Aνανεωση δικαναλου ηχου!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aνανεωση δικαναλου ηχου!

χμ.... εσυ εισαι στο "(οχι μονο)"
ο ".........", ειναι αλλος. αλλά σφυριζει αδιαφορα... :laugh::laugh::laugh:

Ουφ !!!! :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Aνανεωση δικαναλου ηχου!

μεχρι τοτε "ριχνε" στην κεφαλη σου το λιγοτερο δυνατο βαρος αναγνωσης και προσεχε την καθαριοτητα των δισκων με τον τροπο που θεωρεις οτι δεν κανει κακο.

Κυριως τωρα που ειναι καλοκαιρι/ζεστες

Από το χώρο μου πέρασαν ηχεία, λαμπάτοι, phono, πικάπ και πολλά άλλα.

Εάν ξεκινούσα τώρα το άθλημα και ειδικά για το χώρο σου θα έπαιρνα ένα ζευγάρι jbl, κανένα nad παλιά κοπής 3020 ή 3130 ως προ αξιοποιώντας και το phono του και θα κοιτούσα εάν ήθελα πικάπ κάτι σε dual.

Το εγχείρημα το είχα υλοποιήσει με έναν 3130, ένα ζευγάρι tannoy reveal το πενταρι, ένα απλό πικάπ της jvc και μια ortophon om10 και ως dac την εξαιρετική focusrite το αποτέλεσμα ήταν υπεράνω κάθε προσδοκίας.

Βέβαια αντίστοιχα καλά αποτελέσματα έχω πλέον με εναν marantz pm 80 mk2 συνδυασμένος με ένα ζευγάρι της castle τα severn 2.

Επομένως αυτό που προτείνω είναι σκέψου τι είναι αυτό που σε πειράζει στο άκουσμα του τωρινού σου συστήματος, άκου όσα περισσότερα άλλα συστήματα μπορείς για να αποκτήσεις εμπειρίες και ακούσματα, πάρε το χρόνο σου και πράξε αναλόγως.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aνανεωση δικαναλου ηχου!

Ουφ !!!! :flipout:
με γειες τον νεο βραχιονα!!!!
τετοια αβαταρ βαζεις και κοβεις τα ποδια απο τα γονατα στα παιδια που θα'θελαν να ξεκινησουν βινυλιακο ταξιδι... :laugh::laugh::laugh:

Από το χώρο μου πέρασαν ηχεία, λαμπάτοι, phono, πικάπ και πολλά άλλα.

Εάν ξεκινούσα τώρα το άθλημα και ειδικά για το χώρο σου θα έπαιρνα ένα ζευγάρι jbl, κανένα nad παλιά κοπής 3020 ή 3130 ως προ αξιοποιώντας και το phono του και θα κοιτούσα εάν ήθελα πικάπ κάτι σε dual.

Το εγχείρημα το είχα υλοποιήσει με έναν 3130, ένα ζευγάρι tannoy reveal το πενταρι, ένα απλό πικάπ της jvc και μια ortophon om10 και ως dac την εξαιρετική focusrite το αποτέλεσμα ήταν υπεράνω κάθε προσδοκίας.

Βέβαια αντίστοιχα καλά αποτελέσματα έχω πλέον με εναν marantz pm 80 mk2 συνδυασμένος με ένα ζευγάρι της castle τα severn 2.

Επομένως αυτό που προτείνω είναι σκέψου τι είναι αυτό που σε πειράζει στο άκουσμα του τωρινού σου συστήματος, άκου όσα περισσότερα άλλα συστήματα μπορείς για να αποκτήσεις εμπειρίες και ακούσματα, πάρε το χρόνο σου και πράξε αναλόγως.

marantz PM80 διαβασα;;
πολλα :worshippy: και :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
https://www.google.com/search?q=mar...FwQ9QEwAHoECAgQBg#imgrc=rgfLmp6SwKQ6qM:&vet=1
ονειρο ενισχυτης.. που λεφτα τοτε.....:bigcry:

Ο marantz ήταν η συμβουλή ενός γνωστού, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την ανάγκη μου για ένα σύστημα χωρίς πολλά πολλά, με σφιχτό budget αλλά έχοντας συνηθίσει σε εύηχα ακούσματα (πρώην κάτοχος ενός ιαπωνικού λαμπάτου τις triode) μου τον πρότεινε ανεπιφύλακτα.
Εδώ ένα μικρό δείγμα σε ένα σαλόνι περί τα 40 τ.μ.

https://m.youtube.com/watch?v=mzdNsDAmmsc

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aνανεωση δικαναλου ηχου!

με γειες τον νεο βραχιονα!!!!
τετοια αβαταρ βαζεις και κοβεις τα ποδια απο τα γονατα στα παιδια που θα'θελαν να ξεκινησουν βινυλιακο ταξιδι... :laugh::laugh::laugh:
Ευχαριστω.Εσυ ξερεις οτι ειναι οι αγαπημενοι μου βραχιονες απο τοτε που ημουνα εγω μικρος.Διαχρονικοι και παντα επικαιροι.
Να ξεκινησουν τα παιδια διοτι οπως λες το ταξιδι ειναι που αξιζει.Προορισμος δεν υπαρχει.Ας μην ειναι η μονη πηγη,αλλα να ξεκινησουν διοτι ολα εχουν την χαρη τους.Και που ξερουν................μπορει να εκπλαγουν κιολας μερικοι.

Απάντηση: Re: Aνανεωση δικαναλου ηχου!

Το νοημα του χομπυ,σαν μερος της ζωης μας,μεσα σε ......... 40τ.μ :SFGSFGSF:

Σε ευχαριστώ Πανίκο...η αλήθεια είναι ότι το χόμπι είναι εξαίρετο, αρκεί να μην διακατέχεται κάποιος από εμμονές και κολλήματα.
Το μεγαλύτερο κέρδος για εμένα είναι ότι αποτέλεσε αφορμή για να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους και να διευρύνω τα ακούσματα μου

Ο marantz ήταν η συμβουλή ενός γνωστού, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την ανάγκη μου για ένα σύστημα χωρίς πολλά πολλά, με σφιχτό budget αλλά έχοντας συνηθίσει σε εύηχα ακούσματα (πρώην κάτοχος ενός ιαπωνικού λαμπάτου τις triode) μου τον πρότεινε ανεπιφύλακτα.
Εδώ ένα μικρό δείγμα σε ένα σαλόνι περί τα 40 τ.μ.

https://m.youtube.com/watch?v=mzdNsDAmmsc

:SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Aνανεωση δικαναλου ηχου!

Σε ευχαριστώ Πανίκο...η αλήθεια είναι ότι το χόμπι είναι εξαίρετο, αρκεί να μην διακατέχεται κάποιος από εμμονές και κολλήματα.
Το μεγαλύτερο κέρδος για εμένα είναι ότι αποτέλεσε αφορμή για να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους και να διευρύνω τα ακούσματα μου

:a0210:

ναι σίγουρα μια λύση παλιάς κοπής στέκει, αλλά κι αυτή σημαίνει τα πετάμε όλα.
Και εγώ θα έλεγα έναν pioneer A400 και ένα ζευγαράκι harbeth ή spendor και ένα rega...
και τί μένει τότε?

Στην απόσταση που ακούει η λύση ενεργά φαντάζει ως η καλύτερη στα αυτιά μου.
Φυσικά ένα οποιοδήποτε ηχειάκι κάνει.
Τότε πρέπει να φύγει το παλιό technics.

Γενικά από τα κομμάτια που μείνανε, τα καλά δύσκολα δένουν, και τα αδύναμα δεν αξίζουν.

Εγώ θα κοίταζα αγορά μτχ. Υπάρχουν πολλές λύσεις.

το μικρο technics.. το ειπα ..ευγενικα.. πιο πανω.
και αυτη την κουβεντα εχω με τον Πανικο τουτη την ωρα.. ενα καλο και καλα στημενο πικαπ σε μεθαει.. ονειρο ειναι ο ηχος του!

Εγώ πρόσφατα ολοκλήρωσα το σύστημα στο χωριό..Όλα προϋπήρχαν βέβαια αλλά το εστησα από την αρχή..Ο ενισχυτής είναι ένας sony της δεκαετίας του '90 και το cd επίσης..Ένα εισαγωγικό της sony εκείνη την εποχή .Οι βάσεις χειροποίητες (δεν της έχω τελειώσει ακόμα-οποιον ακουω ότι θέλει να αγοράσει βάσεις ,με πιάνει κατι ) και τα ηχεία τα μάκρο του Μουλαματση..
Σε μικρά σύνολα και χαμηλές εντασεις (όχι και τόσο χαμηλές) παίζει καλύτερα από αυτό που έχω στην Αθήνα...Αφού σκέφτομαι να τα στείλω όλα εδώ πάνω,να πάρω έναν ολιγοβατο λαμπατο (η ολιγοβατο γενικότερα γιατί ο sony τα έχει φάει τα ψωμιά του) να το κοτσαρω στα μικρά και να μου μείνουν λεφτά στην τσέπη..
Το συστηματακι αυτό το έχω στο δωμάτιο..4 επί 4 η φάση..Αριστερά στην φώτο είναι το κρεββάτι. :)
Ούτε καλώδια ακριβά ούτε τίποτα..Συνδέσεις της πλάκας..Και πολλές φορές απορώ με την διαφάνεια και την ατακα που έχει.

P1030699_1.jpg