Μια που η συζητηση εχει παει στους ''θαμωνες'' των αθλητικων (και οχι οπαδικων, γιατι μονο τετοια δεν ηταν) νηματων, μαλιστα με μια ανεπαισθητη δοση ειρωνιας αν δεν κανω λαθος, νιωθω πως ισως θα επρεπε να εξηγησω μερικα πραγματα, σε οτι αφορα το προσωπο μου τουλαχιστον, οντας θαμωνας των μπασκετικων νηματων.
Προσωπικα τα πρωτα μου μηνυματα, και ταυτοχρονα ο λογος για τον οποιο μπηκα στο avclub, αφορουσαν μια συζητηση που ετυχε να διαβασω, σε ενα νημα αφιερωμενο στα προβληματα συγκεκριμενου μοντελου τηλεορασης. Υπηρχε ενα μελος το οποιο ηθελε απεγνωσμενα να επιστρεψει την τηλεοραση του, αλλα δεν ηξερε αν δικαιουταν να κανει κατι τετοιο και που βρισκοταν ο αντιστοιχος νομος που του εδινε το δικαιωμα για την επιστροφη. Εχοντας λοιπον χρειαστει τον νομο στο παρελθον, ειπα να τον βοηθησω.
Εκτοτε, οι περιορισμενες γνωσεις μου σε θεματα a/v δεν μου επετρεψαν να φανω χρησιμος σε καποιον αλλο συμφορουμιτη, ισως εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων.
Ωστοσο γραφοντας στα αθλητικα νηματα περι μπασκετ, γνωρισα παρα πολυ ενδιαφεροντα ατομα και καναμε πολυ χρησιμες και αποικοδομητικες συζητησεις, χωρις να ξεφευγουμε σχεδον ποτε και παντα σεβομενοι τον χωρο που μας φιλοξενει. Θεωρω πως περνουσαμε ευχαριστα τον χρονο μας, πως ανταλασσαμε αποψεις μαθαινοντας πολλες φορες απο τον συνομιλητη μας και αρνουμαι κατηγορηματικά πως υπηρξε οποιαδηποτε αφορμη στα μπασκετικα νηματα, που να δικαιολογουσε τη ληψη μιας τετοιας αποφασης.
Επομενως η προτροπη να παμε σε αλλα, πιο ''σκληροπυρηνικα'' οπαδικα φορουμς τα οποια ειναι πιο καταλληλα για τετοιες συζητησεις, ειναι μεν σεβαστη καθως εμεις ειμαστε ''απλα'' μελη και δεν εχουμε δικαιωμα να αποφασιζουμε (ουτε θεωρω πως ειναι απαραιτητο να ζηταει καποιος τη γνωμη μας, απο τη στιγμη που δε νιωθει ηθικα υποχρεωμενος να το κανει), ωστοσο απεχει απο την πραγματικοτητα, καθως το επιπεδο των συζητησεων που καναμε ηταν τελειως διαφορετικα απο αυτο που υπαινίσσεστε.
Αυτο ειναι λοιπον το προφιλ ενος ''θαμωνα'' των ''οπαδικων'' νηματων. Αν ειμαστε λοιπον εμεις τα μαυρα προβατα οπως αφηνετε να εννοηθει και πηγαινουμε πισω το AV club, να μας συγχωρεσετε, ισως θα επρεπε ομως να αλλαξετε και τους ορους που αποδεχεται καθενας μας πριν γινει μελος, ωστε να ξερει ακριβως τα πλαισια στα οποια πρεπει να κινηθει.
Ευχαριστω τα μελη του av club για ολες τις φορες που χρειαστηκα τη βοηθεια τους (και δεν ηταν λιγες), ευχαριστω τους υπευθυνους που κατεστησαν τεχνικα και οικονομικα δυνατη την υπαρξη και λειτουργια του av club και τελος ελπιζω να βρουμε καποιο τροπο ωστε να συνεχισοθμε να τα λεμε με τους μπασκετικους -φιλους μου πλεον- συμφορουμιτες.