Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Γιατί απορείς? Αν το ηχείο δεν καλύπτει το χώρο τότε όσο καλά και να παίζει, δεν κάνει. Πάμε για άλλα.

Απόρησα,γιατί κατάλαβα ότι το έθεσε ποιοτικά και όχι ποσοτικά

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Ψάχνωντας ηχείο για μεγάλο χώρο κατέληξα αβίαστα στα Advance EL250 http://www.audiospectrum-hifi.com/images/products/1267068790-ADVANCE EL 250 H.F. T.21.pdf . Μεγάλος ήχος. Καλα τα ATC 40 αλλά... Σοκ επίσης έπαθα με το άκουσμα των Cerwin vega xls 215! Τα βλέπεις και γελάς, αλλά μόλις παίξουν όλα τα άλλα σου φαντάζουν "κασετοφωνάκια".. Κανόνας ΙΜΗΟ: Μεγάλα μεγάφωνα=μεγάλος ήχος.

Για πες λοιπόν, Cerwin vs Advance?

Απόρησα,γιατί κατάλαβα ότι το έθεσε ποιοτικά και όχι ποσοτικά

Και ποιοτικά να το θέσεις αν δεν μπορεί να αναδειχτεί η ποιότητα ενός ηχείου είτε από το χώρο είτε από τα συνοδά πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγουμε. Ότι δεν κάνει. Άρα αυτό που θα πάιξει καλύτερα είναι προτιμητέο.

Και ποιοτικά να το θέσεις αν δεν μπορεί να αναδειχτεί η ποιότητα ενός ηχείου είτε από το χώρο είτε από τα συνοδά πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγουμε. Ότι δεν κάνει. Άρα αυτό που θα πάιξει καλύτερα είναι προτιμητέο.

Aπόψεις...σεβαστές!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

"Για πες λοιπόν, Cerwin vs Advance?"

Ξεκινάω ανάποδα.. αλλά η βασική διαφορά είναι στην εμφάνιση! Τα vega δεν εγκρίνονται εύκολα απο γυναίκα για σαλόνι! χεχε! Στο ήχο και τα δυο παίζουν γεμάτο και στιβαρό ήχο και κατα τη γνώμη μου το Advance δινει λίγο ποιό λεπτομερή και εξευγενισμένο ήχο και το vega λίγο ποιό ογκώδη αλλά και τα δύο πάντα ισοροπημένο τονικά. Και με τα δύο "νιώθεις" τη μουσική .Τα ATC(40) είναι πολύ λεπτομερή σε ψηλά και μεσαία αλλά σε μεγάλο χώρο μου ακούγωνται "αδεια".

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Και με τα δύο "νιώθεις" τη μουσική.

Αυτά είναι! Feel the vibe everybody come alive !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

σημερα λεω ν ακουσω αυτα τ "ασχημα" της Cerwin ευγενική χορηγία του audioj τον οποίο εκ των προτέρων ευχαριστώ. Για να δουμε τι θα ...ακουσουμε

σημερα λεω ν ακουσω αυτα τ "ασχημα" της Cerwin ευγενική χορηγία του audioj τον οποίο εκ των προτέρων ευχαριστώ. Για να δουμε τι θα ...ακουσουμε

Εγώ στην θέση σου θα το σκεφτόμουν..
Οτιδήποτε άλλο δεις μετά από αυτά σε λογικά λεφτά θα σου μοιάζουν για....ακουστικά!
(πλάκα κάνω,οκ.)

Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Εγώ στην θέση σου θα το σκεφτόμουν..
Οτιδήποτε άλλο δεις μετά από αυτά σε λογικά λεφτά θα σου μοιάζουν για....ακουστικά!
(πλάκα κάνω,οκ.)

το θεμα ειναι πως καταφερνουν να παραγουν καλο και μεγαλο ηχο σε αυτο το κοστος, οταν μονο τα μεγαφωνα ενος μεγαλου ηχειου μπορει να ειναι ηδη ακριβοτερα απο την τελικη τιμη των Cerwin..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

το θεμα ειναι πως καταφερνουν να παραγουν καλο και μεγαλο ηχο σε αυτο το κοστος, οταν μονο τα μεγαφωνα ενος μεγαλου ηχειου μπορει να ειναι ηδη ακριβοτερα απο την τελικη τιμη των Cerwin..

