Αναζητηση ηχειων μεχρι 1100 ευρω..περιπου!

mordor56

Senior Member
26 November 2007
417
Καλησπερα σας

Εχω ξεκινησει μια ερευνα για αγορα ηχειων μεχρι 1000 και κατι ευρω.Δεν εχω ακουσει πολλα πραγματα ακομα αλλα μου εχει κινησει το ενδιαφερον τα chario Delphinus.Ποια ειναι η γνωμη σας για το ηχειο(γιατι αν κ εχω ακουσει θετικα σχολια στο δικτυο ,δεν βρηκα πολλα site τουλαχιστον στ αγγλικα που να το τεσταρουν ) και αν εχετε κατι αλλο να προτεινετε ?

Υ.Σ1 Ακουω και μουσικη :BDGBGDB55:και βλεπω και ταινιες :popcorn:.
Υ.Σ2 Εχω εναν ενισχυτη Thule IA100 με 2Χ100W στα 8Ω και 2Χ160W στα 4Ω

Σας Ευχαριστω

Καλώς όρισες στο avclub.

Είχα αυτά τα ηχεία για τέσσερα χρόνια περίπου. Έχουν σαφή ηχητικό χαρακτήρα, με ροπή προς το μαλακό και γεμάτο ήχο και το φαινομενικά πλούσιο - για τον όγκο τους - μπάσο. Αποδίδουν καλύτερα με ακουστικά όργανα και φωνές.

Αν σου αρέσει περισσότερο ο αναλυτικός - αλλά ισορροπημένος - ήχος με αεράτα και ατμοσφαιρικά πρίμα και μπορείς να δώσεις γύρω στα 1400 ευρώ, θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα τα Elac 207A που σ' αυτήν την κατηγορία τιμής - και όχι μόνο - δεν έχουν αντίπαλο. Αυτά είναι -το παλαιότερο μοντέλο- εξάλλου και τα ηχεία τα οποία αντικατέστησαν τα Delphinus στο σύστημα μου.

Σας ευχαριστω για τις προτασεις σας ειναι δελεαστικες και ακουγονται πολυ ενδιαφερουσες , βεβαια ξεχασα να αναφερω οτι το μεγεθος των ηχειων
δεν θα πρεπει να ξεπερνα αυτο που μπορει να χωρεσει σε μια βιβλιοθηκη,
συνεπως τα floorstanders ηχεια θα πρεπει να τα αποκλεισουμε για χωροταξικους λογους .
Επισης τα ηχεια που εχω τωρα ειναι τα chario reference 200(τωρα εχουν μετονομαστει Silverette 200 στην τελευταια γενια) με βελτιωμενους απο τον Κ Χαιτα της Nexus Accoustics πυκνωτες στο κροσοβερ.(Εχει αλλαξει και την ηχομονωση της καμπινας)

Με ολα αυτα λοιπον υποψιν αγοραζοντας τα Delphinus ή καποιο αλλο αξιο μοντελο της Elac ή της Atc θα εχω καλυτερο αποτελεσμα ή θα χρειαστει να ανεβω και αλλη ακομα κατηγορια και να στραφω σε ακομη ποιο ακριβα μοντελα ?:frown:

Με εκτιμηση
Ακης

Last edited:
Ότι και να πάρεις Άκη, να τ´αφήσεις στην original μορφή τους.
Μη στα σκαλίσει κανείς.
Εάν θέλεις ιδιοκατασκευή, υπάρχουν προτάσεις.
Τα Chario πρέπει να είναι Chario.

Β&W 705 περίπου στα χρήματα που θέλεις και για "έξυπνη" αγορά και πιο ευκολοδήγητο το ολοκαίνουργιο B&W 685 με το Nautilus tube-loaded aluminum dome tweeter
Το άκουσα και μάλλον αλλάζω ηχεία

DF

Αν πρόκειται να τα τοποθετήσεις σε ράφι βιβλιοθήκης, μην πάρεις ηχεία με την οπή του bass reflex πίσω. Ή καλύτερα μην πάρεις ηχεία bass reflex, αλλά ακουστικής ανάρτησης, όπως τα ATC. Δε γνωρίζω τα ηχεία που έχεις, αλλά τα ATC είναι πολύ καλά ηχεία. Ελπίζω η τιμή τους να βρίσκεται εντός του προϋπολογισμού σου.

Αν τελικά τα νέα ηχεία θα δικαιώσουν την επιλογή σου, είναι κάτι που θα κρίνεις μόνο εσύ. Προσπάθησε να συνεννοηθείς με τους πωλητές να ακούσεις τα ηχεία που σε ενδιαφέρουν σπίτι σου. Έτσι μόνο θα μπορέσεις να είσαι σίγουρος για την επιλογή σου.

Τα ηχεια δεν ειναι σε ραφι βιβλιοθηκης αλλα πατανε πανω στις ειδικες βασεις τους
υψους 60-70 εκ περιπου .
Επρεπε να τις αγορασω διοτι το ηχειο πρεπει να παταει και στις 4 ακιδες που εχει καλα, μιας και το bass reflex βρισκεται στο κατω μερος του .

Ακης

Ότι και να πάρεις Άκη, να τ´αφήσεις στην original μορφή τους.
Μη στα σκαλίσει κανείς.
Εάν θέλεις ιδιοκατασκευή, υπάρχουν προτάσεις.
Τα Chario πρέπει να είναι Chario.

ΑΑΑΑΑ μη το λες φιλαράκ.

Τα δικά μου Chario είναι ακόμα πιο Chario.

Bγάλαμε τα σύρματα του τηλεφώνου που είχαν μέσα και βάλαμε κανονικά καλώδια northcreek τελείως...χάλκινα.

Σα να έβαλα άλλο ένα γούφερ είναι. :2thumb22sup:

ΑΑΑΑΑ μη το λες φιλαράκ.

Τα δικά μου Chario είναι ακόμα πιο Chario.

Bγάλαμε τα σύρματα του τηλεφώνου που είχαν μέσα και βάλαμε κανονικά καλώδια northcreek τελείως...χάλκινα.

Σα να έβαλα άλλο ένα γούφερ είναι. :2thumb22sup:

Kαι γιατι δεν το εκανε ο κατασκευαστης αυτο?

Φτηνη βελτιωση ειναι ετσι και αλιως.....

Τα μικρά της ATC ποτέ δεν μου άρεσαν. Πάντα αισθανόμουν ότι άκουγα περισσότερα πρίμα από το φυσιολογικό. Προσπαθούν να σε κάνουν να πιστέψεις ότι είναι αναλυτικά, φωνάζουν I am here, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που βγάζουν ενοχλεί τα αυτάκια.
Εγώ για μικρό ηχείο θα προσπαθούσα να βρω ένα Sonus Faber, ένα Harbeth ή ένα Proac αν ήθελα κάτι σε πιο αναλυτικό αλλά ταυτόχρονα και μουσικό.

ΟΚ και το PSB Alpha B1 ( Stereophile --- budget product of the year )

Last edited:
Τα μικρά της ATC ποτέ δεν μου άρεσαν. Πάντα αισθανόμουν ότι άκουγα περισσότερα πρίμα από το φυσιολογικό. Προσπαθούν να σε κάνουν να πιστέψεις ότι είναι αναλυτικά, φωνάζουν I am here, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που βγάζουν ενοχλεί τα αυτάκια.
Εγώ για μικρό ηχείο θα προσπαθούσα να βρω ένα Sonus Faber, ένα Harbeth ή ένα Proac αν ήθελα κάτι σε πιο αναλυτικό αλλά ταυτόχρονα και μουσικό.

Συμφωνώ,ότι τα ATC δεν είναι για όλους και λύση πασπαρτού για κάθε σύστημα.Η πλέον "εύκολη" λύση θα ήταν βάσης Homage Sonus Faber.
Τα μικρά Proac,που τα ξέρω καλά,επίσης είναι απαιτητικά και βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους με πολύ ακριβότερα μηχανήματα/περιφερειακά απο πίσω.
Επίσης πέρα απο τα παραπάνω,πολύ καλές επιλογές υπάρχουν σε Dynaudio ή Monitor Audio.

Νομίζω ότι τα μικρά Totem βάσης που άκουσα στην έκθεση είναι στα 1100 EU. Έπαιζαν εκπληκτικά (και με απίστευτο μπάσο για το μέγεθός τους), και ΠΡΕΠΕΙ να τα ακούσεις. Προσωπικά, θα προτιμούσα τα μεσοϋψηλά ελάχιστα πιο πίσω, αλλά αυτό εγώ το λέω για τα περισσότερα ηχεία, οπότε... Σε σχέση με τα Sonus, Proac κλπ δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, χωρίς ΑΒ σύγκριση. Κάπου εκεί κοντά παίζουν πάντως

Νομίζω ότι τα μικρά Totem βάσης που άκουσα στην έκθεση είναι στα 1100 EU. Έπαιζαν εκπληκτικά (και με απίστευτο μπάσο για το μέγεθός τους), και ΠΡΕΠΕΙ να τα ακούσεις. Προσωπικά, θα προτιμούσα τα μεσοϋψηλά ελάχιστα πιο πίσω, αλλά αυτό εγώ το λέω για τα περισσότερα ηχεία, οπότε... Σε σχέση με τα Sonus, Proac κλπ δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, χωρίς ΑΒ σύγκριση. Κάπου εκεί κοντά παίζουν πάντως

Συμφωνώ με τον toulou για τα Totem που άκουσα στην έκθεση. Μακράν ο καλύτερος "φθηνός" ήχος της έκθεσης. Τόσο εγώ όσο και ο Γου-Τσου γράψαμε πολύ καλά σχόλια για αυτά στις εντυπώσεις μας από την έκθεση.

Sygnwmi gia ta greeklish alla evala ta Vista kai den ypopsirizoun ellinika:bang:..anyway
sas efxaristw kai pali gia tis protaseis sas, einai arketes kai xreiazontai xrono
gia na tis tsekarw .Oson afora ta totem pou lete pou mporw na ta koitaksw se poio site ktl ?

Re: Απάντηση: Αναζητηση ηχειων μεχρι 1100 ευρω..περιπου!

Ενδεχομένως και να είναι έτσι όμως νομίζω οτι η νεα σειρά scm είναι πιο ισοροπημένη σε σχέση με παλίοτερα....
Θα συμπλήρωνα και τα Spendor μαζί με τα υπόλοιπα ηχεία....

Απάντηση: Re: Αναζητηση ηχειων μεχρι 1100 ευρω..περιπου!

...Oson afora ta totem pou lete pou mporw na ta koitaksw se poio site ktl ?

Συμπτωματικά έπεσα σήμερα πάνω τους, στην διεύθυνση:

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=2371

Μάλιστα, το μαγαζί είναι στην Θεσσαλονίκη, αλλά δεν ξέρω περισσότερα.