αναβαθμηση

Tip: Λίγο προσοχή στο θέμα ενισχυτή, και εξηγούμαι:

Τον KA-70 τον έχω ζήσει, ήταν ένας άνισος ενισχυτής. Αν του ζητούσες πάνω από μέσες στάθμες για αναίσθητο μόνιτορ... δεν (πχ σε χώρο 30τμ με LS3/5a όλα σκλήραιναν πολύ και θόλωναν μετά τα 80db). Λίγο πιο χαμηλά ωστόσο το volume, και γινόταν μαγικός για την κατηγορία τιμής του όσον αφορά τις χροιές, (πάντα με μία λεπτότητα στα πρίμα, στα δικά μου συστήματα).

Υποψιάζομαι ότι στον μικρότερο χώρο σου και με τα ηχεία σου, δεν έχεις βγεί από την καλή του περιοχή και έχεις μείνει με τις γλυκιές εντυπώσεις. Έτσι ίσως, λέω ίσως, να μην δεις τις μεγάλες διαφορές που περιμένεις, από σαφώς πιο αξιόλογα συνολικά, μηχανήματα. Έχε τα υπ' όψιν σου όταν κάνεις ακροάσεις.

εχεις απολυτο δικιο φιλε μου ετσι ακριβως εχουν τα πραγματα οπωσ τα περιεγραψες επεσεσ ακριβως μεσα, ιδου και ο λογος για τον οποιο δυσκολευομαι πολυ οταν ακουω αλλα μηχανηματα για να επιλεξω ηχο βλεπω οτι ακομα και με σημερινα κριτηρια και με περισσοτερα λεφτα βρισκω πολυ μικρη διαφορα ,και για αυτον τον λογο ειμαι πολυ επιφυλακτικος να εκταμιευσω λεφτα για μια τοσο δυσαναλογα μικρη βελτιωση για το κοστος που ζηταν, απο την αλλη μερια ειναι πασιφανες οτι λογω ηλικιας και κοπωσεως
του kenwood κατι πρεπει να κανω ομωσ προσ τα που?σημειοτεον οτι σκοπευω σταδιακα να τα αλλαξω ολα διοτι εχοθυν περιπου την ιδια ηλικια οποτε καταλαβενεισ οτι απο καπου πρεπει να ξεκινησω και επειδη ο ενισχ.μου παρουσιαζει την μεγαλυτερη φθορα ε λεω να ξεκινησω απο εκει ,αφου βεβαια λαβω υπ οψιν μου ολα τα σχετικα να κανω ενα βημα πιο ψηλα.
ευχαριστω παντος για τηυν προσοχη σας.

σημειωτεον τωρα πλεον θελω ισχυ και δυνατη οδηγηση με σωστο τροφοδοτικο
για στιβαρο ηχο.thanks.

μπορει κανεις να μου πει την γνωμη του αν ξερει για τον denon pma-2000
στοιχιζει γυρω στα 1500-1600 νομιζω αν λεει τιποτα απο ποιοτητα γιατι απο οδηγηση νομιζω τα παει καλα και κατασκευαστικα φενεται καλος και νομιζω αν δεν απατωμαι οπως τον ειδα στην εκθεση ειναι made in japan.

Denon pma-2000, Μια μέση λύση στην κατηγορία του, αλλά με καλό Drive.
Υπάρχουν και καλύτεροι στην κατηγορία του. Επιμένω όμως στο να
τσεκάρεις και τον Harman-Kardon.

μα αυτοσ αν δεν κανω λαθος ειναι αρκετα φθηνος ,απο κατασκευη τι λεει?

Τον έχω ακούσει με Chario, με Proac, με ATC και λίγο γιά πλάκα στο σπίτι μου
με διπλά Quad esl-63. Με τα Quad, έπαιξε απλά αξιοπρεπώς, αλλά με μεγάλη
δυσκολία από θέμα οδήγησης. Με τα υπόλοιπα πολύ καλά για την κατηγόρία
του. Εμένα μου άρεσε περισότερο με τα ATC SCM-20SL και τα οδήγησε και
αρκετά καλά, δεδομένου οτι είναι εξαιρετικά αναίσθητα και ανώμαλα σαν
φορτία για κάθε ενισχυτή αυτής ή και ανώτερης κατηγορίας.

