο και το οπτικό κομματι. Είναι το μόνο κομάτι του συστήματός μου που θέλω να το βλέπω πάντα, είτε παίζει, είτε όχι. Σαν κατασκευή απο μόνη της το πικάπ είναι χάρμα ειδεστε!!!!!
Άσε που το πως ακούμε έχει άμεση σχέση με την ψυχολογία, οπότε ένα "ασχημο" για μένα πικάπ, που δεν θα έχει πολύ καλύτερες ηχιτικές επιδόσεις από ένα "όμορφο", δεν θα με ικανοποιεί γενικά....δεν ακούω πάντα με κλειστα τα μάτια......:ears::earmuffs:
Σίγουρα και θα ακούσω και τα δύο πριν καταλήξω......

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Ebay ε?.......Χμμμμ.....

Μπορω να πω εδω οτι η εμπειρια μου με τον Williamthakker λεει οτι ειναι πολυ σοβαρος και αξιοπιστος.
Υπαρχει διαφορα στην γεωμετρια τηs ACE νομιζω

Last edited:
Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Δέν θα συμφωνήσω.
Αν και το perspex είναι πολύ καλό θέλει δουλειά (=έξοδα) για να πλησιάσει το pefrormance που είναι αδύνατον να φτάσει αυτά απο την δική μου πείρα και με τα δυο τουλάχιστον.
Το perspex ανακαλωδιωμένο και μετο ακριβό τροφοδοτικό παίζει στα ίσια μετο concept.

Μα δεν είπε ότι είναι καλύτερο από το pefrormance, ίσα ίσα, επειδή είναι fun της clearaudio, είπε πως δεν θα ήταν αντικειμενικός, με τα Xperience-Concept το συγκρίνει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Στο πικάπ, αν πρόκειτε για 2 παρόμια ηχιτικά μοντέλα, για εμένα προσωπικά, παίζει ενα πολύ μεγάλο ποσοστο και το οπτικό κομματι. Είναι το μόνο κομάτι του συστήματός μου που θέλω να το βλέπω πάντα, είτε παίζει, είτε όχι. Σαν κατασκευή απο μόνη της το πικάπ είναι χάρμα ειδεστε!!!!!
Άσε που το πως ακούμε έχει άμεση σχέση με την ψυχολογία, οπότε ένα "ασχημο" για μένα πικάπ, που δεν θα έχει πολύ καλύτερες ηχιτικές επιδόσεις από ένα "όμορφο", δεν θα με ικανοποιεί γενικά....δεν ακούω πάντα με κλειστα τα μάτια......:ears::earmuffs:
Σίγουρα και θα ακούσω και τα δύο πριν καταλήξω......

-bye-

Και αφού καταλήξεις:2thumb22sup:
κοίτα να αγοράσεις και ποδαράκια σαν κι αυτά.
http://cgi.ebay.com/Audio-isolation...561?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item58854a5669

Το δικό που project xperience το έχω να πατάει πάνω σε μάρμαρο με τα δικά του ποδαράκια
και το μάρμαρο μετά πατάει πάνω σε τρία μεταλλικά ποδαράκια σε έπιπλο.
Ήταν ίσως η καλύτερη αναβάθμιση που έκανα ποτέ όσον αφορά λόγο απόδοσης προς τιμή.
Τρομερή λεπτομέρεια, στακάτο, σφικτό και συμπαγές μπάσο και βάθος.

Δέν θα συμφωνήσω.
Αν και το perspex είναι πολύ καλό θέλει δουλειά (=έξοδα) για να πλησιάσει το pefrormance που είναι αδύνατον να φτάσει αυτά απο την δική μου πείρα και με τα δυο τουλάχιστον.
Το perspex ανακαλωδιωμένο και μετο ακριβό τροφοδοτικό παίζει στα ίσια μετο concept.

Αν προσεξεις πιο καλα τι εγραψα θα δεις οτι τελικα συμφωνουμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Και αφού καταλήξεις:2thumb22sup:
κοίτα να αγοράσεις και ποδαράκια σαν κι αυτά.
http://cgi.ebay.com/Audio-isolation...561?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item58854a5669

Το δικό που project xperience το έχω να πατάει πάνω σε μάρμαρο με τα δικά του ποδαράκια
και το μάρμαρο μετά πατάει πάνω σε τρία μεταλλικά ποδαράκια σε έπιπλο.
Ήταν ίσως η καλύτερη αναβάθμιση που έκανα ποτέ όσον αφορά λόγο απόδοσης προς τιμή.
Τρομερή λεπτομέρεια, στακάτο, σφικτό και συμπαγές μπάσο και βάθος.

