Αναβάθμιση?

Κατέληξα παιδιά θα σας εμπιστευτώ και θα παρω την emu 0404 usb. Θα με βοηθήσετε και λίγο με τις ψαγμένες ρυθμίσεις στο foobar και όλα μια χαρά. Οπότε το συνδέω με usb στο laptop και με rca στον ενισχυτή? μπορώ να χρησιμοποιήσω και το cd player?

Κατέληξα παιδιά θα σας εμπιστευτώ και θα παρω την emu 0404 usb. Θα με βοηθήσετε και λίγο με τις ψαγμένες ρυθμίσεις στο foobar και όλα μια χαρά. Οπότε το συνδέω με usb στο laptop και με rca στον ενισχυτή? μπορώ να χρησιμοποιήσω και το cd player?

Δεν θα το μετανιώσεις.
Η σύνδεση είναι όπως λες,Θα χρειαστείς ένα ιντερκονεκτ από καρφί σε rca.'H,δύο τέτοιους αντάπτορες,αλλά καλύτερα κάτι σαν την πρώτη λύση.
Mε το foobar θα σε βοηθήσουμε όλοι.
Το cd του laptop εννοείς;Φυσικά.
Όταν με το καλό παραλάβεις και χρειαστείς το οτιδήποτε,ποστάρισε το στο θέμα της emu που σου δώσαμε και υπάρχουν πολλοί που θα σε βοηθήσουμε με το οτιδήποτε σου προκύψει.

Στο λαπτοπ σύστημα στο γραφείο έχω μια heavily modified EMU 0404 με έξτρα τροφοδοτικό μπαταρίας και λαμπάτο μπάφερ με δικό του τροφοδοτικό ... είναι κάρτα που ήδη από το 2005 περνούσε native 24/192 σήμα από usb ...

Φίλε Δημοκηδή έχω μια 0204 με εξωτερικό τροφοδοτικό και λαμπάτο μπάφερ επίσης, αλλά θα με ενδιέφερα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το heavily modified που αναφέρεις.
Αν έχεις την καλοσύνη γράψε λίγα πράγματα στο σχετικό νήμα.

Φίλε Hunter δεν θα το μετανιώσεις με την emu.
Έχω αγοράσει διάφορα προσιτά ντακ , πριν και μετά την απόκτηση της 0204 (παρόμοια με την 0404), όπως ,dac magic , arcam rdac, teac, evo και όλα έφυγαν. Τα arcam και evo μου άρεσαν, αλλά η
emu ήταν είτε εμφανώς καλύτερη ,είτε ισάξια και κατά πολύ φθηνότερη.

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση?

μια λιγο χαζη μαλλον ερωτηση. το καρφι δεν ειναι balanced?

Έχει και balanced και unbalanced συνδέσεις.
Απ' την στιγμή όμως που είπε για rca,υπέθεσα πως έτσι θα συνδέσει.
Το καρφί για balanced είναι διαφορετικό,αλλά δεν θα το χρειαστεί πιστεύω,εκτός και ο ενισχυτής του έχει τετοια δυνατότητα,οπότε θα πάει από καρφί σε xlr.

Δεν θα το μετανιώσεις.
Η σύνδεση είναι όπως λες,Θα χρειαστείς ένα ιντερκονεκτ από καρφί σε rca.'H,δύο τέτοιους αντάπτορες,αλλά καλύτερα κάτι σαν την πρώτη λύση.
Όταν με το καλό παραλάβεις και χρειαστείς το οτιδήποτε,ποστάρισε το στο θέμα της emu που σου δώσαμε και υπάρχουν πολλοί που θα σε βοηθήσουμε με το οτιδήποτε σου προκύψει.

Υπάρχει κάτι καλύτερο απο καρφί σε rca? εχει δοκιμάσει κάποιος κανένα? τέλεια μόλις την έχω θα ποστάρω! :operator:

Έχει και balanced και unbalanced συνδέσεις.
Απ' την στιγμή όμως που είπε για rca,υπέθεσα πως έτσι θα συνδέσει.
Το καρφί για balanced είναι διαφορετικό,αλλά δεν θα το χρειαστεί πιστεύω,εκτός και ο ενισχυτής του έχει τετοια δυνατότητα,οπότε θα πάει από καρφί σε xlr.

