Αναζητηση αντικραδασμικων για ηχεία

Har.angel

New member
11 January 2010
53
Σε ποιό μαγαζι στην Αθηνα θα μπορούσα να προμηθευτώ αντικραδασμικά για τα ηχεία μου - απαραίτητα βλέπετε καθώς έχω ξύλινο πάτωμα.
Ανοικτός σε προτάσεις και τιμές καθώς και σε εντυπώσεις από τη χρήση κάποιας συγκεκριμένης μάρκας.

εχει αρκετα στον ριτσο......

εχω μηνει ευχαριστιμενος με την aze αλλα ειναι πολυ ακριβα....αλλα δυστηχως κανουν δουλεια....

Ξεκίνα με μερικά φθηνά ελαστικομερή και βλέπεις.Μπορείς να βρείς τέτοια σε μεγάλα μαγαζιά-αποθήκες οικοδομικών υλικών.Μπορείς καλύτερα να πάρεις πλάκες σε κατάλληλο μέγεθος,για να μπούν κάτω απο τα ηχεία σου.Μπορείς επίσης να τα συνδυάσεις με δυό κομμάτια όμορφου γρανίτη απο πάνω τους(θα τα κρύβουν κιόλας και δεν θα έχεις γκρίνιες).

άλλη πολύ φθηνή λύση είναι 3 ή 4 ανά ηχείο κομμάτια συνθετικής ελαφρόπετρας (απ' αυτή που τα κορίτσια τρίβουν τις φτέρνες τους, έχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ... ) είτε μόνα τους είτε με μαρμαράκια, γρανίτες, κλπ. κλπ.

....επισης και ο φελος κανει....εχω στο cd-transport και στα μονομπλοκ...παιζει σιγουρα καλυτερα απο οτι σκετο αλλα οχι καλητερα απο τα aze που εχω....βεβαια τους φελους τους πηρα σχεδον τσαμπα..!!!...εχω παρατηρισει οτι αναλογα που θα στηριξεις την συσκευη τραβα την σκηνη στην μουσικη ειτε ειναι με ακριβα αντικραδασμικα ειτε με φθηνους φελους....π.χ ειχα στηριξη το transport με φελους στα ακρα και δεν ειχα καλο κεντρο αλλα ουτε ακουγοντουσαν καλα οι φωνες....οταν εβαλα τους φελους πιο κεντρικα επανηλθε το κεντρο...μηπως ειμαι κρελος...?.....:Banane0:

η μπορεις να πας σε κανεναν τσαγκαρη να σου δωσει κανενα κοματι τσελ κρεπ , δηλαδη μαλακο λαστιχο σα κιαυτο που χουν απο κατω οι παντοφλες!παμφθηνο κ αυτο!..

Για τι μέγεθος ηχείων μιλάμε?
Αν τα ηχεία έχουν αρκετό βάρος, λύσεις όπως ελαστικομερή, φελλός,κρεπ, παντόφλες(!)
τα ξεχνάς αν θες να κάνεις σοβαρή δουλειά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Αναζητηση αντικραδασμικων για ηχεία

Για τι μέγεθος ηχείων μιλάμε?
Αν τα ηχεία έχουν αρκετό βάρος, λύσεις όπως ελαστικομερή, φελλός,κρεπ, παντόφλες(!)
τα ξεχνάς αν θες να κάνεις σοβαρή δουλειά.

Μόλις σήμερα ανακάλυψα κι εγώ αυτό το νήμα και θα ήθελα τη βοήθειά σας, αναφορικά με το τι αντι-κραδασμικές βάσεις μπορώ να προμηθευτώ για τα subwoofer μου, τα οποία είναι δύο 10ιντσα της Crystal Audio και συγκεκριμένα τα THX-10SUB.

