αναξιόπιστοι πελάτες eshop

Από το 2009 διατηρώ και ηλεκτρονικό κατάστημα εκτός από το "κανονικό".
Το όνειρό μου είναι σε κάποια φάση να έχω μόνο το ηλεκτρονικό, σε κάποια αποθήκη στη μέση του πουθενά, να πηγαίνω το πρωϊ να εκτυπώνω τις παραγγελίες, να τις συσκευάζω και να τις αποστέλλω.

Αλλά αυτό ίσως να αργήσει λίγο, παρόλο που ακόμα και εν τω μέσω της κρίσης η πορεία του eshop μου είναι σταθερά ανοδική.

Παρόλα αυτά το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω είναι οι αναξιόπιστοι πελάτες.
Αυτοί που παραγγέλνουν κάτι αλλά δεν το παραλαμβάνουν ποτέ, χωρίς να σου δίνουν κάποια εξήγηση, χωρίς να σηκώνουν το τηλέφωνο.
Επειδή ο κύριος όγκος των παραγγελιών γίνεται με τη μέθοδο της αντικαταβολής, καταλαβαίνετε ότι δημιουργείται θέμα, αφού τα μεταφορικά κόστη πληρώνονται πρώτα απο εμένα και μετά εισπράττονται από τον πελάτη.
Αν κάποιος δεν παραλάβει υποχρεούμαι να πληρώσω το "πάνε-έλα" του δέματος που δεν παραλήφθηκε.

Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος ο οποίος διατηρεί e-shop και έχει το ίδιο πρόβλημα, πως το έχει αντιμετωπίσει.

Γιατί τα κέρδη είναι τόσο συμπιεσμένα που δεν υπάρχουν περιθώρια για...τέτοια.

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Paypal , πιστωτική , και 3.5 τα εκατό στην τιμή , η μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό
τα ίδια τραβάει και φίλος με eshop , την ώρα που ειναι φτιαγμένος ο πελάτης πατάει κλίκ .. αλλα μετα δεν γουστάρει και το παρατάει , αυτός έχει sex-shop και η φύση του προιόντως ειναι βάσει άμεσου παρορμιτισμού και καθαρά πολυτέλεια σαν είδος ,

ε σε πληροφορώ ότι έφτασε να έχει 30 με 40 τα εκατό ! επιστροφές , και το έκοψε το κολπάκι με την αντικαταβολή και ησύχασε ///

Εγώ έχω e-shop με εσώρουχα που το λειτουργώ περισσότερο ως χόμπι παράλληλα με την κανονική μου δουλειά μου που δεν έχει καμία σχέση με το λιανικό εμπόριο. Μου έχει συμβεί να μην παραλαμβάνουν τα προϊόντα αλλά όχι γιατί δεν τα θέλουν, αλλά γιατί ξεχνιούνται και δεν φροντίζουν να είναι διαθέσιμοι να τα παραλάβουν. Επικοινωνώντας όταν ζητάνε να τους τα ξαναστείλω, τους λέω πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να επιβαρυνθούν ξανά τα μεταφορικά τα οποία ειδικά σε περιπτώσεις αποστολών στο εξωτερικό είναι αρκετά αναλογικά με την αξία του προϊόντος. Αυτό που τους προτείνω είναι να τους χαρίσω τα μεταφορικά αν κάνουν και μία ακόμα αγορά με την ευκαιρία της αποστολής, π.χ. 2 ίδια προϊόντα αντί για ένα, οπότε με το επιπλέον κέρδος καλύπτω τα έξοδα μεταφοράς. Επίσης μου συμβαίνει καμία φορά να θέλουν να επιστρέψουν το προϊόν, όχι γιατί δεν είναι αυτό που παράγγειλαν αλλά γιατί ξαφνικά διαπιστώνουν πως ήθελαν άλλο χρώμα ή άλλο νούμερο. Τότε τους προτείνω να κρατήσουν το προϊόν που παρέλαβαν και να τους στείλω δεύτερο με το χρώμα ή νούμερο που θέλουν με δωρεάν μεταφορικά και να επιβαρυνθούν μόνο την αξία του προϊόντος. Συνήθως δέχονται την προσφορά μου καθώς τα επιπλέον μεταφορικά που θα έπρεπε να επιβαρυνθούν δεν απέχουν πολύ την ίδια την αξία του προϊόντος. Προφανώς αυτή η μέθοδος έχει εφαρμογή μόνο σε προϊόντα μικρής αξίας.

