Ήμουν για 7 χρόνια διοκτήτης ενός perspective στο οποίο μπορώ να σου προτείνω "εκ του ασφαλούς" τις εξής αναβαθμίσεις.
1.Βάλτου ενα speed box,δέν χρειάζεται το ακριβό η διαφορά είναι ιδιαίτερα αισθητή και η ηχητική βελτίωση σε timing,επιπεδο θορύβου,"σφίξιμο" χαμηλού απίστευτη για 90Euro μόνο.
2.Εάν δέν το έχεις κάνει ήδη βάλτο οπωσδήποτε να κάτσει πάνω σε ένα φύλλο γρανίτη (40euro περίπου) ο οποίος να στέκεται σε κάποιου είδούς ποδαράκια,έαν δεν θές να δώσεις πολλά χρήματα κάνουν δουλειά και πόμολα αρκεί να είναι λίγο στιβαρά(πχ μπρούτζινα ντουλάπας 15 με 20 euro praktiker).
3.Στο δικό μου είχα τοποθετήσει το ματ της Funk Firm "Αchromat" η διαφορά επίσης πολύ μεγάλη σε ανάλυση,έκταση χαμηλού,και επίπεδα θορύβου.Απλά επειδή το κάνει πιό απαλό στον ήχο συνδυάζεται καλύτερα με κάποια ζωηρή κεφαλή η οποία έτσι κιαλλιώς ταιριάζει καλύτερα στον χαρακτήρα του πικάπ.
4.Αν και δέν έχω ακούσει κάποιο απο τα ακριβά μοντέλα της ΒENZ MICRO ακόμα θυμάμαι έντονα τον υπέροχο ήχο που μου έδινε η φτηνή MC20E2.Γενικά ο ήχος αυτής της εταιρίας του πάει γάντι και στην θέση σου θα δοκίμαζα την ACE στα 500euro περίπου.Πάντως εμένα είναι στους μελλοντικούς μου στόχους.
5.Αν και μου αρέσει ο ήχος τους είμαι κατά των λυχνιών σε κάτι τόσο ευαίσθητό όπως ένα phono stage.Εάν δέν το ξέρεις ούτε το δικό σου είναι ουσιαστικά λαμπάτο.Χρησιμοποιεί τις λυχνίες στην έξοδο για "ηχοχρωματική βελτίωση".Θα σου πρότεινα χωρίς φοβο ή πάθος να αλλάξεις άμεσα το phono σου με ένα καθαρόαιμο solid state ακόμα και της ίδιας περίπου τιμής όπως το phono box se II της pro-ject ή το OBH15 της creek,άν μπορείς να διαθέσεις χρήματα και για κανένα Trichord Dino με το special τροφοδοτικό του τότε πραγμάτικά θα "πετάξεις" άσε που "τελείωσες" και απο phono..
6.Κάποιος στο vinylengine forum μου είχε γράψει ότι είχε αλλάξει τα κωνικά ποδαράκια του perspective με κάτι καινούρια της pro-ject με σομπορθάνη και είχε βελτίωση αλλα δέν μπορώ να το επιβεβαιώσω απο ιδίαν πείρα.
Αυτά που ανέφερα είναι όλα βελτιώσεις που εγώ είχα κάνει πλήν της BENZ και του "6" και μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι ο συνδυασμός τους θα μετάμορφώσει το πικάπ και θα το φέρει στα όρια της κατηγορίας του..
Δές και εδώ:
http://www.vinylengine.com/phpBB2/album_cat.php?cat_id=64
Αυτά τα ολίγα καλή τύχη..:grandpa: