ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Τι θα κάνουμε στην έκθεση HI END.

Θα σας ΡνδιέφΡρΡ Ξ½Ξ± στΞ?σΡτΡ το σύστημά σας στο πΡρίπτΡΟ

• Total voters
    0
  • Poll closed .
Status
Not open for further replies.

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,263
Μετά απο σύσκεψη :slapface:των "συναρμόδιων" διαχειριστών της κατηγορίας μας καθώς και της μουσικής κατηγορίας,καταλήξαμε στις παρακάτω δραστηριότητες:BDGBGDB55: στα πλαίσια της έκθεσης Hi End.

1.Να στήσουμε,ένα μόνιμο σύστημα,στο δωμάτιο του avclub,το οποίο θα λειτουργεί τόσο για να παίζουμε τις μουσικές μας-με την καθωριστική συμμετοχή των μελών της μουσικής κατηγορίας:guitarist:-όσο και σαν μιά, πιστεύουμε ενδιαφέρουσα ηχητική πρόταση.Ποιά θα είναι;Δεν σας λέμε,θα είναι έκπληξη.:AFADF0:

2.Τώρα το καλύτερο!!!!!!
Καλούμε τα μέλη της κατηγορίας του δικάναλου ήχου,που θα ήθελαν να παρουσιάσουν το δικό τους σύστημα,στο δωμάτιο του avclub,να δηλώσουν συμμετοχή μέσα σ' αυτό το θέμα.Επειδή,φανταζόμαστε,θα είναι αρκετοί αυτοί που θα το ήθελαν,σκεφτήκαμε να γίνει ώς εξής:

-Η έκθεση είναι 3 ημέρες,οπότε να παρουσιαστούν 3 συνολικά συστήματα μελών(ένα για κάθε ημέρα).Τα συστήματα αυτά,θα μεταφερθούν και θα στηθούν με την ευθύνη των ίδιων των μελών(ε καλά θα βοηθήσουμε κι εμείς στα στησίματα και μέσα στο ξενοδοχείο γενικότερα).Το στήσιμο θα γίνεται απο το βράδυ της προηγούμενης ημέρας και το ξεστήσιμο το βράδυ της επόμενης.
-Η επιλογή ποιών τελικά συστημάτων θα έρθουν στην έκθεση,θα αποφασιστεί απο εσάς(όλα τα μέλη).Πώς:Το θέμα θα παραμείνει,ενεργό-ανοιχτό ένα διάστημα και κάποια στιγμή(θα πούμε πότε),θα κλειδώσει κι αμέσως μετά θα ανοίξει πόλ,όπου θα έχουμε όλοι την δυνατότητα να ψηφίσουμε,για το ποιά τελικά συστήματα μελών,θα πάνε στην έκθεση.

Παρακαλούμε,μπορείτε να δηλώνετε απο τώρα!

:grandpa: Δηλώνω το σύστημα του Μαγγελάνου! :flipout:

Απλά θέλω να προσθέσω ότι συστήματα μελών που είναι αντιπρόσωποι δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτή την ενέργεια.
Μιλάμε για συστήματα απλών μελών.

αμα υποψιαστω οτι θα ειστε αγγυροβολημενοι παλι απεναντι στο κοψιδαδικο θα ερθω με μια κατσαρολα μαγειριτσα στο δωματιο ακροασεων.

Οχι τιποτα αλλο να φανε και τυχον θαυμαστες μας που συχνα πυκνα μας θεωρουν μπυραρια....

σε αλλο θεμα Ναθαναηλ ,μην χαλαμε αυτο, θα ανακοινωθουν οι φετινες μουσικες παρελασεις του AVCLUB!!!!!

Απάντηση: Re: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Τι θα κάνουμε στην έκθεση HI END.

Μουσικη ποιοι θα παιζουν εχει βγει προγραμμα ?

Αυτό θα το φροντίσουν-ανακοινώσουν τα εκλεκτά μέλη της μουσικής κατηγορίας:operator:

Θα μπορούν να τρέχουν και παράλληλες εκδηλώσεις?
Οπως:
1) Θέατρο Σκιών
2) Κουκλοθέατρο( Μπαρμπα Μυτούσης κατά προτίμηση)
3) Εκθεση με κρητικά βιολογικά προιόντα.
4) Πυροβασία με αναστενάρηδες από το Λαγκαδά (Τα μέλη από τη Β.Ελλάδα
να επιληφθούν)
5) Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίττας.
6) Επίδειξη μόδας( Ανοιξη- Καλοκαίρι 2009)
7) Λαχειοφόρος αγορά

:flipout::flipout::flipout::flipout:

Παρουσίαση συστημάτων των μελών του AvClub στην έκθεση High End

Στο παρών poll καλείστε να απαντήσετε απλά ένα "Ναι" αν σας ενδιαφέρει να παρουσιασθεί το σύστημά σας στο περίπτερο του AvClub.
Από το παρών αποκλείονται οι αντιπρόσωποι.
Θα προτιμηθούν συστήματα όπου ο χρήστης θα αναλάβει πλήρως τη μεταφορά τους από και προς το ξενοδοχείο.
Η παράδοση θα γίνεται την προηγούμενη ημέρα το βράδυ και η παραλαβή την επόμενη την ίδια ώρα.

Όποιος ψηφίσει θα πρέπει να βάλει το σύστημά του σε μήνυμα στο παρών thread ή να το έχει ήδη στο προφίλ του.

Last edited by a moderator:
Μιας και φτιάχτηκε έτσι, συζητήστε και ότι θέλετε εδώ μέσα...
Είναι δομημένο έτσι ώστε αυτοί που θα προτείνουν το σύστημά τους να μη χάνονται στα άλλα post. -bye-

Απάντηση: Re: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Τι θα κάνουμε στην έκθεση HI END.

Πόσα τμ. είναι το δωμάτιο βρε παλληκάρια?

Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα πάρουμε.Αναμένουμε...

Αν δεν υπάρξουν συμμετοχές, μπορείτε να κάνετε και κάτι άλλο. Η μεταφορά ολόκληρου συστήματος είναι ίσως λίγο risky και δύσκολο. Από την άλλη, η μεταφορά ενός ή κάποιων κομματιών από ένα σύστημα είναι ποιό εύκολη υπόθεση....

Και κάτι άλλο που δεν το έχετε θίξει. Για τι αξίας σύστημα/κομμάτια μιλάμε?

Έχω δηλώσει υποψηφιότητα για να κατεβάσω το σύστημα που έχω για τον εξής λόγο.

Για να συζητήσουμε όλοι αυτοί που θα παραβρεθούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει ένα σύνολο της τάξεως των 2000 Ευρώ (κάτι δε νομίζω ότι θα υπάρχει για ακρόαση σε κάποιον επίσημο αντιπρόσωπο), ποιοι είναι οι περιορισμοί του για ένα σαλόνι 20-25 τετραγωνικών και τι παραπάνω μπορούν να μας δώσουν ακριβότερα συστήματα σε αυτούς τους χώρους.

Θα παρακαλούσα μόνο λίγη βοήθεια, αν φυσικά αποφασιστεί να είναι αυτό το ένα από τα τρία συστήματα, με μερικές καλές ηχογραφήσεις έτσι ώστε να ακούσουμε κάτι το οποίο θα μπορεί να το συγκρίνει κάποιος με αυτά που θα έχουν οι επαγγελματίες εκθέτες και επίσης αν υπάρχει δυνατότητα, να στήσω το σύστημα την Παρασκευή το βράδυ ή το Σάββατο το βράδυ γιατί μου είναι σχεδόν αδύνατο να απουσιάσω από την δουλιά μου την Παρασκευή. Τη μεταφορά και την εγκατάσταση θα την κάνω μόνος μου.

Αν μας δώσουν και μια "μικρή" αίθουσα από τις 3-4 που έχουν αν θυμάμαι καλά, για να είμαστε κοντά στο μέγεθος ενός κοινού σαλονιού, θα είναι το τέλειο κατά την γνώμη μου.

Το σύνολο αποτελείτε από:
1. Ηχεία Focal Chorus 816v (δαπέδου, για χώρους έως 30 τ.μ.)
2. Ενισχυτής Yamaha RX-797 (2x100W)
3. CD player Marantz CD5001 (παίζει μόνο CD μουσικής)
4. Καλώδια ηχείων Cardas αν δεν κάνω λάθος είναι το Crosslink (της τάξεως των 20-25 Ευρώ/μέτρο)
5. Interconnect OEHLBACH (της τάξεως των 20-25 Ευρώ/μέτρο)
6. Πολύμπριζο Crystal Audio με ενσωματωμένο φίλτρο για το ρεύμα
7. Equalizer JVC, 7 περιοχών

Αν ψηφιστεί το συγκεκριμένο σύστημα, σαν equalizer θα έχω το Behringer FBQ1502 Ultragraph Pro (15 περιοχών) για να φτιάξουμε τις συχνότητες με τον χώρο, εκτός αν δεν το βρω στην αγορά που το βλέπω δύσκολο (το κόστος του είναι λιγότερο από 100 Ευρώ).

Last edited:
Nα δούμε και αυτή τη ενδιαφέρουσα διάλεξη.
Από το Avmentor
Τα KnowHow Sessions επιστρέφουν! Η διοργανώτρια εταιρεία του High End Audio Video Show 2008 σε συνεργασία με το avmentor.gr και τον Δημήτρη Σταματάκο οργανώνουν μια διάλεξη με θέμα την ακουστική των μικρών χώρων η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 09/11/2008 στην αίθουσα ASIA FRESH του ξενοδοχείου Athens Imperial από τις 14:00 μέχρι τις 16:00.
Ανάμεσα στα θέματα που θα καλυφθούν είναι: Βασικά χαρακτηριστικά ακουστικής (Αντήχηση, RT60, Ηχοαπορρόφηση), Κυματική προσέγγιση και Στάσιμα Κύματα, Προδιαγραφές και Κριτήρια Καταλληλότητας χώρων, Γεωμετρική προσέγγιση, Αντήχηση και Ηχητικά Πεδία, Τοποθέτηση ηχείων στον χώρο, Παθητικός έλεγχος της ακουστικής (Απορρόφηση, Διάχυση), Ενεργός έλεγχος της ακουστικής (Ισοστάθμιση, Ψηφιακή ισοστάθμιση, Αντιστάθμιση χαμηλών).

θα ήταν ποιο ενδιαφέρον να γίνεται δεκτή η προσφορά ενός μόνο μηχανήματος ανά μέλος και το setup να είναι συλλογικό.
Ετσι οι ιδιοκτήτες θα έβλεπαν πως παίζουν τα μηχανήματα τους σε σχέση με άλλα που δεν έχουν στη κατοχή τους.
Από την άλλη πρέπει να το δούμε και από τη πλευρά του επισκέπτη της έκθεσης.
Για να μην είναι ένα βαρετό παρεΐστικο δωμάτιο πρέπει να έχει αξιόλογο ήχο για τα δεδομένα του πολύ μικρού χώρου και μηχανήματα που δεν θα δεί σε άλλο δωμάτιο της έκθεσης.
Πέρυσι το project μας ήταν "ήχος από παλιά μηχανήματα".
Φέτος προτείνω 'diy audio & HD audio"
Δηλαδή προβολή αξιόλογων ιδιοκατασκευών των μελών μας με πηγή από studio master εγγραφές.
Ετσι οι επισκέπτες θα μπορούν να ακούσουν τον ήχο που μπορεί να βγάλει το μεράκι και τα χέρια ερασιτεχνών αλλά και την ανάλυση που θα προσφέρει ο ήχος στο μέλλον.

θα ήταν ποιο ενδιαφέρον να γίνεται δεκτή η προσφορά ενός μόνο μηχανήματος ανά μέλος και το setup να είναι συλλογικό.
Ετσι οι ιδιοκτήτες θα έβλεπαν πως παίζουν τα μηχανήματα τους σε σχέση με άλλα που δεν έχουν στη κατοχή τους.
Από την άλλη πρέπει να το δούμε και από τη πλευρά του επισκέπτη της έκθεσης.
Για να μην είναι ένα βαρετό παρεΐστικο δωμάτιο πρέπει να έχει αξιόλογο ήχο για τα δεδομένα του πολύ μικρού χώρου και μηχανήματα που δεν θα δεί σε άλλο δωμάτιο της έκθεσης.
Πέρυσι το project μας ήταν "ήχος από παλιά μηχανήματα".
Φέτος προτείνω 'diy audio & HD audio"
Δηλαδή προβολή αξιόλογων ιδιοκατασκευών των μελών μας με πηγή από studio master εγγραφές.
Ετσι οι επισκέπτες θα μπορούν να ακούσουν τον ήχο που μπορεί να βγάλει το μεράκι και τα χέρια ερασιτεχνών αλλά και την ανάλυση που θα προσφέρει ο ήχος στο μέλλον.

Αυτό που λες το σκέφτηκα κι εγώ και το έχω γράψει κι όλας, αλλά σε δεύτερη σκέψη, υπάρχει η πιθανότητα διαφορετικά κομμάτια να μην τεριάζουν μεταξύ τους και τελικά το αποτέλεσμα να μην βγει όπως το σκεφτόμαστε.

Για το DIY που ανέφερες, πιστεύω ότι δεν έχει και τόσο ενδιαφέρον από εκθετικής πλευράς για τον κόσμο που θα έρθει, γιατί ελάχιστοι είναι αυτοί που φτιάχνουν μόνοι τους σε σχέση με το σύνολο που αγοράζουν και ίσως αυτό καταλήξει παρεΐστηκο στο τέλος και για λίγους μόνο που φτιάχνουν που θα μιλάνε μεταξύ τους για πικνωτές και αντιστάσεις που το μεγαλύτερο μέρος του πληθησμού, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτά.

Είμαι της γνώμης, ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθησμού που ασχολείτε με το "άλθημα" διαθέτει ένα ποσό της τάξεως των 1000-5000 Ευρώ για να αγοράσει κάτι έτοιμο. Κατά την γνώμη μου λοιπόν, καλύτερα είναι να δείξουμε κάτι, που θα αναφέρεται σε αυτούς τους ανθρώπους και που πιστεύω ότι δεν θα το έχει κανένας επαγγελματίας εκθέτης. Όλοι θα κατεβάσουν πάλι τα σουπερ ντούπερ συστήματα των 30.000 Ευρώ για να προσελκήσουν κόσμο στα μαγαζιά τους.

Δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε ένα δωμάτειο μόνοι μας. Έχουν μόνο 3-4 "μικρές" αίθουσες αν θυμάμαι καλά και αρκετές που είναι μεγαλύτερες. Και επιδή δε νομίζω ότι θα πάρει κάθε εκθέτης μια αίθουσα για τον εαυτό του, γιατί αμφιβάλω ότι φτάνουν για όλους, το ποιό πιθανό είναι να μας βάλουν σε μια μεγάλη αίθουσα, μαζί με άλλους εκθέτες, όπως θα είναι και οι περισσότεροι άλλωστε.

Καλό μεσημέρι

Last edited:
Status
Not open for further replies.