Αναζήτηση ηχείων δαπέδου

Απάντηση: Re: Αναζήτηση ηχείων δαπέδου

Ηχεία δαπέδου ψάχνω παιδιά. Αναφερόμουν στα Epos Epic 5 που είδα ότι κοστίζουν 450 ευρώ. Δεν τα έχω ακούσει όμως.

λάθος μου, εγώ δεν κατάλαβα!

Καλημέρα In(), ναι παράλληλα κοιτάω και αγγελίες/μεταχειρισμένα κτλ.

asvestos1157 δεν ξέρω αν εννοεί τα Mission ή τα B&W... Πάντως ένα από τα δύο :)

Nad δεν θα πάρω καθώς θέλω phono και δεν έχουν σε αυτή την κατηγορία που ψάχνω, οπότε ανεβάζω το κόστος με την απαίτηση προ-ενίσχυσης.
Από ότι φαίνεται πάω προς τον Marantz PM6004...

Δεν θα πω ποιό... Φιου φρι φιου (σφυράω αδιάφορα...!). Δεν έχει και σημασία...

Κατα τ' άλλα, συμφωνώ με τον Λεωνίδα. Μην απογοητευθείς, και μη πετάξεις τα 200 ευρώ. Αφού μπήκες τώρα στο χορό, χόρεψε!

Νομίζω πως το phono της Nad είναι σχετικά φθηνό (γύρω στα 90..?),
αλλά νομίζω επίσης πως θα ήταν καλύτερα να αφήναμε τους ενισχυτές (προς το παρόν)

Καλημέρα,

δεν έχω και πολλά νέα καθώς ψάχνω να ακούσω τα Q Acoustics 2050i και τα Tannoy Mercury V4 αλλά δεν τα βρίσκω πουθενά.
Μου τα έχουν προτείνει αρκετοί φίλοι, αλλά θα ήθελα να τα ακούσω.
Είναι στο maximum του budget μου (πάνω από το όριο που είχα θέσει αρχικά).

Ξέρει κάποιος κάτι για αυτά? Κάποια γνώμη / συμβουλή?

Ευχαριστώ

Καλημέρα παιδιά!

Χθες άκουσα τα Monitor Audio Bronze BX5.

Αρχικά (το μάτι) είναι πολύ όμορφο ηχείο και μοιάζει πολύ 'δεμένο' και ποιοτικό από τα υλικά. Αυτή είναι η αίσθηση που πήρα όπως τα είδα χωρίς να γνωρίζω κάτι παραπάνω.

Τα άκουσα πάλι με το ίδιο κομμάτι Chet Baker - Let's Get Lost, και ο ενισχυτής ήταν NAD.

Μου άρεσε αρκετά ο ήχος τους αλλά δυστυχώς δεν γινόταν να ακούσω άλλο ηχείο χθες, οπότε και δεν μπορώ να κάνω κάποια σύγκριση.
Όπως τα άκουγα μόνα τους, το μόνο που ίσως παρατηρώ στα δικά μου αφτιά, είναι τα λίγο έντονα ψηλά τους. Κάτι φορές με 'τρυπάγανε'.

Στο θέμα του ενισχυτή μου πρότειναν για αυτά τον Cambridge Audio Azur 351A ή καλύτερα για τον μεγάλο χώρο μου τον Cambridge Audio Azur 651A.

Υπάρχει κάποια άλλη γνώμη για τα ηχεία αυτά?
Και κάποιος που έχει καταφέρει να ακούσει τα Q Acoustics 2050i που έχουν πάρει τόσο καλές κριτικές?

Με ενα κομματι δυσκολο να βγαλεις ακρη, απ οτι θυμαμαι οταν τα ειχα ακουσει μου ειχαν φανει σκληρα ψηλα
οποτε θελει λιγο ψαξιμο στο ματσαρισμα(για τα ΜΑ μιλω).

Τωρα για τ QA δε θελω να σε επιρεασω γιατι δεν ειμαι αντικειμενικος και το ξερω,μ αρεσουν πολυ βλεπεις,οποτε καλυτερα να περασεις να
τα ακουσεις θα τα βρεις πιστευω ευκολα για ακροαση.

