Πιστευω οτι η καθε περιπτωση προβληματος ειναι μοναδικη και θα πρεπει ο ασθενεις να εφαρμοζει τις οδηγιες γιατρου που του δοθηκαν.
Οσον αφορα αυτα που ειπωθηκαν κατα βαση ειναι σωστα.
Θα διαφωνησω για το στρωμα. Τι εννοεις μανο αυτο που μας ταιριαζει. ? Αν εμενα μου αρεσει σαν πιο αναπαυτικο ενα μαλακο στρωμα, αλλα ο γιατρος μου συστησει καποιο σκληρο που να μην βουλιαζει, τι θα επιλεξω. ?
Ενα σκληρο στρωμα μπορει να βοηθησει στο προβλημα μεσης, αλλα εγω ξυπναω πιασμενος ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ κορμι.
Αρα, θα πρεπει οσον αφορα το προβλημα να επιλεξουμε το στρωμα που μας συνεστησαν οι γιατροι και οχι αυτο που μας αρεσει ως προς την αναπαυτικοτητα του υπνου. (θυσια)
Ο Γιαννης αν θελει μπορει να σας πει ποσα απο αυτα που εκανε ηταν λαθος απο αυτα που του υπεδειξαν εκ των υστερων, πραγμα που σημαινει οτι μερικες φορες ΔΕΝ ειναι copy/paste οι οδηγιες των γιατρων για ολους, ή εχουμε λαθος αντιληψη απο αγνοια για το τι να κανουμε.
Εντυπωση μου εκανε που πρεπει να καθεται σε ΨΗΛΑ καθισματα, ενω εγω υπεθετα οτι επειδη τα χαμηλα απομονωνουν τους μυες της μεσης οταν τα γονατα λυγιζουν, θα ηταν.και το σωστο.
Επισης,ανεβαινε σκαλες γιατι του ειχαν πει οτι δεν πειραζει, αλλα τελικα πρεπει να αποφευγεται κι αυτο.
Σε ολα τα υπολοιπα που γραψαμε, πιστευω οτι ειναι γενικες οδηγιες προς ολους και πρεπει να ακολουθουνται απο οσους εχουν γενικα προβλημα στη μεση. (Οχι βαρη, απωλεια βαρους, κοιλιακοι κολυμβηση ή αλλου τυπου ασκησεις κατοπιν υποδειξεων, κλπ)
Παντως, ακομη και εγω οταν παρω λιγα κιλα, αρχιζω να νιωθω ασχημη ενοχληση στη μεση που εχω ψιλοπροβλημα.
Οταν τα χασω με λιγη γυμναστικη, νιωθω αλλος ανθρωπος.
Πιστευω οτι ειναι σημαντικο να ειμαστε στα σωστα κιλα με στηριξη κοιλιακων, αν δεν θελουμε το προβλημα να μας χτυπα την πορτα καθε λιγο. Ενα στρωμα δεν φτανει απο μονο του.