Αναζήτηση ηχείων

Απάντηση: Re: Αναζήτηση ηχείων

Ως προτασεις, ως τωρα, έχουμε: Kef ΧQ20, Αurum Cantus V2M, ΑΤC scm-7 και ίσως scm-9(σίγουρα θα το πεί ο αντίστοιχος διαχειριστης, οπότε τον προλαβαίνω :BDGBDGB53::flipout:), και τα Proac Studio και Tablet, απο καιρού πρόταση του Dipie.

Αν θα πας για να ακουσεις τα cantus, δες και τα opera. Το ηχειο ειναι απλα φανταστικο (για τα δικα μου γουστα παντα).
-bye-

ProAc ακούσαμε μαζί στην Exclusive.

Τα Tablette τα θεωρώ καλή περίπτωση.
Αργότερα βάζεις και κανένα ενεργό σαμπ.

Αν ο ενισχυτής σου μπορεί να ανταπεξέλθει νομίζω οτι τα ATC SCM 11 είναι εξαιρετικά!!! Συμφωνώ επίσης και με τα ProAc. Τέλος νομίζω οτι δεν πρέπει να παραλείψεις να ακούσεις και τα Spendor 3/5R, SA1, ίσως τα SP 3/1R (πιθανώς να είναι εκτός budget σου) και τα 5αρια τα δαπέδου... δεν θυμάμαι ακριβώς τύπο.

Αν ο ενισχυτής σου μπορεί να ανταπεξέλθει νομίζω οτι τα ATC SCM 11 είναι εξαιρετικά!!! Συμφωνώ επίσης και με τα ProAc. Τέλος νομίζω οτι δεν πρέπει να παραλείψεις να ακούσεις και τα Spendor 3/5R, SA1, ίσως τα SP 3/1R (πιθανώς να είναι εκτός budget σου) και τα 5αρια τα δαπέδου... δεν θυμάμαι ακριβώς τύπο.

O ενισχυτής μου(NAD 320BEE) είναι μαλλον λίγος για όλα τα ηχεία που κοιτάζω. Αλλα ετσι κι αλλιώς θα αλλάξει, οπότε δεν ειναι κριτήριο για τα ηχεια που τελικά θα επιλέξω. Τα Spendor λένε οτι ειναι μουσικά, οπότε μάλλον πρέπει να τα δω κι αυτα...

Να δουμε αν θα καταλήξουμε ή θα μπερδευτούμε :flipout:

O ενισχυτής μου(NAD 320BEE) είναι μαλλον λίγος για όλα τα ηχεία που κοιτάζω. Αλλα ετσι κι αλλιώς θα αλλάξει, οπότε δεν ειναι κριτήριο για τα ηχεια που τελικά θα επιλέξω. Τα Spendor λένε οτι ειναι μουσικά, οπότε μάλλον πρέπει να τα δω κι αυτα...

Να δουμε αν θα καταλήξουμε ή θα μπερδευτούμε :flipout:

Πρεπει να ακουσεις τα SPENDOR για να μην μπερδευτης.
Σαν κατοχος των S3/5 και των SP2/3 μπορω με βεβαιοτητα να σου πω οτι ειναι εξαιρετικα ηχεια ανεξαρτητος χρηματων.

Τα Vienna Accoustics Haydn που άκουσα πολύ πρόσφατα εμένα προσωπικά με μάγεψαν. Απίστευτα ξεκούραστο ηχείο το οποίο χανόταν πλήρως μέσα στο χώρο. Αντιπροσωπεία είναι Σ. Τρικούπη 42 αν θυμάμαι καλά. Θα σου πρότεινα να τα ακούσεις. Τιμή στα 1100 ευρώ.

Να ακουσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα Totem Rainmaker. Δεν εχω ακουσει κατι αλλο να παιζει τοσο καλα στα χρηματα που ψαχνεις....

Όντως, ενδιαφέροντα τα Totem και φοράνε και μονάδες Dynaudio...

Υ.Γ. Τώρα που το σκέφτομαι, τα Dynaudio τα έχεις στα υπόψιν;

Πριν ακουσεις καλα τα ProAc μην καταληξεις.

Τα Audio Physic Step, τα ειχα στο χωρο μου κανα μηνα, ειναι πολυ καλα, αν και οχι εντελως ουδετερα.

Τελικα διαλεξα τα Response 1sc. Νομιζω οτι και τα μικροτερα της ProAc θα ειναι αξιολογα.

Προσεξε τα.

Όντως, ενδιαφέροντα τα Totem και φοράνε και μονάδες Dynaudio...

Υ.Γ. Τώρα που το σκέφτομαι, τα Dynaudio τα έχεις στα υπόψιν;

Οχι, δεν τα ειχα στο μυαλό μου. Βασικά είχα δει τα ενεργά τους, αλλα όχι τα παθητικα. Vasada, αφου καταλαβα οτι ο ηχος που θελω ειναι ο παραδοσιακός αγγλικός monitor, θα τα (ξανα)κούσω τα Proac.

