Ανακατεύοντας την τράπουλα λόγω εφεδρείας

Westsound,αν ειδα καλα σε αλλο νημα,το ΡΙΝΚ σου ειναι με AC μοτερ.

Αν οντως ετσι ειναι,δες και το τροφοδοτικο της Hercules.Σε αρκετα λογικη τιμη,πιστευω θα ειναι και κοντα στην φιλοσοφια του ΡΙΝΚ.

Μπορει να δουλευει καλα με το εξωτερικο μοτερ,αλλα "δενοντας" την αναρτιση τοσο σφικτα,εχεις ακυρωσει την ολη φιλοσοφια του ΡΙΝΚ που θελει "χαλαρη" αναρτιση,τιουναρισμενη στα 3-3.5 Hz κατι που του δινει ολον αυτον τον αερα και διαφανεια,μοναδικα στοιχεια του πικαπ αυτου.

Στην θεση σου,θα πηγαινα για το τροφοδοτικο της Hercules.Θα σου επαναφερει το ΡΙΝΚ εκει που το ξερεις και το απολαμβανεις.Δεν ξερω αν φτιαχνουν κατι για να μπει μεσα στο πικαπ σου,αλλα στην περιπτωση που θα ειναι εξωτερικο,δεν νομιζω να ειναο προβλημα,μαλλον πλεονεκτημα θα το εβλεπα.

Αυτα,ανεξαρτητα απο το αν αποφασισεις να πας και για ενα LENCO :smile:

Και ναι,ο ALPHASON ειναι τελεια επιλογη για το πικαπ σου.Βραχιωνας με την ιδια φιλοσοφια στον ηχο.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας και τη βοήθεια ξανά.
Στο σκούρο γκρι που κυριαρχεί γύρω μας ,η μουσική ,ή έστω η φιλολογική συζήτηση για πιθανές αναβαθμίσεις,επιδιορθώσεις δείχνουν την ποιότητα του χόμπυ μας.
Όσο για τα εξωτερικά τροφοδοτικά που δοκίμασα,άκουσα διαφορά μόνο στα χαμηλά-μεσοχαμηλά.
Η pink τη δεκαετία των 80ς έδινε περισσότερες επιλογές για matching και με βραχίονες αλλά και με κεφαλές.Παρήγαγε πλατώ ,τροφοδοτικά (απ τις λίγες που επέμεναν στα battery),και βελτιωτικά για τους ανταγωνιστές της.
Έπαιζε εξίσου καλά με εισαγωγικούς της linn,rega,alphason,kuzma,SME κ.λπ.Όπως όμως όλα τα αξιόλογα πλατώ αυτής της χρονικής περιόδου είχε τα ηχητικά της χαρακτξριστικά,όπως και όλες λίγο πολύ οι εταιρίες.η linn ξεχώριζα για το ρυθμό,η roxsan για τη λεπτομέρεια και το νεύρο,η kuzma για το εκτεταμένο και φυσικό χαμηλό,η pink για το ανοικτόηχο μεγάλο και γλυκό ηχόχρωμα της,η systamdek για τα λεπτομερή μεσαία κ.λ.π.Υπήρχαν όμως και συνδυασμοί που ήταν μαύρο πανί και δεν έδεναν, όπως της roksan με SME,(χαρακτηριστικά τα σχόλια των reviewers περιοδικών εκείνης της εποχής που έχω ακόμα και ρίχνω καμιά ματιά,δουλεύουν τώρα βέβαια σ άλλα περιοδικά ).
Μαζί μ αυτά αν βάλουμε και την τάση των Βρετανών να 'δένουν υλικά αποσκοπώντας μόνο στο α´ποτέλεσμα',το βάζω σε εισαγωγικά έτσι όπως τάκουσα σε προσωπικ´λη συνομιλία με σχεδιαστή τρίτης γενιάς μεγάλης Αγγλικής Εταιρίας..(γι αυτό μάλλον κροσόβερ και τροφοδοτικά απαράμιλλης κατασκευαστική τέχνης δεν επιδιορθώνονται η αντιγράφοnται

Δεν θά θελα να παρεξηγηθεί αυτή η έλξη για το συγκεκριμένο πλατώ μιας και για να φτάσω στο ακουστικό αυτό πόρισμα,πλήρωσα πολλά για αλλαγές,'τράμπες',αγορές αντ αγορών..Και για να γίνω ίσως πιο κατανοητός να παραθέσω ένα παράδειγμα off topic:οι πρώτες σειρές ηχείων spendor sp2-2 ,με το μαλακό tweetter της Vifa,όταν πάθαιναν ζημιά είχαν πρόβλημα με την 2η έκδοση του ίδιου μεγαφώνου και αυτό μπορώ να το αποδείξω σ όποιον θέλει γιατί με τα πρώτα ακούγοντα καλύτερα,και προτιμώ να τα παίζω μ εκείνα έστω και 'χιλιομπαλωμένα'.παρά με τα επόμενα που είναι σχεδόν πανομοιότυπα και δεν έχουν αρπάξει ποτέ..

Ψάχνοντας το θέμα από προχθές με την ανακατασκευή των vintage πλατώ ,που νομίζω ότι ξεκίνησε απ το περιοδικό Hi-Fi world,που αρχειοθετώ απ το 1ο τεύχος λόγω του ότι ειίναι φιλικά προσκήμενο όπως ξαναείπα στον αναλογικό ήχο,και έχοντας 3 duals στην κατοχή μου,μαζεύοντάς τα από γνωστούς που δεν τα ήθελαν,έπεσα σε σχετικό θέμα:τεύχος Σεπτέμβριος 2003,σελ 47 όπου,ο κ D.Price γνωστός βινυλιάκιας απαντά κατά λέξη σε ερώτηση αναγνώστη,ότι DUAL turntables ,great in their day,but not worth a rebuild!

Δεν εχει και αδικο θα ελεγα.Καλα πικαπ για τις χαμηλομεσαιες κατηγοριες αλλα δεν ειχαν ποτε κατι στις πιο ψηλες που θα μπορουσε να ανταγωνιστει την systemdek,ariston,linn,pink,thorens.........

Δεν ξέρω αν μπορεί να μεταστεγαστεί αλλού ο βραχίωνάς τους,γιατί μετρώντας τα χάνουν λίγο τα 2 στην ακρίβεια περιστροφής..ίσως βέβαια να χρειάζοντε servise ,που δεν έχω κάνει καθόλου.
Πάντως ξέρω άτομο με πανάκριβο ντεκ με βραχίωνα παράλληλης μετατόπισης ,που δεν έχει ησυχάσει ακόμα από θέμα πλατώ κ αναλογικού ήχου.

Πάντως ξέρω άτομο με πανάκριβο ντεκ με βραχίωνα παράλληλης μετατόπισης ,που δεν έχει ησυχάσει ακόμα από θέμα πλατώ κ αναλογικού ήχου.

Oυτε ο πρωτος ειναι ουτε ο τελευταιος :laugh:

αλλο dual και αλλο goldring lenco... βεβαια και ενα συνχρονο πικαπ μαζας δεν ειναι και ασχημο. απλα ειναι λιγο τσιμπιμενα στις τιμες