Για τι μέγεθος ηχείων μιλάμε?
Αν τα ηχεία έχουν αρκετό βάρος, λύσεις όπως ελαστικομερή, φελλός,κρεπ, παντόφλες(!)
τα ξεχνάς αν θες να κάνεις σοβαρή δουλειά.
Μόλις σήμερα ανακάλυψα κι εγώ αυτό το νήμα και θα ήθελα τη βοήθειά σας, αναφορικά με το τι αντι-κραδασμικές βάσεις μπορώ να προμηθευτώ για τα subwoofer μου, τα οποία είναι δύο 10ιντσα της Crystal Audio και συγκεκριμένα τα THX-10SUB.
Έχω μεγάλο πρόβλημα με το φαινόμενο του συντονισμού (δεν ξέρω αν το αναφέρω σωστά), μια και όταν βλέπω ταινία σε υψηλές εντάσεις οι απο κάτω μου παραπονιούνται έντονα. Και παρόλο που μένω σε οικογενειακή πολυκατοικία, κόντεψα να στείλω τη γιαγιά αδιάβαστη, όταν στο Matrix και με ένδειξη στον Yamaha 2dB, συνετρίβη το ελικόπτερο που πιλοτάριζε η Trinity στην τζαμαρία του ουρανοξύστη!!! :afraid:
Ο φίλος και συμφορουμίτης Τάσος Λεντζάκης, με συμβούλεψε κι αυτός να προμηθευτώ ελαστικομερή, ώστε να τα τοποθετήσω κάτω από τα sub, όμως θα ήθελα να ακούσω και τις προτάσεις σας για μια πιο καλαίσθητη (παντρεμένος, γαρ) και αποτελεσματική λύση!
σε πρώτη φάση άλλαξε θέση στο sub, καλύτερα μακριά από τοίχους και γωνίες (όσο γίνεται).
Χαμήλωσε λίγο το gain και κατέβασε τη συχνότητα αποκοπής.
Γενικά παίξε με όλα αυτά, αλλά όχι ταυτόχρονα.
Τα αντικραδασμικά δε ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαν να βοηθήσουν, μιλάμε για χαμηλές συχνότητες που μεταφέρονται μέχρι και από τους σωλήνες αποχετευσεων και δεν τιθασεύονται και πολύ εύκολα...
Στέργιο, σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Αλλά περιττό να σου πω ότι μου έκανες την καρδιά περιβόλι!!! :bawling:
Θέσεις στα sub δεν αλλάζουν, πρώτον διότι ενίσταται η σύζυγος όσον αφορά τη διαρύθμιση του σαλονιού και δεύτερον (το οποίο έχει σχέση με το πρώτο) διότι τα καλώδιά τους έχουν μπει σε κανάλι μέσα στον τοίχο και χρειάζεται ολόκληρη διαδικασία, εάν αποφασιστεί τελικά να μπουν τα sub σε άλλο σημείο του σαλονιού (έχω και δύο παναθεμά με!!! :bang: )
Οπότε η τελευταία μου ελπίδα ήταν, μία καλή αντικραδασμική βάση, η οποία θα περιόριζε κάπως το φαινόμενο (στην ολική εξάλειψή του, ξέρω ότι δε μπορώ να ελπίζω, λόγω της φύσης των συχνοτήτων που αναπαράγονται), αλλά εάν μου λες ότι δεν έχω καμία ελπίδα και με αυτήν, βλέπω να την βγάζω εσαεί με το Night Cinema mode του Yamaha και να στέλνω ψεύτικες προσκλήσεις γάμων στους υπόλοιπους της οικοδομής, για να κάθομαι να παρακολουθώ καμία ταινία με την ένταση κομματάκι ανεβασμένη.
Please πείτε μου ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα, με τη χρήση αντικραδασμικών βάσεων!!!
Περιμένω εναγωνίως τις απόψεις-προτάσεις σας!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.