Αναλυτική παρουσίαση Samsung Galaxy S!

Εδώ και μια εβδομάδα περίπου κατεβαίνει μέσω Kies η αναβάθμιση σε 2.2 για όλα τα Galaxy ανεξαρτήτως προμηθευτή. Πήρα το ρίσκο και την έκανα πριν φύγω για ταξίδι. Γενικά πολύ βελτιωμένη ταχύτητα, κάποιες νέες δυνατότητες, αλλά και κολλήματα κυρίως με Dolfin browser και κάποιες άλλες εφαρμογές...

Απάντηση: Re: Αναλυτική παρουσίαση Samsung Galaxy S!

Καλησπέρα σε όλους. Από χθες είμαι και εγώ κάτοχος του Galaxy και όπως ήταν αναμενόμενο για κάθε ένα πράγμα που καταλαβαίνω 10 απορίες μου δημιουργούνται.
Οι βασικές μου απορίες συνοψίζονται στα εξής: (να με συγχωρέσετε αν κάτι από αυτά που θα ρωτήσω έχει ήδη απαντηθεί…)

1. Αργεί πολύ να ανοίξει, πάνω από λεπτό νομίζω, είναι φυσιολογικό;
Παίζει μήπως ρόλο ότι η sim που έχω είναι δεκαετίας +; (Από το 2000
έχω να αλλάξω πάροχο και νούμερο)
2. Επειδή με ενδιαφέρει πολύ η χρήση του ως GPS , αν δεν το κάνω root (ας μην αρχίσω τις απορίες και για αυτό το ζήτημα…. ) πως μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο navigation πρόγραμμα;
3. Αν το κάνω root ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχω κυρίως όσον αφορά το θέμα GPS; (θα έχω τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω κάποιο ‛’δωρεάν’’ ; )
4. Αν το κάνω root πέρα από ότι θα μπορέσω πχ να διαγράψω όποιο πρόγραμμα θέλω με ποιον τρόπο θα μπορέσω να αγοράσω κάτι από το market;
5. Πως μπορώ να ορίσω άλλους ήχους για τις κλήσεις, τα μηνύματα το ξυπνητήρι……

Να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις σας!
1) Ναι όντως θέλει "ώρα"...

δεν νομίζω να έχει σχέση η sim που είναι παλιά, αλλα καλά θα ήταν να την αλλάξεις γενικά, όχι ότι παίζει ρόλο στο χρόνο του ανοίγματος.

2-3)Εγώ στην Γαλλία χρησιμοποιώ για GPS το Maps (google) και το Μappy και τα 2 εξαιρετικά, αλάνθαστα ΚΑΙ δωρεάν από το Market.

Προσοχή όμως μιλάω για χρήση στην Γαλλία δεν ξέρω κατά πόσο "παίζουν" καλά στην Ελλάδα θέμα ενημερώσεων κτλ κτλ...

Root για πιο λόγο θα κανεις??

Root κάνουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις (και όχι ανώδυνα) υπάρχει κίνδυνος να χάσεις αρχεία τηλεφωνα τα πάντα...

πρέπει να κάνεις πρώτα save κτλ δεν σε "κόβω" και πολύ προχωρημένο άστο για αργότερα...:jester:

Κατεβάζεις ΟΠΟΙΑ εφαρμογή θες, ΟΛΑ πάνε μόνα τους, αν κάτι θέλει "χειροκίνητα" να ενεργοποίησης κτλ στο ζητάει, σε πάει μόνο του...

δεν χρειάζεσαι να κανεις root σε σχεδόν καμια εφαρμογή και σίγουρα όχι σε εφαρμογή GPS

4)Δεν σε καταλαβαίνω τι θες να πεις...

5)Ψάξε λίγο ντε...

Αναβάθμιση Galaxy S σε 2.2Froyo ΕΔΩ

Εγώ δεν το έκανα ακόμα δεν βρήκα χρόνο αλλα μου είπαν ότι έγινε με επιτυχία από αυτό το Tuto!

Θα επιστρέψω ΟΤΑΝ θα το αναβαθμίσω με εντυπώσεις! :fahne90:
P.S.
Ευχαριστούμε Φιλε μου cacau ήσουν εξυπηρετικότατος:ADFAD2:

καλησπερα.Οσοι ειχατε τη 2.1 και πηγατε σε 2.2 χασατε τπτ?
Πχ επαφες δε με πειραζει λογω google αλλα εφαρμογες?