Προσωπικά πάντως,περιμένω εναγωνίως τις εντυπώσεις σου.

και εγώ

(και ελπίζω να μην ξετρελλαθεί γιατί θα με βάλει σε σκέψεις, έχω και εγώ μεγάλο χώρο και δε θα έλεγα όχι σε παραπάνω χαμηλό.... )

atc κ δη τα ενεργά, pmc κ δη αυτά με το mid θόλου, b&w matrix-nautilus series, τα μικρά ascendo κ υποθέτω πως τα μεγαλύτερα θα μου αρέσουν ακόμα πιο πολύ, κάποια sonus faber παλιότερα, τα Amazon open bafle, κ αν αρχίσουμε να ανεβαίνουμε σαφώς τα "φον ταδε" του καπταιν, τα rockport, κ το απόλυτο ηχείο κ άπιαστο όνειρό για εμένα τα TAD.

Από κει κ πέρα έχω ακούσει κ κάποιες μεμβράνες που μου αρέσανε κ κόρνες επίσης αλλά μάλλον αυτά θα τα έλεγα ηχεία ειδικών περιπτώσεων ...

Τώρα θυμήθηκα πως στην έκθεσή μου είχε κάνει αρκετά καλή εντύπωσή το μικρο της βαντερστιν... θα σου έλεγα να κανείς μια ακρόαση στα μεγαλύτερα μοντέλα το 3c ας πούμε έχει μεγάλες μονάδες κ σίγουρα καλύπτει χώρους κ IMO ο σχεδιαστής του μονό τυχαίος δεν ειναι κ συν τοις άλλοις δεν είναι τρελά ακριβά!

Θα συμφωνήσω με τον Μιχάλη... σχεδόν σε όλα... (σε κάποια καθόλου...).

Είχα την ευχάριστη εμπειρία να ακούσω το σύστημα του με τα Spendor... ομολογώ ήμουν λιγάκι προκατειλημένος, αλλά διαψεύστηκα ευχάριστα... το σύστημα του Μιχάλη μου φάνηκε εξαιρετικό, ισοροπημένο, με έκταση, δύναμη και μουσικότητα πολύ καλοστημένο... και ένα σύστημα που δεν μπήκα καν στην διαδικασία να αναλύσω να βρω τι μπορεί να βελτιωθεί κλπ (εκτός από τα καλώδια Μιχάλη...:flipout:).

Ακούσαμε για μερικές ώρες Μ Ο Υ Σ Ι Κ Η... τέλος.

Τα Spendor απέκτησαν μεγάλο σεβασμό στα αυτιά μου... (και οι Densen και όλα...)...μπράβο Μιχάλη!! να τα χαίρεσαι!! -bye-

Κατά τα άλλα εγώ είμαι υπέρ της B&W... matrix/nautilus... (είμαι ευτυχής κάτοχος 801 matrix S3) να ξέρετε είναι από τα πιο ολοκληρωμένα ηχεία που υπάρχουν λόγω σχεδιασμού από την αρχή τους... και στην μεταχειρισμένη αγορά μπορείτε να βρείτε διαμάντια κυριολεκτικά... ακόμα και καινούργια είναι σε πολύ λογικές τιμές αν αναλογιστούμε την τεχνογνωσία/τεχνολογία και σχεδιασμό που έχουν εν αντιθέσει με άλλους κατασκευαστές που παρουσιάζονται στο χαιεντ, από το πουθενά με τιμές άστα να πάνε...

Τα Cremona είναι πολύ καλά ηχεία αν τα βρεις σε καλή τιμή πάρτα επίσης με κλειστά τα μάτια...

Να ξέρεις όμως το άκουσα και δεν μου άρεσε που διαβάζω ή ακούω πολλές φορές είναι αποτέλεσμα πολυπαραγοντικό... όλα παίζουν ρόλο στην αλυσίδα... έχω ακούσει ATC να παίζουν χάλια, αλλά και εξαιρετικά...

Audio Physic... χμμ... σε σχέση με τα μεγάλα B&W... δεν...