Μαζι με τα παλια status της roister τα θεωρω απ τις πιο σοβαρεσ υλοποιησεις κατω του χιλιαρικου

Last edited:
Καλημέρα FaRMaX, και σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Δεν μπορώ να βρω πουθενά τα Q 2050i για ακρόαση... και ήθελα πολύ να τα ακούσω.

Με τι ενισχυτή τα έχεις ακούσει τα Q? Είναι δύσκολα να οδηγηθούν? Θέλουν προτιμότερα δύναμη?

Καλημέρα σε όλους.

Τελικά κατάφερα να ακούσω τα Q Acoustics 2050i !!!. Επιτέλους! Άργησα όμως να προσθέσω εδώ τα σχόλια.
Ο ενισχυτής ήταν Yamaha.

Επίσης υπήρχαν και τα Monitor Audio Bronze BX5 οπότε και έκανα μία μικρή σύγκριση.
Τα κομμάτια ήταν το Fantasy από Miles Davis που έχει και τα ηλεκτρονικά του στοιχεία και το Menina Flor από Stan Getz/Luiz Bonfa.

Έμεινα στις ίδιες παρατηρήσεις όσον αφορά τα BX5. Επίσης το μπάσο τους μου φάνηκε ανεβασμένο σε σχέση με τα 2050i.

Τα 2050i μου φάνηκαν πολύ δεμένα στον ήχο τους. Δεν ήταν κάποιο κομμάτι τους προς τα πάνω ή κάτω, που να μου χτύπησε αρνητικά.
Κατασκευαστικά μου φάνηκαν μια χαρά και έχουν ωραίες μεταλλικές βάσεις κάτω.

Δεδομένου ότι ο χώρος μου είναι μεγάλος, βρίσκω ως επιπλέον πλεονέκτημα (χωρίς να είμαι και ειδικός...διορθώστε αν λέω κάτι λάθος)
τα μεγαλύτερα woofer και την μεγαλύτερη καμπίνα των 2050i.
(Βρίσκω ως πλεονέκτημα και την λίγο χαμηλότερη τιμή...)

πόσο έχουν αυτά? κοντά στο 500άρικο? λίγη υπομονή και οικονομία ώστε να πας μια και καλή στα κεφ.

Καλησπέρα bower.

Έχουν 570 ευρώ. Εκτός αν τα πάρεις σε ένα χρώμα/υλικό εξωτερικά high gloss οπότε και η τιμή ανεβαίνει.

πόσο έχουν αυτά? κοντά στο 500άρικο? λίγη υπομονή και οικονομία ώστε να πας μια και καλή στα κεφ.
Προσωπικά θα το σκεφτόμουν. Εννοείται ότι μιλάμε για τα Kef LS50

Γι' αυτά υπάρχει συζήτηση εδώ:
Βεβαίως υπάρχει διαφορά στην τιμή. Αλλά μιλάμε για άλλη κατηγορία.
Και ελάχιστη σημασία έχει πως είναι βάσης και όχι δαπέδου.

Μιας και εγινε αναφορα στην αρχη για τα q1050i αλλα σε demo, να αναφερω οτι τα εχω εντοπισει σε στοκατζιδικο στα 299 ευρω, σε περιπτωση οπου υπαρξει ενδιαφερον για αυτα. Βεβαια δεν ξερω τη διαφορα ηχου τους απο τα q2050i οπου ακουσες.

http://stock.kinotechniki.gr/category/speaker

Καλημέρα WareWolf73,

είχα επικοινωνήσει μαζί τους. Δεν έχουν τα 1050i αλλά τα 1050 (προηγούμενο μοντέλο), επίσης demo.

Σε ευχαριστώ όμως.

Eίμαι στα 2050i

Απάντηση: Re: Αναζήτηση ηχείων δαπέδου

Καλημέρα WareWolf73,

είχα επικοινωνήσει μαζί τους. Δεν έχουν τα 1050i αλλά τα 1050 (προηγούμενο μοντέλο), επίσης demo.

Σε ευχαριστώ όμως.

