Δεν νομίζεις ότι για κάποιον που "δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα" τα βιαστικά συμπεράσματα δεν είναι και πολύ ορθά?
( Δεν διεκδικώ κανένα ''αλάθητο''. Την προσωπική μου γνώμη εξέφρασα. Αν όντως ήταν βιαστικά τα συμπεράματά μου, ευχαρίστως θα παραδεχτώ ότι έκανα λάθος.)Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη μελέτη των πολιτικών θεωριών (Ρούσσης, Καστοριάδης, Τσόμσκι αλλά και πολλοί άλλοι) και δεν εκφράστηκαν τόσο απαξιωτικά για καμμιά
( Δικαίωμά τους, απολύτως σεβαστό. Όπως και δικαίωμά μου να κρίνω, όχι κατακρίνω, βάσει του ''έσται ο υμών λόγος ναι, ναι, ου, ου'' και του ''το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν''. Δεν εξέφρασα καμμία απαξία, μια απλή κρίση έκανα, καθαρά προσωπική.).
Αντίθετα η τόσο επιφανειακή ενασχόληση με την πολιτική και τις θεωρείες της οδήγησε τον κόσμο εδώ που βρίσκεται και τους ανθρώπους να αισθάνονται πανίσχυροι που ψηφίζουν διάφορους κρετίνους κάθε τέσσερα χρόνια αναθέτοντάς τους την τύχη τους και τα προβλήματά τους. Ή μήπως αναθέτοντάς τους ...τον διορισμό τους στο Δημόσιο?
(φαντάζομαι ότι μιλάς γενικά και δεν εγκαλείς την προσωπική μου μεθοδολογία για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Δυστυχώς ή ευτυχώς το πολιτικό μας σύστημα είναι τέτοιο ώστε να επιτρέπει η ψήφος μου όπως και κάθε απλού πολίτη να έχει το ίδιο ακριβώς βάρος και αξία με των κ.κ. Ρούσση, Καστοριάδη και Τσόμσκι).
Σου συνιστώ να αφιερώσεις λίγο χρόνο ακόμα διαβάζοντας για την ιστορία του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Θα διαπιστώσεις γιατί πολλές χιλιάδες ανθρώπων ήταν έτοιμοι να πεθάνουν ή το έκαναν υπερασπιζόμενοι το "ευφυές τίποτα".