Έχω μεγάλο πρόβλημα με το φαινόμενο του συντονισμού (δεν ξέρω αν το αναφέρω σωστά), μια και όταν βλέπω ταινία σε υψηλές εντάσεις οι απο κάτω μου παραπονιούνται έντονα. Και παρόλο που μένω σε οικογενειακή πολυκατοικία, κόντεψα να στείλω τη γιαγιά αδιάβαστη, όταν στο Matrix και με ένδειξη στον Yamaha 2dB, συνετρίβη το ελικόπτερο που πιλοτάριζε η Trinity στην τζαμαρία του ουρανοξύστη!!! :afraid:

Ο φίλος και συμφορουμίτης Τάσος Λεντζάκης, με συμβούλεψε κι αυτός να προμηθευτώ ελαστικομερή, ώστε να τα τοποθετήσω κάτω από τα sub, όμως θα ήθελα να ακούσω και τις προτάσεις σας για μια πιο καλαίσθητη (παντρεμένος, γαρ) και αποτελεσματική λύση!

Απάντηση: Re: Αναζητηση αντικραδασμικων για ηχεία

Μόλις σήμερα ανακάλυψα κι εγώ αυτό το νήμα και θα ήθελα τη βοήθειά σας, αναφορικά με το τι αντι-κραδασμικές βάσεις μπορώ να προμηθευτώ για τα subwoofer μου, τα οποία είναι δύο 10ιντσα της Crystal Audio και συγκεκριμένα τα THX-10SUB.

Έχω μεγάλο πρόβλημα με το φαινόμενο του συντονισμού (δεν ξέρω αν το αναφέρω σωστά), μια και όταν βλέπω ταινία σε υψηλές εντάσεις οι απο κάτω μου παραπονιούνται έντονα. Και παρόλο που μένω σε οικογενειακή πολυκατοικία, κόντεψα να στείλω τη γιαγιά αδιάβαστη, όταν στο Matrix και με ένδειξη στον Yamaha 2dB, συνετρίβη το ελικόπτερο που πιλοτάριζε η Trinity στην τζαμαρία του ουρανοξύστη!!! :afraid:

Ο φίλος και συμφορουμίτης Τάσος Λεντζάκης, με συμβούλεψε κι αυτός να προμηθευτώ ελαστικομερή, ώστε να τα τοποθετήσω κάτω από τα sub, όμως θα ήθελα να ακούσω και τις προτάσεις σας για μια πιο καλαίσθητη (παντρεμένος, γαρ) και αποτελεσματική λύση!

Κανείς βρε παιδιά, με μία πιθανή συμβουλή ή πρόταση??? :bigcry:

σε πρώτη φάση άλλαξε θέση στο sub, καλύτερα μακριά από τοίχους και γωνίες (όσο γίνεται).

Χαμήλωσε λίγο το gain και κατέβασε τη συχνότητα αποκοπής.

Γενικά παίξε με όλα αυτά, αλλά όχι ταυτόχρονα.

Τα αντικραδασμικά δε ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαν να βοηθήσουν, μιλάμε για χαμηλές συχνότητες που μεταφέρονται μέχρι και από τους σωλήνες αποχετευσεων και δεν τιθασεύονται και πολύ εύκολα...

σε πρώτη φάση άλλαξε θέση στο sub, καλύτερα μακριά από τοίχους και γωνίες (όσο γίνεται).

Χαμήλωσε λίγο το gain και κατέβασε τη συχνότητα αποκοπής.

Γενικά παίξε με όλα αυτά, αλλά όχι ταυτόχρονα.

Τα αντικραδασμικά δε ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαν να βοηθήσουν, μιλάμε για χαμηλές συχνότητες που μεταφέρονται μέχρι και από τους σωλήνες αποχετευσεων και δεν τιθασεύονται και πολύ εύκολα...

