Ανατομικό/ορθοπεδικό στρώμα. Γνώμες?

Απάντηση: Re: Ανατομικό/ορθοπεδικό στρώμα. Γνώμες?

4) ΟΧΙ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ...

Αυτά έπρεπε να μου τα πεις πριν 20 χρόνια όταν προσπαθούσα να κάνω ό,τι έκανε το άβαταρ μου!!:D:D

Και πριν αρχίσει ο άλλος να μου τα χώνει :flipout:

όχι, δεν ήμουν αγύμναστος και τους κοιλιακούς τους έχω φάει με το κουτάλι!! Για να πω την αλήθεια, σχεδόν μόνο τους κοιλιακούς γύμναζα πάντοτε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανατομικό/ορθοπεδικό στρώμα. Γνώμες?

Η βισκοζη σε "αναβει" καθολου ?
Εχω ακουσει οτι μπορει να σε ζεσταινει καπως, κι εγω ιδρωνω πολυ ευκολα....

ναι αλλα δεν ειμαι και απολυτως σιγουρος,ειδικα τωρα με τις υψηλες θερμοκρασιες.

Αυτά έπρεπε να μου τα πεις πριν 20 χρόνια όταν προσπαθούσα να κάνω ό,τι έκανε το άβαταρ μου!!:D:D

Να αλλαξεις αβαταρ τοτε για να μην μας μπερδευεις.! :flipout:

Dominos_simpsons_1342976c.jpg

Γιαννη

ΔΕΝ υπαρχει μια κατηγορια στρωματος που να ξεκουραζει απαντες.
Πρεπει να ψαξεις, να δοκιμασεις και να πεταξεις και χρηματα (στην αρχη).
Αν υπαρχει καποιος φυσιατρος (η αθλητιατρος) που να εμπιστευεσαι
ισως να σε κατατοπισει καλυτερα (απο εμας) αλλα ΔΕΝ προκειται να
σου πει "θα παρεις αυτο και τελειωσε ...".

Γιαννη

ΔΕΝ υπαρχει μια κατηγορια στρωματος που να ξεκουραζει απαντες.
Πρεπει να ψαξεις, να δοκιμασεις και να πεταξεις και χρηματα (στην αρχη).
Αν υπαρχει καποιος φυσιατρος (η αθλητιατρος) που να εμπιστευεσαι
ισως να σε κατατοπισει καλυτερα (απο εμας) αλλα ΔΕΝ προκειται να
σου πει "θα παρεις αυτο και τελειωσε ...".

Aν αναφερεσαι σε μενα, συμφωνω. Ομως δεν μιλω για υλικα στρωματων σαν αυτα που συζητουνται, αν θα εχουν ελατηρια ή οτιδηποτε αλλο.
Απο αυτα δεν γνωριζω και μαλλον ο καθε ενας επιλεγει το στρωμα που του ταιριαζει οικονομικα και οχι μονο.

Εγω απλα αναφερθηκα στην γενικη τοποθετηση ενος γιατρου για το αν θα επιλεξεις μαλακο, ή σκληρο στρωμα, οχι στα υλικα και κατασκευη.
Π.χ. ο (αλλος) Γιαννης πρεπει να ξαπλωνει σε σκληρο στρωμα που ΔΕΝ βουλιαζει.
Μπορει να επιλεξει οτι θελει απο υλικα, τεχνολογιες κλπ, αλλα ΔΕΝ πρεπει να επιλεξει μαλακο στρωμα.
Αυτο εννοουσα.

Επισης, μιλαμε ΠΑΝΤΑ για συγκεκριμενο στρωμα (σκληρο/μαλακο) για τον καθε ενα, αναλογα με το τι θα του υποδειξει ο γιατρος για την συγκεκριμενη παθηση.
Μπορει ενα πανακριβο στρωμα που θα σου υποδειξω εγω να ειναι ΥΠΕΡανετο σε αισθηση και χαλαρωση, αλλα να μην βοηθα για την παθηση σου.

Περαν των οποιων προβληματων ομως στη μεση/πλατη, σαν ανατομικα/εργονομικα στρωματα, εχουν βαρυτητα οι γνωμες των χρηστων σαν αυτες που αναφερονται, οταν δινουν πληροφοριες περι αντοχης υλικων, σχεση κοστους υλικων, αν ζεσταινονται, κλπ κλπ.
Δυστυχως οσον αφορα την ανεση που αντιλαμβανεται καποιος ή ειδικα για το προβλημα του, δεν βοηθα να υποδειξω ενα στρωμα που κοιμηθηκα εγω και μου αρεσε.

Οποτε συμφωνα με το απο πανω post σου, μαλλον τα ιδια λεμε.

Καμια διαιτουλα θα κανουμε οι παθοντες, ή θα ψαχνουμε μονο στρωματα που μπρουμητα δεν βρισκει η κοιλια. ? :flipout:

αυτα που εμαθα απο αρκετους γιατρους, ειναι οτι δεν ισχυει "σκληρο στρωμα=σωστο στρωμα για πλατη μεση" .
Ειναι αναλογα του τροπου που κοιμασαι.

Αν κοιμάστε στο πλάι, η σπονδυλική σας στήλη πρέπει να παραμένει σε ευθεία θέση. Για αυτό, χρειάζεστε ένα ημίσκληρο/μαλακό στρώμα που θα επιτρέπει στους ώμους και τους γλουτούς σας να βυθιστούν στο στρώμα ξεκουράζοντας το σώμα σας.

Αν κοιμάστε ανάσκελα, ο αυχένας και η μέση σας χρειάζονται στήριξη. Επιλέξτε ένα ημίσκληρο στρώμα για να μην βυθίζεται το σώμα σας στο στρώμα.

Αν κοιμάστε μπρούμυτα, χρειάζεστε ακόμα περισσότερη στήριξη στον αυχένα και τη μέση σας. Δοκιμάστε ένα από τα ημίσκληρα/σκληρά στρώματά μας.

Εγω πχ τωρα κοιμαμαι στο πλαι και πιεζονται πολυ οι ωμοι-γοφοι απο το σκληρο στρωμα που εχω , με αποτελεσμα καθα μερα να ποναω σ αυτα τα σημεια.

Τωρα που εχασα 9 κιλακια ... ισως και να μπλεκονται.
ΠΡΙΝ ηταν που δεν μπλεκοντουσαν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ... :laugh:

ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ, ΠΑΙΔΕΣ ...

Το ενα και μοναδικο σημειο που υπερισχυει (με διαφορα) ολων των υπολοιπων !!!!
Η Βαρυτητα ειναι η μεγαλυτερη απο ολες τις σκυλες (μετα ειναι το δηλητηριο
που λεγεται Οξυγονο ... )

Last edited:

Εγω πχ τωρα κοιμαμαι στο πλαι και πιεζονται πολυ οι ωμοι-γοφοι απο το σκληρο στρωμα που εχω , με αποτελεσμα καθα μερα να ποναω σ αυτα τα σημεια.

το ιδιο προβλημα ειχα και γω και σωθηκα με τη βισκοζη.
Να φανταστεις,οταν καμια φορα γυρναω ανασκελα,δεν μπορω σε σκληρο στρωμα να βολεψω τον δεξι μου αγκωνα,μ'ενοχλει το νευρο,ενω στη βισκοζη,αρχοντας.

αυτα που εμαθα απο αρκετους γιατρους, ειναι οτι δεν ισχυει "σκληρο στρωμα=σωστο στρωμα για πλατη μεση" .
Ειναι αναλογα του τροπου που κοιμασαι.

Αν κοιμάστε στο πλάι, η σπονδυλική σας στήλη πρέπει να παραμένει σε ευθεία θέση. Για αυτό, χρειάζεστε ένα ημίσκληρο/μαλακό στρώμα που θα επιτρέπει στους ώμους και τους γλουτούς σας να βυθιστούν στο στρώμα ξεκουράζοντας το σώμα σας.

Αν κοιμάστε ανάσκελα, ο αυχένας και η μέση σας χρειάζονται στήριξη. Επιλέξτε ένα ημίσκληρο στρώμα για να μην βυθίζεται το σώμα σας στο στρώμα.

Αν κοιμάστε μπρούμυτα, χρειάζεστε ακόμα περισσότερη στήριξη στον αυχένα και τη μέση σας. Δοκιμάστε ένα από τα ημίσκληρα/σκληρά στρώματά μας.

Εσυ αναφερεσαι γενικα σε ενα ΣΩΣΤΟ ανατομικο στρωμα (και την σκληροτητα του) και την σωστη επιλογη του, οπως δειχνει το παραδειγμα παρακατω και πολυ σωστα λες.

Ομως, ο καθενας μας δεν κοιμαται/ξυπνα μονο σε μια σταση καθ'ολη τη διαρκεια του υπνου. Ισως λοιπον οι γιατροι συμβουλευουν σκληρα στρωματα για τη μεση επειδη αυτα θα βοηθησουν οταν εισαι ανασκελα.

Το οτι αυτα θα ειναι αβολα για το πλαι και θα πιαστεις σε άλλα σημεια του σωματος, ισως ειναι κατι που δεν τους ενδιαφερει, αυτοι εστιαζουν μονο στο προβλημα της μεσης που εξετασαν. Εδω ερχεται και η λεξη "θυσια" που ανεφερα πιο πανω.

