Ανατομικό/ορθοπεδικό στρώμα. Γνώμες?

Re: Ανατομικα - Ορθοπεδικα στρωματα ?

Κοιτα που ο ΝταλαΝικος ... μας φορεσε γυαλακια ... -bye-
Σιγανο ποταμακι μου εισαι. Δεν εγραψες τιποτα οταν ο Γιαννης σφαδαζε.
Προφανως επειδη τον συμβουλευες δια ζωσης (μουσιτσα :p)

Παντως, ολες σου οι επισημανσεις ηταν σωστοτατες ... :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Ανατομικα - Ορθοπεδικα στρωματα ?

... οταν ο Γιαννης σφαδαζε.

Ναι μωρε, χλαπακιαζε καλα καλα με τους τονους τις πιτσες και τις μακαροναδες και μετα αναρωτιοταν γιατι εκατσαν οι αναρτησεις. :flipout:

Ααα, του την ειπα και το ευχαριστηθηκα.
Οχι τιποτε αλλο, αυτη τη μυστικη συνταγη πιτσας, ακομη δεν την λεει ο ατιμος.!

Κοιτα που ο ΝταλαΝικος ... μας φορεσε γυαλακια ... -bye-
Σιγανο ποταμακι μου εισαι. Δεν εγραψες τιποτα οταν ο Γιαννης σφαδαζε.
Προφανως επειδη τον συμβουλευες δια ζωσης (μουσιτσα :p)

Παντως, ολες σου οι επισημανσεις ηταν σωστοτατες ... :2thumb22sup:

Τίποτα δεν έλεγε....σιγανοπαπαδίτσος!!!

Στον από πάνω συκοφάντη απαξιώ να απαντήσω!!:Banane0:

Τίποτα δεν έλεγε....σιγανοπαπαδίτσος!!!

Στον από πάνω συκοφάντη απαξιώ να απαντήσω!!:Banane0:

Ε οχι και συκοφαντης. Οι αποδειξεις κατωθεν.
http://www.projectorjunkies.com/wp-content/uploads/2013/03/1070vs7000vspitsa.jpg

Παντως ειναι σημαντικο σε ολους οσους αντιμετωπιζουν γενικα προβληματα μεσης, να χασουν κανα κιλο. Ακομα και λιγα κιλα παραπανω επιβαρυνουν αρκετα.
Μια απωλεια οσον το δυνατον στα μετρα του εφικτου σε βαρος θα προσφερει αρκετη ανακουφιση, καθως και οι κοιλιακοι οπου βοηθουν τη στηριξη τη μεσης.
Και φυσικα το επισης αυτονοητο, να μην σηκωνουμε βαρη, εστω και λιγων κιλων. (οσο αυτο ειναι εφικτο στην καθημερινοτητα)

Re: Ανατομικα - Ορθοπεδικα στρωματα ?

Για εμας ομως ... δεν υπηρξε κανεις να μας προβληματισει.
Δυο ολοκληρες δεκαετιες ... σε πανινη καρεκλα με τα 2/3 της πλατης αστηρικτα

2384296.jpeg

και στρωμα ΓΤΠΚ ... (λακουβες και εξογκωματα παντου !!!)

90580.jpg

Βεβαια ... εκεινες τις εποχες, κοιμομασταν στην αμμο της παραλιας και ξυπνουσαμε ακμαιοτατοι !!!

Last edited:
Απάντηση: Ανατομικα - Ορθοπεδικα στρωματα ?

O Χατζ πονάει αλλα του αρέσει... μην του το χαλάσω :flipout:

Πέραν της πλάκας και επειδή το θέμα είναι σοβαρό, αναζητήστε ιατρική συνδρομή.

και μην κάνετε τους μάγκες (μιλάω για τα γερόντια Χατζ και SR ο wolf είναι νιάτο και ακμαιότατος και αυτός σαν και μένα...)

Εσύ κάνεις γενικώς το Μάγκα...
(σφίγγεις κοιλιές όταν πλησιάζουν τα κοριτσάκια)

Τα περι αλτσχάιμερ τα αντιπαρέρχομαι... το ίδιο έκανα όταν μου το ανέφερε ένας Γιατρός... να δεις τι μου είπε ακριβώς? τι μου είπε? τι μου είπε?

δεν θα ήταν κάτι σημαντικό πάντως...:BDGBDGB53:

Last edited:

O Χατζ πονάει αλλα του αρέσει... μην του το χαλάσω :flipout:

Πέραν της πλάκας και επειδή το θέμα είναι σοβαρό, αναζητήστε ιατρική συνδρομή.

και μην κάνετε τους μάγκες (μιλάω για τα γερόντια Χατζ και SR ο wolf είναι νιάτο και ακμαιότατος και αυτός σαν και μένα...)

Ο Χ'γεωργιου την πηρε την ιατρικη του συμβουλη, αλλα εχει παθει ιογενη τεμπελιτιδα.
Τωρα λεμε να φταξουμε ενα project: "κολοτουμποκρεβατο/προκρουστης" για να κρεμιεται αναποδα σαν τον μπατμαν μπας και ξεκολησουν τα αμορτισερ του, μιας και κολυμπι δεν παει να κανει.
Ολα αυτα, αν καταφερει να ξεκολησει απο την φαντασιωση που τον δερνει.
Γουσταρει στρωματοθεραπεια μοναχα, με την seven να τον τριβει.

Ειχα την τύχη και κοιμόμουν για 5 ημέρες/νύχτες σε ένα τέτοιο:
Heavenly Bed
http://europe.westin-hotelsathome.c...le&category2Name=Bed+Ensemble&categoryLevel=1
Παιδιά,δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι σκληρό,μέτριο ή μαλακό.Η αίσθηση είναι απίστευτη και πρωτόγνωρη!!!
Φυσικά,δεν μπορώ με τίποτα να το αγοράσω,αλλά αν είχα την οικονομική δυνατότητα,δεν νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο.

Oποτε καταληγουμε στα ειωθοτα ...
με ενα σκασμο χρηματα, φτιαχνεις τα παντα !

Και επειδη απειρη μπανκα δεν υπαρχει, προσεχουμε κι αν το κακο συμβει ακολουθουμε τις οδηγιες ιατρων και ζουμε πιο συντηρητικα γιατι καποιες βλαβες ειναι μη αναστρεψιμες.

Τι να κανουμε. ? Εκει που περιμεναμε η τεχνολογια σημερα να εχει φτασει σε επιπεδα...elysium, αντ'αυτου εχουμε τους χειρουργους να σου ξεκολλανε την σπονδυλικη σαν τον...predator.

:)

Γιαννη η λυση ειναι μια.
Ξεκινας με ηπια γυμναστικη,με εμφαση στους κοιλιακους και τους ραχιαιους(οι κολωνες του σωματος) και αποφευγεις το σηκωμα βαρων.
Εχω στρωμα απο βισκοζη,την αξια του την καταλαβαινω οταν κοιμαμαι σε αλλα στρωματα.
+ ενα καλο μαξιλαρι.

Oλα αυτα τα συζηταμε τωρα, γιατι
1) υποφεραμε και μαθαμε,
2) δεν ειμαστε πια 20αρηδες.

Η κυτταρικη αναπλαση ιστων και οργανων απεχει δεκαετιες απο την καθημερινη της εφαρμογη.
Το καλυτερο που ΕΓΩ τουλαχιστον εχω να συστησω ειναι
1) διατατικες ΜΟΝΟ το πρωι (πριν φυγουμε για την δουλεια) και ας χασουμε μια ωρα υπνο
2) ελαττωση του βαρους και κυριως του λιπους γυρω απο την μεση (εχασα 9 κιλα αυτο το καλοκαιρι
απο τα εξοντωτικα κολυμπια και ΗΔΗ νιωθω αλλος ανθρωπος ...)
3) επιλογη στρωματος και μαξιλαριου που να ταιριαζουν σε ΕΣΑΣ (εμας δηλαδη) οχι τους μαγαζατορες
4) ΟΧΙ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ...
(ιδιως τις περιστροφικες, οπως αυτες που ταυτοχρονα σηκωνεσαι και στριβεις για να βγεις απο την
θεση του οδηγου)

Last edited:
σωστα...
αυτο παντως που με βοηθησε πολυ , ειναι μασαζ απο ειδικο χειροπρακτικο με αναταξεις στο τελος!
Μετα απο μερικες συνεδριες ημουν αλλος ανθρωπος.... απλα κοστιζουν αρκετα και δε κρατανε πολυ (αν συνεχιζεις να ζεις με τον ιδιο τροπο).

Απλα, ο υπνος ειναι πολυ σημαντικος για να τον αγνοησουμε.

Μια "λυση" που σκεφτηκα για οικονομια, ειναι επειδη εχω στρωμα σκληρο με ανεξαρτητα ελατηρια... μηπως να εβαζα ενα μαλακο ανωστρωμα απο latex - visco και να βελτιωσω τη κατασταση ?
Σαν κι αυτο http://www.neazoistrom.gr/products2.php?id=102
Μαζι με ενα νεο ανατωμικο πλαισιο σαν κι αυτο .. http://www.neazoistrom.gr/products2.php?id=16
συνολικα 350 ευρω περιπου ...

Αξιζει το κοπο λετε (για να μη σκασω 1000-1500 που κοστιζει ενα καλο νεο στρωμα - δυσκολοι καιροι βλεπετε) ?

Πιστευω οτι η καθε περιπτωση προβληματος ειναι μοναδικη και θα πρεπει ο ασθενεις να εφαρμοζει τις οδηγιες γιατρου που του δοθηκαν.

Οσον αφορα αυτα που ειπωθηκαν κατα βαση ειναι σωστα.
Θα διαφωνησω για το στρωμα. Τι εννοεις μανο αυτο που μας ταιριαζει. ? Αν εμενα μου αρεσει σαν πιο αναπαυτικο ενα μαλακο στρωμα, αλλα ο γιατρος μου συστησει καποιο σκληρο που να μην βουλιαζει, τι θα επιλεξω. ?

Ενα σκληρο στρωμα μπορει να βοηθησει στο προβλημα μεσης, αλλα εγω ξυπναω πιασμενος ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ κορμι.
Αρα, θα πρεπει οσον αφορα το προβλημα να επιλεξουμε το στρωμα που μας συνεστησαν οι γιατροι και οχι αυτο που μας αρεσει ως προς την αναπαυτικοτητα του υπνου. (θυσια)

Ο Γιαννης αν θελει μπορει να σας πει ποσα απο αυτα που εκανε ηταν λαθος απο αυτα που του υπεδειξαν εκ των υστερων, πραγμα που σημαινει οτι μερικες φορες ΔΕΝ ειναι copy/paste οι οδηγιες των γιατρων για ολους, ή εχουμε λαθος αντιληψη απο αγνοια για το τι να κανουμε.

Εντυπωση μου εκανε που πρεπει να καθεται σε ΨΗΛΑ καθισματα, ενω εγω υπεθετα οτι επειδη τα χαμηλα απομονωνουν τους μυες της μεσης οταν τα γονατα λυγιζουν, θα ηταν.και το σωστο.

Επισης,ανεβαινε σκαλες γιατι του ειχαν πει οτι δεν πειραζει, αλλα τελικα πρεπει να αποφευγεται κι αυτο.

Σε ολα τα υπολοιπα που γραψαμε, πιστευω οτι ειναι γενικες οδηγιες προς ολους και πρεπει να ακολουθουνται απο οσους εχουν γενικα προβλημα στη μεση. (Οχι βαρη, απωλεια βαρους, κοιλιακοι κολυμβηση ή αλλου τυπου ασκησεις κατοπιν υποδειξεων, κλπ)

Παντως, ακομη και εγω οταν παρω λιγα κιλα, αρχιζω να νιωθω ασχημη ενοχληση στη μεση που εχω ψιλοπροβλημα.
Οταν τα χασω με λιγη γυμναστικη, νιωθω αλλος ανθρωπος.

Πιστευω οτι ειναι σημαντικο να ειμαστε στα σωστα κιλα με στηριξη κοιλιακων, αν δεν θελουμε το προβλημα να μας χτυπα την πορτα καθε λιγο. Ενα στρωμα δεν φτανει απο μονο του.

Re: Απάντηση: Ανατομικό/ορθοπεδικό στρώμα. Γνώμες?

Η βισκοζη σε "αναβει" καθολου ?
Εχω ακουσει οτι μπορει να σε ζεσταινει καπως, κι εγω ιδρωνω πολυ ευκολα....

Γιαννη η λυση ειναι μια.
Ξεκινας με ηπια γυμναστικη,με εμφαση στους κοιλιακους και τους ραχιαιους(οι κολωνες του σωματος) και αποφευγεις το σηκωμα βαρων.
Εχω στρωμα απο βισκοζη,την αξια του την καταλαβαινω οταν κοιμαμαι σε αλλα στρωματα.
+ ενα καλο μαξιλαρι.