Αναζήτηση ηχείων!Τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Αναζήτηση ηχείων!Τα φώτα σας!!

Ηχειάρα το epos. Kαι αυτό και το μικρό.
Αξίζει σίγουρα ακρόαση.

Πολύ καλά και τα οικονομικότερα Αelite και Roister 8.2. Φαντάζομαι ότι και τα zensor θα είναι περίπτωση αφού άρεσαν στον Μάνο και τον Παντελή (γλυκόηχοι γαρ!)

Σε αυτή τη κατηγορία ένα αυτί αξίζουν και τα αντίστοιχης τιμής Audio physic και PMC.

Πολύ καλά λόγια ακούω και διαβάζω επίσης για τα Neat και PSB αλλά δεν τα έχω ακούσει.

Make a short list and start the trip soon!

To Zensor 7 ειναι σιγουρα πιο γλυκοηχο απο το 8.2 και με πιο "μαζεμενο" τουιτερ για πιο ομοιογενες αποτελεσμα. Το Aelite ειαι λιγο πιο "αγγλικο" επισης ομως γλυκοηχο ηχειο και πεντακαθαρο με ατου το ξεχωριστο mid του. Τα φτηνοτερα PMC και Audio Physic απ οτι ξερω ειναι βασης και ξεκινανε απο 1100 , 1200 ευρω αντιστοιχα, δυστυχως τα δαπεδου τους πανε πολυ ψηλοτερα.

Οσο για την τιμη εχω την εντυπωση οτι καποια στιγμη το '09 τα i πρεπει να χτυπησαν κ 2Κ, αλλα τα τελευταια χρονια λιγο η αλλαγη της σειρας με την Epic λιγο η αλλαγη αντιπροωπου (αν δεν απατωμαι τα πηρε η Mythos) ειναι σε χαμηλοτερη τιμη. Ο Χρηστος ομως ξερει καλυτερα κ απο πρωτο χερι.

Ουτε αντιπρόσωπο εχουν αλλάξει ποτέ ουτε λόγω της epιc
Το Μ-22 i ειχε και εχει 1200,00 .
Το δε τεστ που παρουσιάστηκε πιό πάνω ειναι το λιγότερο 4 Η 5 ετών
Και αναφέρεται σε παλαιότερο μοντέλο . .

Δηλαδη το Μ22 ειχε 1440 καταλογο και το Μ22ι 1200; :hmmmm2:

Γιατί σου φαίνεται παράξενο ?
Θά θυμάσε τη εγινε με τις τιμές στά creek
.Που στην Ελλάδα ειχαμε τις καλύτερες τιμές απο ολη την Ευρώπη
Το ιδιο ισχύει και για με τα epos .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναζήτηση ηχείων!Τα φώτα σας!!

Γιατί σου φαίνεται παράξενο ?
Θά θυμάσε τη εγινε με τις τιμές στά creek
.Που στην Ελλάδα ειχαμε τις καλύτερες τιμές απο ολη την Ευρώπη
Το ιδιο ισχύει και για με τα epos .

Καμια αντιρρηση Χρηστο... και νοιωθω πολυ χαρουμενος με τετοια παραδειγματα... αν και ακομα και τη σημερον, που το παρτυ με τα δανεικα τελειωσε, οι υπερκοστολογησεις σε καποιες περιπτωσεις φαινεται -δυστυχως- πως δεν εχουν σταματησει.

Ναι θυμαμαι Χρηστο οτι για καποιο χρονικο διαστημα στα Creek ειχες σουπερ τιμες, αν θυμαμαι καλα 550 ο Evo 2 και 1150 o Destiny, αλλα μετα οι τιμες πηγαν στα σημερινα υψηλα επιπεδα. Και για καποιο λογο μου χει μεινει η εικονα οτι Skroutzαρω τα m22i και τα αποτελεσματα ειναι 2Κ σαραντα κατι ευρω.. Τελος παντων δεν εχει σημασια, σημασια εχει οτι ο φιλος εχει ενα σοβαρο ηχειο σαν επιλογη σε τιμη κατω του χιλιαρικου.
Η καινουρια σειρα Epic εχει εισαχθει? Απλα γιατι φαινεται πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση στην τιμη που κινειται και το μικρο βασης αλλα και το δαπεδου.

Βρε παιδιά απο τότε που εγινε αυτή η κίνηση με τις τιμές( νομίζω οτι ηταν κάπου το 2009 Η 10 )
οι κατασκευαστές εχουν ανεβάσει κατά πολύ τα προιόντα τους
Γιαυτό και πήραν τον ανύφορο οι τιμές
Αλλά και πάλι παραμένουμε φθηνότεροι .
Και μην ξεχνάτε και το 23 % γαμώτο μου !!!!!!!!.

Λοιπόν.....απ'τη στιγμή που το προηγούμενο "project" δεν προχώρησε (λόγω μακρόχρονης απουσίας μου από τη χώρα) και για να μην ανοίγω νέο θέμα συνεχίζω από εκεί που το άφησα!Τα δεδομένα έχουν αλλάξει αρκετά!
Μ'αρέσουν τα Venere 2.5 και τα Audio Physic Classic 20.
Για να τα πάρω θα πρέπει να περιορίσω λίγο το budget σε ενισχυτικό και πηγή!
Σκέφτομαι για Xindak 6950a & CD player Pioneer PD-D9 MKII.
Πως το βλεπετε το ταίριασμα των ηχείων με τον ενισχυτή?
Μήπως είμαι εκτός τόπου και χρόνου?

Last edited:
Δεν θυμάμαι το μοντέλο της Χindac. Αν είναι ο υβριδικός (λαμπάτη προενίσχυση) είναι πολύ ενδιαφερον ο συνδυασμός με τα Venere και σίγουρα αξίζει ακρόασης.

Θα σου πρότεινα να καταλήξεις πρώτα στα ηχεία, ακούγοντάς τα με διάφορους ενισχυτές της κατηγορίας που κινείσαι, ώστε να τα μάθεις όσο γίνεται περίσσότερο και μετά να δοκιμάσεις ενισχυτή.
Ίσως μάλιστα μέσα απο τις ακροάσεις να βγει και κανα λαβράκι (αν και το θεωρώ δύσκολο να βρεις κάτι συνταρακτικά καλύτερο απο τον Xindak στη κατηγορία χρημάτων.

απο τεχνική άποψη είσαι εντάξει πάντως. Ο ενισχυτής θα τα οδηγήσει με το παραπάνω και δεν θα έχεις προβληματισμούς με τις εντάσεις. απο εκεί και πέρα να ταιριάξουν και με το χώρο βέβαια.

+++
Το CD player της pioneer είναι κελεπουράκι για τα λεφτά του. Και εκεί μαζί σου (εφόσον δεν βάζεις στο παιγνίδι pc/dac)

Δεν θυμάμαι το μοντέλο της Χindac. Αν είναι ο υβριδικός (λαμπάτη προενίσχυση) είναι πολύ ενδιαφερον ο συνδυασμός με τα Venere και σίγουρα αξίζει ακρόασης.

απο τεχνική άποψη είσαι εντάξει πάντως. Ο ενισχυτής θα τα οδηγήσει με το παραπάνω και δεν θα έχεις προβληματισμούς με τις εντάσεις. απο εκεί και πέρα να ταιριάξουν και με το χώρο βέβαια.

Δαλανικ σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!
Ναι για τον υβριδικό μιλάω!
Κυρίως από τεχνική άποψη με απασχολεί!Εννοείτε πως αν ανέβω κατηγορία τιμης θα βρω καλύτερους αλλά στα λεφτά του ήταν ο καλύτερος (στ'αυτιά μου) που'χα ακούσει!
Για dac θα κοιτάξω το streamer της Pioneer Ν-50 ή το Meridian explorer αλλά πιο μελλοντικά μαζί με κανένα ρακ!
Από καλώδια τι κόστος να υπολογίζω?Ούτε τσίπικα, ούτε ακριβά!Εφάμιλλα του συστήματος!

Συνηθίζουμε να βάζουμε τον πήχη γυρω στο 10% της αξίας ενισχυτή και ηχείων. Δεν είναι νόμος φυσικά αυτό.

Σαφώς μπορείς να βρεις λύσεις και απο μεταχειρισμένα σε συνενόηση με κάποιο μαγαζί που διαθέτει μτχ καλώδια για ακρόαση (εγώ αυτό θα έκανα)

Πρώτα όμως να ακούσεις και να μάθεις το σύστημά σου και μετά να δώσεις σοβαρά λεφτά για καλώδια.
Όλα λίγο πολύ επηρεάζουν τον τελικό ήχο, φρόντισε να τον επηρεάσουν όσο λιγότερο γίνεται και προς την κατεύθυνση που επιθυμείς.
Με λίγα λόγια, χρησιμοποίησε ότι καλώδια έχεις για αρχή και στη πορεία μετά απο δοκιμές αγοράζεις τα "καλά" καλώδια που επιθυμείς.