Αναβαθμιση πικαπ : Audio Technica AT-LP120 VS Pioneer PLX500

Α ΟΚ τοτε.....!!!!! Στο ebay βρισκω την ΑΤ95Ε 30 ευρω (ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ) μαζι με μεταφορικα απο Aγγλια. Νομιζω οτι ειναι πολυ καλη τιμη..... Εδω τη βρισκω 43+, οποτε......

Απάντηση: Re: Αναβαθμιση πικαπ : Audio Technica AT-LP120 VS Pioneer PLX500

Α ΟΚ τοτε.....!!!!! Στο ebay βρισκω την ΑΤ95Ε 30 ευρω (ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ) μαζι με μεταφορικα απο Aγγλια. Νομιζω οτι ειναι πολυ καλη τιμη..... Εδω τη βρισκω 43+, οποτε......

Για 13 ευρώ ας φάει ψωμί κανένας πατριώτης μας!!!
Γνώμη μου.

Αν είναι η Ατ91, ξέρει κανείς ποια η διαφορά από την ΑΤ95; Λέω μήπως είναι μόνο η βελόνα...

Αφού θα κάνετε την δαπάνη, δεν πάτε στην SHURE 97 να είναι και σημαντική αναβάθμιση μιας που δεν είναι για scratching.
Η 91 με την 95 και πιθανά την εργοστασιακή ψιλοδιαφορές θα έχουνε νομίζω.

Σωστο κι αυτο.... Γιατι αν ειναι να μην εχουν διαφορα να κανω λιγο υπομονη και να παρω καμια καλυτερη γυρω στο 100αρικο ας πουμε....

ΟΚ, σε αυτη καταληξαμε!!!! Να κανω και αλλη μια ερωτηση.... Εχει να κανει με το anti-skating, ολοι λενε οτι σε οποια τιμη βαλεις το βαρος στο βραχιονα, βαζεις την ιδια και στο anti-skating. ΟΚ μεχρι εδω.... Βλεποντας κατι βιντεο στο youtube και επειδη δεν εχω αυτο τον κενο δισκο που χρειαζεται για τη ρυθμιση, καποιοι το κανουν με cd. To εκανα προχθες με ενα cd ετσι απο περιεργεια και η τιμη που πρεπει να βαλω το anti-skating ειναι διαφορετικη απο αυτη που προτεινει το manual για τη συγκεκριμενη κεφαλη. Να κρατησω τις ρυθμισεις που προτεινει ο κατασκευαστης, σωστα????

ΟΚ, σε αυτη καταληξαμε!!!! Να κανω και αλλη μια ερωτηση.... Εχει να κανει με το anti-skating, ολοι λενε οτι σε οποια τιμη βαλεις το βαρος στο βραχιονα, βαζεις την ιδια και στο anti-skating. ΟΚ μεχρι εδω.... Βλεποντας κατι βιντεο στο youtube και επειδη δεν εχω αυτο τον κενο δισκο που χρειαζεται για τη ρυθμιση, καποιοι το κανουν με cd. To εκανα προχθες με ενα cd ετσι απο περιεργεια και η τιμη που πρεπει να βαλω το anti-skating ειναι διαφορετικη απο αυτη που προτεινει το manual για τη συγκεκριμενη κεφαλη. Να κρατησω τις ρυθμισεις που προτεινει ο κατασκευαστης, σωστα????

Φιλε αυτες οι μετρησεις ειναι σχετικα σωστες αλλα βασικα θεωρητικες. Υπαρχει ενα μεσο για να κανεις απολυτη μετρηση anti skating.
Ειναι ο δισκος αντισκατινγκ. Το εφαρμωσα ο ιδιος στην ρυθμιση μου και επαθα πλακα. Το ρυθμιζεις επι τοπου οταν γυριζει ο δισκος με ακριβεια χιλιοστου. Μπορεις να τον βρεςι στο ιντερνετ.

Επισης να προσεξει παρα πολυ τις "γωνιες" παρεκλισης, ο νοητος αξονας της βελονας πρεπει να ειναι απολυτα καθετος. Αυτο το παρατηρεις με ενα μικρο φακο και πρεπει να εισαι ακριβως απεναντι στην βελονα.

Ισως βρεις κατι στο ΥΤ για να καταλαβεις πως γινεται η ρυθμιση.

When you have it adjusted right, the arm will track on the SURFACE of the record (not in the groove) at the end of the record on the un-pressed flat space where the run-out groove is – it should track SLOWLY INWARDS toward the center at a MUCH SLOWER RATE than IF IT WERE ACTUALLY in the end groove. If you do that, then the best average Anti-Skating is set correctly.

https://www.sound-smith.com/faq/how-do-i-adjust-anti-skating-my-cartridge

Θα το δοκιμασω και αυτο... Τελικα υστερα απο πολυ ψαξιμο βρηκα οτι η κεφαλη που φοραει απο τη μανα του ειναι η Audio Technica AT3600L και οχι η ΑΤ91. Σε σχεση με την ΑΤ95Ε ειναι μεγαλη η διαφορα?

Έχει ρύθμιση VTA το Pioneer; Μήν πέσει σε πολύ διαφορετική κεφαλή σε μέγεθος και δεν ρυθμίζεται μετά...

Προσωπικά, θα καθόμουν κανά χρόνο να φχαριστηθώ τους δίσκους μου και μετά θα κοίταζα την αναβάθμιση.

Έχει ρύθμιση VTA το Pioneer; Μήν πέσει σε πολύ διαφορετική κεφαλή σε μέγεθος και δεν ρυθμίζεται μετά...

Προσωπικά, θα καθόμουν κανά χρόνο να φχαριστηθώ τους δίσκους μου και μετά θα κοίταζα την αναβάθμιση.
Αν σου πω οτι αυτο σκεφτομουν κι εγω τωρα..... Τουλαχιστον γυρω στα Χριστουγεννα......

Αν σου πω οτι αυτο σκεφτομουν κι εγω τωρα..... Τουλαχιστον γυρω στα Χριστουγεννα......

Πολυ σωστη σκεψη. Γιατι αν δεν ειναι ειδικος και "παθιασμενος" αυτος που θα σου πουλησει την κεφαλη μπορει να βρεθεις μπροστα σε προβληματα μεγεθων.

Βεβαια υπαρχει και η λυση των "δαχτυλιδιων" για τα πικαπ που δεν εχουν ρυθμιση υψους ( εγω δεν την προτιμω προτιμω τελικα κεφαλη που προβλεπει ο κατασκευαστης) αλλα δεν ξερω αν εχει προβλεψει η Pioneer.

Πολυ σωστη σκεψη. Γιατι αν δεν ειναι ειδικος και "παθιασμενος" αυτος που θα σου πουλησει την κεφαλη μπορει να βρεθεις μπροστα σε προβληματα μεγεθων.

Βεβαια υπαρχει και η λυση των "δαχτυλιδιων" για τα πικαπ που δεν εχουν ρυθμιση υψους ( εγω δεν την προτιμω προτιμω τελικα κεφαλη που προβλεπει ο κατασκευαστης) αλλα δεν ξερω αν εχει προβλεψει η Pioneer.
Εχει δυνατοτητα ρυθμισης υψους του βραχιονα το Pioneer.... Aπλα το βαριδι 4 γραμμαριων που εχει για την κεφαλη, το βαζω ή οχι? Σε καποια video sto youtube καποιοι το βαζουν και καποιοι οχι....
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.