Mαλιστα...Πριν τα Χριστουγεννα δεν βλεπω να ξεμπερδευω :BDGBGDB55:

Για νάχεις...δουλιά και τα Χριστούγεννα,κάνε μιά βόλτα ν' ακούσεις και κανένα μικρό Harbeth.

Re: Απάντηση: Re: Αναζήτηση ηχείων

Πρεπει να ακουσεις τα SPENDOR για να μην μπερδευτης.
Σαν κατοχος των S3/5 και των SP2/3 μπορω με βεβαιοτητα να σου πω οτι ειναι εξαιρετικα ηχεια ανεξαρτητος χρηματων.

+1
Eχω τα SP2/3
Η καινούρια σειρά "R" έχει και αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τα "Ε"

Άσχετο: Εστειλα mail στην Spendor για το αν είναι δυνατή η αναβάθμηση απο "E" σε "R" αλλα δυστυχώς η απάντησή ήταν αρνητική λόγω των αρκετών αλλαγων σε καμπίνα, x-over, γούφερ, καλωδίωση... Θα ήταν καλή φάση όμως ε;; Κρίμα!

Μετά την έκθεση οφείλω να πω οτι η ζυγαρια γέρνει προς Βρετανία μεριά.

Κατ' αρχας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διονυση(DIPIE) που με πήγε βόλτα για ηχεία στην έκθεση :grinning-smiley-043

Πρώτο στις εντυπώσεις το SCM19 της ATC. Στην αρχή γλυκάθηκα με τα 11άρια, όταν όμως ακουσα το 19 τα είδα όλα! Ισορροπία σε όλο το φάσμα, μεσαίες που εντυπωσιάζουν χωρίς να προβάλλουν, χαμηλό με έλεγχο και όγκο... Το μόνο που με προβληματίζει ειναι οτι θα μπλέξω για ενισχυτή(-ες) μετα, αλλά χαλάλι του.

Το δεύτερο ήταν το Spendor SA1... Mεγάλος ήχος από ενα μικροσκοπικό ηχείο, γλυκές μεσαίες και υψηλές χωρίς να κουράζουν, και μουσικότατες χαμηλές. Σίγουρα θα το ξανακούσω με πιο "γκαζιάρικη" μουσική για να δω τι γίνεται κι εκει.

Το δεύτερο ήταν το Spendor SA1... Mεγάλος ήχος από ενα μικροσκοπικό ηχείο, γλυκές μεσαίες και υψηλές χωρίς να κουράζουν, και μουσικότατες χαμηλές. Σίγουρα θα το ξανακούσω με πιο "γκαζιάρικη" μουσική για να δω τι γίνεται κι εκει.

Μπορω να πω οτι και εμενα αυτο με εντυπωσιασε πιο πολυ. Θα ηθελα βεβαια να το ακουσω και σε διαφορετια κομματια. Και τα calas παντως μου αρεσαν αλλα αυτα ξεφευγαν στην τιμη.

Re: Απάντηση: Re: Αναζήτηση ηχείων

Μπορω να πω οτι και εμενα αυτο με εντυπωσιασε πιο πολυ. Θα ηθελα βεβαια να το ακουσω και σε διαφορετια κομματια. Και τα calas παντως μου αρεσαν αλλα αυτα ξεφευγαν στην τιμη.

Άκουσα και τα Calas... Δεν μπορώ να πώ οτι μ' εντυπωσίασαν. Δεδομένου και του κόστους αλλά και των συνοδών, περίμενα περισσότερα. Βεβαια, ίσως ειναι ο χαρακτήρας τους που δεν μου αρέσει.

Πρώτο στις εντυπώσεις το SCM19 της ATC.

Να το είχα πει μία... Να το είχα πει δύο... Να το είχα πει μόνο τρείς φορές...

Χώνεψέ το! Από τότε που ήρθες σπίτι μου είδα τα ματάκια σου να γυαλίζουν! Είσαι ειτισάκιας! :flipout:

Μου την έκανες την Παρασκευή... Αλλά που θα μου πας; Δε θα σε στριμώξω καμία μέρα για ιδιαίτερα μαθήματα Jazz; :BDGBGDB55:

Να το είχα πει μία... Να το είχα πει δύο... Να το είχα πει μόνο τρείς φορές...

Χώνεψέ το! Από τότε που ήρθες σπίτι μου είδα τα ματάκια σου να γυαλίζουν! Είσαι ειτισάκιας! :flipout:

Μου την έκανες την Παρασκευή... Αλλά που θα μου πας; Δε θα σε στριμώξω καμία μέρα για ιδιαίτερα μαθήματα Jazz; :BDGBGDB55:

Το παρανοϊκό ξέρεις ποιό είναι; Μου φαίνονται κι όμορφα :flipout:

Πάντως και το 11αρι δύσκολα λες οτι δεν σου αρέσει, σύμφωνα πάντα με ηχεία της κατηγορίας του.