Ανακαλωδίωση REGA RB-300 με V.D.Hull

Γ.CURE.ΔΗΜ

AVClub Enthusiast
21 June 2006
730
macedonia-thessalia
Νομίζω με όλα αυτά που συμβαίνουν περί digital sreamers κτλ κτλ να ανακαλωδιώσω τον ταπεινό μου βραχίονα με καλλώδια Van Den Hull,αξίζει να το επιχειρήσω: θέλω γνώμες απο ανθρώπους που έχουν ιδία πείρα,ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Είχα κάνει αυτήν την αλλαγή στον RB-300 που είχα, όταν αποφάσισα να αλλάξω κατηγορία τιμής στις κεφαλές και να βάλω από μια Grado MF1+ μια VdH MC10. Την αναβάθμιση πρέπει να τη δεις σε συνδυασμό με την κεφαλή που φορά. Αν φορά μια αξιοπρεπή οικονομική mm δε θα προχωρούσα στην αλλαγή καλωδίων.

Αν θες κοίταεδω, το εχουμε τολμησει αρκετοι, αξιζει ο κόπος σιγουρα. Θελει ομως προσοχη και υπομονη αν το κανεις μονος σου.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, εχει ήδη γίνει η ανακαλωδίωση,άψογη δουλειά , απλά μόνον θα αναφέρω ότι μετά απο τόσο χρόνια πείρας στον ήχο,η μαγεία ότι πραγματικά αξίζει και την καταλαβαίνεις άμεσα την αναβάθμιση(χωρίς να προσπαθήσεις να πείσεις τον ευαυτό σου για διάφορους λόγους κτλ) ισχύει μόνον και μόνον στον αναλογικό fu..en ήχο!!(Βασίλη Χ είναι ακριβώς όπως τα συζητήσαμε......!!).Ταχύτητα,εστιασμός,μικρολεπτομέρειες που ξεπηδούν απο το πουθενά,δυναμικά και αίσθηση του πιό ανάγλυφου χαμηλού κάποια απο τα νέα στοιχεία που επισήμανα και νομίζω θα επέλθει και μεγαλύτερη βελτίωση στα σημεία,μετά τις απαραίτητες ώρες για στρώσιμο,αλλά η καλή μέρα απο την αρχή φαίνεται. Το ταπεινό μου Systemdeck iix,rega rb-300,goldring eroica lx,έχει γίνει πραγματικά ακόμη καλύτερο.Καλώ τoυς με την αποσβεση μάζας για ένα test drive.

Πριν πολλά χρόνια είχα περαματιστεί με έναν ITTOK.Συγκεκριμένα είχα αγοράσει ψιλά καλώδια VDH γι' αυτή τη δουλιά τα οποία κόλλησα εξωτερικά σε όλο το μήκος του βραχίωνα με δύο μικρά κομματάκια ταινίας διπλής όψης. Η μία άκρη με τα κλιπσάκια συνδέθηκε στην κεφαλή και η άλλη άκρη κατέληξε σε ένα μικρό μεταλικό Π στο οποίο είχα βάλλει WBT σασσί στα οποία σύνδεσα τα interconnect και από εκεί στο φόνο. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.
Αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να βγει κανείς από την περιέργεια και να δει αν όντως αξίζει τον κόπο για μια μόνιμη ανακαλωδίωση, η οποία όμως *προσοχή* δεν θα πρέπει να γίνει από τον οποιοδήποτε, γιατί μπορεί το αποτέλεσμα να είναι μοιραίο για τον βραχίωνα.
Αργότερα εμπιστεύτηκα τον ΕΚΟS στον Κυριάκο τον Κουγιουμτζόγλου που τότε δούλευε σε κάποιον αντιπρόσωπο και μου τον ανακαλωδίωσε με Siltech. Λ.Σ.

Δημητρη καλουακουστο και με υγεια να το απολαμβανεις. Αντε τωρα και στα ψηφιακα. Να το ακουσουμε καμμια μερα.
Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου,για ακροάσεις όποτε θελήσεις να τα πούμε και <<ζωντανά>>

Σκέφτομαι έντονα να κάνω ανακαλωδίωση στον RB300 που έχω.

Μία από τις προτάσεις είναι αυτής με καλώδια Van Den Hull όπου όμως μου φαίνεται πολύ ακριβή...είναι στα 170ευρώ τα υλικά + 60 ευρώ η εργασία !!!
(από τον κ.Ιωνά στην Exclusive Audio)

230 ευρώ νομίζω κάπου εκεί στοιχίζει καινούριος ο βραχίονας!! Μήπως δεν αξίζει και δεν έχει νόημα τόσα λεφτά για ανακαλωδίωση?? Η διαφορά είναι μεγάλη να αξίζει 230 ευρώ??

Έχετε να προτείνετε ποθενά αλλού για ανακαλωδίωση? (έστω και με πμ στείλτε μου)

επειδη το εχω κανει μονος μου, θα σου χρεωνα 100 ευρω μονο για την εργασια και θα με κερναγες και μπυρα, γιατι μετα απο αυτο τα νευρα σου ειναι τσαταλια :)

Θα σου προτεινα ή να το κανεις μονος σου ή να κρατησεις τα λεφτα για κατι αλλο, οπως λες ειναι αρκετα τα λεφτα και δεν ξερω αν αξιζει

Όλη αυτό λένε, πως είναι αρκετά δύσκολο και κουραστικό.
Αν όμως ξέρεις και το έχεις μάθει δεν είναι το ίδιο. Λογικό είναι σε σένα και για μένα να μας φανεί έτσι. Ίσως και γι'αυτό τον λόγο είναι τόσο ακριβή. 60 ευρώ για 1-2 ώρες.

Εσύ τι ανακλωδίωση είχες κάνει? Κι εσωτερική ή μόνο από την βάση?
Δεν είδες σημαντική διαφορά όπως λέει ο Γ.CURE.ΔΗΜ ?

Λογικά παίζει ρόλο και τι κεφαλή έχεις όπως και το φόνο.

σημαντικη διαφορα ειδα, γιατι απ την μανα του ο βραχιονας ειχε προβλημα και με το πινακι της γειωσης. Εκανα την εσωτερικη ανακαλωδιωση και το καλωδιο μεχρι το phono το αγορασα ξεχωριστα. Μερικα ποστ ποιο πανω εχει ενα λινκ με την διαδικασια μου. Τα καλωδια ηταν του cardas και τα πινακια της clearaudio αν θυμαμαι καλα. Μονο που εκανα το τραγικο λαθος να παρω τα πινακια κρυογεννημενα το οποιο αποδειχτηκε μια βλακεια και μιση και πεταμενα λεφτα, γιατι ενα χρονο μετα τα πινακια σκεβροσαν. Μακρια απο τετοιες μπαρουφες λοιπον. Βρες καλα φτηνα υλικα, μεινε μακρια απο εξωτικα και hiend μπουρδολογηματα και θα σου ελεγα κανε μια δοκιμη μονος σου. Αν τα κανεις χαλια τοτε θα εχεις ενα καλυτερο λογο να δωσεις τα 200 ευρω :)

φυσικα εχει ρολο και η κεφαλη και το phono. Επισης να σου πως ειδα μεγαλη διαφορα με το βαρακι της michel audio, ειδικα στον ελεγχο του μπασου. Για ψαξτο λιγο.

φυσικα εχει ρολο και η κεφαλη και το phono. Επισης να σου πως ειδα μεγαλη διαφορα με το βαρακι της michel audio, ειδικα στον ελεγχο του μπασου. Για ψαξτο λιγο.

Για τα Tecno-weight λες?

Απ'ότι καταλαβαίνω καλύτερο είναι μονοκόματη η καλωδίωση (να ξεκινάει από την κεφαλή και να πηγαίνει κατευθείαν στο phono) κι όχι μέχρι την βάση κι από έκει και περά η υπόλοιπη...ε?!

Μα αν είναι να κάνετε ανακαλωδίωση και να αλλάξετε το αντίβαρο...
δεν πέρνατε κατ' ευθείαν έναν Michell ή έναν Origin Live;

Ι second that!

Ένας Tecnoarm ή OL1 με όλες τις αναβαθμίσεις αξίζει περισσότερο, χώρια που βρίσκονται και μτχ.

Από την άλλη , εγώ προσωπικά θα πήγαινα (και θα πάω μάλλον) κατευθείαν σε SME. Tι πλατώ έχεις;

Μα αν είναι να κάνετε ανακαλωδίωση και να αλλάξετε το αντίβαρο...
δεν πέρνατε κατ' ευθείαν έναν Michell ή έναν Origin Live;

Ι second that!

Ένας Tecnoarm ή OL1 με όλες τις αναβαθμίσεις αξίζει περισσότερο, χώρια που βρίσκονται και μτχ.

Από την άλλη , εγώ προσωπικά θα πήγαινα (και θα πάω μάλλον) κατευθείαν σε SME. Tι πλατώ έχεις;

Έχω Michell Gyro SE.

Για τον Tecnoarm ή τον OL1 που λέτε, χρειάζεται να δώσω πολλά λεφτά. Δηλαδή o Tecnoarm είναι στα 700ευρώ εκτός αν τον πάρω από Αγγλία που βγαίνει στα 550ευρώ,,αλλά και πάλι.
Επίσης πόσο μπορεί να πουληθεί ένας μεταχειρισμένος RB300? Πάντως πάνω από 200ευρώ δεν νομίζω...οπότε νομίζω πως δεν συμφέρει από αυτήν την οπτική γωνία.

Και οι SME θέλουν μία περιουσία...ο 309 είναι στα 1500ευρώ δηλαδή!

Έχω Michell Gyro SE.

Για τον Tecnoarm ή τον OL1 που λέτε, χρειάζεται να δώσω πολλά λεφτά. Δηλαδή o Tecnoarm είναι στα 700ευρώ εκτός αν τον πάρω από Αγγλία που βγαίνει στα 550ευρώ,,αλλά και πάλι.
Επίσης πόσο μπορεί να πουληθεί ένας μεταχειρισμένος RB300? Πάντως πάνω από 200ευρώ δεν νομίζω...οπότε νομίζω πως δεν συμφέρει από αυτήν την οπτική γωνία.

Και οι SME θέλουν μία περιουσία...ο 309 είναι στα 1500ευρώ δηλαδή!

Για GyroDec, καλύτερα κράτα τα λεφτά σου και πήγαινε σε SME. Εγώ αυτό θα κάνω. Μτχ θα τον βρεις κάπου 700-800 ευρά και είναι επένδυση.

Κι ο συγχωρεμένος ο Michell το Gyro με SME το τέσταρε...

Για GyroDec, καλύτερα κράτα τα λεφτά σου και πήγαινε σε SME. Εγώ αυτό θα κάνω. Μτχ θα τον βρεις κάπου 700-800 ευρά και είναι επένδυση.

Κι ο συγχωρεμένος ο Michell το Gyro με SME το τέσταρε...

Nαι, άντε να βρεις μεταχειρισμένο SME τώρα....
πολύ σπάνια βρίσκεις βραχίονες κεφαλες πικάπ και βραχίονες να πουλιούνται!

Όλη αυτό λένε, πως είναι αρκετά δύσκολο και κουραστικό.
Αν όμως ξέρεις και το έχεις μάθει δεν είναι το ίδιο. Λογικό είναι σε σένα και για μένα να μας φανεί έτσι. Ίσως και γι'αυτό τον λόγο είναι τόσο ακριβή. 60 ευρώ για 1-2 ώρες.

To θέμα δεν είναι πόση ώρα θα κάνει. Δεν ανακατεύει τσιμέντο ο άνθρωπος, ούτε μαζεύει ελιές. Κάνει δουλειά ακριβείας. Το θέμα είναι ότι ειδικά ο Rega είναι πολύ δύσκολος βραχίονας για να αλλάξεις καλωδίωση. Μιά φορά διάβασα τη διαδικασία που χρειάζεται και με έπιασε πονοκέφαλος, αν βρω το λινκ θα το ποστάρω. Πίστεψέ με 60 ευρώ δεν είναι πολλά. Αν θυμάμαι καλά υπάρχει περίπτωση να χαλάσεις την έδραση, οπότε μετά ο βραχίονας είναι για πέταμα.