Αναβάθμιση ψηφιακής πηγής, τα φώτα σας

το σχόλιο με τη χώρα πήγαινε στο ...εδώ ο κόσμος καίγεται και το .... χτενίζεται, τέλος πάντων, να δούμε που θα βγάλει.

Πολύ καλή η ιδέα σου, να προσπαθήσω να ακούσω dacs συμφορουμιτών....

.... και τώρα που το σκέφτομαι, θα ήταν καλό να προσπαθήσω δανειστώ και τα αυτιά μερικών

Οπότε όποιος ενδιαφέρεται να δει τι μπορεί να κάνει το dac του
( Mdac, Audiolab 8200, Antelope Zodiac, W4S, Hegel 10/11, North Star , Audio Nemesis ή ανάλογα, αααα ξέχασα και red wine audio :operator: )
σε ένα hi end σύστημα με Yamaha As2000 και ηχεία Proac 140 :flipout: :flipout::flipout: (λέμε και καμμία λκμ να περνά η ώρα) σε ένα χάλια χώρο , εδώ είμαστε.......

Dac να δανεισθεις,αποψεις να ακουσεις,αυτια να μην δανεισθεις,γιατι πολυ πιθανο δεν θα ταιριαζουν με τα δικα σου.
Oσον αφορα την συγκεκριμενη υλοποιηση λαμπατου σταδιου εξοδου,μου φαινεται οτι το εβαλε επειδη ειναι στη <μοδα>.Πεταμε 2 λαμπες στην εξοδο και ζηταμε 500-700 ευρω επιπλεον

Last edited:
Re: Απάντηση: Αναβάθμιση ψηφιακής πηγής, τα φώτα σας

σωστά, τα αυτιά θα τα δανειστώ μόνο για να ακούσω απόψεις (και αυτές δανεικές άλλωστε..... στο κλίμα της εποχής) :operator:

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση ψηφιακής πηγής, τα φώτα σας

Oσον αφορα την συγκεκριμενη υλοποιηση λαμπατου σταδιου εξοδου,μου φαινεται οτι το εβαλε επειδη ειναι στη <μοδα>.Πεταμε 2 λαμπες στην εξοδο και ζηταμε 500-700 ευρω επιπλεον

ναι και εγώ είπα ότι πιθανώς είναι κόλπο μάρκετινγκ, υποψιασμένος με το τι μπορεί να συμβαίνει. Εσύ είδες κάτι συγκεκριμένο στη σχεδίαση ή την περιγραφή που εγώ δε μπορώ να αντιληφθώ; ή το λες εκ πείρας από άλλες ανάλογες κατασκευές; Ενδεχομένως και η όλη φάση να είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δεν ξέρω.....

Αν θες λαμπα πάντως καλο θα ήταν να πεταχτεις μέχρι την Βουλιαγμενης και ν ακούσεις και το audio note το οποίο είναι γύρω στο χιλιαρικο

ενδιαφέρον το audio note και με κοινά στοιχεία με το red wine εκτός από τις λάμπες και το non oversampling.
στο ίντερνετ που είδα πάντως οι τιμές είναι πιο πάνω. Για ποιο audio note μιλάς; demo/used/καινούριο; Βουλιαγμένης;

είδα ότι και κάποια audio note τα πουλάνε και σε κιτ

δεν καίγομαι πάντως για λάμπα

Κανείς κάποια άποψη για τα non oversampling dacs ;

Αναφέρομαι στο 0.1 το οποίο έχει USB και μπορείς να το βρεις στο 1000ρικο. Έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα ηχητικα και αξίζει μια ακρόαση αν διαθέτεις τα χρήματα

είναι στα λεφτά που θέλω να κινηθώ. Σε ποιο μαγαζί είναι; υπάρχει κάποιο σάιτ;

Ισχυρίζονται μερικοί ότι τα non oversampling dacs έχουν ήχο "λιγότερο ψηφιακό". Ίσως αυτό να ισχύει σε αναλύσεις 16/44 και όχι υψηλότερες που δεν ξέρω αν εκεί υπάρχει non oversampling.