Re: Απάντηση: Re: Αναλυτική παρουσίαση Samsung Galaxy S!

1) Ναι όντως θέλει "ώρα"...

δεν νομίζω να έχει σχέση η sim που είναι παλιά, αλλα καλά θα ήταν να την αλλάξεις γενικά, όχι ότι παίζει ρόλο στο χρόνο του ανοίγματος.

2-3)Εγώ στην Γαλλία χρησιμοποιώ για GPS το Maps (google) και το Μappy και τα 2 εξαιρετικά, αλάνθαστα ΚΑΙ δωρεάν από το Market.

Προσοχή όμως μιλάω για χρήση στην Γαλλία δεν ξέρω κατά πόσο "παίζουν" καλά στην Ελλάδα θέμα ενημερώσεων κτλ κτλ...

Root για πιο λόγο θα κανεις??

Root κάνουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις (και όχι ανώδυνα) υπάρχει κίνδυνος να χάσεις αρχεία τηλεφωνα τα πάντα...

πρέπει να κάνεις πρώτα save κτλ δεν σε "κόβω" και πολύ προχωρημένο άστο για αργότερα...:jester:

Κατεβάζεις ΟΠΟΙΑ εφαρμογή θες, ΟΛΑ πάνε μόνα τους, αν κάτι θέλει "χειροκίνητα" να ενεργοποίησης κτλ στο ζητάει, σε πάει μόνο του...

δεν χρειάζεσαι να κανεις root σε σχεδόν καμια εφαρμογή και σίγουρα όχι σε εφαρμογή GPS

4)Δεν σε καταλαβαίνω τι θες να πεις...

5)Ψάξε λίγο ντε...

Για την απορία νο1 μετά από 4-5 φορές που ανοιγόκλεισε έστρωσε...
Για την απορία νο4 εννοω ότι ,όπως και στο αιφονι ,δεν μπορώ πχ να κάνω uninstall κάποια εφαρμογή που έχει από τη ''μάνα'' του. Με root θα μπορούσα να σβήσω ότι θέλω;

Όσο για όλα τα υπόλοιπα αφου ελιωσα εδω και 2 μέρες στο net οι γνώσεις μου βελτιώθηκαν θεαματικά νομίζω. (Αυτη τη στιγμή είμαι σε φάση δοκιμής τριών διαφορετικών προγραμμάτων πλοήγησης.... :2thumb22sup: )

Re: Απάντηση: Re: Αναλυτική παρουσίαση Samsung Galaxy S!

Νικο για να δουλευει ομως, πρεπει να εισαι συνεχεια συνδεδεμενος με Internet,ετσι δεν ειναι????
Και νομιζω οτι δεν εχει φωνητικη καθοδηγηση....κανω λαθος???

Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο.
Αν απενεργοποιήσω το τηλέφωνο ,παρατήρησα ότι όταν το ανοίγω ξανά κάποια από τα εικονίδια που έχω βάλει ''shortcut'' στις οθόνες εξαφανίζονται!!
Το έχει παρατηρήσει κανείς αυτό το φαινόμενο;;

Μιχάλη μου, ΝΑΙ είναι χωρίς φωνητική καθοδήγηση όπως τα κατεβάζεις, με την πρώτη φορά που τα χρησιμοποιείς,σου προτείνουν οι ίδιες οι εφαρμογές να κατεβάσεις την επιπλέον εφαρμογή φωνητικής καθοδήγησης δωρεάν πάντα από το market, και οι 2 εφαρμογές!

ΝΑΙ πρέπει να είσαι on line στο net για να λειτουργήσουν, δεν το θεώρησα πρόβλημα έχω απεριόριστο. Αλλά για όσους θέλουν αλλιώς γίνετε, είχα πέσει στο πρόσφατο παρελθόν σε 2-3 Tutos που εξηγούσαν πως να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές GPS ΧΩΡΙΣ net, βεβαια πρέπει να έχει το τσιπάκι GPS το κινητό, το Galaxy S το ΕΧΕΙ..!

Φίλε μου akisnm156 ΟΧΙ τέτοιο φαινόμενο δεν μου έχει τύχη ούτε έχω ακούσει κάτι παρόμοιο...

Re: Απάντηση: Αναλυτική παρουσίαση Samsung Galaxy S!

Μιχάλη μου, ΝΑΙ είναι χωρίς φωνητική καθοδήγηση όπως τα κατεβάζεις, με την πρώτη φορά που τα χρησιμοποιείς,σου προτείνουν οι ίδιες οι εφαρμογές να κατεβάσεις την επιπλέον εφαρμογή φωνητικής καθοδήγησης δωρεάν πάντα από το market, και οι 2 εφαρμογές!

ΝΑΙ πρέπει να είσαι on line στο net για να λειτουργήσουν, δεν το θεώρησα πρόβλημα έχω απεριόριστο. Αλλά για όσους θέλουν αλλιώς γίνετε, είχα πέσει στο πρόσφατο παρελθόν σε 2-3 Tutos που εξηγούσαν πως να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές GPS ΧΩΡΙΣ net, βεβαια πρέπει να έχει το τσιπάκι GPS το κινητό, το Galaxy S το ΕΧΕΙ..!

Φίλε μου akisnm156 ΟΧΙ τέτοιο φαινόμενο δεν μου έχει τύχη ούτε έχω ακούσει κάτι παρόμοιο...

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, έχω την εντύπωση ότι το κάνει μόνο σε εφαρμογές που έχω κατεβάσει από το market και τις έχω περάσει μέσω του ApptoSD στην sd....

Πάντως επειδή και εγώ εντός της εβδομάδας περνάω σε Android η πλοήγηση είναι από τα ελάχιστα πράγματα που ακόμη χωλαίνει. Είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας στην πλατφόρμα όπου όλοι θέλουν να φτιάξουν κάτι που όλοι θα πούνε OYYAAAOOOYYYY...
Αυτό δεν είναι κακό, κακό είναι να φτιάχνεις κάτι οπτικά τρομερό, αλλά να μην καλύπτει την ανάγκη που υπάρχει. Έτσι πχ έχεις το Sygic που όλοι το εκθειάζουν, και δικαίως για τα γραφικά του, όμως η δρομολόγηση είναι για τα πανηγύρια. Το Destinator 7 που ακόμη χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες των Win Mo είναι τελείως μέτριο σε γραφικά κλπ, όμως θα σε πάει εκεί που πρέπει από τον πιο σωστό δρόμο και δεν θα σε αφήσει στο απέναντι ρεύμα με νησίδα στη μέση.
Εγώ τουλάχιστον για αρχή θα δοκιμάσω το iGO με skin για τη μεγαλύτερη ανάλυση και βλέποντας.
Επίσης χαρακτηριστικό αυτής της νοοτροπίας στην πλατφόρμα είναι τα προγράμματα καιρού. Το πιο τρομερό αισθητικά (Weather Animation) θα σε αφήσει με το στόμα ανοικτό για την παρουσίαση του καιρού, αλλά ο καιρός που λέει...πολλές φορές δεν έχει σχέση με τον πραγματικό καιρό.
Σίγουρα όλα αυτά είναι παιδικές ασθένειες που ήδη ξεπερνιούνται και λογικά σε κανένα 6μηνο ότι γινόταν απλά και σωστά στα win mo 6.5.χ θα γίνονται όλα τεχνοκρατικά το ίδιο σωστά, αλλά και με καλύτερο interface στο android.
Για να μπω και τελείως ontopic να πω ότι το συγκεκριμένο κινητό (Samsung Galaxy S) θα προσφέρει σύντομα και HDMI out. Το tvout που είχα στο προηγούμενο κινητό (HTC Touch Pro) ήταν ότι έπρεπε για να μην κουβαλάς λαπτοπ για παρουσίαση στο powerpoint. Ειδικά δε με το HDMI out θα μπορείς και τα βίντεο των διακοπών να δεις στην τηλεόραση των φίλων σου χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς dvd κλπ.

Αντε Γιωργη κανε τα μαγικα σου ,να σε παρω τηλεφωνο να μου πεις και μενα πως δουλευει το μηχανημα του Σατανα ,γιατι εγω τα εχω κανει μανταρα!!!!!:flipout:

Να ρωτήσω και κάτι άλλο.
Όταν έχω συνδεδεμένο το τηλέφωνο με το pc και πατήσω το μεσαίο κουμπί κάνω disconect.
Αν θέλω να ξανασυνδεθώ με το pc πρέπει να βγάλω το usb καλώδιο και να το ξαναβάλω;
Με αυτόν τον τρόπο διακόπτω τη φόρτιση και δεν νομίζω ότι είναι και ότι καλύτερο.