Μία είναι η μαγική λέξη. Προκαταβολή !

Εμείς και στο κατάστημα και στο e-shop παίρνουμε το 30% και με την παράδοση γίνεται η εξόφληση.

Έτσι ο πελάτης δεν δίνει μπροστά όλο το ποσό, γιατί μπορεί να φοβάται ότι υπάρχει πιθανότητα να το χάσει, και εσύ είσαι σίγουρος ότι δεν θα στο ακυρώσει.

Προσωπικά μιλώντας πάντως, e-shops που δεν προσφέρουν αντικαταβολή, τα αποφεύγω.
Αν είναι να τρέχω σε τράπεζες, κλπ, για προκαταβολές ή για κατάθεση του ποσού, κλπ, ε τότε πήγαινα και στα μαγαζιά να ψωνίσω.
Καταλαβαίνω και τον δικό σας προβληματισμό, αλλά ως πελάτης μιλώντας, η μη αντικαταβολή είναι λόγος απόρριψης.

Δηλαδη τωρα μιλαμε για e shop οπου οι πληρωμες γινονται μονο μεσω αντικαταβολης και καταθεσης ποσού σε τραπεζα. ?
Πληρωμες μεσω καρτων δεν υπαρχουν. ?

Προσωπικα στο παρελθον εχω χρειαστει την μεθοδο αντικαταβολης για διαφορους λογους.
Οπως προχθες οπου παραγγειλα ενα gadget δωρο και ειχε προβλημα το συστημα με την καρτα. Επελεξα αντικαταβολη.

Στις ιντερνετικες αγορες μου ομως συνηθως η πρωτη επιλογη ειναι η καρτα.
Ειδικα σε περιπτωσεις μικρο ποσων, αν ειναι να δωσω π.χ. 20 ευρω για το προιον, αλλα 2-3 εξοδα αποστολης και αλλα 2-3 για εξοδα αντικαταβολης, χανεται λιγακι το πλεονεκτημα ιντερνετικης αγορας σε σχεση με το φυσικο καταστημα που ειναι λιγακι πιο ακριβο. Αντισταθμιζεται η διαφορα τιμης απο εξοδα μεταφορας-αντικαταβολης.

Ομως ουδεποτε δεν εχω ακυρωσει παραγγελια στη ζωη μου.

Δεν ξερω μηπως ειναι η φυση των προιοντων προς πωληση και σε ποιους απευθυνονται ωστε να προσελκυσουν εκεινα τα ατομα οπου ειναι ισως πιο επιρρεπεις στις ακυρωσεις. (Αν υπαρχει τετοιο target group βεβαια)

Οπως για παραδειγμα πιο πανω αναφερθηκαν τα ειδη sex shop με μεγαλες επιστροφες με αντικαταβολη λογω μη παραλαβης. Μηπως στα συγκεκριμενα ειδη για ευνοητους λογους υπηρχε καποιο "κολλημα" παραλαβης. ?

Δεν ξερω αν υπαρχει αγενεια των ελληνων καταναλωτων στα ιντερνετικα καταστηματα.

Σαφώς και δεν είναι ο κανόνας οι αναξιόπιστοι πελάτες, αλλά δεν παύει να αποτελεί πρόβλημα.

Παρόλο που βλέπω ότι ο έλληνας έγινε πιο δεκτικός στις ηλεκτρονικές αγορές, δεν εμπιστεύεται εύκολα να κάνει κατάθεση σε τράπεζα ή να πληρώσει με πιστωτική για να αγοράσει κάτι.

