Aναβαθμιζεται το Υ Μ-Θ σε Γ.Γραμματεια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Aναβαθμιζεται το Υ Μ-Θ σε Γ.Γραμματεια

Και τα τρίγωνα.......αν φας πολλά ξεφεύγεις........στα κιλά !!!!!!!!!!!:flipout::flipout:-bye-

Tου Πανοράματος έτσι?...Τι μας τα θύμισες βραδυάτικα,και αρχισε η λιγούρα?-bye-
Αντε να τρέχουμε σε κανά ζαχαροπλαστείο......:flipout:

Φανταστείτε μια Ελλάδα που θα είχε μια Αθήνα 1,5 εκ. κατοίκων και άλλες 10 πόλεις από 300.000 η καθεμιά.

Φανταστείτε μια Ελλάδα που θα είχε μια Αθήνα 1,5 εκ. κατοίκων και άλλες 10 πόλεις από 300.000 η καθεμιά.

Μ´ένα όνειρο τρελλό ............ όνειρο απατηλό .............. :flipout:

Μακάρι! Προσωπικά θα ήμουν ευτυχής να δω κάποια σωστή κίνηση αποκέντρωσης, αλλά μάλλον δεν θα ζήσω τόσα χρόνια γιά να το χειροκροτήσω.

Να συμπληρώσω .........όταν μπορέσω θα φύγω τρέχοντας από την Αθήνα.

Πολύ καλά έκανε ο ΓΑΠ και το κατήργησε. Τι αρμοδιότητες είχει μήπως? Να δίνει λεφτά σε συλλόγους. Τίποτα αλλο. Α , και να υποδέχεται τον πρωθυπουργό στην Διεθνή Έκθεση!

Τώρα το ότι χάνουμε ένα υπουργείο με όνομα Μακεδονία, αν το πρόβλημα είναι αυτό , και αν είναι τόσο σημαντικό ας γίνει η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Δεν είναι ανάγκη να μετακινηθεί η κυβέρνηση. Θα μετακινηθεί μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μήπως τί κάνει?

ΥΓ Του έχουμε έτοιμο και το σπίτι στο Καραμπουρνάκι!

Απάντηση: Re: Aναβαθμιζεται το Υ Μ-Θ σε Γ.Γραμματεια

Γενικά πάντως πολύ "φανταιζί" τίτλους τα νέα υπουργεία.

Πχ "Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" αντί για σκέτο, Δικαιοσύνης.
"Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγύης", "Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων" και άλλα διάφορα.

Σαν πινακίδα "το κατάστημα λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση" μου κάνουν.

Το Καλυτερότερο ειναι τό ´Προστασιας τού Πολίτη´..:flipout::flipout:
Δηλαδή το Δημοσιας Τάξεως..
Απο εδώ και πέρα εάν πέφτει ´σοσιαλιστικό ξύλο´θα λέμε πώς εγινε γιά να προστατευτούμε..:flipout::flipout:

Πάλι καλά που το Υπουργειο ´Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων´ δεν το Ονομασαν ´Υπουργειο Ξεφουσκώματος Λαστίχων Τρακτέρ´..οπως ειχε γινει στον Θεσσαλικό Κάμπο παλιοτερα.:flipout::flipout:

Οι σκέψεις για κατάργηση νομαρχιών και μείωση των δήμων περίπου στους μισούς και λιγότερους, υπήρχαν από αρκετά παλιότερα. Νομίζω κάτι τέτοιο είχε εξαγγείλει πέρισυ και ο Παυλόπουλος.

Θέλει μεγάλο πολιτικό θάρρος για να γίνει κάτι τέτοιο πάντως, θα δυσαρεστηθούν "πολλοί" εκ των λίγων.

