ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ....

μιλησα με την αντιπ/α και μου ειπαν οτι μπορει να μην παιρνει μπρος καποιος απο τους ανεμιστηρες,ή θελει αναβαθμισει το firmware.
εγω σημερα θα αφαιρεσω την πριζα ασφαλειας μηπως και δεν παει κατι καλα με αυτην.
ειδωμεν...

επισης(τα θυμαμαι ενα-ενα)στο manual αναφερει πως εαν το μηχανημα ειναι ψηλα τοποθετημενο,ο ανεμηστηρας θα πρεπει να δουλευει στο full,ενω εγω το εχω στο slow.

Last edited:
στον βιντεοπροβολεα,η μοναδικη συνδεση που εχω,ειναι hdmi-
για την αποφυγη πολλων καλωδιων και καλυτερης συνδεσης βεβαια.
χρησιμοποιω ως switch τον ενισχυτη μου(denon 2807),
ετσι ωστε να παιρνω οτι σημα θελω μεσω αυτου.
κανει convert απο ψηφιακο σε αναλογικο&αντιστροφα,αλλα χωρις upscale σε κανενα συνδιασμο.
το περιεργο ειναι οτι σε απευθειας συνδεση του htpc με τον βιντεοπροβολεα,δεν εχω επιλογη 24hz στα 1920χ1080,ενω μεσω του denon μπορω να επιλεξω 1920χ1080 24hz..(!!!).

με τρελανε....:ridinghorse:

Μάλλον ο προβολέας δεν περνάει σωστές πληροφορίες στο PC όταν τον έχεις συνδεδεμένο απευθείας. Όταν παρεμβάλλεται ο Denon, λογικά το PC βλέπει το EDID του Denon, το οποίο υποστηρίζει τα 24Hz.

καπως ετσι εξηγειται...
φαινεται οτι κανει καλη δουλεια ο denon και σιγουρα με βολεψε....:2thumb22sup:

Σ`ευχαριστω Δημητρη.
Επειδη εχω το ιδιο προβλημα με τον προβολεα (δεν εχει τα 24Hz στο EDID) μου εδωσες ιδεα πως να το ξεπερασω.

Ούτε ο δικός μου (Benq 5000) περνάει δυνατότητα 24Hz από το EDID του αλλά με Powerstrip παίζει μια χαρά. Ο δικός σου δεν παίζει σωστά με το powerstrip?

με αυτο το προγραμματακι,ποτε δεν τα πηγαινα καλα,οποτε ασφαλη συμπερασματα δεν εχω για να σου πω.
ετσι κι`αλλιως εχει δοκιμαστει μονο με την pioneer427xd,οπου δεν μπορουσα να βγαλω ακρη...

κανε μια δοκιμη μεσω του ενισχυτη σου...

Εγω εχω την 8600GT η οποια δεν δουλευει με το powerstrip.
Η λυση που χρησιμοποιω ειναι να δημιουργω αναλυση 1080 24Hz με το πινακα ελεγχου της nvidia.

Ομως αυτο δεν ειναι εφικτο με ολες τις καρτες,ουτε με ολες τις consumer συσκευες.
Η ιδεα της παρεμβολης ενισχυτη και "κλεψιμο" του EDID του φαινεται πολυ καλη .

Εγω εχω την 8600GT η οποια δεν δουλευει με το powerstrip.
Η λυση που χρησιμοποιω ειναι να δημιουργω αναλυση 1080 24Hz με το πινακα ελεγχου της nvidia.

Ομως αυτο δεν ειναι εφικτο με ολες τις καρτες,ουτε με ολες τις consumer συσκευες.
Η ιδεα της παρεμβολης ενισχυτη και "κλεψιμο" του EDID του φαινεται πολυ καλη .

το δοκιμασες?

Δεν μπορω γιατι ο ενισχυτης μου ειναι παλιος.
Επειδη σκεφτομαι να τον αλλαξω μου εδωσες εναν ακομα λογο να το κανω.
Αναρωτιεμαι αν αυτο με το EDID συμβαινει μονο με τους Denon.

Δεν μπορω γιατι ο ενισχυτης μου ειναι παλιος.
Επειδη σκεφτομαι να τον αλλαξω μου εδωσες εναν ακομα λογο να το κανω.
Αναρωτιεμαι αν αυτο με το EDID συμβαινει μονο με τους Denon.

αυτο δεν το γνωριζω....

κανα 2 φορες που πατησα το on για ν`ανοιξει ο προβολεας,ενω εδειξε οτι παιρνει μπρος,ξανακλεισε και πηρε πατωντας 2η φορα το on...
λογικο?

ενημερωτικα:

μετα απο καποιες "διορθωτικες" κινησεις που εκανα(κλειστη πηγη,αλλαγη πριζα ασφαλειας...)δεν μου ξαναπαρουσιασε κατι αναλογο.
απο τοτε που ανεφερα το "προβλημα" εχει ανοιγ/σει αρκετες φορες.

πιστευω να βρηκα το "λαθος".

κανα 2 φορες που πατησα το on για ν`ανοιξει ο προβολεας,ενω εδειξε οτι παιρνει μπρος,ξανακλεισε και πηρε πατωντας 2η φορα το on...
λογικο?

επανερχομαι με το ιδιο φαινομενο που απο εκεινη την περιοδο και μετα,εμφανιστηκε 2-3 φορες ακομα.
αυτο που προσεξα ειναι οτι η λαμπα δεν προλαβαινει να ανοιξει.
αναβοσβηνει 2-3 φορες πρασινο λαμπακι και μετα ξαναπεφτει σε κατασταση αναμονης λες και δε συμβαινει τιποτε.
στο επομενο on ανοιγει κανονικα.
εκτος των αλλων δοκιμασα να εχω κλειστο και το pc την ωρα που τον ανοιγω,αλλα προφανως δεν φταιει αυτο.
συνολικα στα-περιπου-50 ανοιγματα,το εχει κανει 6-7 φορες.
κατα τ`αλλα,ο προβολεας παιζει αψογα χωρις το παραμικρο ιχνος προβληματος.

Χμ... Όχι ότι καλύτερο.. Μάλλον είναι καλή ιδέα να μιλήσεις με το service.

ειχα μιλησει την πρωτη φορα που το εκανε και μου ειπε οτι θα πρεπει να παει στο service.
το θεμα ειναι οτι δεν το κανει συχνα για να καταλαβουν τι γινεται και το πιο πιθανο ειναι να μπερδευτουμε περισσοτερο.
σκεφτομαι οτι απο την στιγμη που φαινεται να μην ανοιγει η λαμπα,να σταματησω να δινω σημασια και να ληξει εκει....