Στέργιο, σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Αλλά περιττό να σου πω ότι μου έκανες την καρδιά περιβόλι!!! :bawling:
Θέσεις στα sub δεν αλλάζουν, πρώτον διότι ενίσταται η σύζυγος όσον αφορά τη διαρύθμιση του σαλονιού και δεύτερον (το οποίο έχει σχέση με το πρώτο) διότι τα καλώδιά τους έχουν μπει σε κανάλι μέσα στον τοίχο και χρειάζεται ολόκληρη διαδικασία, εάν αποφασιστεί τελικά να μπουν τα sub σε άλλο σημείο του σαλονιού (έχω και δύο παναθεμά με!!! :bang: )
Οπότε η τελευταία μου ελπίδα ήταν, μία καλή αντικραδασμική βάση, η οποία θα περιόριζε κάπως το φαινόμενο (στην ολική εξάλειψή του, ξέρω ότι δε μπορώ να ελπίζω, λόγω της φύσης των συχνοτήτων που αναπαράγονται), αλλά εάν μου λες ότι δεν έχω καμία ελπίδα και με αυτήν, βλέπω να την βγάζω εσαεί με το Night Cinema mode του Yamaha και να στέλνω ψεύτικες προσκλήσεις γάμων στους υπόλοιπους της οικοδομής, για να κάθομαι να παρακολουθώ καμία ταινία με την ένταση κομματάκι ανεβασμένη.
Please πείτε μου ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα, με τη χρήση αντικραδασμικών βάσεων!!!
Περιμένω εναγωνίως τις απόψεις-προτάσεις σας!

Στέργιο, σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Αλλά περιττό να σου πω ότι μου έκανες την καρδιά περιβόλι!!! :bawling:
Θέσεις στα sub δεν αλλάζουν, πρώτον διότι ενίσταται η σύζυγος όσον αφορά τη διαρύθμιση του σαλονιού και δεύτερον (το οποίο έχει σχέση με το πρώτο) διότι τα καλώδιά τους έχουν μπει σε κανάλι μέσα στον τοίχο και χρειάζεται ολόκληρη διαδικασία, εάν αποφασιστεί τελικά να μπουν τα sub σε άλλο σημείο του σαλονιού (έχω και δύο παναθεμά με!!! :bang: )
Οπότε η τελευταία μου ελπίδα ήταν, μία καλή αντικραδασμική βάση, η οποία θα περιόριζε κάπως το φαινόμενο (στην ολική εξάλειψή του, ξέρω ότι δε μπορώ να ελπίζω, λόγω της φύσης των συχνοτήτων που αναπαράγονται), αλλά εάν μου λες ότι δεν έχω καμία ελπίδα και με αυτήν, βλέπω να την βγάζω εσαεί με το Night Cinema mode του Yamaha και να στέλνω ψεύτικες προσκλήσεις γάμων στους υπόλοιπους της οικοδομής, για να κάθομαι να παρακολουθώ καμία ταινία με την ένταση κομματάκι ανεβασμένη.
Please πείτε μου ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα, με τη χρήση αντικραδασμικών βάσεων!!!
Περιμένω εναγωνίως τις απόψεις-προτάσεις σας!

2 sub ε? δύσκολα τα πράγματα!

Κοίτα, μην απογοητεύεσαι.
Αυτά που σου είπα είναι καθαρά σε θεωρητικό επίπεδο.
Δοκίμασε πρόχειρα να βάλεις βιβλία κάτω από τα sub και να ακούσεις τι γίνεται.
Γενικά θέλει πολύ πειραματισμό.
Παρόλο που δεν πρόκειται να τα τοποθετήσεις αλλιώς, δοκίμασε να τους αλλάξεις θέση για να δεις αν κάνει κάποια σοβαρή διαφορά.

Μήπως τα έχεις πολύ δυνατά?

Τα έχεις συμμετρικά τοποθετημένα?

Φιλε μην απογοητευεσαι υπαρχει λυση στο προβλημα σου. Δες τις βασεις Auralex Gramma ειναι θαυματουργες σε περιπτωσεις σα τη δικια σου...

Φιλε με το ξυλινο πατωμα
ακου τον καπιτανο (Μαγγελαν)
μην βαλεις ακιδες κατευθείαν πατωμα, σε ενα μαρμαρο ισως

Φιλε με τα σαμπ εχεις αρκετες λύσεις
1. βγαλε το ενα σαμπ
2. πειραματισου με τα προγραμματα (DSP) και τις ρυθμίσεις (cross από τον ενισχυτή, ενταση)
3. βαλε βασεις και ηχοαπορροφητικά στις γωνίες και πίσω από τα σαμπ
4. να βλέπεις ταινίες με λιγότερα εφε
5. αν δεν κανουν τιποτα τα παραπάνω χωρισε τη γυναικα σου και βγαλτα από τις γωνίες