Αναβάθμιση φακών και τεχνικό-πρακτικό ερώτημα

Υπάρχει ο CANON 15-85 IS.

Δεν είναι ανταγωνιστικός όμως του 18-105.
Βέβαια είναι σημαντικά ευρύτερος (24mm έναντι 27mm), δεν ξέρω μήπως μάλιστα έχουν διαφορά στη σταθεροποίηση (υποτίθεται ότι ο 15-85 είναι "νέας γενιάς"), έχουν μια μικρή διαφορά στο τέλε (κάλυψη 136 έναντι 157mm), μία διαφορά σαν ποιότητες κατασκευής, ίσως -δεν ξέρω- και στην απόκριση εστίασης- αλλά φυσικά ο 15-85 είναι μια επιβάρυνση (όταν έρχεται με τη μορφή κιτ) 630 περίπου ευρώ στην τιμή του σώματος, ενώ ο 18-105 όταν έρχεται ως φακός κιτ, επιβαρύνει την τιμή σώματος ...περί τα 130 (!!!) ευρώ. Πραγματική ευκαιρία, δεν το συζητώ.

Καθόλου αντίστοιχος φακός συνεπώς, θα έλεγα.

Χα, εδώ σε έχω...

Μόλις τώρα, στα γρήγορα, μία δοκιμαστική και δεύτερη η παρακάτω.
Tv με χρόνο 1.3" f/9 400iso MLU, SR off, 18mm στο χέρι. Εκνοή πλήρης και λήψη.
Απευθείας μετά την μετατροπή του raw, στα default. To filckr έκανε resize στα 1024x684 και βαριέμαι να κάνω και 100% κροπ. :p
Παραθέτω τα πειστήρια
4136208663_aca7ec512d_b.jpg

Πσστ... Yoda... μια και καλείς τη Δύναμη, θύμησέ της να διώξει και τις σκόνες του αισθητήρα σου, να μια χοντρή μέση πάνω και προς τα δεξιά που βλέπω ... :flipout:

And much more where that came from, there is... strong with this one the force is.

χεχε :fight:

χεχε, το είδα και εγώ μόλις την ανέβασα και τον καθάρισα... Ήλπιζα οτι δεν θα την δεί κανείς, αλλά ουδέν κρυπτόν απο τον ΓΔ!!! χεχε

Αλλά με τοσες αλλαγές φακών στο Ναυπλιο φυσικό ήταν να γεμίσει. Το μοντέλο ήθελε συνεχώς και άλλες οπτικές... Εϊχαμε γίνει γραφικοί...

Ο τηλεφακός υπάρχει και είναι ο 70-300 (προς το παρόν :devil-smiley-029:). Οπως έγραψα στο πρώτο ποστ, το ζητούμενο είναι ένας πιο γρήγορος walk-around, για σκοτεινά κλπ.

Ego protino ena stathero, eite ton sigma 30mm f1,4 eite ton nikon 35mm f1,8 gia thn parapano xrisi pou upogrammisa...

To skeptiko mou tha to anafero - an xreiazetai :slapface:- molis vro elliniko pliktrologio...

Χα, εδώ σε έχω...

Μόλις τώρα, στα γρήγορα, μία δοκιμαστική και δεύτερη η παρακάτω.
Tv με χρόνο 1.3" f/9 400iso MLU, SR off, 18mm στο χέρι. Εκνοή πλήρης και λήψη.
Απευθείας μετά την μετατροπή του raw, στα default. To filckr έκανε resize στα 1024x684 και βαριέμαι να κάνω και 100% κροπ. :p
Παραθέτω τα πειστήρια
4136208663_aca7ec512d_b.jpg

Δε ξέρω τίποτα. Δε μου την εμφανίζει...:operator:

Αλεξη πρεπει να ειναι λιγο κουνημενη αλλα δε φαινεται καλα σε αυτη τη διασταση.( :creep: :D )

Υ.Γ Αλεξη το εχω καταλαβει οτι εισαι μικρος,το "βλεπετε" πηγαινε γενικως πριν.-bye-

Υ.Γ Αλεξη το εχω καταλαβει οτι εισαι μικρος,

Τι έννοεις????? :bigcry::bigcry::bigcry:

χεχεχε

Καλά προφανώς και είναι λιγάκι κουνημένη, δεν είμαι και τρίποδο... 1.3" handheld είναι. Δεν νομίζω και με σταθεροποίηση να έχεις τελείως καθαρές σε τέτοιους χρόνους. Για acceptable sharpness μιλάμε πάντα.

Γιατι ειχες πει οτι σπουδαζες Γιατρος?:nurse:

Με σταθεροποιητη τωρα εκει θα μπορουσες πιστευω να πετυχεις ακουνητο αποτελεσμα.

Μιας και αναφέραμε παραπάνω για τον Sigma 17-70 να πώ οτι φημολογείται πως στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του 17-70 f2.8-4.5 DC OS HSM δηλαδή με προσθηκη σταθεροποιησης και νέα οπτική σχεδίαση..

Φαντάζομαι οτι η τιμή θα ειναι υψηλοτερη, αλλά εαν κρινουμε απο την επιτυχια του τρέχοντος μοντέλου, ισως εδώ εχουμε κάτι πραγματικά καλό :music-smiley-005: