Μια και διάκειμαι πρός τον χώρο πολύ φιλικά και δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί,εκτός εάν κάποιος βλέπει φαντάσματα που δεν το πιστεύω, και χωρίς ότι γράψω να ληφθεί σαν προσωπική αιχμή πρός οποιονδήποτε να συμπληρώσω δυό τρία πράγματα.
Η η ´εκτός θέματος´θά λειτουργεί χωρίς περιορισμούς στα θέματα και θα διέπεται μόνον απο τούς κανόνες καλής λειτουργίας ενός φόρουμ ,δηλαδή αποφυγή προσωπικών ύβρεων και επιθέσεων,ή να καταργηθεί.
Εάν καταργηθεί,αυτό θα υποδεικνύει βεβαίως την κατεύθυνση που θα πάρει μελλοντικά το avclub,αλλά θα είναι μιά σαφής επιλογή.
Μπορεί εγώ αύριο το πρωί να ανοίξω ένα θέμα που να αφορά την προσφορά τού Χίτλερ(μακριά απο μένα)στην ανθρωπότητα.Θα απαγορευτεί κάτω απο ποιά κριτήρια???Eάν μέσω τής εκθειάσεως τού Χίτλερ δεν προτρέπω σε βίαιες εκδηλώσεις εναντίον ομάδως ή ατόμων,πού είμαι φάουλ???
Oφείλω όμως να δεχτώ την κρίση άλλων μελών που θα μου λένε οτι πρεβεύω φασιστικές ιδέες.
Εάν αρχίσει η προληπτική απαγόρευση θεμάτων την κάτσαμε την βάρκα.
Ας πούμε ότι ο χ Κύριος Πέτρος εκθειάζει τον ´ηρωϊσμό´των αναρχικών.Ε,καί??
Aπο την στιγμή που παρέχεται βήμα ´ελευθέρων συζητήσεων´όλα τα θέματα χωράνε.
Προσωπικά δεν κατάλαβα το σχόλιο ´Εισαστε σε λαθος διαδικτυακό χώρο´που απευθύνθηκε σαφέστατα,στον Ντοκ ,στον Πετρο ,στον Petran και σε μένα(έτσι φανηκε τουλάχιστον)
Απο την άλλη πλευρά κατανοώ πλήρως την κόπωση και αγωνία τής διαχείρισης,ειδικά κιόλας εάν ταλαιπωρείται συχνά απο χιλιάδες p.m,τού στύλ γιατί αφήνεις αυτό και δεν κόβεις το άλλο.
Yπάρχει απόλυτη ελευθερία γνώμης υποστηρίξεως ή επικρίσεως κοινωνικών ,πολιτικών ,ποδοσφαιρικών,θρησκευτικών ομάδων σε ένα καφέ ακόμα και εάν δεν έχει την απόλυτη εγκυρότητα.Πρόκειται περί γνώμης,που εξ ορισμού είναι υποκειμενική και ο φέρων την γνώμη έχει και τήν ευθύνη.
Εκτός εάν καθοριστεί ότι στην ´εκτός´θα συζητάμε μόνον το πώς περάσαμε την πρωτοχρονιά.
Στο συγκεκριμένο thread πάντως τα μέλη επέδειξαν σαφή αίσθηση τού μέτρου ,γεγονός που υποτιμήθηκε πλήρως .
Κινδυνεύουμε σε λίγο να μην μιλάμε ούτε για τα Χριστούγεννα ,γιατί μπορεί αυτό να ενοχλήσει τον μουσουλμάνο ,όπως συνέβη στην Αγγλία προσφάτως,και το αντίστροφο φυσικά,να μην μιλά μουσουλμάνος για την Μέκκα.
Το θέμα δεν αφορά μόνον τήν ´εκτός´.Αφορά κάθε κατηγορία που δεν συζητά για μηχανήματα.Και η μουσική και ο κινηματογράφος,dvd,θά επηρεαστούν απο μιά τέτοια αλλαγή πλεύσης.
Θεωρώ ότι ένα έλασσον θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις.Και επειδή σε κάθε αντίδραση μελών υπάρχει η αντίστοιχη συσπείρωση διαχειριστών,ας μήν γίνει αυτή τη φορά κάτι παρόμοιο.Δεν πρόκειται περί τού ´ποιός διαχειρίζεται καλύτερα´ή ´έλα να το κάνεις εσύ καλύτερα´.Αυτή η τακτική δεν έχει βοηθήσει πουθενά και κανεναν έως σήμερα .