εδώ υπάρχει ένα review για το Audio note 1.1 και μια ενδιαφέρουσα αναφορά σχετικά με τη θεωρία του non oversampling.

http://www.tnt-audio.com/sorgenti/audionote11kit_e.html

τα σχόλια είναι πολύ θετικά,

ΑΛΛΑ

ο τύπος αναφέρει κάποια πράγματα για το στάδιο εξόδου με τη λάμπα και γράφει ότι η αντίσταση εισόδου του προενισχυτή πρέπει να είναι πάνω από 100kOhms, όχι συνηθισμένο σε προενισχυτές με τρανζίστορ όπως γράφει ο ίδιος.
Ο Yamaha 2000 έχει αντίσταση εισόδου 47kOhms, οπότε δεν κάνει για το dac που μάλλον πάει για λαμπάτο ενισχυτή;

Δηλαδή μπορεί να χρεωθείς να πάρεις ένα ακριβό dac, να είναι όντως φοβερό μηχάνημα και να μην ακούγεται σωστά λόγω της αντίστασης εισόδου; Μου φαίνεται θα πάω για το Mdac και να τελειώνουμε.

Γράφει ότι η ίδια η audionote αναφέρει απαιτούμενη αντίσταση εισόδου του προ >100kOhms, αλλά εγώ δε μπόρεσα να βρω αυτές τις πληροφορίες.

Συγγνώμη, αλλά σε αυτά τα λεφτά το Isabellina είναι πάνω από το Benchmark και πλησιάζει το Grace ή το Antelope...

Tο ξέρω ότι είναι πάνω από το Benchmark. Ίσως το ακούσω και αυτό αλλά μάλλον δε μου κάνει.
Έχω διαβάσει πολλές φορές για άτομα που το είχανε και το δώσανε και προτιμήσανε κάποιο άλλο. Δεν λέω ότι δεν είναι καλό, απλά μάλλον πάει προς την ανάλυση ή υπερανάλυση και ακρίβεια και για πολύωρες ακροάσεις ροκ μουσικής ίσως δεν είναι η πιο κατάλληλη επιλογή.

ή να το θέσω αλλοιώς, νομίζω ότι προτιμώ τον ήχο του πικάπ από το cd. Δεν έχω ακούσει βέβαια κορυφαίες υλοποιήσεις από την κάθε πλευρά, αλλά με τα περιορισμένα μου μηχανήματα μέχρι τώρα αυτή την εντύπωση έχω.

( Οπότε θα μου πεις πάρε πικάπ. Έχω ένα Thorens 15ετίας, δίσκους δεν έχω (λίγους μόνο). Ήδη έχω καμμιά 200 αριά CD και με αυτά που μου αρέσουν να κάνουν 5 ευρώ ή και λιγότερο και με την κρίση που περνάμε δε θέλω να πάω προς βινύλιο. )

Οπότε ψάχνω για DAC και πολλοί λένε ότι τα non oversampling dac έχουν πιο "αναλογικό ήχο". Για αυτό και οι ματιές προς πιο παράξενες υλοποιήσεις.

Last edited:
@ kiriak
Στα χρήματα που κινείσαι αξίζει να δεις και ν' ακούσεις αυτό: Mytek Stereo 192 DSD DAC Black

Η Mytec είναι πασίγνωστη στον κόσμο των επαγγελματιών και στις Hi-End δισκογραφικές εταιρείες. Άγνωστη όμως στους κύκλους του Consumer Hi-End. Δε σου κρύβω ότι το έχω βάλει στο μάτι. Άν δεν ήμουν πλήρως καλυμμένος με το Prism Sound Ορφεύς και αν δεν ήταν αυτή η παλιοκατάσταση, που δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει, θα το είχα πάρει και αυτό, ειδικά για την ικανότητα της native DSD αναπαραγωγής.

Υπ' όψιν ότι το μηχάνημα είναι σε εξέλιξη ακόμα όσον αφορά το Software που αφορά την DSD αναπαραγωγή. Τα τελευταία νέα είναι πολύ καλά όμως.

