Αναπαραγωγή στα 24p

στις 200Μ κατεβαζει drivers υπαρχει συμβατοτητα σε ολες τις ποιο πισω καρτες.http://www.nvidia.com/object/notebook_winvista_win7_x64_195.62_whql.htmlτωρα με το reclock εξασφαλιζεις το τελειο αποτελεσμα στα 23,9.εμενα τουλαχιστο η δικη μου καρτα κατεβαινει στα 23ΗΖ στην τηλεοραση παντα μιλαμε, αλλα οι περιβοητες γραμμες δεν σταθεροποιουνται απο μονες τους παρα μονο με reclock

Το link ειναι windows7 64 bit, εγω εχω 32, παρολαυτα τωρα μολις μπορω να κατεβασω τον τελευταιο driver.
Θα τον εγκαταστησω και θα ενημερωσω.
Δω δε δω αλλαγη στις γραμμες μαλλον θα εγκαταστησω reclock + powerstrip μιας και πιστηκα για την χρησιμοτητα τους.
Θα ενημερωσω με το τελος τον διεργασιων.
Ευχαριστω για το ενδιαφερων και το χρονο που αφιερωσατε.

Σε έναν προβολέα ο οποίος είναι 720, έχει νόημα να του βάλω ανάλυση 720 στα 24p;
Αν ναι με ποιο πρόγραμμα θα μπορούσα να το κάνω αυτό γιατί η ΑΤΙ δεν δίνει τέτοια συχνότητα πεδίων.

Re: Απάντηση: Αναπαραγωγή στα 24p

Σε έναν προβολέα ο οποίος είναι 720, έχει νόημα να του βάλω ανάλυση 720 στα 24p;
Αν ναι με ποιο πρόγραμμα θα μπορούσα να το κάνω αυτό γιατί η ΑΤΙ δεν δίνει τέτοια συχνότητα πεδίων.

Powerstrip...

Re: Απάντηση: Αναπαραγωγή στα 24p

Το reclock τι δουλειά κάνει ακριβώς και το χρησιμοποιείται;

http://reclock.free.fr/
"The purpose of ReClock is to definitely get rid of jerky playback of AVI and MPEG material on a PC (or a HTPC driving a TV, a flat panel, or a video-projector). It's a DirectShow filter which is loaded in place of the default directsound audio renderer.
It provides a new reference clock that is locked to the video card hardware clock, in order to ensure that frames are played at the exact speed of what is expected by the video card vertical sync.
It also provides a frame rate adaptator for media files that do not match a multiple of the video card refresh rate (ex: playback of 23,976fps IVTC NTSC on a PAL TV).
The combination of the two will give you the true experience of smooth playback with your PC."

Άρα το χρησιμοποιείς παράλληλα με το powerstrip για πιο καλά αποτελέσματα;
Ή μπορείς να φτιάξεις και με αυτό την ανάλυση χωρίς την ανάγκη του powerstrip;

Το Powerstrip δεν έχει καμία σχέση με το Reclock. Άλλη δουλειά κάνει το ένα, άλλη το άλλο.

Επίσης, μιας και από χτες έχω ξανά home cinema (ολοκλήρωσα μετά από 23 ημέρες την μετακόμισή του..), επιβεβαίωσα και στο HTPC μου την επιλογή 23Hz του CCC. Όντως, κλείδωσε στα 23.976Hz, και μάλιστα μάλλον σε εμένα κάνει καλύτερη δουλειά από το Powerstrip (κλειδώνει πιο γρήγορα ο προβολέας μου).

Το Powerstrip δεν έχει καμία σχέση με το Reclock. Άλλη δουλειά κάνει το ένα, άλλη το άλλο.

Επίσης, μιας και από χτες έχω ξανά home cinema (ολοκλήρωσα μετά από 23 ημέρες την μετακόμισή του..), επιβεβαίωσα και στο HTPC μου την επιλογή 23Hz του CCC. Όντως, κλείδωσε στα 23.976Hz, και μάλιστα μάλλον σε εμένα κάνει καλύτερη δουλειά από το Powerstrip (κλειδώνει πιο γρήγορα ο προβολέας μου).

τι ειναι το ccc?:BDBDG54:

Παίδες με την αυτοματοποίηση της αλλαγής στα 23.976 ανάλογα με το είδος του video που παμε να αναπαράγουμε, υπάρχει καμμία πρόοδος?
Δοκίμασα τον οδηγό του site me reclock-powerstrip-VB script αλλά δεν τα κατάφερα.....

Κάτι προσπαθεί να κάνει και το MPC με το sync renderer άλλά το έχει πετύχει κανείς τελικά?

Καλά τελικά κάποιος θα μας πει αχόρταγους. Εδω λύθηκε ένα θέμα που ταλάνιζε την κοινότητα πάρα πολύ καιρό η αναπαραγωγή σε 23,976 και δεν είμασται ευχαριστημένοι. Ζητάμε και αυτόματη αλλαγή!!!!! χεχε τι να κάνουμε έτσι είναι η φύση των HTPCαδων..περνάμε στο επόμενο πρόβλημα.

Παίδες με την αυτοματοποίηση της αλλαγής στα 23.976 ανάλογα με το είδος του video που παμε να αναπαράγουμε, υπάρχει καμμία πρόοδος?
Δοκίμασα τον οδηγό του site me reclock-powerstrip-VB script αλλά δεν τα κατάφερα.....

Κάτι προσπαθεί να κάνει και το MPC με το sync renderer άλλά το έχει πετύχει κανείς τελικά?

Για πες, τι προβλημα εχεις? Δωσε φουλ ιστορια προσπαθειων ντε ...

Για πες, τι προβλημα εχεις? Δωσε φουλ ιστορια προσπαθειων ντε ...

Καταρχήν να σε συγχαρώ και εγώ για την λύση που κατέθεσες. Πολύ μπροστά πό την εποχή της (τουλαχιστον με σχέση με την δική μου εποχή).

Η ιστορία μου δεν έιναι και πολύ μεγάλη. Έκανα μια προσπάθεια ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται και δεν μου δούλεψε η αλλαγή (Win7 32). Δεν το έψαξα πολύ γιατί τελικά εγκατέλειψα την λύση reclock/powerstrip λόγω ασυμβατότητας με dts/spdif.
Συνεχίζει να σου δουλεύει κανονικά και με Win 7 και τις τελευταίες εκδόσεις reclock/powerstrip to vbs script?

Συγνώμη, ισως το ποστ μου να έπρεπε να το βάλλω στο αντίστοιχο τμήμα των Guides.
Υπάρχει καμμια άλλη εναλλακτική τελικά για την αυτόματη αλλαγή refresh rate?

Thnx για την άμεση προσφρά βοηθείας

Αλέξανδρος

Ώπα, ποιά ασυμβατότητα??

Δεν μπορεί να αποκοδικοποιήσει DTS. Έχεις 2 επιλογές: α) μπορεί να το επανακοδικοποιήσει σε ΑC3 on the fly β) να αφήσει το audio stream ώς έχει με αποτέλεσμα όταν χρειάζεται να επιταχύνει/επιβραδύνει να κάνει ένα μικρό ήχο κάθε τόσο.
Δεν έχεις κανένα πρόβλήμα απ ότι λένε μονο αν στέλνεις LPCM με HDMI

Δεν μπορεί να αποκοδικοποιήσει DTS. Έχεις 2 επιλογές: α) μπορεί να το επανακοδικοποιήσει σε ΑC3 on the fly β) να αφήσει το audio stream ώς έχει με αποτέλεσμα όταν χρειάζεται να επιταχύνει/επιβραδύνει να κάνει ένα μικρό ήχο κάθε τόσο.
Δεν έχεις κανένα πρόβλήμα απ ότι λένε μονο αν στέλνεις LPCM με HDMI

Μα δεν είναι audio decoder είναι audio renderer...

Εγώ σε όλα τα mkv με dts ήχο δεν είχα ποτέ πρόβλημα...

α)Στα forma AC3 και DTS δεν χρειάζεται επανακωδικοποίηση, είναι passthrough..
β)Πρέπει απλώς να τσεκάρεις το κουτάκι, "Accept AC3 and DTS..."