Εγώ το έχω σε βάση της SSC η οποία πατάει σε ακίδες (όπως φαίνετε στη φωτό)
Κι εμένα μου έχει δώσει όλα αυτά που περιγράφεις και λίγο πιο προβολικά πρίμα.

Attachments

• DSC03917.JPG
    DSC03917.JPG
    124.7 KB · Views: 36
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικά

Εγώ το έχω σε βάση της SSC η οποία πατάει σε ακίδες (όπως φαίνετε στη φωτό)
Κι εμένα μου έχει δώσει όλα αυτά που περιγράφεις και λίγο πιο προβολικά πρίμα.

τέλειος:a0210:

Δεν ξέρω απο τι στο διάολο ειναι αυτές οι ακίδες(τις έχω 15+ χρόνια) ούτε μάρκα θυμάμαι ούτε τιμή, αλλά σε οποιο cd player ή πικαπ τις έβαζα απογειωναν τον ήχο. Και τώρα αν τις βγάλω από τη βάση χαλάει ο ήχος.....δυστιχως εχω μόνο μια τριάδα...:furious3:

εγω παντως θα σας μπερδεψω ακομα περισσοτερο.Αντι για το Performance θα πηγαινα για το Champion.Για μενα ειναι καλυτερο και αναβαθμιζεται μεχρι το Θεο...

Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

...Για κεφαλές, χωρίς να τις έχω ακούσει, μου φαίνοντε καπως "λίγες" οι Ortofon...
το Ebay είναι λίγο δίκοπο μαχαιρι!

Τις Ortofon τις θεωρω πολυ καλες κεφαλες για αυτο που κοστιζουν, μιλαω παντα για χαμηλοεξοδες MC. Eχω την (κατηργημενη) MC-25E και ειμαι πολυ ευχαριστημενος για τα χρηματα που εδωσα. Δε θα τη δεις πουθενα να τη προτεινουν ενω κεφαλες οπως οι Denon (παραδειγμα) προτεινονται συνεχεια. Ειχα δυο DL-110 και ηταν αρκετα καλη κεφαλη αλλα τα παραπανω χρηματα που εδωσα για την Οrtofon φανηκαν αμεσως.

Αν η Kontrapunkt A ματσαρει με το βραχιονα σου μη το σκεφτεσαι πολυ. Δε γνωριζω αν κοστιζει 500 ευρω η Benz Ace L, δε θα κοιταγα καμμια high MC, μονο low. Tο βασικο ειναι ο βραχιονας σου να ματσαρει με την κεφαλη, απο εκει θ' αρχισεις.

Για το ebay...πληρωνεις με paypal και αν κατι δε παει καλα "μαυριζεις" το μαγαζι και παιρνεις τα χρηματα σου πισω μεσω paypal. Παντως μην εχεις αρνητικη προδιαθεση αν δεν εχεις ασχοληθει. Εγω μεχρις στιγμης δεν ειχα ποτε προβλημα, χωρις ebay & internet θα επρεπε να αγοραζω μονο απο τη πολη μου...:icon15:

Τώρα εσύ γιατί βάζεις φιτιλιές???? :flipout:

Ε,τι ετσι νομιζετε οτι θα τη βγαλετε?:flipout:
Ασε που στη βασικη εκδοση ειναι φτηνοτερο.Του ριχνεις τη διαφορα σε καλυτερη κεφαλη (ortofon uber alles για να σου τη σπασω:flipout:) και μετα σιγα-σιγα...αναβαθμιζεις...:flipout::flipout::flipout:

Πω-πω....2 απανωτές επιθέσεις για τις Ortofon......:flipout:
H προκατάληψή μου ξεκινάει απο το ότι ασχολείτε και με κεφαλες Dj.
"Λίγες" μου φαίνονται στην κατηγορία 400-500 ευρω σε σχέση με Benz-Denon-Sumiko
Για πιο πάνω μια χαρά φαίνονται(παρόλο δεν έχω ακούσει, οπότε μάλλον μιλάει πάλι η προκατάληψη......-bye-)

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση 1-XpressionIII ή αλλαγή πικάπ???

Πω-πω....2 απανωτές επιθέσεις για τις Ortofon......:flipout:
H προκατάληψή μου ξεκινάει απο το ότι ασχολείτε και με κεφαλες Dj.
"Λίγες" μου φαίνονται στην κατηγορία 400-500 ευρω σε σχέση με Benz-Denon-Sumiko
Για πιο πάνω μια χαρά φαίνονται(παρόλο δεν έχω ακούσει, οπότε μάλλον μιλάει πάλι η προκατάληψη......-bye-)

H ACE S δεν εχει ανταγωνισμο στα λεφτα της και βαλε :smile: