Αναβαθμιση πικαπ : Audio Technica AT-LP120 VS Pioneer PLX500

Βασικα διαβασε το εγχειριδιο για να ρυθμισεις το βαρος αναγνωσης και το antiskating.επισης θελω να μου πεις αργοτερα πως ειναι σε σχεση με το προηγουμενο πικαπ.περα απο το προβλημα με τις στροφες που ειχε.

Βασικα διαβασε το εγχειριδιο για να ρυθμισεις το βαρος αναγνωσης και το antiskating.επισης θελω να μου πεις αργοτερα πως ειναι σε σχεση με το προηγουμενο πικαπ.περα απο το προβλημα με τις στροφες που ειχε.
Tα διαβασα αυτα, τα εχω κανει ολα οπως πρεπει. Για το βαρυδακι της κεφαλης ρωταω.... Στη φωτο που ανεβασα στην οποια φαινεται ο δισκος, φαινεται και αυτο, ενα μικρο ασημι, σαν χαπι, αριστερα απο το βραχιονα.
Σαν ποιοτητα κατασκευης και τα 2 εμενα μου φαινονται ισαξια. Θηρια και τα δυο!!! Για ηχο δεν εχω να πω πολλα γιατι στο προηγουμενο ολοκληρη πλευρα δισκου δεν ακουσα και στα λιγα που ακουσα δεν εδωσα και πολυ βασει λογω του ξενερωματος. Σιγουρα η κεφαλη του ολοι λενε οτι ηταν καλυτερη. Αυτο δεν εχει pitch lock (λες και που ειχε το προηγουμενο, εκανε κατι??? ΧΑΧΑΧΑΑ), ουτε reverse. Αυτα προς το παρον.....

Όποιος έχει πιάσει στα χέρια του αυτά τα πικαπ μπορεί να τα συγκρίνει με ένα sl.
Σαφέστατα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τα ηλεκτρονικά ,ούτε με την τροφοδοσία,μοτέρ ,πλατό ,βραχίονας ούτε καν με το σώμα που σε πολλά μέρη είναι πλαστικό .
Σαφέστατα είναι φθηνότερα , δεν διανύουμε τις καλύτερες εποχές των πικαπ όπως γινόταν στο παρελθόν,πέρα από κάποιες εξαιρέσεις .

Το direct drive χρειάζεται ακρίβεια και ποιότητα κατασκευής για να ακουστεί και για να μην έχεις προβλήματα...Για αυτό τον λόγο προσωπικά πρότεινα στον φίλο belt rega ,γιατί όχι project η ακόμη και το Sony500 hi res που κάνει θαυμάσια δουλειά όσον αφορά την ψηφιοποίηση του βινυλίου εφόσον και την επιθυμείς .
Γιατί λοιπόν belt στα 350 ευρώ;Αν θέλετε το συζητάμε ...

Για το βαρυδακι της κεφαλης ρωταω....

Το βαριδακι μπαινει οταν εχεις κεφαλη χαμηλης ενδοτικοτητας ωστε η συχνοτητα συντονισμου να ειναι στα αποδεκτα ορια.Προσθετει δηλαδη μαζα στον βραχιονα οταν χρειαζεται για καποιες κεφαλες.

Όποιος έχει πιάσει στα χέρια του αυτά τα πικαπ μπορεί να τα συγκρίνει με ένα sl.
Σαφέστατα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τα ηλεκτρονικά ,ούτε με την τροφοδοσία,μοτέρ ,πλατό ,βραχίονας ούτε καν με το σώμα που σε πολλά μέρη είναι πλαστικό .
Σαφέστατα είναι φθηνότερα , δεν διανύουμε τις καλύτερες εποχές των πικαπ όπως γινόταν στο παρελθόν,πέρα από κάποιες εξαιρέσεις .

Το direct drive χρειάζεται ακρίβεια και ποιότητα κατασκευής για να ακουστεί και για να μην έχεις προβλήματα...Για αυτό τον λόγο προσωπικά πρότεινα στον φίλο belt rega ,γιατί όχι project η ακόμη και το Sony500 hi res που κάνει θαυμάσια δουλειά όσον αφορά την ψηφιοποίηση του βινυλίου εφόσον και την επιθυμείς .
Γιατί λοιπόν belt στα 350 ευρώ;Αν θέλετε το συζητάμε ...

Ανοίγεις ένα θέμα ,που προκαλεί 'παρεξηγήσεις',εντάσεις,τοποθετήσεις ...φανατικές μερικές φορές.
Για μένα το ...old never is ...out of the date στο θέμα πλατό..
Πριν 3 Παρασκευές ,γνωστός γνωστού μου,ζήτησε βοήθεια για ένα καινούριο πλατό,με ομόσταυλο βραχίονα και καινούρια κεφαλή..
Ήθελε να βεβαιωθεί ότι δεν ξε-ρυθμίστηκε,μετά μια περίοδο 'παρκαρίσματος' μετά την αγορά,ώστε να το μεταφέρει στο εξωτερικό,όπου αποφάσισε να μετακομίσει..
Άστρωτη κεφαλή βέβαια..τιμή συνόλου 1350 ,έπαιζε καλά,καλύτερα από ένα ψηφιακό (6000 SE),όπου συγκρίναμε 2 ίδιες εγγραφές,αλλά η ταπεινή μου άποψη είναι ότι μπορούσε να τη βγάλει 'φθηνότερα ' με παλιότερη λύση-έκδοση!!!!

Το marantz το 6000 ose;

Ναι ,αυτό είχα πρόχειρο εκείνη τη στιγμή στο συγκεκριμένο σύστημα,βρήκα και έναν δίσκο που υπήρχε και σε ψηφιακό, απλά για να ανιχνεύσω κάποια σημάδια 'ξε-ρυθμίσματος'...βγάζοντας απ τη θέση του ένα champion....
Άνιση η μάχη βέβαια και 'λόγω τιμής'...και στα 2 άτομα,απ τα οποία ο γνωστός είναι πάρα πολύ έμπειρος ακροατής και κάτοχος ακριβού συστήματος,άρεσε ο δίσκος,έτσι στα όρθια που ακούσαμε για ..να ακούσει ο άνθρωπος αν παίζει οκ(το σύστημά του έχει φύγει ήδη με πολλά απ τα υπάρχοντα εκτός πατρίδας)...
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με ένα Thorens ή ακόμα και Lenco ,θα έκανε τη δουλειά του φθηνότερο,αλλά ήθελε όπως μου είπε εμφάνιση και 'δέρμα'....

15-17 χρονια είναι πολλα...

Αν εννοείς το 6000,θα συμφωνήσω,αλλά υπάρχει ένα Karik και ένα 506 ,πιο παλιά και είναι πολύ 'μπροστά' απλά το πρόβλημα με τις leizer...
Pass το summer nights η 'αναφορά'....

Ναι αυτο εννοούσα το οποιο ειχα στην limited edition και το παροπλησα φετος.
Οπως και να εχει η τεχνολογία στα ψηφιακα εχει κανει εκπληκτικα αλματα. Τα 15-20 χρόνια ειναι σαν αιωνες..
Μπορει να κάνω και λαθος βέβαια οπως λεω παντα..

Και τα 2 ψηφιακά έχουν τραβήξει το δρόμο της 'αναπύκνωσης'..το 506.20 έχει πολύ καλό και αναλογικό χαμηλό,και φίλος αναγκάστηκε να αφήσει πανάκριβο ψηφιακό,λόγω σύγκρισης με upgrated Unison ..στο ίδιο σύστημα το 506 βαρούσε αλύπητα χαμηλά...

Υπάρχουν σίγουρα καποια κακός κείμενα που μπορούμε να συμφωνούμε είτε να διαφωνούμε ...
Γιατί όμως belt στην χαμηλή κατηγορία τιμής γιατί πολύ απλά τόσο το Pro-Ject Debut η το rega αναβαθμίζονται με τα Speed Box κτλ.

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση είναι και το παρακάτω video όπου η αναβάθμιση του ιμάντα ...Έχει και αυτή την σημασία του.

https://www.youtube.com/watch?v=0aZJnEje6RI

Σκεφτομαι να αλλαξω την κεφαλη που εχει απο τη μανα του το Pioneer, με μια προχειρη ερευνα που εκανα εχω καταληξει σε αυτες τις 3 :

1) https://www.skroutz.gr/c/2252/Kefales-Pikap.html?from=most-popular&keyphrase=audio+technica+at-95e
2) https://www.skroutz.gr/c/2252/Kefales-Pikap.html?keyphrase=shure+m44-7dj
3) https://www.skroutz.gr/c/2252/Kefales-Pikap.html?from=most-popular&keyphrase=rega+carbon

Eχει κανεις μηπως αποψη για καποια απο αυτες ή και για καποια αλλη ισως σε αυτη την κατηγορια τιμης???

Και μια ακομα ερωτηση, στο καταστημα απο το οποιο αγορασω καποια απο τις 3, κανουν και την τοποθετηση?

Overhang Gauge σαν το technics δεν διαθέτει το πικαπ σου για να ρυθμίσεις την κεφαλή σου ;
Σαν κεφαλή θα πήγαινα για την audio technica η shure m97e είναι πιο ακριβή όμως .

Overhang Gauge σαν το technics δεν διαθέτει το πικαπ σου για να ρυθμίσεις την κεφαλή σου ;
Σαν κεφαλή θα πήγαινα για την audio technica η shure m97e είναι πιο ακριβή όμως .

Εχω overhang gauge, απλα δεν ξερω αν θα τα καταφερω με τα καλωδιακια. Δεν το εχω ξανακανει.... Εκτος αν ειναι παρα πολυ απλο τελικα και αδικα προβληματιζομαι....

Ειναι ευκολο,εχουν χρωματα.Προσεκτικα με μια τσιμπιδα και θα ειναι ενταξει.
+ 1 για ΑΤ95Ε και M97e