Και για να μήν παρεξηγηθούμε, όταν λέω απλά αξιοπρεπώς με τα Quad,
εννοώ σε χαμήλες ως μεσαίες στάθμες, μέχρι 90dB και από τα δύο ηχεία
σε απόσταση 2 μέτρα. Περισότερο υπήρχε πρόβλημα του στιλ να ενεργοποιείται
η προστασία του ενισχυτή, πράγμα φισιολογικό όμως αφού στα συγκεκριμένα
ηχεία έχουν ντροπιαστεί ενισχυτές πολύ ανώτερης κατηγορίας τιμής.

Σε οτι και να καταλήξεις,είναι πολύ σημαντικό να το ακούσεις στο χώρο σου και με τα συνοδά σου! Αν στο αρνηθούν,απλά πας αλλού,τόσο απλά! Ο Advance πάντως,είναι μια πολύ καλή εκδοχή της σχέσης τιμής-απόδοσης,απλά να έχεις κατά νού και την περίπτωση αλλαγής ηχείων αργότερα,έτσι ωστε να μην ''ψάχνεσαι'' πάλι για ενισχυτή...

Το πρόβλημα audioj είναι οτί ψάχνεται και γιά πηγή και ενδεχομένως και νέα
ηχεία. Είναι δύσκολη περίπτωση. Εννοείται οτι συμφωνώ απόλυτα με την
δοκιμή στον χώρο του.

φιλοι γεια ,θελω γνωμεσ για ενισχ. roksan kaspian νομιζω ειναι κοντα στα 1200 τι λενε σε σχεση με advance -cambridge και αλλα?:bigcry:

Απάντηση: Re: αναβαθμηση

φιλοι γεια ,θελω γνωμεσ για ενισχ. roksan kaspian νομιζω ειναι κοντα στα 1200 τι λενε σε σχεση με advance -cambridge και αλλα?:bigcry:
Καμία σχέση μεταξύ τους.... Ο Caspian είναι καθαρόαιμο Hi End μηχάνημα. Εικόνα, χροιές , ανάλυση , διαφάνεια , μουσικότητα σέ ΑΛΛΟ επίπεδο. Drive εξαιρετικό , καί τό κυριότερο MADE IN ENGLAND , όχι China όπως οί άλλοι...

http://www.caspiansystem.co.uk/integratedamp.html

Hi-Fi News Super Systems
Roksan Caspian System

June 2007

Hi-Fi News: "... This was a fine example of the Roksan system's ability to produce a soundstage that was huge, extending well beyond the speakers and displaying great depth in frontal area. The sound never became bloated, and the impressions of size and scale were clearly not achieved by any kind of cheating imbalance".

Hi-Fi News Verdict: "This near-ultimate Caspian combination proved to be a fine, incredibly analytical yet always musical system which certainly displayed the Roksan hallmark of excellent rhythm and timing. But this was not an exaggerated characteristic, or one bought at expense of something else. Instead, it seemed to be achieved effortlessly".

http://www.roksan.co.uk/r_dagogo1.html

Caspian MSeries-1 Integrated Amplifier
Group Review Winner
Hi-Fi News November 2004
Hi-Fi News verdict: "Though the NAD lacks a touch of finesse, it's a solid performer. The Cyrus present itself well, with good weight and detail, but for a little extra outlay the sleek Roksan offers added depth, warmth and texture."

Caspian MSeries-1 Integrated Amplifier
Five Stars
What Hi-Fi? April 2004

http://www.roksan.co.uk/reviews/AudioFilevoiceCasIntpage123.pdf

Last edited:
Τους άλλους τους άκουσες?
Δεν σου άρεσε κανένας?
Για τον Caspian, πάνω - κάτω συμφωνώ με τον Audiophile62 όσων αφορά
τον ήχο, δεν γνωρίζω από αποθέματα ισχύος πως τα πάει!

φιλοι συνφορουμιτες!! ,ρωτω ετσι ακαδημαικα , εχει κανεισ καμμια γνωμη
για αυτο το cd player to υβριδιο njoe t-joeb ah τι ψαρια πιανει σαν πολυ καλο μας το βγαζει ο ηχος ?