Αγαπητέ Γ.Δ., λυπάμαι που θα διαφωνήσω, αλλά δεν έχει καμμία σχέση το πολιτικό θάρρος και ποιοι θα πικραθούν. Το πρόβλημα είναι λειτουργικό. Εδώ, υπολειτουργεί ο Καποδίστριας Νο1, ο 2 μας μάρανε?? Ναι, είναι αλήθεια ότι αυτοί που αντιδρούν, αντιδρούν για τα οφίτσια, αλλά όσοι γνωρίζουν τη Δημοτική λειτουργία και τη δυνητική βιωσιμότητα μιας νέας (ο Θεός να την κάνει) μεταρρύθμισης, κάνουν τον σταυρό τους που δεν προχώρησε το σχέδιο...

Ναι, πολλοί αντιδρούν. Παντού. Ξεκάραθα τοπικιστική αντίδραση και αντίληψη, κατ' εμέ. Βέβαια πολλές φορές το γιατί και πώς της συγχώνευσης είναι αποτέλεσμα επικράτησης κάποιων πιέσεων έναντι άλλων, όχι επικράτηση της λογικής. Και εκεί τοπικισμός δηλαδή. Όπως και η νοοτροπία πολλών κατοίκων του Λεκανοπεδίου, να θεωρούν αυτονόητο πως όλα πρέπει να περνούν από εκεί. Το κόμπλεξ της κυρίας δημάρχου.

Πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τους τοπικισμούς και τα μικροσυμφέροντα, πια.

Όπως έγραψα, αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου. Η Τ.Α. δεν έχει ''χωνέψει'' ούτε λειτουργήσει ικανοποιητικά με το σχέδιο Καποδίστρια για δεκάδες λόγους. Για να μην σε ζαλίζω, ο πιο σημαντικός είναι ότι δεν έχει τις απαραίτητες ''εξουσίες'' για λήψη αποφάσεων ή αυτοδιαχείρισης (είτε οικονομικά, είτε σε κανονιστικό επίπεδο με πολιτικές αποφάσεις τοπικού ενδιαφέροντος). Οι Κώδικες είναι μόνο κουβέντες, όπως και τα σχέδια για μια εύρρωστη και υγιή Τ.Α.....

Απάντηση: Re: Aναβαθμιζεται το Υ Μ-Θ σε Γ.Γραμματεια

Τώρα το ότι χάνουμε ένα υπουργείο με όνομα Μακεδονία, αν το πρόβλημα είναι αυτό , και αν είναι τόσο σημαντικό ας γίνει η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Δεν είναι ανάγκη να μετακινηθεί η κυβέρνηση. Θα μετακινηθεί μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μήπως τί κάνει?

ΥΓ Του έχουμε έτοιμο και το σπίτι στο Καραμπουρνάκι!

Λες να έχουμε κανένα Deja vu???

Παίζει ένας Ε. Βενιζέλος στην Κυβέρνηση, δεν είναι έτσι??:vroam::vroam:

Στα περίπου 35 χρόνια της ενήλικης ζωής μου χρειάστηκε να το επισκεφτώ κάπου 3-4 φορές και πάντα την υπηρεσία ΚΕΔΑΚ που δημιουργήθηκε το 1985 από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Και φαντάζομαι αν δεν ήμουν του συναφιού ούτε κάν αυτές θα έκανα. Διότι δεν νομίζω ο μέσος Θεσσαλονικεύς έχει άμεσες παρτίδες με το ΚΕΔΑΚ

Ειλικρινά δεν γνωρίζω κάποια άλλη υπηρεσία που χρησιμοποιούν οι Θεσσαλονικείς.

ή προσφέρει κάτι σ αυτούς ή απαιτείται να χρησιμοποιήσουν

Στα περίπου 35 χρόνια της ενήλικης ζωής μου χρειάστηκε να το επισκεφτώ κάπου 3-4 φορές και πάντα την υπηρεσία ΚΕΔΑΚ που δημιουργήθηκε το 1985 από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Και φαντάζομαι αν δεν ήμουν του συναφιού ούτε κάν αυτές θα έκανα. Διότι δεν νομίζω ο μέσος Θεσσαλονικεύς έχει άμεσες παρτίδες με το ΚΕΔΑΚ

Ειλικρινά δεν γνωρίζω κάποια άλλη υπηρεσία που χρησιμοποιούν οι Θεσσαλονικείς.

ή προσφέρει κάτι σ αυτούς ή απαιτείται να χρησιμοποιήσουν

το ΚΕΔΑΚ εδώ και κάποια χρόνια είναι ανεξάρτητο.

Re: Απάντηση: Aναβαθμιζεται το Υ Μ-Θ σε Γ.Γραμματεια

Απλώς μου φαίνεται αστείο που το Υπουργείο Γεωργίας να βρίσκεται στην Αθήνα, το Ναυτιλίας το ίδιο, ή μαντέψτε που θα πάει το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

.........
Επίσης αυτό που χρειάζεται είνα να υπάρξει κανονική αποκέντρωση των υπηρεσιών, δηλ. για καθαρά γραφειοκρατικές υποθέσεις, να μπορείς να εξυπηρετηθείς παντού, και για την απλή λειτουργία των πραγμάτων στη Ρόδο ή το Διδυμότειχο να μην αποφασίζει και υπογράφει το κέντρο (όποιο είναι αυτό).

Δεν ειναι ευκολο, καποια υπουργεια να βρισκονται εκτος Αθηνας. Και που να ειναι? Στη Θεσσαλια δεν υπαρχουν αγροτες? Στην Πελλοπονησο δεν υπαρχουν? Στα νησια δεν υπαρχει αλιεια?

Με το δευτερο συμφωνω.
Το προβλημα δεν ειναι η εδρα του υπουργειου.
Το προβλημα ειναι οτι περνανε ολα απο εκει.

Παντως φιλοι μου που ειναι σε κεντρικες υπηρεσιες υπουργειων στην Αθηνα "λιωνει το κορμι τους" κατα το κοινως λεγομενο. Μεχρι και παραπανω καθονται οταν εχει δουλεια.

Αντιθετα, οσοι ειναι σε γραφεια εδω στην Κορινθο, κανουν διακοπες, αλλα δεν τους το λεμε μην τους πληγωσουμε.

Πολύ καλά έκανε ο ΓΑΠ και το κατήργησε. Τι αρμοδιότητες είχει μήπως? Να δίνει λεφτά σε συλλόγους. Τίποτα αλλο. Α , και να υποδέχεται τον πρωθυπουργό στην Διεθνή Έκθεση!

Τώρα το ότι χάνουμε ένα υπουργείο με όνομα Μακεδονία, αν το πρόβλημα είναι αυτό , και αν είναι τόσο σημαντικό ας γίνει η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της Ελλάδας. .....

Συμφωνω πολυ.
Το ψυχολογικο βαρος που εχει σχεση με τη χρηση του ονοματος "Μακεδονια" ειναι αυτο που μετραει. Λες και παιζει ρολο, αν το χρησιμοποιεις πολυ, το κατοχυρωνεις....

Συμφωνω πολυ.
Το ψυχολογικο βαρος που εχει σχεση με τη χρηση του ονοματος "Μακεδονια" ειναι αυτο που μετραει. Λες και παιζει ρολο, αν το χρησιμοποιεις πολυ, το κατοχυρωνεις....

αυτό, όσο κι αν σου φαίνεται απίθανο, ισχύει κανονικά, ειδικά στο εξωτερικό.

το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Πιο σημαντικό θα ήταν οι περιφέρειες να αποκτήσουν σημαντικές αρμοδιότητες, που δεν θα εξαρτώνται από τις τελικές αποφάσεις των υπουργείων.

Τα περί φαντεζί ονομασιών ξεκίνησαν από την Ν.Δ. Τώρα απλώς ανεβήκαμε level. Θυμάμαι ακόμα το σατιρικό υπουργείο "Γυμνισμού και παραθαλάσσιας χαράς" που είχε προτείνει το Βημαγκαζίνο. :flipout:

Τώρα, σχετικά με το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, θεωρώ πως καλώς καταργήθηκε. Τα διοικητικά θέματα αφορούν είτε έναν συγκεκριμένο τόπο, είτε όλη τη χώρα. τα πρώτα πρέπει να αποφασίζονται από Περιφέρειες και Νομαρχίες, τα δε από υπουργεία. Ένα υπουργείο εξειδικευμένο σε μια περιοχή είναι μια κάθετη τομή σε ένα κατά τα άλλα οριζόντιο οργανόγραμμα.