Eίμαι στα 2050i

Προφανως τους τελειωσαν, αλλα δεν ενημερωνουν την ιστοσελιδα. (το εχουν ξανα κανει) και σε παρεπεμψαν σε demo.
Καλη συνεχεια στο ψαξιμο και την επιλογη.! -bye-

Re: Απάντηση: Αναζήτηση ηχείων δαπέδου

Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαφορά σε σχέση με τον R-S700 πέραν του οτι εχει ραδιόφωνο ο τελευταίος εμφανίζεται και πιο φτηνός, γιατί, δηλαδη ηχητικά που υστερεί, ενω στα φυλλαδια τους παρουσιάζουν ίδιους
ευχαριστώ

Τι να σου πω, οι φωτό στο ίντερνετ λένε ότι ο AS700 είναι αυτός:
Yamaha_AS700_gi2.jpg

και ο RS700 είναι αυτός:
k-rs-700-innen-d_221218.jpg

Χθες άκουσα τα Monitor Audio Bronze BX5.

[...]

Μου άρεσε αρκετά ο ήχος τους αλλά δυστυχώς δεν γινόταν να ακούσω άλλο ηχείο χθες, οπότε και δεν μπορώ να κάνω κάποια σύγκριση.
Όπως τα άκουγα μόνα τους, το μόνο που ίσως παρατηρώ στα δικά μου αφτιά, είναι τα λίγο έντονα ψηλά τους. Κάτι φορές με 'τρυπάγανε'.

Αν και το είδα καθυστερημένα, συμφωνώ μαζί σου, το ίδιο έχω παρατηρήσει στην RX σειρά (RX-6/RX-8).

Τι να σου πω, οι φωτό στο ίντερνετ λένε ότι ο AS700 είναι αυτός:
Yamaha_AS700_gi2.jpg

και ο RS700 είναι αυτός:
k-rs-700-innen-d_221218.jpg

συντοπίτη, όντως υπάρχουν κραυγαλέες διαφορές συνηστούν καινούριο forum:blink:
από τη φωτογραφία δεν καταλαβαίνω τις διαφορές, αν μπορείς να τις εξηγήσεις...
αλλά αυτός με το ραδιόφωνο γιατι να είναι πιο φτηνός δεν μπόρεσα να καταλάβω

Παιδια σε σχεση με αυτα που εχει ακουσει ο φιλος lefterisav κ αυτα που του εχετε προτεινει ποια ειναι η αποψη σας για τα cambridge audio s70?

συντοπίτη, όντως υπάρχουν κραυγαλέες διαφορές συνηστούν καινούριο forum:blink:
από τη φωτογραφία δεν καταλαβαίνω τις διαφορές, αν μπορείς να τις εξηγήσεις...

Κοίτα, ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι γίνεται. Φαίνεται να έχουν παρόμοια σχεδίαση, τα υλικά είναι στις ίδιες θέσεις, αλλά πέρα από τις καλωδιοταινίες στον φτηνό, οι μεγάλες διαφορές μάλλον είναι στην ποιότητα των υλικών.
Το ραδιοφωνικό module είναι τζάμπα γι' αυτές τις εταιρίες, το αγοράζουν έτοιμο από την Ταιβάν ή την Κίνα. Αν η Yamaha φτιάχνει το δικό της το και το βάζει σε κάθε AV ενισχυτή πάλι τζάμπα της έρχεται. Σίγουρα πιο πολύ θα κοστίζει η οθόνη των ενδείξεων παρά το ραδιόφωνο.

Επίσης, αν το RS-700 έχει καταργηθεί σαν μοντέλο με την έλευση του AS-700 πάλι δικαιολογείται η μειωμένη τιμή.

Τώρα αν θέλεις να δεις πραγματικά διαφορά στη σχεδίαση, να το εσωτερικό του AS1000:
23491_21_1.jpg

Εδώ είμαστε σε άλλη κλάση. Σε άλλη κλάση είμαστε και στον AS-300, προς τα κάτω αυτή τη φορά, αλλά οι φωτογραφίες εξαφανίστηκαν από τον Γούγλη.

Last edited:

Γιατί ο ολοκληρωμένος,είναι καλύτερος...

Λιγότερες καλωδιώσεις,ίσως καλύτερα υλικά στα σημεία,μεγαλύτεροι πυκνωτές...Περισσότερα ρεύματα!!