Και η δυνατότητα σύνδεσης είτε από USB είτε από Firewire είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα...

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ψηφιακής πηγής, τα φώτα σας

@ kiriak
Υπ' όψιν ότι το μηχάνημα είναι σε εξέλιξη ακόμα όσον αφορά το Software που αφορά την DSD αναπαραγωγή. Τα τελευταία νέα είναι πολύ καλά όμως.

Ναι κάθε μέρα και καλύτερα είναι τα πράγματα για το DSD.
Είναι εντυπωσιακό το πόσοι χιλιάδες χομπίστες συνέβαλαν τα τελευταία χρόνιο στο να ξεκλειδώσει το dsd – άλλοι με τεχνικές γνώσεις, άλλοι με την επιμονή τους να το ζητούν.
Software υπάρχει και δουλεύει μια χαρά ακομα και Open source.

ενδιαφέροντα ακούγονται, από την άλλη όμως δεν έχω υλικό DSD, ούτε ξέρω αν υπάρχει σε αυτά που ακούω.

ενδιαφέροντα ακούγονται, από την άλλη όμως δεν έχω υλικό DSD, ούτε ξέρω αν υπάρχει σε αυτά που ακούω.
Εννοείται ότι είναι εξαιρετικός DAC και για το στάνταρντ PCM υλικό. Το DSD αποτελεί το γοητευτικό συμπλήρωμα.

οκ. στα υπόψη.

Είχα διαβάσει κάπου για παλιότερα dac, καλής κατασκευής και ήχου που πολλοί δίνουν επειδή δεν παίζουν υλικό υψηλής ανάλυσης.

Έχετε τίποτα ιδιαίτερες προτάσεις για να έχω και το νου μου στα μεταχειρισμένα;

Αν θες λαμπα πάντως καλο θα ήταν να πεταχτεις μέχρι την Βουλιαγμενης και ν ακούσεις και το audio note το οποίο είναι γύρω στο χιλιαρικο

μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το "Βουλιαγμένης";
γιατί είμαι άσχετος και μου φαίνεται και μεγάλη η Βουλιαγμένης για να ψάχνω..... :flipout:

Παντως εαν ψαχνεις ενα dac με πιο "αναλογικο" ηχο, το οποιο ειναι γλυκοηχο και μουσικο, και δεν σε ενδιαφερει το upsampling, κοιτα Audionemesis. Ακομα και το φτηνο παιζει πανεμορφα, απλα εχει πολυ χαμηλη ταση εξοδου, αν τσεκαρεις τα ακριβοτερα, η ταση εξοδου ειναι υψηλοτερη. Εχουμε ξαναμιλησει για τα εν λογω μηχανηματα εδω μεσα , και προσφατα αλλα δε θυμαμαι που...

είναι στα υποψη, θα γινει ακροαση κα συγκριση μιας και στο εν λόγω μαγαζί υπάρχου και κλασσικοτερες προτάσεις που επισης με ενδιαφέρουν.

Να σου πω και την αλήθεια πάντως, λοξοκοιτάω και τα audio note και πιο συγκεκριμένα τσ κιτς γιατί τα άλλα ξεφεύγουν σε χρηματα (θα γράψω και στο diy του φόρουμ να δω αν θα μπορούσε να το φτιάξει κανείς και για πόσα λεφτά).
Διαβαζω πολύ θετικά σχόλια στο ίντερνετ αν και δεν έχω βρει κανένα σοβαρό review. Θεωρητικά είναι πολλά υποσχόμενα ΕΙΔΙΚΑ αν σε νδιαφέρουν αναλύσεις CD. Ίσως βέβαια υπάρχει θέμα με jitter και θέλουν αξιόλογο τρασπορτ.

Θα δούμε

η απόφαση πάρθηκε και θα προχωρήσω σε τυφλή αγορά dac, παραγγελία από ίντερνετ μιας και δεν το φέρνει κανείς εδώ ακόμη,
ακροάσεις δε θα γίνουν, αφού πιθανώς δε μπορώ να βρω κάποιον που να το έχει εδώ