Έτσι πάνω από 90% των πωλήσεων στο σάητ μου είναι με αντικαταβολή.

Προχθές είχα παραγγελία από κρεοπωλείο στη Δράμα όπου ο πελάτης ήταν ενθουσιασμένος γιατί βρήκε προϊόν στην μισή τιμή από αυτό που αγόραζε, δε δέχτηκε όμως παρόλα αυτά να κάνει κατάθεση του ποσού (περίπου 100 ευρώ) για να του τα στείλω, καθώς δε δέχομαι αντικαταβολές από πρακτορεία μεταφορών (έχω χάσει χρήματα κάποιες φορές και ο κανόνας είναι να κάνω και μήνες για να εισπράξω μικροποσά!)

Οπότε η αντικαταβολή παραμένει...δυνατή προς το παρών!

Στεργιο δεν ξερω ποια μεριδα Ελληνων δεν χρησιμοποιουν καρτες. (ειχα την αισθηση οτι στην πλειοψηφια στις ιντερνετικες αγορες επιλεγουν την καρτα)
Κατα την δικη μου αισθηση ο μεσος Ελληνας που εχει μια εμπειρια στο ιντερνετ αλλα μικρη, αποφευγει τις καταθεσεις σε τραπεζα γιατι του εχει μεινει ο φοβος των απατων μεσω ιντερνετ. (ετσι γενικα και αοριστα)

Ακομα και εγω καποτε που χρειαστηκα να παραγγειλω μια καμερα παρακολουθησης απο την Αμερικη κοστους 3000 δολλαριων, την στιγμη που πηγα να καταβαλλω τα χρηματα στην τραπεζα, ειχα ενα σφιξιμο ομολογω.

Δεν ξερω τι πραγματευεσαι ως επιχειρηση και τι εμπορευμα και σε ποιο ηλικιακο target group απευθυνεσαι.
Μηπως εχει να κανει με την ηλικια. ? Οσους γνωριζω εγω φιλοι και γνωστοι πολυ σπανιως κανουν πισω απο την αγορα (απο δικη τους ευθυνη) και μαλιστα ειχα την εντυπωση οτι απο αγορες στο ιντερνετ σπανιως κανουν πισω, υπαναχωρουν, δεν παραλαμβανουν κλπ.

Αυτο ομως που μου εκανε πιο πολυ αισθηση ειναι η αναφορα σου οτι δεν προτιμουν τις καρτες. Ειχα την πεποιθηση οτι το 80% των συναλλαγων γινονται με καρτες. (τι πιο ευκολο)

Στεργιο δεν ξερω ποια μεριδα Ελληνων δεν χρησιμοποιουν καρτες. (ειχα την αισθηση οτι στην πλειοψηφια στις ιντερνετικες αγορες επιλεγουν την καρτα)
Κατα την δικη μου αισθηση ο μεσος Ελληνας που εχει μια εμπειρια στο ιντερνετ αλλα μικρη, αποφευγει τις καταθεσεις σε τραπεζα γιατι του εχει μεινει ο φοβος των απατων μεσω ιντερνετ. (ετσι γενικα και αοριστα)

Ακομα και εγω καποτε που χρειαστηκα να παραγγειλω μια καμερα παρακολουθησης απο την Αμερικη κοστους 3000 δολλαριων, την στιγμη που πηγα να καταβαλλω τα χρηματα στην τραπεζα, ειχα ενα σφιξιμο ομολογω.

Δεν ξερω τι πραγματευεσαι ως επιχειρηση και τι εμπορευμα και σε ποιο ηλικιακο target group απευθυνεσαι.
Μηπως εχει να κανει με την ηλικια. ? Οσους γνωριζω εγω φιλοι και γνωστοι πολυ σπανιως κανουν πισω απο την αγορα (απο δικη τους ευθυνη) και μαλιστα ειχα την εντυπωση οτι απο αγορες στο ιντερνετ σπανιως κανουν πισω, υπαναχωρουν, δεν παραλαμβανουν κλπ.

Αυτο ομως που μου εκανε πιο πολυ αισθηση ειναι η αναφορα σου οτι δεν προτιμουν τις καρτες. Ειχα την πεποιθηση οτι το 80% των συναλλαγων γινονται με καρτες. (τι πιο ευκολο)

Το σάητ μου ασχολείται με τη συσκευασία γενικά. Τελευταία κυρίως τροφίμων (η βιοτεχνία μας τελείωσε!). Επίσης η ανάπτυξη των μαγαζιών του καφέ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα (το τελευταίο προπύργιο της ελληνικής επιχειρηματικής πραγματικότητας?)

Οπότε δε μπορώ να ξεχωρίσω ηλικιακό group.

Εγω παλι δεν πολυ τις χωνευω τις αντικαταβολες και για τον λογο που αναφέρεις αλλα και για τη καθυστέρηση της είσπραξης.
Την περίοδο των Capital controls τις ειχα παγώσει και δεν δεχομουν αντικαταβολή, και γενικα σε αγνωστους πελατες δεν αναφερω την επιλογη της αντικαταβολής παρα μονο οταν βλεπω πως δεν μπορω να κανω αλλιως.

Παντως η έλλειψη εμπιστοσύνης ειναι γελοια σε αυτη την περίπτωση γιατι η αντικαταβολη δεν εξασφαλίζει τιποτα στον πελατη.
Αν πέσει σε επιτήδειο ακομα και με αντικαταβολη μπορει να του παρει χρηματα βαζοντας στην συσκευασία πετρες αντι για τον προϊόν που παρήγγειλε.

Εγω παλι δεν πολυ τις χωνευω τις αντικαταβολες και για τον λογο που αναφέρεις αλλα και για τη καθυστέρηση της είσπραξης.
Την περίοδο των Capital controls τις ειχα παγώσει και δεν δεχομουν αντικαταβολή, και γενικα σε αγνωστους πελατες δεν αναφερω την επιλογη της αντικαταβολής παρα μονο οταν βλεπω πως δεν μπορω να κανω αλλιως.

Παντως η έλλειψη εμπιστοσύνης ειναι γελοια σε αυτη την περίπτωση γιατι η αντικαταβολη δεν εξασφαλίζει τιποτα στον πελατη.
Αν πέσει σε επιτήδειο ακομα και με αντικαταβολη μπορει να του παρει χρηματα βαζοντας στην συσκευασία πετρες αντι για τον προϊόν που παρήγγειλε.

για να το διευκρινίσω καλύτερα, αντικαταβολές μέσω πρακτορείων μεταφορών τις έχω κόψει...μιλάμε πάντα για αντικαταβολές μέσω courier που σου βάζουν τα λεφτά σε 3-4 μέρες.

Η ηλικία δεν έχει να κάνει τόσο πιστεύω εγώ όσο η υπευθυνότητα του κάθε ανθρώπου. Και από τη μεριά του πωλητή αλλά και του αγοραστή.
Πως μπορείς να το αλλάξεις αυτό?
Με κάρτα οι αγορές μέσω paypal είναι πιο καλύτερα και για τους δύο.
Μπορεί να μην υπάρχει η εμπιστοσύνη στη πρώτη αγορά αλλά όταν κάποιος γίνεται πελάτης, καλό είναι να του υπενθυμίζεται πως υπάρχει και η ευκολία του ebanking.
Βλέπω δύσκολο να αλλάξεις την αντικαταβολή, σα λαός δε χρησιμοποιούμε τις κάρτες, νέα μαγαζιά ανοίγουνε και δεν έχουν μηχάνημα πληρωμής καρτών.
Πολλοί εργοδότες πληρώνουν τους υπαλλήλους με μετρητά και όχι μέσω τραπέζης.
Το κράτος με το βοήθημα της ανθρωπιστικής κρίσης έδωσε σε όσους έχουν την ανάγκη κάρτα ώστε να κάνουν αγορές τροφίμων και πολλοί πίστευαν πως θα βγάζει λεφτά η τράπεζα για να ψωνίσουν. Υπάρχει άγνοια πως μπορούν να αγοράζουν μόνο με την κάρτα, χωρίς λεφτά.
& το ένα φέρνει το άλλο.

Ο μονος τροπος να το αποφυγεις ειναι να κοψεις τις αντικαταβολες. Νομιζω ειναι πλεον μονο ελληνικο "προνομιο" η υπαρξη τους.
Αν θελει καποιος να αγορασει κατι απο σενα, θα βρει τον τροπο. Ειτε με καρτα, ειτε με προπληρωμενη καρτα, ειτε καταθεση σε τραπεζα κλπ.
Δυστυχως, αυτος ο τροπος συναλλαγης γεννα αναξιοπιστια.Αν ολα τα ελληνικα eshops υιοθετησουν την καταργηση της αντικαταβολης, τοτε μονο θα δουλεψει σωστα το online.

Νομίζω ότι η πιο λογικά κίνηση είναι η επιβεβαίωση της παραγγελίας και των στοιχείων του αγοραστή τηλεφωνικά πριν την αποστολή σε νέους πελάτες.

Προσωπικά σε μαγαζιά που δεν έχω ψωνίσει ποτέ ή δεν είναι γνωστά, ψωνίζω μόνο με αντικαταβολή.
Πριν 3 χρόνια αγόρασα κάτι από Ιταλικό κατάστημα (480 Ευρώ) πάλι με αντικαταβολή.

Re: Απάντηση: αναξιόπιστοι πελάτες eshop

Για αρχή οι φοροφυγάδες. Τις αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Γιατί μπορούν πανεύκολα να πιστοποιηθούν έξοδα μεγαλύτερα από τα έσοδά τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: αναξιόπιστοι πελάτες eshop

Για αρχή οι φοροφυγάδες. Τις αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Γιατί μπορούν πανεύκολα να πιστοποιηθούν έξοδα μεγαλύτερα από τα έσοδά τους.

Δεν ξερω ενας που δηλωνει μηδενικη δηλωση στην εφορια ή εστω καποιο ποσο, να του γινεται ελεγχος αγορων απο καρτες. Το συστημα κοιταζει μονο τους τοκους απο τραπεζα απο οσο ξερω. Εκτος κι αν αναφερεσαι σε τιποτε μεγαλους οπου εχουν σπιτια σκαφη πισινες κλπ και δηλωνουν πενιχρο εισοδημα και ειναι ΗΔΗ στοχοποιημενοι προς ελεγχο.

Η αντικαταβολή πρέπει να υπάρχει σαν επιλογή γιατί παρέχει ασφάλεια στον καταναλωτή στην περίπτωση εκείνη όπου ο πωλητής θα πάρει τα χρήματα από την πιστωτική/την κατάθεση/το paypal και είτε από δόλο είτε για άλλους λόγους-πχ αδυναμία του προμηθευτή του eshop να παρέχει εμπόρευμα-θα καθυστερήσει να στείλει το προιόν ή δεν θα το στείλει καθόλου.
Πριν 3 μήνες έκανα αγορά από πολύ μεγάλο eshop-ευτυχώς με αντικαταβολή-και ακόμα περιμένω το προιόν.
Αν το είχα ήδη πληρώσει;
Στέργιο αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που έχετε eshop,ο μοναδικός τρόπος να δελεάσεις με επιτυχία τον καταναλωτή να προτιμήσει πιστωτική/κατάθεση/paypal από την αντικαταβολή,είναι η επιπλέον έκπτωση αν αγοράσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Υ.Γ.
Στράτο,η αντικαταβολή ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι μόνο Ελληνικό προνόμιο.
Ένα από τα μεγαλύτερα Ευρωπαικά eshop,το yoox-φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα-στέλνει με αντικαταβολή στην Ελλάδα(ρούχα,παπούτσια κτλ) και πολλές φορές μάλιστα με δωρεάν τα ταχυδρομικά.