Αναζήτηση ηχείων δαπέδου

τα specs τι λένε; στα γρήγορα που το έψαξα μου φάνηκε ότι ο rs αναφέρεται στα 100 W και ο AS στα 2Χ140, ή κάνω λάθος;

από τις φωτογραφίες, όσο μπορεί να φανεί βλέπω άλλο μετασχηματιστή, μάλλον μκρότερους πυκνωτές στην τροφοδοσία του rs και ένα χαμό από καλώδια παντού.

Γιατί ο ολοκληρωμένος,είναι καλύτερος...

Λιγότερες καλωδιώσεις,ίσως καλύτερα υλικά στα σημεία,μεγαλύτεροι πυκνωτές...Περισσότερα ρεύματα!!

ο αλλος γιατι δεν θεωρείται ολοκληρωμένος δηλαδή;Επειδή δεν το γράφουν;
για τα υλικά και τα υπόλοιπα οκ το καταλαβαίνω.
Για την ακρίβεια εψαχνα ενα ραδιοενισχυτή γυρω στα 500ευρώ (αν εχετε καποια πρόταση σεβαστή) και όταν είδα τις διαφορές στις τιμέσ μεταξύ AS700 KAI RS700 κόλλησα

Παιδια ο φιλος που ανοιξε το θεμα νομιζω ψαχνει ηχεια η κανω λαθος;;τι νοημα εχει να γραφεται εδω αναλυσεις για ενισχυτες;;φιλικα παντα

Καλησπέρα σε όλους.

Έχουν αναλυθεί σε άλλα threads οι διαφορές ενισχυτή με και χωρίς ράδιο. Εγώ προσωπικά επέλεξα χωρίς.
Από όσα διάβασα και συζήτησα, κατέληξα συνοπτικά σε όσα ανέφερε και ο FlyingFinn παραπάνω: ''Λιγότερες καλωδιώσεις,ίσως καλύτερα υλικά στα σημεία,μεγαλύτεροι πυκνωτές...Περισσότερα ρεύματα!!''.

Επίσης όπως έγραψα και παραπάνω, έκανα μία τελευταία ακρόαση τα Q Acoustics 2050i και τα Bronze BX5 και κατέληξα στα 2050i.

Καλησπέρα φίλε , ωραίο το ψάξιμο για ηχεία ,να έχεις την δυνατότητα να ακούσεις και να έχεις μια γενική άποψη για όσα περισσότερα μοντέλα γίνετε .Ημουν και εγώ σε αυτή την θέση πριν 1 χρόνο , αλλά λόγο ότι μένω σε επαρχία δεν μπορούσα να ακουσω τίποτα , οπότε βασίστηκα στο ίντερνετ , δοκιμές -απόψεις και συμβουλές από τα μέλη του φόρουμ .Πήρα με κλειστά μάτια τα q acoustics 2020i , μόνο επειδή μου φαινόντουσαν ποιο όμορφα και ποιοτικά σε σχέση με άλλα από φωτογραφίες και μόνο . Μόλις τα ακουσα έπαθα πλάκα , και εντυπωσιάζουν κάθε φορά που τα ακούω, πολύ καλό ηχείο και λογικά και τα 2050i,για τα λεφτά τους πάντα . Καλή αγορά :D

Καλησπέρα σε όλους.
Επίσης όπως έγραψα και παραπάνω, έκανα μία τελευταία ακρόαση τα Q Acoustics 2050i και τα Bronze BX5 και κατέληξα στα 2050i.
καλοακουστα φιλε εχω ακουσει τα καλυτερα για τα Q....
στην αναζητηση σου μηπως ακουσες κατα τυχη κ τα cambridge audio s70?

Καλημέρα jim_markou.

Δεν έχω ακούσει τα Cambridge Audio S70.

Πας προς αυτά? Άκουσες κανένα άλλο?

Τα βρηκα μεταχειρησμενα γιαυτο ρωταω...ακομα δεν εχω ακουσει κανενα μιας κ ειμαι επαρχια αλλα κλεινω πως κατι μεταχειρησμενο μαλλον ειτε οικονομικο δαπεδου ειτε καποιο λιγο καλυτερο βασης.

Δεν ξέρω αν πήρες ενισχυτή ακόμα, εγώ πήρα έναν μεταχειρισμένο Sony σε άψογη κατάσταση, και δεν το μετάνιωσα στιγμή. 150κάτι ευρώ μου πήγε, και για να αγοράσω αντίστοιχο μηχάνημα καινούριο ήθελα πολλαπλάσια χρήματα. Είναι ο TA-FB940R, το κορυφαίο μοντέλο της τότε σειράς QS. Έχει ικανή τροφοδοσία και οδηγεί με ευκολία τα MA BX6 που πήρα. Πυκνωτές Nichicon Gold Tune, 2x10000μF + 4x2200μF, σύνολο 28800μF (για την τροφοδοσία πάντα). Όλοι οι πυκνωτές που έχει μέσα είναι Nichicon, ακόμα και ο πιο ασήμαντος. Μετασχηματιστής ικανού μεγέθους toroidal, ψύκτρες ικανού μεγέθους.

Φωτό :

P1120817_1.jpg

P1120825_1.jpg

Πιο πολλές εδώ : http://insidehifi.blogspot.gr/2011/09/sony-ta-fb940r.html

Καλημέρα στην παρέα και καλώς σας βρήκα.
Είμαι σχετικά "ασχετος" στο χώρο και ψάχνοντας για ηχεία δαπέδου εφτασα και στο forum σας, διότι δεν εμπιστεύομαι πολύ τους πωλητές.
Το θέμα μου έχει ως εξής:
- Έχω ένα σύστημα home cinema με έναν SONY STR-DB940 (5x110W) και το σετάκι των Pascal SA-VA705 (έχει και sub) το οποίο σε ένα χώρο σαλονιού 30-35 τ.μ. (ύψος 3.2 μ) με έχει καλύψει ικανοποιητικά (κινηματογραφικά) εδώ και πολλά χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
- Θα ήθελα να προσθέσω 2 ηχεία δαπέδου (κολώνες) για ακρόαση μουσικής αποκλειστικά - στο υπάρχον σύστημα, θεωρώντας ότι θα μου δώσει περισσότερο όγκο και πιστότητα στην ακρόαση...το ζητούμενο είναι η διαύγεια και ακρίβεια σε χαμηλές-μέτριες εντάσεις, ιδιίως για βραδυνές ακροάσεις.

Κάνοντας μια έρευνα αγοράς με ένα budget 600-1000 Eυρώ, διέκρινα τα Klipsch RF-62 II ως πιο ευαίσθητα και επίσης τα Dali Zensor 7 και Wharefedale 10.7.
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την γνώμη σας σχετικά με τις επιλογές ή εναλλακτικές προτάσεις ανάλογα με τις δυνατότητες του ενισχυτή και την κάλυψη του χώρο.
Αν πιστεύετε ότι πρέπει να ξεχάσω την χρήση του AV Receiver για ακρόαση μουσικής και να προχωρήσω και σε αγορά σοβαρού δικάναλου...είμαι επίσης ανοιχτός.

Απάντηση: Re: Αναζήτηση ηχείων δαπέδου

Καλημέρα στην παρέα και καλώς σας βρήκα.
Είμαι σχετικά "ασχετος" στο χώρο και ψάχνοντας για ηχεία δαπέδου εφτασα και στο forum σας, διότι δεν εμπιστεύομαι πολύ τους πωλητές.
Το θέμα μου έχει ως εξής:
- Έχω ένα σύστημα home cinema με έναν SONY STR-DB940 (5x110W) και το σετάκι των Pascal SA-VA705 (έχει και sub) το οποίο σε ένα χώρο σαλονιού 30-35 τ.μ. (ύψος 3.2 μ) με έχει καλύψει ικανοποιητικά (κινηματογραφικά) εδώ και πολλά χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
- Θα ήθελα να προσθέσω 2 ηχεία δαπέδου (κολώνες) για ακρόαση μουσικής αποκλειστικά - στο υπάρχον σύστημα, θεωρώντας ότι θα μου δώσει περισσότερο όγκο και πιστότητα στην ακρόαση...το ζητούμενο είναι η διαύγεια και ακρίβεια σε χαμηλές-μέτριες εντάσεις, ιδιίως για βραδυνές ακροάσεις.

Κάνοντας μια έρευνα αγοράς με ένα budget 600-1000 Eυρώ, διέκρινα τα Klipsch RF-62 II ως πιο ευαίσθητα και επίσης τα Dali Zensor 7 και Wharefedale 10.7.
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την γνώμη σας σχετικά με τις επιλογές ή εναλλακτικές προτάσεις ανάλογα με τις δυνατότητες του ενισχυτή και την κάλυψη του χώρο.
Αν πιστεύετε ότι πρέπει να ξεχάσω την χρήση του AV Receiver για ακρόαση μουσικής και να προχωρήσω και σε αγορά σοβαρού δικάναλου...είμαι επίσης ανοιχτός.

Με τα χρήματα που διαθέτεις,στην θέση σου θα κοιτούσα καλομεταχειρισμένα.
Εκεί μπορείς να βρεις κάτι πάρα-πάρα πολύ καλό...
Κάπου εκεί ή λίγο παραπάνω παίζουν οι τιμές για (μεταχειρισμένα) Sonus Faber toy,Opera Seconda,κλπ,που είναι ιδανικά για χαλαρές βραδινές ακροάσεις (και όχι μόνο) κατά την γνώμη μου.
Και επέλεξα τα συγκεκριμένα (υπάρχουν κι άλλα φυσικά) που με τον χαρακτήρα τους θα εξισορροπήσουν την όποια σκληράδα του AV ενισχυτή σου.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα πρέπει να βρώ να τα ακούσω σε πρώτη φάση γιατί ως γνωστόν το "αυτί" είναι πολύ υποκειμενικό.
Προς το παρόν έχω ακούσει τα Klipsch RF-62 και Focal Chorus 716 (ξεχώρισα με διαφορά τα Klipsch λόγω καλύτερου χρώματος και όγκου που έδιναν), για να καταλάβετε και τις ακουστικές προτιμήσεις μου το αναφέρω.

Έχω υπόψη και τα Dali ikon 6 (λίγο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1000 Ευρώ)...τι λέτε θα τα "φτύσει" από ρεύματα ο Sony (μου είπε ο πωλητής ότι είναι πολύ απαιτητικά) ?

αν σου αρεσαν τα klipsch ακουσε οπωσδηποτε τα jbl studio series 5
τα ηχεια δεν παιζονται, εχω το μικρο και πλεον μετα απο 1 μηνα ακροαση μπορω να πω οτι θα γινουν κλασσικα