Αναζήτηση ηχείων

Re: Απάντηση: Αναζήτηση ηχείων

Οχι όμορφα.Είναι...αρρενωπά:flipout:

Ειδικά αν τα αφήσεις και αξύριστα... :flipout:

Πάντως και το 11αρι δύσκολα λες οτι δεν σου αρέσει, σύμφωνα πάντα με ηχεία της κατηγορίας του.

Το 11άρι είναι απίστευτο για closefield ακροάσεις.
Το 19άρι πάει αλλού! :)

Re: Απάντηση: Αναζήτηση ηχείων

Οχι όμορφα.Είναι...αρρενωπά:flipout:
Ορθώς...επι το αγγλικόν, handsome not beautiful. :flipout:

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως... Στο forums των Passάδων, βλέπω οτι ο Zen V5
μια χαρά τα πάει τα 7αρια... ;)

Last edited:
Τα καινούργια Spicom βάσης με το ribbon εξωτερικά τα άκουσε κανένας?
Άκουσα τα βάσης και μου άρεσαν πάρα πάρα πολύ. Τόσο που μπήκα σε σκέψεις ενώ είχα καταλήξει στα 2/3R ή τα νέα Harbeth 7.

Τα καινούργια Spicom βάσης με το ribbon εξωτερικά τα άκουσε κανένας?
Άκουσα τα βάσης και μου άρεσαν πάρα πάρα πολύ. Τόσο που μπήκα σε σκέψεις ενώ είχα καταλήξει στα 2/3R ή τα νέα Harbeth 7.

McZab, πώς είναι τα Spendor 2/3R με ροκ και συναφή είδη; Ρωτώ γιατι άκουσα τα SA1 και μου άρεσαν ιδιαίτερα, δεν πρόλαβα να τα δω όμως με τετοια μουσική.

φιλοι να μπω και εγω στην παρεα σας? λοιπον χθες στην εκθεση επαθα ενα πως να το πω <ηχητικο> η <πολιτισμικο> πως τελος παντων να το πω? SHOCK στο δωματιο της atc ειχα πολυ καιρο να ακουσω atc και δεν ειχα ακουσει ποτε το 50αρι ,τετοιο σοκ ωστε δεν θυμομουνα μετα αν αυτο που ακουσα ηταν το ενεργο η το παθητικο και με τι επαιζε, μετα καταλαβα οτι πρεπει να ηταν το ενεργο με προ το dac της benchmark , βρε παιδια τι ηταν αυτο που επαθα ,ζαλιστικα και λεω στον φιλο μου <τωρα μπορουμε να φυγουμε δεν εχουμε τιποτα αλλο να ακουσουμε > και οντως εκτος απο κατι λιγα που μου αρεσαν ,μεχρι το τελος δεν με ενθουσιασαν καποια αλλα ηχεια ,προσεξα τα οπερα τα μεγαλα ,τα triangle, επισης τα ηχεια της atlantic παρολο που τσιριζαν με καποια πηγη ψηφιακη ,και οντως τα δαπεδου με την μοναδα πανελ των υψηλων της spicom,
ομως για να ξαναρθω στα atc καταλαβα απο εκεινη την στιγμη οτι το μελλοντικο μου ηχειο πρεπει να ειναι καποιο atc οπωσδηποτε,
τι ελεγχος και τι ηταν αυτο που ακουσα?
αραγε θα μπορεσω καποτε εστω και μεταχειρισμενο ? καποιο μικροτερο ισως?

αραγε θα μπορεσω καποτε εστω και μεταχειρισμενο ? καποιο μικροτερο ισως?

Ξεκινάνε από τα 700 ευρώ, πάνε στα 1500 και για τα 40άρια θα δώσεις κάτι λιγότερα από 3000 ευρώ...
Για μεταχειρισμένα δεν νομίζω να βρεις εύκολα σε καλή τιμή γιατί απλά όποιος τα έχει δεν καίγεται να τα αλλάξει...
Έτσι τα 50άρια από 8.000 ευρώ θα τα βρείς στις 6500 ευρώ, τα 40άρια από τις 3000 ευρώ στα 2500 και πάει λέγοντας...

Ποιος είπε ότι τα ATC είναι ακριβά; Τα συνοδά που ζητάνε είναι ακριβά... :flipout:

McZab, πώς είναι τα Spendor 2/3R με ροκ και συναφή είδη; Ρωτώ γιατι άκουσα τα SA1 και μου άρεσαν ιδιαίτερα, δεν πρόλαβα να τα δω όμως με τετοια μουσική.

Τα SA1 είναι πολύ μικρότερα και δεν τα έχω ακούσει, έχουν το μέγεθος των 3/5 αλλά άλλες μονάδες.
Με τα 2/3 πας σε άλλη κατηγορία μεγέθους, ήχου και χρήματος μιας και κοστίζουν τα διπλά.
Για εμένα είναι εξαιρετικά ηχεία και διαθέτουν ό,τι και τα 3/5 που έχω συν το έξτρα μπάσο που μου λείπει, χωρίς να χαθεί η ισορροπία του φάσματος και τα εκπληκτικά μεσαία. Τα 2/3 άλλως τε έχουν και οπή ανάκλασης σε αντίθεση με τα "μικρά". Για όποιον βρίσκεται κοντά στην αγγλική σχολή monitor και είναι fan αυτού του ήχου, τα 2/3 (ειδικά τα νέα R) είναι σχεδόν μονόδρομος μαζί με τα 7άρια Harbeth. Το ότι τα ηχεία έχουν γράψει ιστορία για τα μεσαία τους δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να παίξουν εξίσου εξαιρετικά και ροκιές και συναφή. Τώρα αν κάποιος έχει μάθει στο αφύσικο, υπερβολικό μπάσο τύπου συναυλίας σε γήπεδο, καλό θα ήταν να κοιτάξει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού...
Θα ήθελα πάντως να τα ξανακούσω με τη μουσική μου και σκέφτομαι να πάω στον αντιπρόσωπο πολύ σύντομα μιας και συζητήσαμε το ενδεχόμενο ανταλλαγής. Αν σε ενδιαφέρει, μπορούμε να πάμε μαζί. Στείλε πμ.

Last edited:
Ξεκινάνε από τα 700 ευρώ, πάνε στα 1500 και για τα 40άρια θα δώσεις κάτι λιγότερα από 3000 ευρώ...
Για μεταχειρισμένα δεν νομίζω να βρεις εύκολα σε καλή τιμή γιατί απλά όποιος τα έχει δεν καίγεται να τα αλλάξει...
Έτσι τα 50άρια από 8.000 ευρώ θα τα βρείς στις 6500 ευρώ, τα 40άρια από τις 3000 ευρώ στα 2500 και πάει λέγοντας...

Ποιος είπε ότι τα ATC είναι ακριβά; Τα συνοδά που ζητάνε είναι ακριβά... :flipout:
ποιο απο τα atc τα μικροτερα κατα την γνωμη σου μπορουν να ταιριαξουν με τον yamaha s2000?

ποιο απο τα atc τα μικροτερα κατα την γνωμη σου μπορουν να ταιριαξουν με τον yamaha s2000?

Παίρνεις τον yamaha s2000 παραμάσχαλα πάς στο μαγαζί του Θέμη στη Λυκαβητού και δοκιμάζεις που αντέχει ο ενισχυτής και που αντέχει η τσέπη σου -bye-

Αν οδηγήσει τα 7άρια θα μπορεί να οδηγήσει μέχρι και τα 40άρια.

Το θέμα είναι εσένα ποιος ήχος θα κάτσει στον χώρο σου πιο καλά χωρίς να ξηλώσει την τσέπη σου. :)

Όπως πολύ σωστά είπε ο Aprile τσιμπάς τον ενισχυτή σου, πας στην αντιπροσωπεία και ακούς...
:grandpa: Μόνο μην το παρακάνεις και σε δούμε με κανένα καταναλωτικό δάνειο εν μέσω οικονομικής κρίσης...

που να τσιμπησω ρε παιδια ενισχυτη βαρους 24 κιλων και να τρεχω ,απλα ρωταω μπας και βρεθει καποιος με τετεια εμπειρια ?

