Ανατομικό/ορθοπεδικό στρώμα. Γνώμες?

ειναι συνηθες φαινομενο.... ειδικα οταν αγοραζουμε πρωτη φορα ενα κρεβατι πχ κρεβατοκαμερα. πιο πολυ μας ενδιαφερει το κρεβατι ως κατασκευη (ξυλο, η διακοσμηση του) και εκει δινουμε την αξια των χρηματων μας και το στρωμα προσπαθουμε να βρουμε κατι στο υπολοιπο διαθεσιμο χρημα που μας περισσευει, ξεχνωντας οτι τελικα στο στρωμα παιρναμε το 1/3 της ζωης μας και οχι στην κατασκευη γυρω γυρω! Σημαντικη παραμετρος στην επιλογη στρωματος ειναι και αν εχουμε μυοσκελετικα προβληματα, οπως ιστορικο με οσφυαλγια..ισχιαλγια

1.40 x 2.40 (Πλατος x Mηκος) κρεβατι .... κυκλοφορει στην αγορα ?

Δυστυχως τοσο χρειαζομαι για να κοιμαμαι μπρουμυτα χωρις να προεξεχουν ποδια και αγκωνες.
Μπορω να το παραγγειλω απο τον ξυλουργο μου αλλα σιγουρα, ο ξυλουργος μου, δεν θα μου
φτιαξει μηχανισμους ανακλισης ! Και τους ορεγομαι Α-Φ-Ο-Ρ-Η-Τ-Α. Yπαρχουν πρωινα Σαββατου
που καθομαι ξαπλωμενος να δω cartoons (τα αφορητα παιδικα cartoons !) και μετα απο μιση ωρα
η μεση μου πιανεται και τσουζει. Με μια σωστη ανακλιση .... αλλαζουν τα παντα ολα !

Re: Απάντηση: Ανατομικό/ορθοπεδικό στρώμα. Γνώμες?

Μιας και το στρώμα μου έφτασε αισίως τα 9 έτη και η μέση έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται,ξεθάβω το θέμα.
Χατζ,τι έκανες τελικά;
Είμαι εδώ και 2 ημέρες στο ψάξιμο δοκιμάζοντας στρώματα,διάβασα όλο το νήμα ξανά,αλλά απόφαση δεν μπορώ να πάρω.
Μεταξύ άλλων,πήγα σήμαρα και σε ένα κατάστημα Istikbal,τό οποίο είχε καμια 12αριά διαφορετικά είδη στρωμάτων και φυσικά με μεγάλο εύρος στην τιμή.
Αύριο θα πάω σε Bed and Bath που υποτίθεται λόγω εκπτώσεων έχουν τα Αμερικανικα;;; στρώματά τους (KING KOIL) με έκπτωση 50% και ένα υποτιθέμενο πιστοποιητικό από την Ενωση Χειροπρακτών ΗΠΑ.
http://bedandbath.gr/Bed-Bath-Eshop/ΠΡΟΪΟΝΤΑ/ΚΕΝΤΡΟ-ΥΠΝΟΥ-ΣΤΡΩΜΑ/ΣΤΡΩΜΑΤΑ
Επίσης θα προσπαθήσω να δοκιμάσω και τα Dimstel.
Έχετε δοκιμάσει/αγοράσει κάποια από τα παραπάνω και ποιά είναι η έως σήμερα εμπειρία σας;
Y.Γ.
Το budget πολύ περιορισμένο και με δυσκολία θα φτάσω τα 500-600 ευρώ.

Πηγαινε στην elite strom. Σε ενα καταστημα.

Μπες και δοκιμασε τα ολα. Εγω με θεμα στην μεση .......πρωτη φορα βρηκα στρωμα που οχι μονο δεν με χειροτερευει αλλα ξαπλωνοντας με ξεκουραζει.

Εμενα μου εκατσε ενα firm (σκληρο) με ανεξαρτητα ελατηρια. Στο μπατζετ που θες και μακραν τα καλυτερα ελληνικα στρωματα.

Σωστός ο Kosh, έχω πρόσφατη εμπειρία από Elite και είναι πολύ καλά για τα χρήματα που ζητάνε. Δοκίμασε π.χ. το Astral και το (λίγο πιο ακριβό) Bliss (βγαίνει σε soft, medium και firm έκδοση). Με ανεξάρτητα ελατήρια και τα δύο (επίσης το firm που λένε καμία σχέση με σκληρό όπως το ήξερες 20 χρόνια πριν - δεν ξέρω αν βγαίνουν καν τόσο σκληρά στρώματα πλέον - απλά όχι τόσο μαλακό όσο τ' άλλα). Δεν ξέρω και τις τιμές τους απ' έξω αλλά νομίζω είναι μέσα στο budget σου (δε θυμάμαι αν είπες και διαστάσεις αλλά φαντάζομαι μιλάς για κάτι τύπου 160x200; ).

Γενικά πάντως το στρώμα είναι δύσκολη αγορά γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να καταλάβεις τι σε βολεύει στα 5-10 λεπτά που θα τα δοκιμάσεις στο μαγαζί. Άσε που έτσι υπάρχει και η πιθανότητα να "εντυπωσιαστείς" από ένα στρώμα που φαίνεται super άνετο στο λίγο χρόνο που ξαπλώνεις στο κατάστημα αλλά όταν το αγοράσεις να ανακαλύψεις μετά από μερικά βράδια ύπνου ότι δε σου ταιριάζει. Μην ξεχνάμε επίσης ότι δεν παίζει ρόλο μόνο το στρώμα αλλά και το κρεβάτι. Στο κατάστημα μπορεί να έχουν το στρώμα π.χ. πάνω σε μαλακό υπόστρωμα ενώ στο σπίτι σου να έχεις κρεβάτι με τάβλες - διαφορετική η αίσθηση.

Πάντως ακόμα και να υπήρχε τρόπος να κοιμηθείς 2 μέρες δοκιμαστικά πάλι δεν είναι αρκετό (καλύτερο βέβαια απ' το 10λεπτο) γιατί πολλές φορές μπορεί ένα στρώμα να μας φανεί άβολο αρχικά αλλά να το συνηθίσουμε μετά από μερικές βραδιές. Ιδανικά θα ήθελα να μπορούσα να το δοκιμάσω καμιά-δυο βδομάδες στο δικό μου κρεβάτι πριν αποφασίσω χεχε! :-)

Last edited:
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας παιδιά.Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκεφθεί την Elite.
Χατζ,να υποθέσω ότι έφτιαξες τη μέση σου;:jester:

Οχι απλα τωρα πεφτει μεχρι ολικης καταρρευσης απο τις πιτσες και τουμπανιαζει στον υπνο και δεν τον νοιαζει.

Ο ορισμος του τρολ. Ανοιξε θεμα για ανατομικο στρωμα και μετα απο 9000 views βγηκε και ειπε οτι δεν πηρε.
Αχα χα.

Re: Απάντηση: Ανατομικό/ορθοπεδικό στρώμα. Γνώμες?

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας παιδιά.Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκεφθεί την Elite.

Υποψιν εχουν δικες τους μηχανες σχεδιασμενες απο αυτους με δικες τους προδιαγραφες. Ακομα και τα απλα στρωματα με ενιαιες σουστες που εχουν εχουν αρκετα περισσοτερα ελατηρια απο τα υπολοιπα των αλλων εταιρειων.

Οχι απλα τωρα πεφτει μεχρι ολικης καταρρευσης απο τις πιτσες και τουμπανιαζει στον υπνο και δεν τον νοιαζει.

Ο ορισμος του τρολ. Ανοιξε θεμα για ανατομικο στρωμα και μετα απο 9000 views βγηκε και ειπε οτι δεν πηρε.
Αχα χα.

Α να χαθείς βρε μαγουλομωρό!!:damnyou:

Όχι Σώκρατες, δεν έγινε καλά η μέση δυστυχώς...και το πορτοφόλι μου στα ίδια χάλια είναι!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι με δισκοκήλες, δοκιμάστε το Onar της Candia... ;)

Πρώτα θα λες τιμή και μετά μάρκα για να μην με λέει τρολ, το μαγουλομωρό!!:D

Παρε ενα latex στρωματακι.
Μπορει να μην προκυψει βελτιστο αλλα σιγουρα ουτε και ακαταλληλο.
Βεβαια κανει 500-600 ευρα (χωρις τα καβουρια).

Με αριστα το 10 ... του βαζω 6 ! -bye-

Ο Γατος δεν ασχολειται με οσους εχουν καβουρια στις τσεπες τους ... :rolleyes:

Τα καβούρια στις τσέπες σε αυτή την περίπτωση καταλήγουν δαγκάνες στη μέση και άδικα πεταμένος χρόνος απ' τη ζωή σου και δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω σε αυτό...

Σκέτο δεν ξέρω πόσο πάει (με κρεβάτι μαζί το πήρα), αλλά δεν νομίζω να είναι σημαντικά ακριβότερο από το λάτεξ που ανέφερες...

Οι δαγκανες ηταν σιγουρα το στρωματακι των 15.000 δραχμων ... με το οποιο εζησα για 20 χρονια.
Το latex δεν μπορω να το χαρακτηρισω "καβουρια στις τσεπες". Με ετσουξε παρα πολυ οταν το αγορασα.
Αλλα βεβαια .... το αγορασα αφου με δαγκωσε ενας δρακος ολοκληρος. Οποτε εχω αποκτησει μεγαλη
εμπειρια σε δαγκωματα ... μεσης και τσεπης ! :laugh:

το καλο στρωμα και κατα συνεπεια ο καλος υπνος,ειναι τροπος ζωης.
Καλυτερα που λεει ο λογος να μη τρως,παρα να κοιμασαι σε κακο στρωμα.

Καλυτερα να χασετε και κανενα κιλακι βασικα, γιατι αν τα περιμενετε κι ολα απο το στρωμα για την δισκοκηλη....αντε...χοντρουληδες. :flipout:

Μίλησε ο Τουίνγκι!!:flipout:

cde08388713b84fb1549a5f565f99c08.jpg