Αυτά τα ολίγα από μένα...

χθες καταφερα λοιπον να διασχίσω εγκάρσια το λεκανοπέδιο και να φορτωθώ στον audioj (Γιάννη) για την ακρόαση των Vega. Πρωτη εντυπωση μολις τα αντικρίσεις, το μέγεθος τους! Ειναι μεγάλα! Σιγουρα το σχήμα τους δεν το έχει επιμεληθεί κανείς designer. Στην εικόνα τους επικρατούν τα τεράστια Woofers που σε κάνουν να πιστεύεις ότι μόνο αυτά θα παίζουν και θα καλύπτουν ότι ήχο κυκλοφορεί τριγύρω. Ο χώρος του Γιάννη μικρός για το μέγεθος τους και η τοποθέτηση τους σίγουρα δεν τα κολακεύει καθότι είναι κοντά σε τοίχο και δη γωνία κι αυτά έχουν μεγάλο bass reflex στη πίσω κασόνα, συγνώμη πλευρά τους!
Ακουστικά τώρα. Πρώτη εντύπωση μόλις παίξουν, ήχος μεγάλος, το μπάσο παραδόξως δεν κυριαρχεί αφήνοντας τον ήχο να σε πυροβολεί μεν, ισορροπημένα δε. Τα πάντα συμβαίνουν μπροστά σου σαν να κάθεσαι στη πρώτη σειρά μιας συναυλίας. Δεν κολακεύει τιποτα, ότι του δώσεις θα στο πετάξει στα μούτρα, σε σχέση με τα Vienna που είχα ακούσει και στρογγυλεύανε τα πράγματα. Οι υψηλές τους δεν ξυρίζουν αλλά δεν θα της πεις και στρογγυλές. Τα πιατίνια κλπ θα ακουστούν σαν πιατίνια κλπ. Το καλύτερο τους σημείο οι μεσαίες και ειδικά οι φωνές οι οποίες ειναι τρομακτικά αληθοφανείς νομίζοντας ότι θα απλώσεις το χέρι και θα τους αγγίξεις στα 2 μέτρα. Το μπάσο είναι τρομερά γρήγορο και με πολύ καλή άρθρωση, και δεν επικρατεί του τελικού αποτελέσματος, παράδοξο αν τα έχεις δει χωρίς να παίζουν. Απ την άλλη όμως είναι φοβερά βαθύ και με ενέργεια που σε χτυπάει στο στομάχι, αφού έχει χτυπήσει πρώτα ότι άλλο βρίσκεται στο δωμάτιο και δεν στερεώνεται καλα!
Οσο περνούσε η ώρα και τα ακούσματα διαδέχοταν το ένα το άλλο ξεχνούσες ότι παίζουν ηχεία και ήταν σαν να ήσουν σ ενα συναυλιακό χώρο. Ειναι ότι πιο live έχω ακούσει, αν μπορώ να το αποδώσω μ έναν όρο. Ετσι ειναι ο Αμερικάνικος ήχος μάλλον?
Αν τ ακούσεις και σε ρωτήσουν πόσο θεωρείς ότι κοστίζουν θα πεις γύρω στα 10Κ, βάσει όσων έχεις ακούσει στις διάφορες κατηγορίες τιμής. Η τιμή τους κάτω από το 1,5Κ είναι απλά ανέκδοτο! Μονο τις κασόνες, συγγνώμη κουτιά τους, να παραγγείλεις σ ένα μαραγκό θα πληρώσεις περισσότερα! Το Hi End του φτωχού?
Διαπιστώσεις μετά κι από αυτή την ακρόαση. Τα μεγάλα ηχεία βγάζουν ήχο που σε καθηλώνει. Τα υπόλοιπα ηχεία βγάζουν ήχο που ψάχνεις δικαιολογία για να τα αλλάξεις. Αν έχετε χρήματα και τον χώρο δοκιμάστε να πάρετε ηχεία με μεγάλες μονάδες και καμπίνες. Ανεξαρτήτως χρημάτων πάρτε τα Vega εφόσον αντέχετε το πραγματικό γεγονός. Τα Vienna πχ σε καθηλώνουν κι αυτά αλλά αποκλίνουν από την πραγματικότητα των Vega. Κάθεσαι μακρύτερα από την σκηνή, πίνεις το ποτάκι σου και μιλάς με την κοπέλα (γυναίκα) σου απολαμβάνοντας μουσική. Με τα Vega δεν μιλάς με κανέναν, είσαι στη πρώτη γραμμή όρθιος και ακούς το συγκρότημα ανάμεσα σε άλλους που σε σπρώχνουν..

Κατά τα άλλα εγώ είμαι υπέρ της B&W... matrix/nautilus... (είμαι ευτυχής κάτοχος 801 matrix S3) να ξέρετε είναι από τα πιο ολοκληρωμένα ηχεία που υπάρχουν λόγω σχεδιασμού από την αρχή τους... και στην μεταχειρισμένη αγορά μπορείτε να βρείτε διαμάντια κυριολεκτικά... ακόμα και καινούργια είναι σε πολύ λογικές τιμές αν αναλογιστούμε την τεχνογνωσία/τεχνολογία και σχεδιασμό που έχουν εν αντιθέσει με άλλους κατασκευαστές που παρουσιάζονται στο χαιεντ, από το πουθενά με τιμές άστα να πάνε...

Το κακό είναι ότι τα B&W δεν εισάγονται στην Ελλάδα. Δε νομίζω ότι μπορεί να βρει oυτε για demo.

χθες καταφερα λοιπον να διασχίσω εγκάρσια το λεκανοπέδιο και να φορτωθώ στον audioj (Γιάννη) για την ακρόαση των Vega. Πρωτη εντυπωση μολις τα αντικρίσεις, το μέγεθος τους! Ειναι μεγάλα! Σιγουρα το σχήμα τους δεν το έχει επιμεληθεί κανείς designer. Στην εικόνα τους επικρατούν τα τεράστια Woofers που σε κάνουν να πιστεύεις ότι μόνο αυτά θα παίζουν και θα καλύπτουν ότι ήχο κυκλοφορεί τριγύρω. Ο χώρος του Γιάννη μικρός για το μέγεθος τους και η τοποθέτηση τους σίγουρα δεν τα κολακεύει καθότι είναι κοντά σε τοίχο και δη γωνία κι αυτά έχουν μεγάλο bass reflex στη πίσω κασόνα, συγνώμη πλευρά τους!
Ακουστικά τώρα. Πρώτη εντύπωση μόλις παίξουν, ήχος μεγάλος, το μπάσο παραδόξως δεν κυριαρχεί αφήνοντας τον ήχο να σε πυροβολεί μεν, ισορροπημένα δε. Τα πάντα συμβαίνουν μπροστά σου σαν να κάθεσαι στη πρώτη σειρά μιας συναυλίας. Δεν κολακεύει τιποτα, ότι του δώσεις θα στο πετάξει στα μούτρα, σε σχέση με τα Vienna που είχα ακούσει και στρογγυλεύανε τα πράγματα. Οι υψηλές τους δεν ξυρίζουν αλλά δεν θα της πεις και στρογγυλές. Τα πιατίνια κλπ θα ακουστούν σαν πιατίνια κλπ. Το καλύτερο τους σημείο οι μεσαίες και ειδικά οι φωνές οι οποίες ειναι τρομακτικά αληθοφανείς νομίζοντας ότι θα απλώσεις το χέρι και θα τους αγγίξεις στα 2 μέτρα. Το μπάσο είναι τρομερά γρήγορο και με πολύ καλή άρθρωση, και δεν επικρατεί του τελικού αποτελέσματος, παράδοξο αν τα έχεις δει χωρίς να παίζουν. Απ την άλλη όμως είναι φοβερά βαθύ και με ενέργεια που σε χτυπάει στο στομάχι, αφού έχει χτυπήσει πρώτα ότι άλλο βρίσκεται στο δωμάτιο και δεν στερεώνεται καλα!
Οσο περνούσε η ώρα και τα ακούσματα διαδέχοταν το ένα το άλλο ξεχνούσες ότι παίζουν ηχεία και ήταν σαν να ήσουν σ ενα συναυλιακό χώρο. Ειναι ότι πιο live έχω ακούσει, αν μπορώ να το αποδώσω μ έναν όρο. Ετσι ειναι ο Αμερικάνικος ήχος μάλλον?
Αν τ ακούσεις και σε ρωτήσουν πόσο θεωρείς ότι κοστίζουν θα πεις γύρω στα 10Κ, βάσει όσων έχεις ακούσει στις διάφορες κατηγορίες τιμής. Η τιμή τους κάτω από το 1,5Κ είναι απλά ανέκδοτο! Μονο τις κασόνες, συγγνώμη κουτιά τους, να παραγγείλεις σ ένα μαραγκό θα πληρώσεις περισσότερα! Το Hi End του φτωχού?
Διαπιστώσεις μετά κι από αυτή την ακρόαση. Τα μεγάλα ηχεία βγάζουν ήχο που σε καθηλώνει. Τα υπόλοιπα ηχεία βγάζουν ήχο που ψάχνεις δικαιολογία για να τα αλλάξεις. Αν έχετε χρήματα και τον χώρο δοκιμάστε να πάρετε ηχεία με μεγάλες μονάδες και καμπίνες. Ανεξαρτήτως χρημάτων πάρτε τα Vega εφόσον αντέχετε το πραγματικό γεγονός. Τα Vienna πχ σε καθηλώνουν κι αυτά αλλά αποκλίνουν από την πραγματικότητα των Vega. Κάθεσαι μακρύτερα από την σκηνή, πίνεις το ποτάκι σου και μιλάς με την κοπέλα (γυναίκα) σου απολαμβάνοντας μουσική. Με τα Vega δεν μιλάς με κανέναν, είσαι στη πρώτη γραμμή όρθιος και ακούς το συγκρότημα ανάμεσα σε άλλους που σε σπρώχνουν..

Οι υποψίες γίνονται πραγματικότητα....
C.V.:grinning-smiley-043......

Και μετά από μερικές ημέρες εβδομάδες σου είναι ανυπόφορα...Μεγάλη προσοχή σε αυτή την εντυπωσιακή αίσθηση... άκουσε σε τα καμιά εβδομάδα και μερικές ώρες και μετά βγάλε απόφαση... το καλύτερο ηχείο είναι εκείνο που πίνεις το ποτάκι σου ευτυχισμένος φίλε Θωμά...

http://www.tileoptiki.gr/data/products.asp

και ανταλλακτικά υπάρχουν τα πάντα...

δυστυχώς demo δεν υπάρχει και έχει κλείσει στο Άλιμο...

Είχα μιλήσει με "Τηλεοπτική" και με παρέπεμψαν στον Χουρμουζιάδη που είναι στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης. Όταν επικοινώνησα και μ' αυτόν μου είπε ότι κάποια στιγμή θα έφερναν αλλά δεν νομίζω ότι άλλαξε κάτι στο διάστημα των 2,5 μηνών που πέρασαν από τότε.

Και μετά από μερικές ημέρες εβδομάδες σου είναι ανυπόφορα...Μεγάλη προσοχή σε αυτή την εντυπωσιακή αίσθηση... άκουσε σε τα καμιά εβδομάδα και μερικές ώρες και μετά βγάλε απόφαση... το καλύτερο ηχείο είναι εκείνο που πίνεις το ποτάκι σου ευτυχισμένος φίλε Θωμά...

Εννοείς λόγω εντάσεων ή κάτι άλλο;
Κατά την δική μου άποψη κουραστικά είναι τα ηχεία που σε αναγκάζουν να μαντέψεις τι ακούς και τι άλλο περιέχει η μουσική σου.
Στα δικά μου αυτιά αυτό βέβαια,που ψάχνω τι ακούω για να το παίξω κι ο ίδιος μετά.
Πάντως αν είναι τόσο τονικά ισορροπημένα όσο λένε οι χρήστες πως είναι,και το πρόβλημα είναι η ένταση,τα ενισχυτικά έχουν ποτενσιόμετρο,δεν έχουν;
Αν κατάλαβα καλά,το εντυπωσιακό τους άκουσμα οφείλεται στον μεγάλο ήχο,όχι στα τονισμένα άκρα που είναι το συνηθισμένο πρόβλημα στις πολύωρες ακροάσεις.