Αναβάθμιση του PC audio system

Jakis

Established Member
18 June 2006
184
Καλησπέρα. Το τρέχον συστημα του υπολογιστή αποτελείται από τα ακόλουθα:

• Πηγή : Mac Mini / εναλλακτικά Windows laptop
  • Υλικό : Youtube / Spotify / η δισκοθήκη μου στο server (wav / flac / mp3)
  • USB DAC : Berhringer UCA-222
  • Ενισχυτής : Παμπάλαιος Technics
  • Ηχεία : Epos ELS-3 πανω σε βάσεις ISO Acoustics και τοποθέτηση σε near field (τρίγωνο ~1,5μ)
  • Ακουστικά : Audio Technica ΑΤΗ-M30X / ATH-M50xBT2 (σε ενσύρματη σύνδεση) πάνω στο DAC

Θέλω να αντικαταστήσω σε πρώτη φάση το Behringer με κάτι καλύτερο που θα παίζει το ρόλο του USB DAC / HeadAmp και θα έχει και volume control καθώς στο μέλλον θα αποσυρθεί και ο υπάρχων ενισχυτής. Δεν γνωρίζω αν θα παω σε προσθήκη τελικου με τα υπάρχοντα ηχεία ή θα περάσω σε ενεργά. μου αρέσει ο ήχος των Epos σε nearfield ειναι η αλήθεια. Θα πρέπει να έχει εξόδους XLR.

Εχω υπόψιν μου το Topping DX5 II αλλά εχω μεινει εκτός του χωρου για καιρό και δεν γνωρίζω τι αλλο υπάρχει.

Το κύριο σύστημα ειναι βασισμένο σε ένα ifi Neo iDSD το οποίο πιθανώς θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για το σκοπό αυτό αντικαθιστώντας το με κάποιο ισάξιο USB DAC / Preamp. (Δεν χρειάζομαι συνδέσεις ακουστικών εκεί). Τα συνοδευτικά του ειναι Wiim Ultra / Focal Shape.

Budget στα 300 για το USB / DAC / HeadAmp, κατι παραπάνω αν παω στον αντικαταστάτη του Neo.

Αυτό:
iFi ZEN DAC 3

Untitled_design_1_1.png

zen-dac-3.png

Ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.
Συνδέεται με ενισχυτή.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως προενισχυτής.
Περιλαμβάνει καλό ενισχυτή ακουστικών και η ποιότητα ήχου είναι αδιαμφισβήτητη.

Αν θες να δώσεις κάτι παραπάνω, συμπλήρωσε το με ένα καλύτερο τροφοδοτικό.

iFi iPower 2
η ακόμα καλύτερα​
iFi iPowerX
που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τον ήχο του.

Τι ειδους καλώδιο χρειάζεται στην έξοδο Balanced για να γινει η μετατροπή σε XLR ;

Καλώδιο Adaptor. 4.4 mm balanced male to 2 XLR male. Αυτή είναι η ακριβής ονομασία.

Έχει η ίδια η iFi τέτοια καλώδια. Αλλά μπορείς να παραγγείλεις σε κάποιο τεχνικό ή στην αντιπροσωπεία να σου φτιάξουν. Η iFi βγάζει δύο τέτοια καλώδια.
Το πρώτο.

4.4mm-to-XLR-Cable-SE-4.png

Και το δεύτερο.

4.4mm-to-XLR-Cable-1.png

Οι Adaptors αυτοί συνδέονται κατοπιν με άλλα XLR καλώδια που θα συνδεθούν με τη σειρά τους με τα μηχανήματά που θα οδηγήσουν (προ/ενισχυτές ή ενεργά ηχεία).

Αλλά σε τι θα σου χρειαστεί τέτοιος Adaptor, αφού έχεις ήδη τον Technics και εκεί δεν θα χρειαστείς κάτι άλλο εκτός από ένα κοινό ζεύγος καλωδίων RCA, τα οποία θα συνδέσεις με την αντίστοιχη έξοδο του DAC.

Ποιόν ενισχυτή της Technics έχεις;

• Like
Reactions: Jakis
Εισαγωγικός ραδιοενισχυτής αρχών 90s, και που δουλεύει τόσα χρόνια ειναι υπέρβαση.

Υπολογιζα (αν παραμείνουν τα Epos) να τον αντικαθιστούσα με ένα ζευγος Fosi V3 mono.