Όσον αφορά την έδρα των υπουργείων, νομίζω συμφωνούμε ότι το σημαντικό είναι να διεκπεραιώνονται γρήγορα οι διαδικασίες, είτε με παραρτήματα, είτε με ηλεκτρονικά μέσα. Αν γίνεται αυτό, ας είναι και στο Σουφλί. Οι μόνοι που θέλουν τα υπουργεία στην πόρτα τους είναι αυτοί που δουλεύουν σε αυτά και κυρίως οι ίδιοι οι υπουργοί που κατά κανόνα είναι και βουλευτές και πρέπει να παρευρίσκονται και εκεί.

Re: Απάντηση: Aναβαθμιζεται το Υ Μ-Θ σε Γ.Γραμματεια

Τα περί φαντεζί ονομασιών ξεκίνησαν από την Ν.Δ. Τώρα απλώς ανεβήκαμε level.

Όπως το πάμε το πράγμα όμως, θα καταλήξουμε στο μεγαλείο του ευφημισμού.

Reichsministerium für Volksaufklärung ή Υπουργείο Διαφώτισης του Λαού

Η επίσημη ονομασία του Υπουργείου Προπαγάνδας, του Γκέμπελς.

Η αποκέντρωση μπορεί να υπάρξει μόνο ηλεκτρονικά.
Από την στιγμή που χρειάζεται η φυσική επικοινωνία (ακόμη) είναι λογικό να είναι τα υπουργεία όλα μαζί.

Μια ριζοσπαστική λύση, για πραγματική αποκέντρωση είναι η δημιουργία "υπουργούπολης" στην παραμεθόριο, πχ Γιάννενα... Κομοτηνή....
Να δεις πως θα γίνει εμφανές σε όλους η ανάγκη για καλύτερα τρένα, για οπτικές ίνες ΧΤΕΣ για καλύτερα νοσοκομεία ... Αλλα.....

Όχι μόστρα στην Αθήνα. Όλες οι υπηρεσίες εκεί. Όταν τα πάντα είναι στην Αθήνα, είναι δεδομένο οτι θα συνεχίζει η συσσώρευση πλούτου και ανθρώπινου δυναμικού εκεί.

Μαλλον το θεμα γινεται ,απο καποιους,αντιστροφα αντιληπτο.Το προβλημα δεν ειναι αυτο καθ αυτο η καταργηση του Υ Μ-Θ,αλλα η μη περαιτερω ανεξαρτητοποηση του-ενδυναμωση του,με νεες ουσιαστικες αρμοδιοτητες.Αν ο σημερινος πρωθυπουργος βρει αλλους τροπους ουσιαστικης αποκεντρτωσης,δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Δεν θελουμε ενα υπουργειο για να λεμε οτι εχουμε και εμεις υπουργειο.Ειναι στο χερι του πρωθυπουργου να δειξει με ουσιαστικα εργα ,οτι δεν προκειται για κινησεις εντυπωσιασμου.Δεν νομιζω οτι απο τον υδροκεφαλισμο υποφερει μονο η Μ-Θ,αλλα ολη η Ελλαδα,απλα εδω υπηρχαν εστω και οι λιγες υποδομες για να υπαρξει περαιτερω αποκεντρωση και ηταν ευκαιρια,ας περιμενουμε ,98 μερες μεινανε απο την περιοδο χαριτος που ζητησε ο κ πρωθυπουργος

Η μετακίνηση πρωτεύουσας "αλά Καζακστάν" δεν είναι βιώσιμο σενάριο; Κάπου πήρε το μάτι μου ότι υπάρχει τέτοια "κίνηση" στην χώρα μας και για να είμαι ειλικρινής προβληματίστικα με την ιδέα μιας νέας πόλης-διοικητικό κέντρο (αποκλειστικά).