αναβαθμηση

haralas

Senior Member
31 January 2008
437
φιλοι για σας ειμαι παλιοs hifidelas και λεω να αρχισω σκεψεισ για αναβαθμηση. το συστημα μου αποτελειται απο ενυσχ.kenwood ka-70 best buy 1982 ηχεια advent the smaller & dcm -07 cd player marantz cd52mkII
πικαπ thorens td166mkII. θελω την γνωμη σας για του ακολ.ενυσχ. cambridge azur 840, creek destiny.η οτι αλλο στην κατηγορια 1000-1500ε,
με την προυποθεση οτι για ενα διαστημα θα παιζει με τα advent λογω budget σημ.τα advent ειναι 4ωμ.
εθχαριστω εκ των προτερων.
haralas.

Μην είσαι σίγουρος ότι ντε και καλά είναι εύκολο να αναβαθμίσεις κάτι...
Πολλές φορές πιάνω το σύστημα του γιού μου - που αποτελείται από μηχανές "εποχής" - να παίζει καλύτερα από το δικό μου...
Ευτυχώς δηλαδή γιατί έτσι μπορώ και βλέπω εύκολα τα λάθη μου!

φιλοι για σας ειμαι παλιοs hifidelas και λεω να αρχισω σκεψεισ για αναβαθμηση. το συστημα μου αποτελειται απο ενυσχ.kenwood ka-70 best buy 1982 ηχεια advent the smaller & dcm -07 cd player marantz cd52mkII
πικαπ thorens td166mkII. θελω την γνωμη σας για του ακολ.ενυσχ. cambridge azur 840, creek destiny.η οτι αλλο στην κατηγορια 1000-1500ε,
με την προυποθεση οτι για ενα διαστημα θα παιζει με τα advent λογω budget σημ.τα advent ειναι 4ωμ.
εθχαριστω εκ των προτερων.
haralas.
ακριβως φιλε μου γι αυτο μου ειναι αρκετα δυσκολο να αποφασισω ,ο kenwood παρολα τα χρονια του παιζει αριστα οπως και τα advent,πολλες φορες ειμαι σε δισταγμο και σκεψη αν θα πετυχω κατι καλυτερο η θα ξοδεψω χρηματα σε λαθος προορισμο ,παντως θα εκτιμουσα οποισδηποτε προταση.

td166mkII!!! Τι μου θύμισες τώρα!!! Δύσκολη περίπτωση η αναβάθμιση που
ζητάς, εγώ θα ξεκινούσα από το CD. Για το πικάπ ούτε λόγως, κάνε του ένα
καλό service, αν χρειάζεται και κράτα το. Πάντως αν επιμένεις για τον
ενισχυτή, θα ψήφιζα τον creek και θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά και
στον audiolab.

td166mkII!!! Τι μου θύμισες τώρα!!! Δύσκολη περίπτωση η αναβάθμιση που
ζητάς, εγώ θα ξεκινούσα από το CD. Για το πικάπ ούτε λόγως, κάνε του ένα
καλό service, αν χρειάζεται και κράτα το. Πάντως αν επιμένεις για τον
ενισχυτή, θα ψήφιζα τον creek και θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά και
στον audiolab.
βλεπω ομωσ διαφορα σχολια γισ την audiolab περι κινασ και οτι δεν εχει καμμια σχεση με τα παλια, για τον azur840 τι γνωμη εχεις ?

o ca840 ειναι καλος ενισχυτης χωρις ομως τιποτα το ιδιαιτερο στον ηχο.
ο ενισχυτης επιλεγεται αναλογα με τα ηχεια που θα οδηγησει. κατι σε αυτη την κατηγορια που μου εκανε εντυπωση ειναι ο nuforce ia7 v2
http://www.nuforce.com/Product-Integrated.htm
οδηγουσε κατιι Kharma και ηταν πολυ αναλυτικος και καθολου ψηφιακος.
Νικος

CREEK DESTINY πολύ καλός.Αν δεν σου χρειάζεται μεγάλη ισχύς ακόμα καλύτερος ο SUDGEN A 21 SE.

Proac tablette reference σε μικρό χώρο.Για μεγάλο χώρο θέλει προσεκτικό ψάξιμο.Θέλει έυκολο κι ευαίσθητο (υψηλής ποιότητας) ηχείο.

φιλοι μου ο χωρος μου ειναι περιπου 15-17 τετραγωνικα ,μου αρεσει το γερο γεματο αλλα και ελεγχομενο μπασο, τα κυριως ηχιακια μου τα advent smaller με εχουν βγαλει ασπροπρωσοπο εως τωρα ,εκπληκτικο μπασο για το μεγεθος τους και γερος ηχος αμερικανικος ,εκει που καπως
υστερουν κατα την γνωμη μου αλλα ισως να φταινε και τα συνοδα μηχ.η ο χωρος μου ειναι καπως οι μεσαιες ισως και το οτι ειναι και αναισθητα ,ευαισθ. 84db 4ωμ.επισης απεχθανομαι πληρως τα βρωμικα και ξυστα πριμα ,θα μου πητε αυτο μπορει να οφειλεται μερικες φορες και στην πηγη, η και καλωδια ,σαν πηγες εχω thorens td 166mkii και cd player marantz cd52mkII ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΡΑΒΑΝΕΣ θα μου πητε αλλα τι να κανω το budget βλεπετε,τωρα που σας τα ειπα λοιπον ισως μπορειτε να μου δωσετε καποια γνωμη καλη( σημ. τα ακουσματα μου ειναι κλασσικη ,rock οχι και τοσο πολυ ελληνικα και γενικα καθε καλη μουσικη) με τον περιορισμο οτι ο ενυσχυτης για τον οποιο ενδιαφερωμαι προτιστως θα πρεπει να παιξη για ενα διαστημα με τα advent που ειναι 4ωμ χωρις να εχω προβληματα.επισης προτιμω αρκετη ισχυ για σωστη οδηγηση (ο kenwood ka-70 ειναι 2χ65 στα 8ωμ αλλα εχωντασ καλη τροφοδοσια βγαζει 2χ90 τσεκαρισμενα στα 4ωμ ,εχει ομοως κουραστει πλεον σκοπευω να του κανω ενα καλο service και να τον εχω για δευτερο (παρτυ της κορης μου και ισως για το pc καθοτι made in japan )

Τα παλιά μου Advent Baby II τα έπαιζα με έναν NAD 3020i, αν αυτό λέει κάτι.
Τώρα αποτελούν το ηχοσύστημα του εξοχικού.

Ήχος μουσικός, χωρίς πολλή ανάλυση, αλλά ξεκούραστο άκουσμα.
Για να το βάζεις να παίζει και να αφήνεσαι...

εχεις δικιο φιλε μου δυνατος ακεραιος ηχος απο τα advent χωρις πολλη αναλυση . Ας θποθεσουμε λοιπον οτι παω για καινουργιο ενισχ.πρωτα ,προς τα που?? μηπως advance 305 me dac παρολα τα αναφερωμερνα πιθανα προβληματα και οτι μας κατσει, ακουω οτι απο οδηγηση ειναι πρωτος πιστευω οτι και απο αναλυση θα εχω σαφη αναβαθμηση σε σχεση με τον παλιο μου kenwood ,εχω μια απορια ομως βρε παιδια ,πως στον ΗΧΟ τον βαθμολογουν με 3.6 αστερια ενω καποιους αλλους ας πουμε cambridge azur 840 με 4.2 και διαφορα αλλα ,πεφτουν τοσο εξω στις εκτιμησεις τους ? η συν τρεχουν και αλλοι λογοι ,ασ πουμε σκοπιμοτητες η οτιδηποτε αλλο ,θα μου πητε οτι ο ΗΧΟΣ τωρα τελευταια κατι παιζει και δεν μου αρεσει ,δεν ειναι το παλιο καλο μας εντυπο(σημειοτεον οτι ειμαι αναγνωστης του περιοδικου απο το 1ο τευχος !!!!!!)
tespa να μην σας κουραζω αλλο τα λεμε ευχαριστω για τα μυνηματα σας.

Απάντηση: Re: αναβαθμηση

NAD C372.

Αλλά οτιδήποτε είναι να πάρεις, δοκίμασέ το στο σπίτι σου πρώτα...

+1.
Στα λιγότερα χρήματα είναι εξαιρετικός κι άς λένε ότι θέλουνε τα...άστρα.

Μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσεις απο τα ηχεία; Καλά τα advent, αλλά πολλά τα χρόνια τους και απο ότι θυμάμαι δεν είναι και εύκολο φορτίο. Σήμερα υπάρχουν πολλά και πολύ καλλίτερα ηχεία στα 1500€ περίπου. Για σκέψου το και έτσι λίγο.

Η αποψή μου για τον Cambridge είναι οτι παίζει πάρα πολύ καλά και έχει
αρκετά αποθέματα ισχύος, αλλά έχω ενστάσεις για την ποιότητα κατασκευής
του και 4 - 5 αναφορές για λειτουργικά προβλήματα του στιλ: κολλήματα
στο κέντρο ελέγχου λειτουργιών. Βέβαια μπορεί να είναι και κάτι τυχαίο,
σίγουρα όμως θέλει ψάξιμο. Τώρα για τον Audiolab, κατ´αρχάς δεν έχει
phono stage οπότε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και το πικάπ χρειάζεται
εξτρά κάποιο εξωτερικό phono stage. Για τα περί Κίνας μάλλον έχετε
δίκιο. Ρίξτε μια ματιά και στον Harman-kardon HK-970 ως εναλλακτική λύση
σε σχέση με τον Cambridge.