O ενισχυτής μου υποστηρίζει balanced. Σε ποιό καλώδιο απο καρφί σε xlr να πάω?

Φίλε Hunter δεν θα το μετανιώσεις με την emu.
Έχω αγοράσει διάφορα προσιτά ντακ , πριν και μετά την απόκτηση της 0204 (παρόμοια με την 0404), όπως ,dac magic , arcam rdac, teac, evo και όλα έφυγαν. Τα arcam και evo μου άρεσαν, αλλά η
emu ήταν είτε εμφανώς καλύτερη ,είτε ισάξια και κατά πολύ φθηνότερη.

τετοια να ακούω! τρελαίνομαι λέμε ! χαχαχα! Σε ευχαριστώ!

Αγόρασε την Εmu και δεν θα μετανιώσεις. Από αυτήν ακούω τώρα υπέροχα μουσική.

Στο λαπτοπ σύστημα στο γραφείο έχω μια heavily modified EMU 0404 με έξτρα τροφοδοτικό μπαταρίας και λαμπάτο μπάφερ με δικό του τροφοδοτικό ... είναι κάρτα που ήδη από το 2005 περνούσε native 24/192 σήμα από usb ...

Μπορείς, σε παρακαλώ, να γράψεις πιο αναλυτικά; Ειδικά για το μπάφερ πρώτη φορά διαβάζω κάτι. Τι είναι, τι κάνει και πόσο κοστίζει;

O ενισχυτής μου υποστηρίζει balanced. Σε ποιό καλώδιο απο καρφί σε xlr να πάω?
Εδώ είσαι.http://www.gpanagopoulos.com/eshop/...es/accu-cable-xlr-m-stereo-minijack-1-5m.html
(Παράδειγμα είναι φυσικά,μόλις την πάρεις στα χέρια σου,θα δεις τι χρειάζεται και θα διαλέξεις μόνο σου την ποιότητα των i/c ανάλογα με τα γούστα και το παρτοφόλι σου.)

Last edited:
Re: Απάντηση: Αναβάθμιση?

Δεν θα το μετανιώσεις.
Η καλύτερη και ποιοτικότερη λύση είναι να παραγγείλει να το φτιάξουν καλώδια από Balanced καρφί σε RCA Unbalanced. Με καλώδιο Mogami και βύσματα Neutrik ή Switchcraft.
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν οι δύο (L, R) έξοδοι και όχι η έξοδος σε Minijack.

Η EMU είναι όντως εξαιρετική επιλογή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση?

Η καλύτερη και ποιοτικότερη λύση είναι να παραγγείλει να το φτιάξουν καλώδια από Balanced καρφί σε RCA Unbalanced. Με καλώδιο Mogami και βύσματα Neutrik ή Switchcraft.
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν οι δύο (L, R) έξοδοι και όχι η έξοδος σε Minijack.

Η EMU είναι όντως εξαιρετική επιλογή.

Απ' την στιγμή που ο ενισχυτής του δέχεται balanced σύνδεση δεν είναι καλύτερα καρφί σε xlr;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση?

Απ' την στιγμή που ο ενισχυτής του δέχεται balanced σύνδεση δεν είναι καλύτερα καρφί σε xlr;
Σαφώς! Έχεις δίκιο. :a0210:
Ακόμα καλύτερα. Και πολύ πιο ποιοτική σύνδεση. Καλώδιο καρφί Balanced σε XLR.

Απλά δεν θυμόμουν για ποιό ενισχυτή πρόκειται και νόμιζα πως πρόκειται για τη συνήθη περίπτωση με εισόδους σε RCA...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβάθμιση?

Σαφώς! Έχεις δίκιο. :a0210:
Ακόμα καλύτερα. Και πολύ πιο ποιοτική σύνδεση. Καλώδιο καρφί Balanced σε XLR.

Απλά δεν θυμόμουν για ποιό ενισχυτή πρόκειται και νόμιζα πως πρόκειται για τη συνήθη περίπτωση με εισόδους σε RCA...

:2thumb22sup:
Για να του το κάνουμε πιο εύκολο λοιπόν,θα αγοράσει 2 τεμάχια καλώδια balanced καρφί σε xlr και θα συνδέσεο απ'ο τα L και R.
Αυτό δηλαδή.

θα φτιαξει με mogami 2534 καλυτερο ;)
:a0210:
Μα καλά,του το είπα και παραπάνω,τον τύπο δείξαμε,την ποιότητα θα την διαλέξει μόνος του..

αν θες να δωσεις κ "κάτι" παραπάνω υπάρχουν κ αυτά http://www.vovox.com/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=30&lang=en ... :))))
βασικά αν τελικά πάρεις απο τομαν κοιτα να πάρεις κ τα καλωδια μαζι.. αν δε βρεις κ ακομα καποιον φιλο σου που χρειαζεται κάτι κ κανετε λογαριασμό πανω απο 300 ευρα τοτε δεν θα ποληρωσετε μεταφορικά...
καλή παραλαβή!

Μπορείς, σε παρακαλώ, να γράψεις πιο αναλυτικά; Ειδικά για το μπάφερ πρώτη φορά διαβάζω κάτι. Τι είναι, τι κάνει και πόσο κοστίζει;

Φίλε Δημοκηδή έχω μια 0204 με εξωτερικό τροφοδοτικό και λαμπάτο μπάφερ επίσης, αλλά θα με ενδιέφερα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το heavily modified που αναφέρεις.
Αν έχεις την καλοσύνη γράψε λίγα πράγματα στο σχετικό νήμα.

Παίδες, εγώ είχα καταρχήν μια 0404 στην οποία είχα κάνει πάμθηνα την μοντιφιά για να δίνει τάση εξόδου κατευθείαν το εξαιρετικό dac chip της κάρτας, παρακάμπτοντας το αναλογικό στάδιο εξόδου ... επίσης είχα κάνει και κάτι μικροαλλαγές ενίσχυσης της τροφοδοσίας, τοποθέτηση rca βυσμάτων, κλπ... τελικά την κάρτα μου ερωτεύθηκε ένας φίλος στον οποίο την έδωσα όταν βγήκε σε αγγελία η νυν 0404 μου με τις σλλαγές που περιέγραψα .. δεν γνωρίζω ακριβώς τις εσωτερικές αλλαγές πλην αυτής που είχα κάνει και γω και δεν μπήκα στον κόπο να τις καταγράψω .. μου έφθανε που έπαιζε απίστευτα ... από κει και πέρα το εξωτερικό τροφοδοτικό μπαταρίας ρεύματος που έχω είναι πολύ καλή προσθήκη και δίνει ησυχία και ηρεμία στο σύστημα... για την 0204 που τροφοδοτείται με usb πιστεύω ότι θα έιναι πολύ σημαντικό να φτιάξεις ένα εξωτερικό τροφοδοτικό ... αν ψάξεις ένα σχετικά πρόσφατο νήμα για την tascam 144 θα βρεις ανάλογες οδηγίες ...
Αγαθοκλή το μπάφερ χονδρικά είναι ένα τελικό στάδιο που προστίθεται μετά την έξοδο του μηχανήματος σου και κανονικά δεν δίνει κέρδος αλλά προσθέτει τις χαρές της λάμπας ... υπάρχουν έτοιμα στο εμπόριο με κλασσικότερο το κλασσικό βαρελάκι Χ-10 της Musical Fidelity .. επειδή όμως η 0404 μετά την μετατροπή με την τάση από το τσιπ, βγάζει έξοδο περίπου 1,3 vrms (σχεδόν την μισή ενός μέσου cd player) στην δική μου περίπτωση το λαμπάτο μπάφερ δίνει σταθερά περίπου την διπλή έξοδο ... επειδή τα αγόρασα όλα πακέτο (κάρτα, τροφοδοτικό, μπάφερ, τροφοδοτικό μπάφερ) δεν ξέρω να σου πω πόσο κοστίζει... ούτως ή άλλως είναι ιδιοκατασκευή από κάποιον μερακλή χομπίστα και όχι off the self item... υποθέτω ότι αν ξέρει κάποιος να στο φτιάξει δεν θα υπερβεί τα 100 ευρώ ..

Για τον καινούργιο κάτοχο της παρέας εδώ είναι ένα χρήσιμο λινκ που περιγράφει τις χάρες της κάρτας ... είχα γράψει και γω κάποτε σε αυτό σαν Spirosgon ... :http://www.computeraudiophile.com/f...sb-2-0-beer-budget-emu-0404-mini-review-1111/

Last edited: