Αναπαραγωγή στα 24p

Μα δεν είναι audio decoder είναι audio renderer...

Εγώ σε όλα τα mkv με dts ήχο δεν είχα ποτέ πρόβλημα...

α)Στα forma AC3 και DTS δεν χρειάζεται επανακωδικοποίηση, είναι passthrough..
β)Πρέπει απλώς να τσεκάρεις το κουτάκι, "Accept AC3 and DTS..."

Το reclock για να συγχρονίσει σωστά video και ήχο μετά από διορθώσεις του framerate, χρειάζεται τον ήχο αποκωδικοποιημένο. Αν ενεργοποιήσεις το "Accept AC3 and DTS..." τότε πέφτεις στην περίπτωση β που ανέφερα. Τα ηχητικά τεχνουργήματα που παράγονται δεν είναι δραματικά σύμφωνα και με την δική μου εμπειρία αλλά άλλοι έχουν αναφέρει πολύ άσχημες περιπτώσεις.

Το reclock για να συγχρονίσει σωστά video και ήχο μετά από διορθώσεις του framerate, χρειάζεται τον ήχο αποκωδικοποιημένο. Αν ενεργοποιήσεις το "Accept AC3 and DTS..." τότε πέφτεις στην περίπτωση β που ανέφερα. Τα ηχητικά τεχνουργήματα που παράγονται δεν είναι δραματικά σύμφωνα και με την δική μου εμπειρία αλλά άλλοι έχουν αναφέρει πολύ άσχημες περιπτώσεις.

Έχεις δοκιμάσει κάποια τελευταία έκδοση του reclock??

Μάλιστα στην 1.8.6.2 αναφέρει σαφώς βελτιωμένο resampler...

Μπερδεύτηκα με την έννοια της "επανακωδικοποίησης"...

Οσοι κατοχοι ΑΤΙ γενικα θελουν να εχουν με την χρηση του reclock και αυτοματη αλλαγη συχνοτητας (23,976-50-59,994) αναλογα με το υλικο που παιζει ο πλειερ τους, κατεβαζουν το σκριπτακι που εφτιαξα βοηθουμενος απο το νετ (χαμος γινεται, αργησανε, ποσο μπροστα ειμασταν ρεεεεεε!) απο εδω , φτιαχνουν 3 ΝΕΑ profiles (οχι rename παλια ...) με 23,976-50-59,994ΗΖ τα οποια ονομαζουν 24-50-59, κανουν τα δεοντα στο reclock και ετοιμοι. Το δουλεψα αρκετα και λειτουργει αψογα.

ΥΓ: Αν εχετε προβλημα στην εφαρμογη των profiles απο link ή keyboard shortcut του CCC, η λυση ειναι ευκολη, ειχα προβλημα και βρηκα λυση. Αν εχει καποιος θα την πω, μην σας κουραζω τσαμπα ...

:afro:

Έχεις δοκιμάσει κάποια τελευταία έκδοση του reclock??

Μάλιστα στην 1.8.6.2 αναφέρει σαφώς βελτιωμένο resampler...

Μπερδεύτηκα με την έννοια της "επανακωδικοποίησης"...

Οχι δεν δοκίμασα την τελευταία έκδοση καθόλου γιατί σταμάτησα να το χρησιμοπιώ.

Η "επανακωδικοποίηση" είναι απαραίτητη για να στείλει τον ήχο μέσω SPDIF στον AV ενσιχυτή. Είπα ότι αν δουλεέυεις με HDMI kai LPCM δεν υπάρχει θέμα. Δές και τα ποστ εδώ από άλλους
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=8704&page=5

Οχι δεν δοκίμασα την τελευταία έκδοση καθόλου γιατί σταμάτησα να το χρησιμοπιώ.

Η "επανακωδικοποίηση" είναι απαραίτητη για να στείλει τον ήχο μέσω SPDIF στον AV ενσιχυτή. Είπα ότι αν δουλεέυεις με HDMI kai LPCM δεν υπάρχει θέμα. Δές και τα ποστ εδώ από άλλους
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=8704&page=5

Εγω με spdif, περνω κανονικα dts, ac3 ηχο και δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα, που ειναι αναγκαιο το reclock? εχω μπερδευτει.

Απάντηση: Re: Αναπαραγωγή στα 24p

Εγω με spdif, περνω κανονικα dts, ac3 ηχο και δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα, που ειναι αναγκαιο το reclock? εχω μπερδευτει.

Κι εγώ σε αυτή την κατηγορία ανήκω. Προφανώς κάποιοι θα έχουν πρόβλημα

Παλιοτερα, την εποχη που τα μεσα προβολης και τι πισι δεν ηταν τοοοοοσο καλα στο θεμα κλειδωματος στις διαφορες συχνοτητες που επρεπε για την σωστη παρακολουθηση υλικου οντιοβιντεο, ηταν απαραιτητο. Εκανε την ροη των στριμς οντιο και βιντεο ''απολυτα'' ομαλη σε οποια σχεδον συχνοτητα και να ηταν τα μηχανακια μας. Τωρα χωρις να ειναι απαραιτητο πια με την εννοια ''δεν βλεπεται το αποτελεσμα χωρις'' και παλι κανει δουλεια στην ομαλοποιηση της ροης οπου χρειαζεται παντα σε PCM μονον (σωστα). Οι αρρωστοι με αυτα τα θεματα βλεπουν την διαφορα με-χωρις.

Μια εξτρα λειτουργια του που μας χαλαρωνει απολυτα του reclock ειναι η αυτοματη αλλαγη refresh rates αναλογα με το τι υλικο βλεπουμε. Σε BRDisks πχ. πρεπει να εχουμε 23,976 RR για να βλεπουμε σωστα απο θεμα κινησης ενω σε PAL DVDs 25 η 50 και σε NTSC DVDs 29.97 η 59,94 αντιστοιχα. Ειναι πολυ κουραστικο να αλλαζουμε καθε φορα που παιζουμε διαφορετικο υλικο απο την προηγουμενη refresh rates, οσοι το κανουν, ξερουν. Υπαρχει λοιπον τροπος μεσω reclock να ελεγχει το υλικο μας και αναλογα να αλλαζει χωρις δικη μας κινηση το RR στο σωστο καθε φορα. Αυτο (που δεν ειναι λιγο) προσπαθουμε να πετυχουμε ...

Γιαννη μου δεν πηγα σπιτι χθες βραδυ καθολου (γνωστος αλητης ...) οποτε η δοκιμη ειναι για σημερα απογευμα. 99,9% παντως δουλευει αρκει να του ''πεις'' να μην κανει αλλαγες στο σημα καθολου και να δεχεται dts-ac3.

Γιαννη μου δεν πηγα σπιτι χθες βραδυ καθολου (γνωστος αλητης ...) οποτε η δοκιμη ειναι για σημερα απογευμα. 99,9% παντως δουλευει αρκει να του ''πεις'' να μην κανει αλλαγες στο σημα καθολου και να δεχεται dts-ac3.

ΝΑ επιβεβαιώσω και εγώ ότι έτσι φαινεται να δουλεύει μια χαρα σε μένα μέσω SPDIF. Θεωρητικά αν το RR του μονιτορ είναι ίδιο με το Frame rate της ταινίας τότε το reclock δε χρειάζεται να πειράξει καθόλου τον ήχο και απλώς τον περνάει ώς έχει(passthrough).

Είδα βέβαια και κάτι περίεργα. πχ κατα´την αναπαραγωγή BR σε MPC-HT (23,976 frame rate) και αφού έχει ήδη κάνει την αλλαγή του μόνιτορ κανονικά σε 23,976, αν ανοίξεις την καρτέλα του Reclock γράφει ότι προσάρμοσε την ταχύτητα της ταινίας σε 24!!!!! (Εντωμεταξύ τα stats του MPC lλένε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα= 23,976 και οι καμπύλες μια χαρά).

ΚΑι το αστείο είναι ότι αν εκείνη την στιγμή προσπαθήσω να δηλώσω στο reclock να αφήσει την ταινία στο original speed τότε στα Stats/MPC δεν αλλάζει τίποτα= 23,976, ΟΜΩΣ οι καμπύλες δεν είναι πλεόν παράλληλες αλλά αρχίζουν να συγκλίνουν κάθε περίπου 45 δευτερα, γεγονός που δείχνει ότι έχουμε θέμα ασυγρονισμού 24/23.976

Μάλλον σε σχέση με αυτά που δείχνει το MPC-HC stats και το reclock κάτι δεν πάει καλά.

Οπως και νάχει αυτός ο αυτοματισμός είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αυτή την στιγμή η 5αχρονη κόρη μου σεταρει και κλειδώνει τα bluray της στα 23,976 και τα DVD της στα 50 χωρίς καν να το πάρει χαμπαρι!!!!! Τέλεια

Σε εμενα το ΡΕΚΛΟΟΚ οταν γινεται πρασινο κανει διακοπες στην ταινια δηλ,σταματαει λες και κανει παυση καθε 15 δευτερολεπτα περιπου ....

δεν βλεπω που εχω κανει λαθος ....

αλλα δεν βλεπω και να κανει δουλεια οταν παιζει.....