Αναβάθμιση στερεοφωνικού

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση στερεοφωνικού

Class D?Έχεις κάτι στο μυαλό σου?

Σε τι τιμή θέλεις να κινηθείς;
Σκεφτόμουν κάποιον Rotel ή κάτι παρόμοιο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση στερεοφωνικού

... Σκεφτόμουν κάποιον Rotel ή κάτι παρόμοιο.

ή τον Α50 ίσως?

Τον έχω ακούσει και είναι πολύ παραπάνω από αξιοπρεπέστατος.

ή τον Α50 ίσως?

Όντως αξιοπρεπέστατος αλλά δεν ξεφεύγει πολύ από τον Yamaha.
Ok,αν μιλάμε για τα 16 τ.μ και οι δύο είναι παραπάνω από αρκετοί.
Αν όμως μιλάμε για τα 60 σε καμιά θέση ακρόασης τριών μέτρων,η θέλει παραπάνω watt και ρεύματα,ή θέλει ηχείο με 98db ευαισθησία.
Αλήθεια τι μουσική ακούς;Από εντάσεις;

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση στερεοφωνικού

Όντως αξιοπρεπέστατος αλλά δεν ξεφεύγει πολύ από τον Yamaha.
Ok,αν μιλάμε για τα 16 τ.μ και οι δύο είναι παραπάνω από αρκετοί.
Αν όμως μιλάμε για τα 60 σε καμιά θέση ακρόασης τριών μέτρων,η θέλει παραπάνω watt και ρεύματα,ή θέλει ηχείο με 98db ευαισθησία.
Αλήθεια τι μουσική ακούς;Από εντάσεις;
Ακούω Hard Rock, Metal, Disco

ή τον Α50 ίσως?

Νομίζω ότι ο Α50 είναι υποδεέστερος του RS700, η κάνω λάθος?

Σε τι τιμή θέλεις να κινηθείς;
Σκεφτόμουν κάποιον Rotel ή κάτι παρόμοιο.

Θέλω να κινηθώ κάπου στα 500 Ευρώ για ενισχυτή και περίπου άλλα τόσα για ένα ζευγάρι ηχεία.
Μία σκέψη που έκανα ήταν ο RS 700 σε συνδυασμό με τα ηχεία Vardus VR-400 της wharfedale.
Τι λες?

Θέλω σε κάθε περίπτωση να σας ευχαριστήσω όλους για τη βοήθειά σας
και σας παρακαλώ να δείξτε κατανόηση για την άγνοιά μου...

Kαλησπέρα....

Κοίτα και απο την σειρά ''Diamond'' της Wharfedale...Ποιό ποιοτικά απο την σειρά ''Vardus''.

http://www.skroutz.gr/s/340891/Wharfedale-Diamond-10-6.html

Ο A-50 είναι ανώτερος (Λίγο) του συγκεκριμένου Yamaha. Πληροφοριακά πάντως,(Αν πας σε yamaha-wharfedale) επειδή οι γιαμάχα είναι λίγο ''λαμπροί'' στις υψηλές συχνότητες,θα δέσει καλά με τα συγκεκριμένα ηχεία.(Που δεν φημίζονται για τα τσιμπιμένα ψηλά).Δεν το έχω διαιστώσει προσωπικά,αλλά πολλοί αυτό λένε....βέβαια είναι κ θέμα γούστου.

Kαλησπέρα....

Κοίτα και απο την σειρά ''Diamond'' της Wharfedale...Ποιό ποιοτικά απο την σειρά ''Vardus''.

http://www.skroutz.gr/s/340891/Wharfedale-Diamond-10-6.html

Ο A-50 είναι ανώτερος (Λίγο) του συγκεκριμένου Yamaha. Πληροφοριακά πάντως,(Αν πας σε yamaha-wharfedale) επειδή οι γιαμάχα είναι λίγο ''λαμπροί'' στις υψηλές συχνότητες,θα δέσει καλά με τα συγκεκριμένα ηχεία.(Που δεν φημίζονται για τα τσιμπιμένα ψηλά).Δεν το έχω διαιστώσει προσωπικά,αλλά πολλοί αυτό λένε....βέβαια είναι κ θέμα γούστου.
Διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο ενισχυτών (Rs-700 και A-50 ) καταλαβαίνω οτι ο Rs-700 είναι ανώτερος του Α-50 τόσο σε ισχύ όσο και σε παραμόρφωση.
Πιθανόν να κάνω καποιο λάθος...Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις γιατί ο Α-50 είναι ανώτερος του Rs-700?
Επιπλέον ο Rs-700 ενσωματώνει tuner, το οποίο προσφέρει εξοικονόμηση χώρου, καλωδίων και επιπλέον κοστίζει μόλις 10 Ευρώ
περισσότερο απο τον Α-50.

Καλα λενε τα παιδια, οποιοσδηποτε καθαρός δικαναλος κατ αντιστοιχία τιμης ειναι ανώτερος απο εναν πολυκαναλο με δεκτη.

Διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο ενισχυτών (Rs-700 και A-50 ) καταλαβαίνω οτι ο Rs-700 είναι ανώτερος του Α-50 τόσο σε ισχύ όσο και σε παραμόρφωση.
Πιθανόν να κάνω καποιο λάθος...Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις γιατί ο Α-50 είναι ανώτερος του Rs-700?
Επιπλέον ο Rs-700 ενσωματώνει tuner, το οποίο προσφέρει εξοικονόμηση χώρου, καλωδίων και επιπλέον κοστίζει μόλις 10 Ευρώ
περισσότερο απο τον Α-50.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά (Aριθμοί) δεν λένε πάντα την αλήθεια.Ο yamaha δουλεύει σε τάξη ΑΒ,και ο pioneer είναι τάξης D.Κάθε ένας με τα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα.(Αν ψάξεις το ίντερνετ,θα βρείς πολλά πράγματα σχετικά με ενισχυτές κ πώς λειτουργούν).Χωρίς να έχω ακούσει αυτούς τους 2 ενισχυτές,κάτι μου λέει ότι ο Α-50 είναι ανώτερος και ποιοτικότερος.(Μπορεί να κάνω κ λάθος).

Σχετικά με την παραμόρφωση,θα κοιτάς να είναι όσο το δυνατόν και λιγότερη....Αυτό έχει επίδραση στην ποιότητα του ήχου,όταν ο ενισχυτής δουλεύει σε υψηλές στάθμες.(Παραμορφώνεται το σήμα πιο γρήγορα).
Όσον αφορά το ενσωματωμένο ράδιο που έχουν οι ραδιοενισχυτές,δεν είναι πρόβλημα για τον ενισχυτή απο πλευρά ρεύματος,γιατί ούτος η άλλως οι δέκτες έχουν μικρή κατανάλωση. Οι καλωδιώσεις είναι 1 πρόβλημα απο πλευράς συνακροάσεων....αλλά πιστεύω ότι ένας σοβαρός ραδιοενισχυτής δεν θα έχει πρόβλημα. Εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου καλύτερα,κ τι σε βολεύει.

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα...καλή συνέχεια.-bye-

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση στερεοφωνικού

Και ο RS700 δικάναλος ραδιοενισχυτής είναι. Αλλά δεν είναι παράξενο που έχει φτηνότερα από τον απλό ΑS700;

Δεν είναι ίδια μηχανήματα απο πλευράς ρεύματος και οδήγησης. Και αν δεν κάνω λάθος,ο ολοκληρωμένος έχει μεγαλύτερους πυκνωτές.

O A50 πάντως αν και "μικρός" έχει τα guts να οδηγήσει επαρκώς μεγάλη μερίδα ηχείων... βέβαια όσο πιο ευαίσθητα, τόσο δείχνει τα δόντια του.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά (Aριθμοί) δεν λένε πάντα την αλήθεια.Ο yamaha δουλεύει σε τάξη ΑΒ,και ο pioneer είναι τάξης D.Κάθε ένας με τα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα.(Αν ψάξεις το ίντερνετ,θα βρείς πολλά πράγματα σχετικά με ενισχυτές κ πώς λειτουργούν).Χωρίς να έχω ακούσει αυτούς τους 2 ενισχυτές,κάτι μου λέει ότι ο Α-50 είναι ανώτερος και ποιοτικότερος.(Μπορεί να κάνω κ λάθος).

Σχετικά με την παραμόρφωση,θα κοιτάς να είναι όσο το δυνατόν και λιγότερη....Αυτό έχει επίδραση στην ποιότητα του ήχου,όταν ο ενισχυτής δουλεύει σε υψηλές στάθμες.(Παραμορφώνεται το σήμα πιο γρήγορα).
Όσον αφορά το ενσωματωμένο ράδιο που έχουν οι ραδιοενισχυτές,δεν είναι πρόβλημα για τον ενισχυτή απο πλευρά ρεύματος,γιατί ούτος η άλλως οι δέκτες έχουν μικρή κατανάλωση. Οι καλωδιώσεις είναι 1 πρόβλημα απο πλευράς συνακροάσεων....αλλά πιστεύω ότι ένας σοβαρός ραδιοενισχυτής δεν θα έχει πρόβλημα. Εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου καλύτερα,κ τι σε βολεύει.
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα...καλή συνέχεια.-bye-

Διαβάζοντας λοιπόν έχουμε το εξής:

RS-700 Minimum RMS Output Power (8 ohms, 20 Hz-20 kHz) 100W + 100W (0.019% THD)
Maximum Power (4 ohms, 1kHz, 0.7% THD, for Europe) 160 W + 160 W

AS-700 Minimum RMS Output Power (8 ohms, 20 Hz-20 kHz) 90W + 90W (0.019% THD)
Maximum Power (4 ohms, 1kHz, 0.7% THD, for Europe) 160 W + 160 W

A-50 Power output per channel (4 ohms20 Hz - 20 kHz) 90 W+ 90W (THD 0,5%)

Τι συμπέρασμα βγαίνει από αυτά?
Και ποια είναι η διαφορα ενισχυτη κλάσης ΑΒ με κλάσης D?

Εδώ που τα λέμε,ο yami δεν μας τα λέει καλά.
Γράφει 2χ160 watt με 270 watt κατανάλωση.
Βέβαια δίπλα γράφει και 2χ100.
Ο δε AS 700,γράφει 2χ140-2χ160,με 205 watt κατανάλωση!
Κάπου δεν βγαίνουν τα κουκιά με ΑΒ τάξη που είναι...