Αναλογικοί φακοί σε ακάθρεπτα σώματα, Αξεσουάρ, Legacy Reviews

Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

δοκιμασε να τραβας σε λιγο πιο κλειστα διαφραγματα αν σου λειπει το sharpness.
τι δεν σου αρεσει στο φακο ακριβως?

κυριως το sharpness ( θα δοκιμαςω Αυτό που πρότεινες ,βέβαια αν και λίγο που κοίταξα τις περισσότερες τις εχω τραβηγμένες σε f.16-22) αλλά και το bokeh . Καλά για χαμηλού φωτισμού λήψεις δεν το συζητώ. Χάλια. Γενικά θέλω να κάνω όπως είπα ενα upgrade του φακού. Απ'οτι κατάλαβα δεν υπάρχει αυτό που θέλω; Τα τόσο καλά σχολια που διαβάζω για τον 18-105 δεν ισχύουν δηλαδή παιδιά;

κυριως το sharpness ( θα δοκιμαςω Αυτό που πρότεινες ,βέβαια αν και λίγο που κοίταξα τις περισσότερες τις εχω τραβηγμένες σε f.16-22) αλλά και το bokeh . Καλά για χαμηλού φωτισμού λήψεις δεν το συζητώ. Χάλια. Γενικά θέλω να κάνω όπως είπα ενα upgrade του φακού. Απ'οτι κατάλαβα δεν υπάρχει αυτό που θέλω; Τα τόσο καλά σχολια που διαβάζω για τον 18-105 δεν ισχύουν δηλαδή παιδιά;
.
Με f16-22 ειναι λογικο να φαινονται χαλια! θα παιζεις με f5.6-8 κ κυριως απο 20-35mm. Για bokeh υπαρχουν οι primes... Ο 18-105 ειναι πολυ καλος all around αλλα δεν ειναι top. Αναλογα τις αναγκες του καθενος...

σε τι μηκη τραβας συνηθως ? και τι τραβας ? πορτραιτα , landscapes , street ?

με 859 τιμη skroutz για τον 16-70
παιρνεις και τον 50αρη και τον 35αρη και τον 55-210 (συνολο και οι 3 , 950)
και κρατας τον 16-50 για το wide (αυτον μετα μπορεις να δεις τον 10-18 ή τον samyang 12)

και τα 540 του 18-105 δεν ειναι λιγα

διαβαζω οτι η samyang ετοιμαζει manual 35αρη f1.2

σε τι μηκη τραβας συνηθως ? και τι τραβας ? πορτραιτα , landscapes , street ?

με 859 τιμη skroutz για τον 16-70
παιρνεις και τον 50αρη και τον 35αρη και τον 55-210 (συνολο και οι 3 , 950)
και κρατας τον 16-50 για το wide (αυτον μετα μπορεις να δεις τον 10-18 ή τον samyang 12)

και τα 540 του 18-105 δεν ειναι λιγα

διαβαζω οτι η samyang ετοιμαζει manual 35αρη f1.2

Λοιπόν μετά απο ενα πέρασμα των φωτογραφιών μου κατάλαβα ότι τελικά πιο πολυ μου λείπει ένας wide angle φακός. Συνήθως τραβάω landscapes και πορτραίτα . Οπότε θα ήθελα να ρωτήσω μεταξύ των δυο που μου πρότεινες moDis αλλά και του 16mm με τον converter VCL ποιον να πάρω; Ο 10-18 είναι τσιμπημένος απ'οτι είδα αλλά το θέμα είναι αν αξίζει όσον αφορά στο sharpness μεταξύ των 3;

και εγώ στο ίδιο δίλημμα με σένα είμαι για να καλύψω το εκεί κενό ,

για μένα τείνω προς τον samyang

sony , 10 έως 18 , af , oss , f4 , αλλά 700+

samyang , 12 , manual , f2 , και 350

υπάρχει ο 16αρης που λες αλλά και ο 20αρης αλλά δεν έχω ψάξει για αυτούς

θέλεις το af και το OSS ?

επίσης δοκίμασε τις συμβουλές του teobot και πιστεύω θα δεις διαφορά

Ο 16αρης ειναι ο χειροτερος φακος του συστηματος. Ο 20αρης ειναι καλος κ κομπακτ, ο sigma 19αρης ειναι πιο μεγαλος σε ογκο αλλα εχει καλυτερα ακρα σε σχεση με τον sony

Το af δε μ ενοχλεί να μην το εχω αλλά το oss θα το ήθελα να πω την αλήθεια. Βέβαια η διαφορά τιμής είναι μεγάλη. Βρήκα τον 10-18 μεταχειρισμένο στα 500. Τι λέτε; Αξίζει ή να πάω κ γω για samyang?

Να κάνω μια ακόμη ερώτηση μιας και πήρα φορα , για λήψεις ηλιοβασιλέματος ο 35mm 1.8 είναι καλός; Αν οχι κάτι άλλο να μου προτείνετε;

Να κάνω μια ακόμη ερώτηση μιας και πήρα φορα , για λήψεις ηλιοβασιλέματος ο 35mm 1.8 είναι καλός; Αν οχι κάτι άλλο να μου προτείνετε;

Ποια θεωρεις καλη ληψη ηλιοβασιλεματος;;; :chinscratch:

Για crop υπήρχε ήδη ο 21 f1.4 τον οποίο κ σκεφτόμουν για αγορά 😆

Απάντηση: Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

New kid in town και η Samyang έχει βαλθεί να καλύψει όλα τα εστιακά μήκη και για όλα τα συστήματα
http://www.mirrorlessrumors.com/samyang-announces-new-full-frame-20mm-f1-8-lens-mounts/

Υπαρχουν μερικά συστήματα που είναι υπερπλήρη σε αυτες τις εστιακές και με πολυ μικρότερους φακούς (m43), εκει δεν βλεπω τον λόγο να βγαζει χειροκινητο 20mm/1.8 , ούτε τον επερχόμενο 14mm/4...

Re: Απάντηση: Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Υπαρχουν μερικά συστήματα που είναι υπερπλήρη σε αυτες τις εστιακές και με πολυ μικρότερους φακούς (m43), εκει δεν βλεπω τον λόγο να βγαζει χειροκινητο 20mm/1.8 , ούτε τον επερχόμενο 14mm/4...

Ο 20αρης ειναι fullframe. Το αν αξιζει θα φανει απο την σχεση τιμης αποδοσης κ στο αν δινει εναλλακτικη απο το να πληρωνεις χιλιαρικα

Ο 20αρης ειναι fullframe

Γι αυτό και ζυγίζει μισό τόνο. Αντίθετα ο πρόσφατος 21/1.4 είναι πουπουλένιος (275-290gr) :a0210:

Γι αυτό και ζυγίζει μισό τόνο. Αντίθετα ο πρόσφατος 21/1.4 είναι πουπουλένιος (275-290gr) :a0210:

χαχα true!