Τι να πω και εγω που αρχιζω να κοιμαμαι σαν ανθρωπος και καταληγω να με βρισκω καπως ετσι.

funny-sleeping-posture-429-2.jpg

Εγω δεν θελω στρωμα, χαλι για το πατωμα θελω. :flipout:

Απλα στο παρων νημα εμπλεξαν καπως 2 διαφορετικα πραγματα:

- Επιλογη ορθοπεδικου στρωματος.
- Επιλογη ορθοπεδικου στρωματος για ατομα με συγκεκριμενες παθησεις στην μεση/πλατη.

Στην πρωτη περιπτωση, σαφως και οι δοκιμες οσο το δυνατος περισσοτερων στρωματων (αν γινεται και ολοκληρη νυχτα) επιβαλλονται, ωστε να επιλεχθει το ιδανικο στρωμα απο ανατομικης αποψης. (και τα αντιστοιχα οικονομικα κριτηρια, υλικων κλπ κλπ)

Στη δευτερη περιπτωση, φοβαμαι οτι οι γιατροι σου επιλεγουν ενα συγκεκριμενης σκληροτητας στρωμα για την παθηση, μη λαμβανοντας υπ'οψιν το κατα ποσο θα ειναι ξεκουραστα ανατομικα σε ολο το σωμα.

Ισως αυτα τα στρωματα που λετε με τα εξωτικα υλικα, με διάφορα επιπεδα σκληροτητας σε διαφορετικα σημεια του στρωματος (αν υπαρχουν τετοια) να ειναι μια καλη λυση για καποιον με παθηση που πρεπει να κοιμηθει σε σκληρο, αλλα ο οργανισμος του ζητα μαλακο.

Παντως ολη αυτη η κουβεντα με τα αναπαυτικα στρωματα μου εφερε στο μυαλο και τα καθισματα.
Δεν υπαρχει ουτε μια καρεκλα σπιτι μου (και ο καναπες) που να αισθανομαι βολικα. Ισως μια επενδυση σε εναν καναπε ή καρεκλα για ανετο καθισμα και χαλαρωση/ξεκουραση ειναι επενδυση υγειας (και ψυχικης) και δεν ειναι πεταμενα λεφτα.

Τι ωραια θα εβλεπα τις ταινιες στο προβολι σε μια τετοια.
elimage1_zoom.jpg

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ... ΩΩΩΩΩΩΩΩ ...

ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ !!!!

ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ?

(μου ρθε φλασια .... καθε καφετερια να υποχρεωνεται να εχει τετοιες πολυθρονες :laugh:
και καθε δημοσια υπηρεσια ... και καθε λεωφορειο ... και καθε παγκακι ... και καθε beach bar :flipout:)

Last edited:

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ... ΩΩΩΩΩΩΩΩ ...

ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ !!!!

ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ?

Λαθος ερωτηση.!
Ξανακοιτα καλυτερα το post #73. :flipout:

Με χαλας ... με χαλας πολυ ... :icon15:

Ποσο παει ? 2 χιλιαρικακια ? 3 ? ... 4 ? ....

Στην τυχη καταστημα googlαροντας βρηκα οτι μιλαμε για χιλιαρικα οντως.
Εσυ πας για την zero gravity καρφι. :flipout:

http://www.robotmania.gr/index.php?main_page=index&cPath=18_51

Βλέποντας την hitech πολυθρόνα παραπάνω, μου ήρθε η εικόνα, να την διαφημίζει ο Σ.Χώκινγκ... Ψυχή δεν θα πατήσει στο κατάστημα...

μετα απο πολυ ψαξιμο, ειπα να προσπαθησω να "διορθωσω" το παρον στρωμα μου (candia body fix - ημισκληρο), με ενα ανωστρωμα Latex talalay 10cm, μεσαιας σκληροτητας.

Το δοκιμασα σε ενα μαγαζι που επισκεφτηκα και οντως κανει διαφορα.
Κοστιζει περιπου 370 ευρω και μπορω να το χρησιμοποιησω και σε οποιο αλλο στρωμα αγορασω στο μελλον.
Αγορασα και ενα ανατομικο τελαρο (ειχα απλες ταβλες ) κι ελπιζω να διορθωθει λιγο η κατασταση.

Θα το παραλαβω σε 15 μερες και θα πω εντυπωσεις.

ΥΓ.... δοκιμασα και στρωματα tempur Visco memory , πολυ διαφορετικη αισθηση, η γυναικα μου τα λατρεψε , αλλα εγω δεν τα αντεχω.
Κανω ανυσηχο υπνο και στιφογυρναω συνεχεια... πραγμα σχεδον αδυνατο με το συγκεκριμενο στρωμα.