Αναζήτηση ηχείων δαπέδου

lefterisav

New member
30 October 2013
45
Καλησπέρα και από εδώ.

Ψάχνω ηχεία δαπέδου σε επίπεδα χρημάτων 250 - 350 euro.
Σκέφτομαι τα δαπέδου, γιατί από ότι έχω καταλάβει μετά από αναγνώσεις εδώ, είναι καλύτερα για μεγάλους χώρους (ή κάνω λάθος?).
Ο χώρος είναι 35τ.μ. με ψήλό ταβάνι (δεν ξέρω αυτό αν παίζει ρόλο).

Ο ενισχυτής όπως φαίνεται θα είναι ένας Marantz PM6004. Έχω ανοίξει και για αυτό thread αλλά ακόμα δεν έχω πάρει βοήθεια.
Ψάχνω κάποιον στα 350 - 400 Ευρώ. Και θα ακούω μουσική αρχικά από πικάπ και στη συνέχεια θα προσθέσω και ένα cd player.

Θέλω κάποιες γνώμες για να πάω να ακούσω κάποια. Μέχρι τώρα έχω βρει τα Q Acoustics 1030i και Q Acoustics 1050 (ανοιγμένα). Κάποια γνώμη για αυτά?

Έχετε κάποια άλλη πρόταση, κάποια συμβουλή?

Ευχαριστώ πολύ.

υγ. όπως θα φαίνεται μάλλον, είμαι ακόμα αρχάριος στο θέμα ήχος

Τα Q είναι πολύ καλά ηχεία για τα χρήματα που κοστίζουν. Λαμβανομένων υπόψη και των τετραγωνικών εγώ θα σου πρότεινα τα 1050.
Γκουγκλίζοντας είδα ότι έχουν και καλές κριτικές.

Παρενθετικά σχετικά με το μέγεθος των ηχείων , σε γενικές γραμμές ναι, τα ηχεία δαπέδου καλύπτουν καλύτερα μεγάλους χώρους, αλλά δεν είναι και απαράβατος κανόνας.
Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, όπως το μέγεθος και η ποιότητα των γούφερ (καθώς και ο αριθμός τους), το κροσσόβερ, η σύλληψη, η γενικότερη σχεδίαση κ.α.

Προτίμησε την πρόταση του Στράτου και δεν θα μετανιώσεις. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τα Dali σε τέτοια τιμή!
Τα συγκεκριμένα τα έχω ακούσει. Ευχάριστα και ολοκληρωμένα ηχεία. Παίρνεις πολύ παραπάνω από αυτά που δίνεις.

Last edited:
Καλησπέρα artman.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Η μουσική που θα ακούω θα έχει και κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία (ItaliansDoItBetter, electrojazz) αλλά θα είναι και κλασική jazz (Chet Baker, Stan Getz ktl) και soul (π.χ. Marvin Gaye).

Θα είναι δηλαδή αρκετό το εύρος.

υγ. Αρχικά θα ακούω μόνο από πικαπ (έχω καταλήξει στο Project Debut Carbon) και στη συνεχεια θα προσθέσω cd - dac

Last edited:
Ευχαριστώ Stratos1983 (μαλλον έχουμε και ιδια ηλικια).

Τα είχα δει τα Dali αλλά ήταν εκτός budget. Όλοι τα έχουν από 500 έως 580 ευρώ. Εκεί δεν ξέρω γιατί έχουν τόση διαφορά. Ξέρετε κάτι?

ισως ειναι demo ζευγαρι γιατι τα εχει και στην κατηγορια ''ευκαιριες''
http://www.soundgallery.gr/second-hand/hxeia/572-dali-concept-6.html

αλλα οπως και να χει αν το ακουσεις και ειναι οκ κανενα προβλημα, εκτος και αν εισαι κατα του μεταχειρισμενου γενικος.

(30 ειμαι)

Όχι δεν αποκλείω τα μεταχειρισμένα. Και τα Q Acoustics 1050 που έχω βρει είναι demo από έκθεση και τα έχω βρει στα 290.

Για να σου πω την αλήθεια και να τα ακούσω δε νομίζω να είμαι σε θέση να πιάσω κάποιο προβληματάκι, εκτός από χοντρά πράγματα.

Όποτε προς το παρόν αποκλείουμε τα 1030i και θα ακούσω και τα Dali Concept 6. Δεν μου ανεβάζουν και πολύ τα χρήματα άλλωστε. (και εγώ 30)

Πιστεύω ότι θα σε καλύψουν και με βάση τη μουσική που σου αρέσει.
Θα ξανασυμφωνήσω με το Στράτο. Άλλωστε αν είναι demo, υποθέτω ότι θα είναι απλά στρωμένα, δεν είναι τηλεοράσεις για να παίζουν όλη μέρα.

μην αποκλειεις τιποτα απλα ακου οσο πιο πολλα μπορεις και κρινε εσυ, εμεις απλα σου προτηνουμε με βαση τα χρηματα που διαθετεις ;)
και οι δυο εταιριες ειναι καλες.
και γω δεν ειμαι σε θεση να πιασω προβλημα, αλλα αν ειναι να παρεις μεταχειρισμενο ας ειναι απο μαγαζι, εγω προσωπικα θα το εμπιστευομουν πιο πολυ. ασε που αν ειναι και demo ισως να δινει και εγγυηση

Αν καταφέρω να πάρω λίγο καλύτερη τιμή πάντως θα βοηθούσε. Θα ρωτήσω και για τα δύο ζευγάρια και θα πάω να τα ακούσω.
Από όσο είχα ψάξει με διάβασμα, αυτές οι δύο εταιρίες είναι πολύ καλές σε λόγο απόδοδη - τιμή.
(Αν ρωτήσω την αδερφή μου και συγκάτοικο θα προτιμήσει μάλλον τα Q από εμφάνιση, αλλά δεν λέω τίποτα ακόμα)

Έχετε καμία αντιπρόταση στο θέμα του ενισχυτή? Έχω καταλήξει στον Marantz PM6004 (σκεφτόμουν και τον Rotel RA10 ή Cambridge Audio Azur. Πρόσφατα είδα και τον Harman Kardon HK980).

ειχα τον hk980 καλος ενισχυτης οδηγουσε για λιγο καιρο b&w683 με μετα klipsch-rf52, απλα για να πιασεις μεγαλες εντασεις επρεπε να ανεβασεις πολυ το volume (δεν το αναφερω ως προβλημα, απλα ετσι ειναι ο ενισχυτης)
εγω παντως μαζευω για ενισχυτη και θελω πολυ να ακουσω nad

Last edited:
Re: Απάντηση: Αναζήτηση ηχείων δαπέδου

Καλησπέρα leo1964.

Kοιτάω συνέχεια αγγελίες αλλά δεν έχω βρει κάτι.

Πρόσφατα βρήκα τα Β&W DM- 602 S2 στα 220 ευρώ, αλλά θέλω δαπέδου.
Και τα Β&W 604 s3 αλλά ξεφέυγω σε χρήματα (450) και δεν ξέρω αν μπορεί να τα υποστηρίξει και ο ενισχυτής της κατηγορίας που θα πάρω.

Αρχικά είχα πολύ στο μυαλό μου τους NAD αλλά (από reviews μόνο) διάβαζα (πρέπει να ακούσω αλλά δύσκολο) ότι το phono των Marantz είναι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα, και όπως έγραψα αρχικά θα έχω μόνο πικαπ.

Τις προσιτές σειρές της B&W κάτα την ταπεινή μεν, απόλυτη δε, άποψή μου, να τις αποφύγεις.
Αν μένεις Αθήνα μπορείς να ακούσεις ενισχυτές σε καταστήματα και ενδεχομένως και με τα ηχεία που σε ενδιαφέρουν.

Επίσης και στους ενισχυτές η αγορά των μεταχειρισμένων έχει ενδιαφέροντα πράγματα, αν έχει κανείς λίγη υπομονή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναζήτηση ηχείων δαπέδου

Καλησπέρα leo1964.

Kοιτάω συνέχεια αγγελίες αλλά δεν έχω βρει κάτι.

Πρόσφατα βρήκα τα Β&W DM- 602 S2 στα 220 ευρώ, αλλά θέλω δαπέδου.
Και τα Β&W 604 s3 αλλά ξεφέυγω σε χρήματα (450) και δεν ξέρω αν μπορεί να τα υποστηρίξει και ο ενισχυτής της κατηγορίας που θα πάρω.

Ψάξε για NAD όπως σωστά σε συμβουλεύει ο φίλος sratos1983,ROTEL,οπλίσου με υπομονή και περίμενε.

Αρχικά είχα πολύ στο μυαλό μου τους NAD αλλά (από reviews μόνο) διάβαζα (πρέπει να ακούσω αλλά δύσκολο) ότι το phono των Marantz είναι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα, και όπως έγραψα αρχικά θα έχω μόνο πικαπ.

Καλησπερα Λευτερη και καλως ηρθες στο φορουμ.

Παλαιοτερα ειχαν περασει απο τα χερια μου και NAD και Marantz. Επειδη ειμαι καθαρα αναλογικος τυπος, να πω οτι το φωνο του NAD ηταν καλυτερο απο αυτο του σχετικα μεγαλου Marantz pm72 (ο οποιος ειχε και MC αλλα ποτε δεν μου αρεσε ενω το ΜΜ του NAD ηταν πιο σωστο σαν ηχος και ταυτοχρονα πιο γεματο σε σωματα)

για να ειμαι ειλικρινης, το μηχανημα που περισοτερο μετανιωσα οταν εδωσα, ηταν αυτος ο κλασσικος NAD που ειχα φοιτητης.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναζήτηση ηχείων δαπέδου

Ευχαριστώ leo1964. Από NAD o C326 που είναι στα χρήματα που θα διαθέσω (και λίγο παραπάνω) δεν έχει phono αν δεν κάνω λάθος. Οπότε θα χρειαστώ και έξτρα κόστος για να συνδέσω το πικαπ. Από Rotel ο RA10 μου βγαίνει στα 400 ευρώ αλλά είναι ο πιο 'μικρός' (2χ40), και ο χώρος είναι μεγάλος. Σε μεταχειρισμένα NAD και Rotel δεν έχω βρει κάτι.