Απάντηση: Re: Ανατομικό/ορθοπεδικό στρώμα. Γνώμες?
Γιαννη
ΔΕΝ υπαρχει μια κατηγορια στρωματος που να ξεκουραζει απαντες.
Πρεπει να ψαξεις, να δοκιμασεις και να πεταξεις και χρηματα (στην αρχη).
Αν υπαρχει καποιος φυσιατρος (η αθλητιατρος) που να εμπιστευεσαι
ισως να σε κατατοπισει καλυτερα (απο εμας) αλλα ΔΕΝ προκειται να
σου πει "θα παρεις αυτο και τελειωσε ...".
Aν αναφερεσαι σε μενα, συμφωνω. Ομως δεν μιλω για υλικα στρωματων σαν αυτα που συζητουνται, αν θα εχουν ελατηρια ή οτιδηποτε αλλο.
Απο αυτα δεν γνωριζω και μαλλον ο καθε ενας επιλεγει το στρωμα που του ταιριαζει οικονομικα και οχι μονο.
Εγω απλα αναφερθηκα στην γενικη τοποθετηση ενος γιατρου για το αν θα επιλεξεις μαλακο, ή σκληρο στρωμα, οχι στα υλικα και κατασκευη.
Π.χ. ο (αλλος) Γιαννης πρεπει να ξαπλωνει σε σκληρο στρωμα που ΔΕΝ βουλιαζει.
Μπορει να επιλεξει οτι θελει απο υλικα, τεχνολογιες κλπ, αλλα ΔΕΝ πρεπει να επιλεξει μαλακο στρωμα.
Αυτο εννοουσα.
Επισης, μιλαμε ΠΑΝΤΑ για συγκεκριμενο στρωμα (σκληρο/μαλακο) για τον καθε ενα, αναλογα με το τι θα του υποδειξει ο γιατρος για την συγκεκριμενη παθηση.
Μπορει ενα πανακριβο στρωμα που θα σου υποδειξω εγω να ειναι ΥΠΕΡανετο σε αισθηση και χαλαρωση, αλλα να μην βοηθα για την παθηση σου.
Περαν των οποιων προβληματων ομως στη μεση/πλατη, σαν ανατομικα/εργονομικα στρωματα, εχουν βαρυτητα οι γνωμες των χρηστων σαν αυτες που αναφερονται, οταν δινουν πληροφοριες περι αντοχης υλικων, σχεση κοστους υλικων, αν ζεσταινονται, κλπ κλπ.
Δυστυχως οσον αφορα την ανεση που αντιλαμβανεται καποιος ή ειδικα για το προβλημα του, δεν βοηθα να υποδειξω ενα στρωμα που κοιμηθηκα εγω και μου αρεσε.
Οποτε συμφωνα με το απο πανω post σου, μαλλον τα ιδια λεμε.
Καμια διαιτουλα θα κανουμε οι παθοντες, ή θα ψαχνουμε μονο στρωματα που μπρουμητα δεν βρισκει η κοιλια. ?