Υπάρχει άλλος τρόπος;
Αν όχι υπάρχει κάποια επιλογή (Όπως είχε το htc που είχα πριν ,να φορτίζει ή να μην φορτίζει κατ επιλογή; )

Με αυτόν τον τρόπο διακόπτω τη φόρτιση και δεν νομίζω ότι είναι και ότι καλύτερο.

Μπα...δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.
Η μπαταριες λιθιου αυτο το πλεονεκτημα εχουν....τις φορτιζεις οποτε γουσταρεις.
Μαλιστα μου εχουν πει οτι καλυτερα ειναι να την εχεις συνεχεια φορτισμενη και να μην την αφηνεις να ξεφορτιζει τελειως οπως καναμε παλια με τις νικελιου,που επρεπε πρωτα να ξεφορτισουν και μετα να τις φορτιζουμε.

Με το Froyo δεν λυθηκε και το προβλημα των Ελληνικών? Στο HTC μου η γλωσσα αλλαζει με κουμπι στο πληκτρολογιο, αλλα δε φανταζομαι να ειναι κολπο της HTC... (απαντηστε μηπως το αγορασει και ο Τασος!):aktion033:

Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης κάτι για το θέμα των wallpapers.
Αν θέλω η κάθε ''οθόνη'' να έχει την ίδια εικόνα και ΟΧΙ να είναι το wallpaper scrolable ,γίνεται;;;;

Απάντηση: Re: Αναλυτική παρουσίαση Samsung Galaxy S!

Μπα...δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.
Η μπαταριες λιθιου αυτο το πλεονεκτημα εχουν....τις φορτιζεις οποτε γουσταρεις.
Μαλιστα μου εχουν πει οτι καλυτερα ειναι να την εχεις συνεχεια φορτισμενη και να μην την αφηνεις να ξεφορτιζει τελειως οπως καναμε παλια με τις νικελιου,που επρεπε πρωτα να ξεφορτισουν και μετα να τις φορτιζουμε.

Δυστυχώς οι σημερινές συσκευές με την κατανάλωση ενέργειας που έχουν αν τις χρησιμοποιούμε είναι αυτές που τελικά ορίζουν την ζωή της μπαταρίας. Οι λιθίου λογικά αντέχουν περισσότερο αν είναι μεταξύ 30-80% φορτισμένες τον περισσότερο χρόνο. Όμως όταν το τηλέφωνο πολλές φορές δεν αντέχει ή αντέχει οριακά τη χρήση από το πρωί που ξυπνάμε μέχρι λίγο πριν κοιμηθούμε είμαστε υποχρεωμένοι να το φορτίζουμε πλήρως και τελικά να ξεφορτίζει επίσης σχεδόν πλήρως. Ακόμη και έτσι όμως τα 2-2.5 χρόνια τα αντέχει μια μπαταρία σήμερα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Αν είναι να κρατηθεί το κινητό παραπάνω με 30 ευρώ αγοράζεις μια αυθεντική καινούργια και το ξεχνάς.
Επίσης είναι καλύτερο να φορτίζεται μια μπαταρία με λιγότερα ένταση ρεύματος από ότι να φορτίζεται γρήγορα με πολλά Α. Έτσι αν μπορούμε είναι καλό να φορτίζουμε από usb του υπολογιστή αντί για μερικούς φορτιστές. Συνήθως ο υπολογιστής δίνει 0.5Α και αρκετοί φορτιστές τοίχου 1 Α.
Το επόμενο τεχνικό άρθρο εξηγεί αρκετά κατανοητά κάποια πράγματα για τη φόρτιση των μπαταριών λιθίου χωρίς να γίνεται επιστημονικό και δυσνόητο.

http://batteryuniversity.com/learn/article/charging_lithium_ion_batteries

Ενδιαφέρομαι για μια βάση αυτοκινήτου.
Βρήκα εδώ http://www.netimes.com/shop/ πολλές και ενδιαφέρουσες.
Έχει αγοράσει κανείς από εκεί; Έχει διάφορες : http://www.netimes.com/shop/enhance...msung-i9000-galaxy-s-p-2856.html?cPath=87_773

http://www.netimes.com/shop/flexibl...msung-i9000-galaxy-s-p-2857.html?cPath=87_773

και αυτήν εδώ!!
http://www.netimes.com/shop/car-mou...msung-i9000-galaxy-s-p-2878.html?cPath=87_773

Προτάσεις;