εκτος και αν βρεθει οτι υπαρχουν <κλωνοι> δηλ. ηχεια με παρομοια η που να πλησιαζουν την χροια και τον χαρακτηρα των atc τηρουμενων των αναλογιων βεβαια?

Χμμμ... Proac;
Καλά, εσύ δεν έψαχνες για μπάσο; Πως σου καρφώθηκαν τα ειτισιά στο μυαλό ξαφνικά; :flipout:

ΦΙΛΕ ακουσα τα 50αρια και νομιζω οτι μου κανουν τα μπασα της atc βεβαια δεν ξερω τι γινεται με τα μικροτερα ? γι'αυτο την ψαχνω και με τα παρομοια η περιπου με αυτο τον ηχο , προσεξε οταν ελεγα για μπασο εννοω μπασο καθαρο στακατο με λιγους χρωματισμους αρκετα ελεγχομενο και οχι κατι μπασοκουτια που μουγκριζουν και μπουμαρουν ατελειωτα χωρις ελεγχο .ετσι εμαθα ακουγωντας τα παλια καλα αμερικανικα 10ιντσα και 12ιντσα (ακομα και τα 8ιντσα ),με τον δυνατο μεν αλλα αρκετα καθαρο ηχο.

ΑΣΧΕΤΑ με το τι ηχο εχεις συνηθησει δεν ειναι δυνατον ενας εμπειρος μουσικοφιλος να μην αρεσει και τα atc ,ειναι αδυνατον να αντισταθεις και να μην τα εκτιμησεις και αυτα, ετσι νομιζω.!!!

Σε άλλους δεν αρέσει το μπάσο του ATC, άλλοι το λατρεύουν...
Προσωπικά επειδή είναι όσο το δυνατόν απαλλαγμένο από χρωματισμούς και το έχω συνηθίσει δεν μπορώ να ακούσω εύκολα άλλο.
Μπάσο ακούς μόνο εκεί που υπάρχει και μέχρι τα 45Hz (τουλάχιστον στα 40άρια που έχω εγώ).

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να ανέβεις στα 19άρια, πάντως τα θεωρώ απίστευτο value for money.
Απλά θα ήταν σωστό να τα ακούσεις πρώτα με τον ενισχυτή σου για να μη σε βάλουν σε άλλες περιπέτειες!
Δεν είναι από τις monitor σειρές της ATC αλλά κάποια κουσούρια των monitor τα έχουν... Δεν μαθαίνεις σε γέρο σκύλο καινούργια κόλπα... :flipout:

Tzimisce, το θέμα ειναι οτι οταν τα πρωτάκουσα, άκουσα αυτο που περίμενα. Ξεκούραστο, ισορροπημένο ήχο χωρίς ελλειψεις αλλα και χωρίς τονισμούς.
Μέχρι κι ο φίλος μου, που δεν ασχολείται με audio, εξεπλάγη με τη διαφορά των 19 από τα 11.

Σιγουρα δεν θα παίξουν με τον δικό μου ενισχυτή όπως έπαιζαν με τον Viola(αν και όπως διαβάζω σε forums έχουν απαιτησεις κυρίως σε ρεύμα κι όχι σε ισχύ, εκτός αν θέλεις μεγάλες εντάσεις), αλλα δεν σκοπεύω να τα παίζω μια ζωη με NAD. Bεβαια, θα μου πεις, μπορεί και να μην στρωσουν με τον NAD...

Αλλα τι καθομαι και λεω; Υποτίθεται οτι δεν εχω καταλήξει ακόμα... :grandpa:

Αλλα τι καθομαι και λεω; Υποτίθεται οτι δεν εχω καταλήξει ακόμα... :grandpa:

Αφού σε είδα... Εσύ ψηνόσουν την Παρασκευή για μεταμεσονύχτιες ακροάσεις και ο ψηλός τσίναγε... Αν είχες έρθει θα είχες καταλήξει! :BDGBGDB55:

Αφού σε είδα... Εσύ ψηνόσουν την Παρασκευή για μεταμεσονύχτιες ακροάσεις και ο ψηλός τσίναγε... Αν είχες έρθει θα είχες καταλήξει! :BDGBGDB55:

Δηλαδη παίζουν τοσο χαμηλά που τα βάζεις ανετα και στις 3 το πρωί; :flipout: