Καλημέρα στην παρέα και καλώς σας βρήκα.
Είμαι σχετικά "ασχετος" στο χώρο και ψάχνοντας για ηχεία δαπέδου εφτασα και στο forum σας, διότι δεν εμπιστεύομαι πολύ τους πωλητές.
Το θέμα μου έχει ως εξής:
- Έχω ένα σύστημα home cinema με έναν SONY STR-DB940 (5x110W) και το σετάκι των Pascal SA-VA705 (έχει και sub) το οποίο σε ένα χώρο σαλονιού 30-35 τ.μ. (ύψος 3.2 μ) με έχει καλύψει ικανοποιητικά (κινηματογραφικά) εδώ και πολλά χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
- Θα ήθελα να προσθέσω 2 ηχεία δαπέδου (κολώνες) για ακρόαση μουσικής αποκλειστικά - στο υπάρχον σύστημα, θεωρώντας ότι θα μου δώσει περισσότερο όγκο και πιστότητα στην ακρόαση...το ζητούμενο είναι η διαύγεια και ακρίβεια σε χαμηλές-μέτριες εντάσεις, ιδιίως για βραδυνές ακροάσεις.
Κάνοντας μια έρευνα αγοράς με ένα budget 600-1000 Eυρώ, διέκρινα τα Klipsch RF-62 II ως πιο ευαίσθητα και επίσης τα Dali Zensor 7 και Wharefedale 10.7.
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την γνώμη σας σχετικά με τις επιλογές ή εναλλακτικές προτάσεις ανάλογα με τις δυνατότητες του ενισχυτή και την κάλυψη του χώρο.
Αν πιστεύετε ότι πρέπει να ξεχάσω την χρήση του AV Receiver για ακρόαση μουσικής και να προχωρήσω και σε αγορά σοβαρού δικάναλου...είμαι επίσης ανοιχτός.